OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
db97

Re: OFF

HozzászólásSzerző: db97 » 2021. május 21., péntek 22:07

Pipita írta:

Hát nem tudom, az egyik oldalon van egy ember, akinek a legnagyobb bűne, hogy szarul beszél angolul és csak írni-olvasni tud tudományos cikkeket, a másik oldalon meg, hát, lehetne másba is belekötni, az angol tudásával együtt.
Én nem vagyok Fidesz fan, sem Karácsony ellenes, de ne haragudj, ez az idézett rész szerintem komolyan vehetetlen. Annyira várom már, ha majd végre lehet politikai vitát folytatni úgy, hogy egyik félen sincs szemellenző. :roll: Mert amit te itt most leírtál, az semmivel sem kisebb szemellenző, mint ami a megingathatatlan Viktor hívőkön van. Méghogy Karácsonynak ez a legnagyobb "bűne", hogy nem tud angolul. A haverok meggazdagodásáról szóló rész is külön vicces, amit később említesz. Véletlenül nem Karácsony első intézkedései közé tartozott, mikor megválasztották, hogy a fővárosi vezetőknek bért emelt, a járványhelyzet kellős közepén? A múltkori busztender?

Nem akarok tényleg személyeskedni, remélem nem veszed annak, de nekem így ez komolyan vehetetlen. A fidesz lop. Orbán lop. Gazdagítja a haverokat. De Karácsony nem. Se senki az ellenzékből. Nemár. :roll:

Magyarországon nem lehet a korrupcióra alapozva politikailag hitelesen vitázni, mert csak az nem csinálja, aki nem tudja. És amúgy, meggyőződésem, hogy nem csak Magyarországon, de ez már csak az én véleményem. Politikai ideológiákról, világnézetről, járványkezelésről, bármiről lehet és kell is vitázni, de korrupcióról tök komolyan vehetetlen.

Pipita
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

HozzászólásSzerző: Pipita » 2021. május 21., péntek 21:49

El Sie7e írta:
Pipita írta:

Szerintem igen, nekem tetszett. :mrgreen: :mrgreen:
ahogy gondolom Réjnek is tetszett a karigeri :) btw a KariGeri sztem szép név :D hangzatos, ritmusos, a helyében erre fűzném fel a kampányt is :D
Én is karigerizem amúgy a főpolgármester urat, Ramost meg kapitányozom.

Pleva Dániel, a Vas megyei momentumos jelölt szlogenje:
Kimondani - Megoldani - Pleva Dani.

Nekem hiányoznak az ilyenek a politikából. :mrgreen: 89-es fidesz plakátok, 10/10
Egyedül a Jobbik Vonával lépte meg azt, hogy igyekeztek mindent megszavazni, ami szerintük hasznos volt az ország számára. Nem mentek csak azért szembe a Fidesszel, mert ők a fIdEsZ, és ha ők "A"-t mondanak, akkor nekünk "B"-t kell. Elkeserítő.
Meg az LMP, ezt a tengelyt hívta Új Pártoknak Vona, ha jól emlékszem.

Dupla D
Kedvenc játékosaid: Guti, Carvajal
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: Dupla D » 2021. május 21., péntek 21:44

El Sie7e írta:
flori írta: Ezt a félbites dumát ne itt már pls. :salute:

karigeri, ferike, klárika... elhiszem hogy ezt gondolod, de legyen már egy szint. Legalább itt.
a kereszténydemokrata fidesz buziellenes alaptörvény írója megszólítás jobb? :D
annyira a béka segge alatt van a közbeszéd h annál lejjebb süllyedni nehezen lehet már, de a parlamentben ezt is megpróbálják
egyébként ez sajnos nem csak hazai probléma, ausztriában is panaszkodtak erre, hogy a politikai közbeszéd színvonala nagyot süllyedt az elmúlt években
úgy érzem a 2 pólus (bal és jobb oldal) annyira eltávolodott egymástól, annyira más a világnézeti képük (legyen az a migránsokhoz való hozzáállás, vagy a hitelhez, beruházásokhoz, etc.), hogy ez kibékíthetetlen ellentétet szül, és ismétlem ez nem magyar jelenség, európa szerte ezt tapasztalom. tudtok olyan országot mondani (biztos van kivétel) ahol konstruktív az ellenzéki hozzáállás? és most tökmindegy, hogy a kormány bal vagy jobboldali, nemzeti vagy liberális, vagy bárhogy állítják be magukat
Ez érdekes kérdés, hosszan lehetne tárgyalni miért polarizálódott a világ. Az USA ugyanolyan jó példa erre, mint Magyarország. Soha nem volt még ekkora szakadék a pártok között. Erre volt egy jó diagramsor, ami azt mutatta meg, hogy egy ember melyik párt jelöltjére szavazott az amerikai elnökválasztáson és a skálán mennyire tartja magát jobb/baloldalinak - teljesen széthúzódott a két tábor. Régebben volt átszavazás, most pedig szélsőségesebbek az emberek, és az egyik oldalról a másikra való átszavazás lényegében minimálisra csökkent.

