OFF
Re: OFF
Megy amúgy lefele, csak aztán mindig érkezik valami támogatásnak csúfolt boost ami feljebb tolja az árakat. Egyébként én tartok tőle, hogy a moratórium vége (márpedig nem lehet már sokáig húzni) nagy törést fog okozni, lesznek még itt cifra dolgok. Szerencsére most fogunk mi is mindent is felvenni. De kénytelenek vagyunk...
- Süti
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Hát pedig egy idő után ez mindenképp átfordul, ez törvényszerű. Albérletárak is lefelé mennek.
Én egy éve nézegetem körülbelül, és az elmúlt 1 évben érezhetően csökkentek az árak ott, és olyan lakásokra, ami engem érinthet.
Persze lehet hogy ez visszafordul a vírus lecsengésével, de lehet hogy a hitelmoratórium miatt csak hatványozódik. Ezért lenne szükségem sok inputra. Mi családi házat nagy telekkel például csak nagyon nyomott áron tudtunk eladni 2 hónapja, 1 év hirdetés után. (Közvetlen Győr mellett 140+ m2, kétszintes, óriási kerttel 30 millió)
Szóval az én tapasztalatom alapján a valóban elkelő ingatlanok ára az elmúlt évben csökkent, de ez tényleg csak az én tapasztalatom, én például nem a CSOK-os vevőkkel versenyzek a 2 szobás lakásokkal. De a ház például nekik jó lett volna, és mégse (nyilván talán túl nagy volt).
Egyébként ha megnézed, te is 9-ért vettél végül telket, nem 16-ért, hiába volt, aki annyira tartotta. (Először mi is többre tartottuk.)
Szóval tényleg sok a pro-kontra, ezért is kértem inputokat.
Én egy éve nézegetem körülbelül, és az elmúlt 1 évben érezhetően csökkentek az árak ott, és olyan lakásokra, ami engem érinthet.
Persze lehet hogy ez visszafordul a vírus lecsengésével, de lehet hogy a hitelmoratórium miatt csak hatványozódik. Ezért lenne szükségem sok inputra. Mi családi házat nagy telekkel például csak nagyon nyomott áron tudtunk eladni 2 hónapja, 1 év hirdetés után. (Közvetlen Győr mellett 140+ m2, kétszintes, óriási kerttel 30 millió)
Szóval az én tapasztalatom alapján a valóban elkelő ingatlanok ára az elmúlt évben csökkent, de ez tényleg csak az én tapasztalatom, én például nem a CSOK-os vevőkkel versenyzek a 2 szobás lakásokkal. De a ház például nekik jó lett volna, és mégse (nyilván talán túl nagy volt).
Egyébként ha megnézed, te is 9-ért vettél végül telket, nem 16-ért, hiába volt, aki annyira tartotta. (Először mi is többre tartottuk.)
Szóval tényleg sok a pro-kontra, ezért is kértem inputokat.
Legends Never Die.
...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic...
Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.
- csababarca
- Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
- Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.
Én veled vagyok, teljes mértékben egyet értek.RealAsensio írta:
Komolyan van olyan, aki elhiszi, hogy az ingatlanok arai barmikor lejjebb fognak menni? Meg azt is nehezen hiszem el, hogy a kevesbe felkapott helyeken egyszer csak olcsobb lesz egy telek vagy egy haz. A legjobb, ami tortenhet, ha stagnalnak az arak. Ma Magyarorszagon az ingatlan jelenti a legjobb befektetest, Europaban mindenhol ennel meg mindig sokkal tobbe kerul egy ingatlan, mint itthon. Eppen emiatt hosszutavon tovabbu dragulasok varhatoak, raadasul idehaza is van egy gazdag reteg, akik eloszeretettel vasaroljak fel a lakasokat, hazakat, telkeket, kihasznalva az allami tamogatasokat, amik meg inkabb huzzak az arakat felfele. A valsag ebbe nem fog beleszolni, mert ez a valsag nem a tokes, gazdag befektetoket erinti igazan.
De ez csak az en velemenyem, en azt latom, hogy az epitoipar koszoni szepen jol van, es nem latom a valsag jeleit, sot, a megnovekedett munkanelkuliseg es a lakasfelujitasi tamogatasoknak koszonhetoen olajat ontottek a tuzre.
Szerintem se fog csökkeni az ingatlan ár, legyen az telek, ház, akármi.
