Igen, de erre nem az az egyetlen és legjobb megoldás, hogy egy kvázi zárt elitliga jöjjön létre. Most is lehetne korlátozni a fizetéseket. Ezt kellene kiharcolni.Marky írta:Akkor vissza is erunk a Szuperligahoz, az ellen is ugyanigy lazadtak, pedig irdatlan beveteleket kolthettek volna jatekosokra. Most is piszok sokat koltenek, hova kellene tobbet? De Gea 375k fontos heti fizetesebol talan futna 2-3 hasznalhato jatekosra is. Pont ezt az agyatlan koltekezest es fizetesek felsrofolasat kellene megszuntetni, mert most meg csak a United szakad le, par ev es mindenhol csak az allami/oligarcha penzen csungo klubbok tudnak versenykepesek maradni.Dupla D írta: Egy ManU szurkoló se fogja kimondani, de valóban a legideálisabb egy klubnak, ha végtelen büdzséből gazdálkodik, ahogy pl. a City. Ennél fogva ők, mint szurkolók azzal járnának a legjobban, hogyha valami sejk venné meg a csapatot. Ahogy látjuk egy szurkoló nem fogja abbahagyni a szurkolást attól, hogy az arabokhoz kerül a csapata, sőt. A szurkolót az érdekli, ami a pályán történik.
Nem véletlenül látja és mondja a legtöbb szurkoló, hogy a foci rossz irányba megy, amióta bejöttek a tévés közvetítések. Onnantól lettek elérhetetlen elitklubok. Régen mindenhol kiegyenlítettebb volt a mezőny, gyakran odaértek más csapatok is.Marky írta: Ugy latom, hogy van egy reteg, akik meg mindig a regmult romantikus futballjat akarjak latni, hiaba, hogy az mar a Bosman-szaballyal megszunt, ami maradt, azt pedig a Premier League es a PSG rohogve dongoli a foldbe.
A szuperliga azért rossz irány, mert a gazdasági egyenlőtlenségek mellé a klubok indulási lehetőségeiben is egyenlőtlenséget hozna és az én értékrendembe az ilyen korlátozások, amik soha nem voltak meg a futballban eddig, nem férnek bele. Ami a Real Madrid, Barcelona szempontjából, mint az évek során kiérdemelt jog, addig a másik oldalról ez egy korlátozás.
De én ezt a vitát nem akarom újrakezdeni. Nekem sok volt az egyirányból (Perez és csak a Real Madrid érdekei) történő gondolkodás, ami itt ment. Nekem a futball nem a Real Madridnál ér véget.