Dupla D írta:
De én ezt a vitát nem akarom újrakezdeni. Nekem sok volt az egyirányból (Perez és csak a Real Madrid érdekei) történő gondolkodás, ami itt ment. Nekem a futball nem a Real Madridnál ér véget.
Szerintem ez nem (csak) Perezrol meg a Realrol szol, hanem inkabb arrol, hogy ki mit szeretne latni, ha a klubfocira gondol. En ertem, hogy te azt szereted, hogy a csapatok a hazai bajnoksagukban versenyeznek, mint ahogy azt az elmult 100 evben is tettek; a korulmenyekhez kepest minel kiegyenlitettebben, majd az adott evi teljesitmenyuk alapjan a legjobbak osszecsapnak Europaban. 90%-ban ugyanazok a csapatok vannak ott, de neha van 1-1 meglepetes. Azt is latom, hogy neked tetszik az, hogy mindenki elott ott az esely, hogy nyerjen.
En a Real meccseket szeretem nezni (talan a "szeretem" az utobbi par szezon alapjan tulzas, inkabb mondjuk ugy, hogy ezeket nezem), neha odakapcsolok mas rangadokhoz is, viszont egyetlen bajnoksag sincs, amiert lelkesedni tudnek. Rengetegszer toltottem mar le osszefoglalo musorokat 1-1 hetvege utan, viszont egyet se birok vegig nezni, mert a csapatok 70%-a egyszeruen hidegen hagy, barmelyik top bajnoksagrol is legyen szo. Egyaltalan nem erdekel az Eibar, a West Brom vagy a Benevento. Azt se tudom kik jatszanak itt. A BL osszefoglalo az egyetlen, amibe mindig belenezek, mert ott van a legtobb jatekos, aki megut egy minimalis szintet. Ez a heti ket meccs is faraszto tud lenni, nezokent is az; en azt szeretnem latni, hogy mondjuk csutortoktol (pentektol) vasarnapig minden nap legyen 2-3 meccs, ahol a vilag top csapatai jatszanak. Hetfon megneznek egy osszefoglalo musort, kedden meg szerdan 1-2 podcastet a meccsekrol. Felolem mehet egy ESL 2 is kiesokkel/tovabbjutokkal a maradek napokon. (De akar minden masodik heten lehetne egy hazai kupa/bajnoki meccs, nevezzuk barhogy is a formatumot ). Igazsagos lenne egy ilyen liga tobb szaz europai csapattal szemben? Valoszinuleg nem. De egyaltalan nem zavar. Ha egy spanyol/angol nagyvarosban elnek, valoszinuleg nem ezt mondanam, igy viszont, "fotel szurkolokent" engem egy ilyen liga erdekelne.
A szuperliga nem lett jol kidolgozva, talalva meg aztan foleg. Azt viszont jol megmutatta, hogy mennyi felnek van erdekeben a jelenlegi rendszer fenntartasa. Egy 10-12 evvel fiatalabb Perezzel talan meg latnek is eselyt egy ilyen europai bajnoksag (liga rendszer) kidolgozasaban, de jelenleg nem latok mast, aki minimalisan is szeretne megreformalni a focit; egy kis extra penzzel mindegyik tulaj/elnok szajat be lehet tomni. Addig meg lehet ilyen kompromisszumokban remenykedni, hogy 18 csapatos liga vagy hogy par ev mulva talan a beveteleknek tenyleg csak az 55%-a mehet fizetesekre. (ha meg az egyik arab elokap a zsebebol nehany tiz millio extrat, hat akkor a tobbi csapat igy jart)