2 éve 60nm-es ikerházfél 22-23 millió volt, rá egy évre 30, most ugyanezeket már 40-45ért viszik, alsóhangon nálunk.
napról napra mennek fel egy árak, volt olyan is megnéztem egy telket 12 milláért (közmű nélkül), hazaértem, hívott az eladó, hogy hát gondolkoztak és 16ért adnák el minimum.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."
- RealVazquez
- Kedvenc játékosaid: CR
Komolyan van olyan, aki elhiszi, hogy az ingatlanok arai barmikor lejjebb fognak menni? Meg azt is nehezen hiszem el, hogy a kevesbe felkapott helyeken egyszer csak olcsobb lesz egy telek vagy egy haz. A legjobb, ami tortenhet, ha stagnalnak az arak. Ma Magyarorszagon az ingatlan jelenti a legjobb befektetest, Europaban mindenhol ennel meg mindig sokkal tobbe kerul egy ingatlan, mint itthon. Eppen emiatt hosszutavon tovabbu dragulasok varhatoak, raadasul idehaza is van egy gazdag reteg, akik eloszeretettel vasaroljak fel a lakasokat, hazakat, telkeket, kihasznalva az allami tamogatasokat, amik meg inkabb huzzak az arakat felfele. A valsag ebbe nem fog beleszolni, mert ez a valsag nem a tokes, gazdag befektetoket erinti igazan.csababarca írta:az a baj, hogy 5-6 éve bukást várnak, meg "durran a lufi lakáspiacon", ehhez képest csak nem akar kipukkanni az a lufi.Marky írta:
Van egy elrettento cikk is. Kommentekben valaki irta, hogy a bankok eleg komoly bukasokra szamitanak, amikor lejar a torlesztesi moratorium.
most úgy néz ki hozzájutunk egy telekhez viszonylag jó áron (8-9), meg van 30 milliónk elkezdeni építkezni. Befejezni nem lesz elég, max ha én maszekolok, de abban nem lesz köszönet
de a lényeg, hogy ahol lakok csak az elmúlt 2-3 hónapban emelkedtek 2-3 millió forintot a telekárak.
hét elején is hívtam egyet, 800nm, félig közművesítve, 19 millió. kösz.
De ez csak az en velemenyem, en azt latom, hogy az epitoipar koszoni szepen jol van, es nem latom a valsag jeleit, sot, a megnovekedett munkanelkuliseg es a lakasfelujitasi tamogatasoknak koszonhetoen olajat ontottek a tuzre.
Hat az attol fugg mekkora kecot epitesz megkerdezhetem, mekkora a telek? 20-22 milliobol fel lehet huzni egy egyszintes 90-100 m2 egyszeru elrendezesu csaladi hazat ha meg tudsz csinalni par dolgot a csaladdal. Vagy baratokkal haverokkal osszefogni. Ha mindent kiadsz vallalkozoknak vagy tul nagy hazat tervezel akkor tenyleg nem lesz eleg a 30 millio.most úgy néz ki hozzájutunk egy telekhez viszonylag jó áron (8-9), meg van 30 milliónk elkezdeni építkezni. Befejezni nem lesz elég, max ha én maszekolok, de abban nem lesz köszönet
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára RealVazquez 2021. március 19., péntek 14:03-kor.
- csababarca
az a baj, hogy 5-6 éve bukást várnak, meg "durran a lufi lakáspiacon", ehhez képest csak nem akar kipukkanni az a lufi.Marky írta:
Van egy elrettento cikk is. Kommentekben valaki irta, hogy a bankok eleg komoly bukasokra szamitanak, amikor lejar a torlesztesi moratorium.
most úgy néz ki hozzájutunk egy telekhez viszonylag jó áron (8-9), meg van 30 milliónk elkezdeni építkezni. Befejezni nem lesz elég, max ha én maszekolok, de abban nem lesz köszönet
de a lényeg, hogy ahol lakok csak az elmúlt 2-3 hónapban emelkedtek 2-3 millió forintot a telekárak.
hét elején is hívtam egyet, 800nm, félig közművesítve, 19 millió. kösz.
Sajnos ezért még rosszabb ez a globális felmelegedés téma....Amellett, hogy emelkedik az átlag hőmérséklet, egyre kiegyenlítettebb is...És ez sajnos legalább annyi kárt okoz, mint maga az emelkedés. Csapadék hetekig, hónapokig semmi, majd szakad fél napon keresztül. Meleg februárban, majd elfagy minden áprilisban.
-
- Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
- Kedvenc csapatod: csakamadrid.
Van egy elrettento cikk is. Kommentekben valaki irta, hogy a bankok eleg komoly bukasokra szamitanak, amikor lejar a torlesztesi moratorium.CS0ki írta: Kiszamolo.hu blogon mostanság sok cikk volt a lakás, ház vásárlás témában, körbe lett ott járva a téma sok szempontból, érdemes ránézni.
