Realista24 írta:
Dupla D írta:
Itt még mindig az a lényeg, hogy az esély meglegyen. Lehet, hogy gyakorlatban nem fog soha egy Cadiz odajutni, de esélyt kell adni.
Ez olyan, hogy te megszületsz szegényként, de azt kell magad előtt látnod, hogy te is meg tudsz gazdagodni. Az emberek 90%-ának nem sikerül, 5% meg a meggazdagodás után elveri a pénzt, de lehet hogy 5%-nak összejön. Ha valaki keményen dolgozik, szerencsés, akkor ott van az esély, mégha nem is reális, hogy összejön neki a dolog.
Az esélye megvan. Pont annyi, mint eddig.
Én eddig nem akartam itt beszállni ebbe, de már hogy lenne meg?
Nyilván ha egy Cadiz a példa akkor igen, ha megnyerik a spanyol bajnokságot, akkor LEHET, hogy az uraságok úgy döntenek, hogy oké gyertek kis lúzerek egy évre megnézhetitek, hogy játszanak a nagyok. Aztán az is lehet, hogy ránéznek a szurkolói bázisukra vagy a meccseik nézettségére és azt mondják, hogy hát srácok bocsi, ez megint nem volt elég ide, inkább elhívjuk az angol nyolcadikat.
De valóban erre még van minimális esély.
De egy kis ország top csapatának mennyi esélye van?Nulla. Most hagyjuk is magyar focit, mert ezzel kapcsolatban elfogult vagyok, de mennyi esélye lenne egy Salzburgnak, Dinamo Zágrábnak, YB-nak, Slavia Prahának bejutni?Semennyi.
Aztán persze visszakanyarodhatunk oda, hogy ki kíváncsi ezekre a csapatokra, meg hemperegjenek a moslékban egymás ellen, csak ez számomra rém unszimpatikus hozzáállás, ami szerintem sok szurkolónak baszta a csőrét, jogosan.
Én személyesen láttam, hogy még egy ilyen Covid helyzetben is mekkora élmény egy kisgyereknek, hogy a saját csapata megmérkőzik egy Juventus ellen. Vagy ha nem is szurkol hazai csapatnak, de mekkora élmény élőben látni ilyen csapatokat. Nyilván mi is 25 év után jutottunk be újra, de milyen élmény lehetett, hogy valaki 25 éve még gyerekként ment ki, most meg már a gyerekét tudja vinni ilyen meccsekre. Leírhatatlan szerintem. És ezt az élményt vették volna most el. Ezt az esélyt. Ami még ha minimális is, de ott van.
Szó se róla én hányni tudnék az uefa meg fifa "munkájától" is. De ez szerintem nem megoldás, és álságos a foci megmentésének beállítani. Ha valami olyasmit találtak volna ki, hogy a rendszer marad nagyjából ilyen, van lehetőség mindenkinek bejutni és nincsenek alap jogok, de a pénzeket jobban elosztják a klubok között és kitalálnak egy normális FFP-t vagy fizetési sapkát, amivel az így is elmebeteg árakat és fizetéseket lehetne szabályozni, akkor azt mondtam volna, hogy okés, ezt adom. De ez, hogy legyen mindenkinek még több pénze és megnézzük, hogy meddig tart ki ez a lufi is, nem megoldás.
Az olyan ötleteket amiket meg olvastam (azt hiszem a Perez interjúban), hogy akkor legyenek rövidebbek a meccsek, hátha többen nézik...hát röhejes szerintem. A következő lépés már az lenne, hogy akkor a kapufás gól legyen dupla értékű, az ollózás meg tripla. Vagy legyenek kis mini elektromos kütyük a játékosokon, amiket a nézők szavazatai alapján lehessen használni, így mindig valakit megrázunk a pályán. Csak akkor nevezzük át a focit cirkusszá.
(ez nem neked szól RR mielőtt félreérted, csak erre a felvetésre reagáltam)