Tehát lejjebb mentek, akkor hogy ne lenne az? A világ összes boostja belemegy a lakáspiacba, ahogy Faust is írta, a világ összes nem létező pénzéből, persze hogy az élénkítő intézkedések élénkítenek. Nem azt mondtam, hogy holnap, vagy 1 év múlva mennek le, de ez nem tartható hosszú távon. A gazdasági sokkok meg a felelőtlen döntések meg azért kéz a kézben is tudnak járni.Halfkey írta:
Már hogy lenne törvényszerű? Hosszú távon garantáltan felfelé mennek, amit pillanatnyi gazdasági sokkok tudnak csak megroppantani. Az elmúlt egy évben a Covid volt a sokkhatás, persze hogy lefelé mentek, de a vártnál sokkal kevésbé és már lábalnak is ki belőle. Részlegesen a budapesti belvárosi lakások az airbnbzés politikai visszaszorításával eshetnek még, de az sem lesz hosszabb/nagyobb esés.
Nem teoretikai vitába akartam egyébként beszállni, minden inputot szívesen olvasok, de az ilyen mértékű növekedést szerintem élénkítés nélkül senki nem tartja indokoltnak. Az élénkítés pedig nem tarthat a végtelenségig. Szerintem.