- Mickey
- Kedvenc játékosaid: bappe
- Kedvenc csapatod: párizs saint germain
Előferdül manapság...sebydani írta: Szétoffolom az offot is de a XI.-ben úgy szakad a hó mintha tél lenne. Globális felmelegedés az mi?
Tavaly, talán májusban fehéredett ki a hegytető itthon, 4 éve a Honvédból jöttem haza szakadó hóban a pályán, nem tudom hogy március vagy április volt-e....fel is vettem teloval. (pont nem vezettem)
Van ez így.
"jo de te ilyen gyuros kis sportbuzi lehetsz, aztan az ejszakaban is csak hajtod meg futsz a nok utan, azt hallottam."
- sebydani
- Kedvenc játékosaid: Raúl, Zidane, Modric, Bellingham
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, Eagles
Azt hozzáteszem, hogy azóta elállt és süt a napNorbi90 írta:németoszág fekete erdő, jelenleg is szakad a hó, meg 10 napja folyamatosan midnen nap, 10 -15 centi hó van napok óta és nem olvad..........Szétoffolom az offot is de a XI.-ben úgy szakad a hó mintha tél lenne. Globális felmelegedés az mi?
"A Barcelona történelme, amely az elmúlt 10 évből áll, soha nem lesz egyenlő a Real Madridéval.”- Álvaro Arbeloa
-
- Kedvenc játékosaid: SR4
- Kedvenc csapatod: RMA
németoszág fekete erdő, jelenleg is szakad a hó, meg 10 napja folyamatosan midnen nap, 10 -15 centi hó van napok óta és nem olvad..........Szétoffolom az offot is de a XI.-ben úgy szakad a hó mintha tél lenne. Globális felmelegedés az mi?
Kiszamolo.hu blogon mostanság sok cikk volt a lakás, ház vásárlás témában, körbe lett ott járva a téma sok szempontból, érdemes ránézni.
Modernát alig használunk, abból van a legkevesebb. Pfizerre gondolhattál... Amúgy az astrazeneca-n kívül oltanak mindennel mindenkit,ott talán még él az nálunk, hogy csak 60 alattiakat.Mert ők egységesen modernát kapnak,
- sebydani
Szétoffolom az offot is de a XI.-ben úgy szakad a hó mintha tél lenne. Globális felmelegedés az mi?
"A Barcelona történelme, amely az elmúlt 10 évből áll, soha nem lesz egyenlő a Real Madridéval.”- Álvaro Arbeloa
- Remy
- Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
- Kapcsolat:
Sütihez +1. Hamarosan nálunk is aktuális lesz.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick
New England Patriots
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick
New England Patriots
- Süti
Édesapám 70 felett, alapbetegségekkel kínait kapott. Lekopogom, nem volt utána semmi baja, de szerintem kis túlzással azzal oltanak ami van.
Más,
Lakásvásárlás előtt állok, gondoltam a madridom népe mindenben IS szakértő. Lenne pár kérdésem.
1. Van e valakinek olyan ingatlanos ismerőse, akinek ülni szoktak az előrejelzései? Mire lehet számítani, hitelmoratórium esetleges törlése csökkenti az árakat? Mi várható? Nyilván sokminden befolyásolja ezt, de talán több rálátásuk van mint nekem.
2. Első lakás, 0 tapasztalat, gyakorlatilag csak online cikkek. Részben nyilván hitelből. Érdemes szakember, ingatlanos, hiteltanácsadó segítségét kérni, vagy ez kidobott pénz, általában csak máshonnan is egyszerűen megszerezhető információkat kapok cserébe, vagy van ennek megfogható előnye, a kényelmi dolgokat leszámítva?
3. Alternatív megoldások, lefoglalt ingatlanok, árverések terén van valakinek tapasztalat, érdemes ilyesmivel foglalkozni, vagy ez egy fekete lyuk kezdőknek, és engedjem el a gondolatát is?
4. Albérlet mellett nyilván ez tűnik a legjobb "befektetésnek", minimalizálva a havi költségeimet (ok hitel, de azt legalább nem a levegőbe fizetem, vagyis egy részét...), illetve nyilván fontos pont a saját lakás minden ember életében, de "érdemes?"
Nem sürgős a kérdés, minden jellegű inputnak örülök.
Más,
Lakásvásárlás előtt állok, gondoltam a madridom népe mindenben IS szakértő. Lenne pár kérdésem.
