Halfkey írta:
Steve írta:
Ha valakinek vannak anti-testjei, akkor kaphat ilyen védettségi igazolványt, vagy az csak az oltottaknak van.
Külföldön élő kettős állampolgárok pl. kaphatnak vagy hogy működik, mi kellett hozzá?
Nyilván kiguglizhatom, de a tapasztalatok és a valóság néha más mint a 200 oldalon leírt paragrafus szó.fosás.
Lényegében aki elkummantotta a bejelentését (és ezzel a kötelező karantént) a háziorvosnál az nem kap, aki bejelentette az kap.
Ez nem teljesen igaz. Például én koronás voltam másfél hónapja, kijött a mentő és csinált gyorstesztet, ami pozitív lett. Háziorvost is felhívtam, betegszabadságra is kiírt például, szóval ő is tudott róla. Viszont a védettségi kártya csak nem jött meg.
Hosszú szívás után kiderült (email, telefon, űrlap leadás, kormányablaknál személyes beszélgetés, háziorvos hívása), hogy ott lett elcseszve, hogy a háziorvos nem kapta meg a hivatalos papírt a mentősöktől (btw én se kaptam hivatalos karantén értesítőt), így nem tud oszir rendszerben adminisztrálni rendesen, ezáltal eeszt-ben se jelenik meg. Viszont a pozitív tesztem látszódik ott, de az nem elég a kártyához.
És ezzel nem én vagyok az egyetlen, ismerősi körömben tudok 2 embert is, akik ugyanígy szívták meg.
Lényegében 2 opcióm maradt, vagy fizetek tesztre, ami kimutatja, hogy koronás voltam és utána a kártyáért vagy beoltatom magam.
Ez utóbbi történt meg ma