1. Van e valakinek olyan ingatlanos ismerőse, akinek ülni szoktak az előrejelzései? Mire lehet számítani, hitelmoratórium esetleges törlése csökkenti az árakat? Mi várható? Nyilván sokminden befolyásolja ezt, de talán több rálátásuk van mint nekem.
2. Első lakás, 0 tapasztalat, gyakorlatilag csak online cikkek. Részben nyilván hitelből. Érdemes szakember, ingatlanos, hiteltanácsadó segítségét kérni, vagy ez kidobott pénz, általában csak máshonnan is egyszerűen megszerezhető információkat kapok cserébe, vagy van ennek megfogható előnye, a kényelmi dolgokat leszámítva?
3. Alternatív megoldások, lefoglalt ingatlanok, árverések terén van valakinek tapasztalat, érdemes ilyesmivel foglalkozni, vagy ez egy fekete lyuk kezdőknek, és engedjem el a gondolatát is?
4. Albérlet mellett nyilván ez tűnik a legjobb "befektetésnek", minimalizálva a havi költségeimet (ok hitel, de azt legalább nem a levegőbe fizetem, vagyis egy részét...), illetve nyilván fontos pont a saját lakás minden ember életében, de "érdemes?"
Nem sürgős a kérdés, minden jellegű inputnak örülök.
Legends Never Die.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.
- nmate
- Kedvenc játékosaid: Arbeloa
Nálunk az asszisztens szaladgál 3 falu között, mert a háziorvos strokeot kapott, plusz a megyeszékhelyre is ő megy a vakcináért.
Amúgy nem oltás kevés, nem az ágy kevés, a személyzet továbbra is.
Amúgy nem oltás kevés, nem az ágy kevés, a személyzet továbbra is.
- csababarca
Akkor meg is dőlt a "csak modernával oltanak 65 plusszosokat" mantra.
Röhejes amúgy ez a 40ezer/nap kapacitás is, amikor elvileg 5ezer oltópont van. Tehát 8 embert oltanak be egy nap egy oltóponton?
Vicc.
Röhejes amúgy ez a 40ezer/nap kapacitás is, amikor elvileg 5ezer oltópont van. Tehát 8 embert oltanak be egy nap egy oltóponton?
Vicc.
-
- Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
- Kedvenc csapatod: csakamadrid.
A nagypapam AstraZenecat kapott, szerencsere nem volt semmilyen negativ mellekhatasa.
Kivancsi vagyok a vendeglatohelyek kinyitnak -e azonnal, tudva, hogy a vendegkoruk meg valoszinuleg honapokig nem lesznek jogosultak oltasra. Napi 40 ezer az atlag oltasi kapacitas, amivel eleg lassan erunk el oda, hogy mindenki megkapja a 2 szurit. Ha van vakcina, miert nem emelik meg a napi limitet?
Kivancsi vagyok a vendeglatohelyek kinyitnak -e azonnal, tudva, hogy a vendegkoruk meg valoszinuleg honapokig nem lesznek jogosultak oltasra. Napi 40 ezer az atlag oltasi kapacitas, amivel eleg lassan erunk el oda, hogy mindenki megkapja a 2 szurit. Ha van vakcina, miert nem emelik meg a napi limitet?
- sebydani
Apa 66 éves, több betegsége is van, tegnap jutott el Bátorba pár Pfizer, abból kapott. Nem volt semmi mellékhatás szerencsére. Párom nagymamája 2 hete kapta kb. a kínait szintén vidéken, nála is minden ok. Apósom múlt héten kapott volna Astra Zenecát de meg volt fázva szóval az csúszik, de látszik, hogy nagyon eltérő a haladás városonként/régiónként.
- Pad'em
Egyik nagyszülő se Modernát kapott a családban, egy Pfizert, másik kínait. Élnek és virulnak hálisten.füst írta:Nincs min csodálkozni. Mert a 20 éves húgod nem ugyanazt az oltást kapja mint a 65 pluszos réteg, így nem is előlük veszi el. Mert ők egységesen modernát kapnak, mivel úgy ítélték meg a fejek, hogy az a legbiztonságosabb az öregeknek.csababarca írta:
Vicc.
Aztán csodálkozunk, hogy miért nincs még beoltva a 65 pluszos réteg.
"Down for Rodrygo... Éder Militao. Carvajal. It's Carvajal's cross... RODRYGOOO, oooh it's extraordinary!!! They prayed for miracles and miracles arrived! REAL MADRID, THE TEAM OF DREAMS. Where has that come from? How did that happen?!"