Vélhetően könnyebb eladni valamit egyszerű üzenetekkel ahelyett, hogy árnyalt képet adnának a választóknak. Itthon ezt a Fidesz nagyon jól látta meg, jól sikerült a két pólus felállítása. A Fidesz elfoglalta az egyik pólust, az ellenzék meg belekényszerül a másikba. Most már csak jó és rossz oldal van (mindenkinek a saját meglátása szerint), ahol a Fidesz hangja a leghangosabb. Leegyszerűsödött a választás.

Számomra ez a lehető legrosszabb irány, ami elképzelhető. Nem szeretem a bal-jobb-liberális stb. skatulyázást, mert minden egyes kérdésben más-más lehet egy ember megközelítése, ami ráadásul évről évre változhat.

A másik kérdés pedig az ellenzék szerepe. Sajnos számomra kiábrándító. Emlékszem tinédzser koromból annyi maradt meg a híradóból, hogy az akkori ellenzék állandóan mást mond, mint a kormány, még ha teljesen jó dologról is van szó. Ugyanez megy 2010 után is. Egyedül a Jobbik Vonával lépte meg azt, hogy igyekeztek mindent megszavazni, ami szerintük hasznos volt az ország számára. Nem mentek csak azért szembe a Fidesszel, mert ők a fIdEsZ, és ha ők "A"-t mondanak, akkor nekünk "B"-t kell. Elkeserítő.
"Louie, I think this is a beginning of beautiful friendship" - Garga Pitic.

El Sie7e
Kedvenc játékosaid: Raúl

HozzászólásSzerző: El Sie7e » 2021. május 21., péntek 21:38

Pipita írta:
El Sie7e írta:

ahogy gondolom Réjnek is tetszett a karigeri :) btw a KariGeri sztem szép név :D hangzatos, ritmusos, a helyében erre fűzném fel a kampányt is :D
“Mindig emlékezz rá; a Real Madrid azért harcol, hogy megvédje a dicsőségét, a többi csapat pedig azért harcol, hogy felérjen a Real Madrid szintjére. Ez az igazság.”
egy 64 éves Real Madrid drukker

sebydani
Kedvenc játékosaid: Raúl, Zidane, Modric, Bellingham
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Eagles

HozzászólásSzerző: sebydani » 2021. május 21., péntek 21:35

Pipita írta:
El Sie7e írta:

Tipikus lipsi.. :mrgreen:
"A Barcelona történelme, amely az elmúlt 10 évből áll, soha nem lesz egyenlő a Real Madridéval.”- Álvaro Arbeloa

Pipita

HozzászólásSzerző: Pipita » 2021. május 21., péntek 21:33

El Sie7e írta:

karigeri, ferike, klárika... elhiszem hogy ezt gondolod, de legyen már egy szint. Legalább itt.

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2021. május 21., péntek 21:16

Veletlen sem kell uj valasztast kiirni a fopolgarmesteri pozicioert, ha osszeferhetetlenseg lep fel… :roll:

El Sie7e
Kedvenc játékosaid: Raúl

HozzászólásSzerző: El Sie7e » 2021. május 21., péntek 20:44

annyira a béka segge alatt van a közbeszéd h annál lejjebb süllyedni nehezen lehet már, de a parlamentben ezt is megpróbálják
egyébként ez sajnos nem csak hazai probléma, ausztriában is panaszkodtak erre, hogy a politikai közbeszéd színvonala nagyot süllyedt az elmúlt években
úgy érzem a 2 pólus (bal és jobb oldal) annyira eltávolodott egymástól, annyira más a világnézeti képük (legyen az a migránsokhoz való hozzáállás, vagy a hitelhez, beruházásokhoz, etc.), hogy ez kibékíthetetlen ellentétet szül, és ismétlem ez nem magyar jelenség, európa szerte ezt tapasztalom. tudtok olyan országot mondani (biztos van kivétel) ahol konstruktív az ellenzéki hozzáállás? és most tökmindegy, hogy a kormány bal vagy jobboldali, nemzeti vagy liberális, vagy bárhogy állítják be magukat
“Mindig emlékezz rá; a Real Madrid azért harcol, hogy megvédje a dicsőségét, a többi csapat pedig azért harcol, hogy felérjen a Real Madrid szintjére. Ez az igazság.”
egy 64 éves Real Madrid drukker

mocsok

HozzászólásSzerző: mocsok » 2021. május 21., péntek 20:26

Fura is volt hogy itt eddig csak értelmes fideszes megnyilvánulás volt. Ennek most itt vége. :D

flori

HozzászólásSzerző: flori » 2021. május 21., péntek 20:24

Ezt a félbites dumát ne itt már pls. :salute:

¡Va!
¡1, 2 y 3, Madrid!

_Bushido_
Kedvenc játékosaid: CR,Lebron
Kedvenc csapatod: Real Madrid, LA Lakers
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: _Bushido_ » 2021. május 21., péntek 20:10

nézőpont kérdése, előny lenne, de van sok kisgyerekes ismerős , exosztálytárs, ők panaszkodnak. Viszont igen, tök "poénos" lenne alapból.

Az hogy valaki rossz tett miatt lemond az oké, nyilván úgy kell tennie.
Viszont számomra Karigeri más kategória. Törvénybe ütközőt papíron nem tett, ami miatt le kéne mondania, szóval akkor maradjon csak szépen. Viszont tartom, hogy kell a hely a haveroknak. s ez már alapból így volt tervezve. ahogy gondolom a miniszterelnökségi poszt is hasonlóképpen végződhet, hogy klárika vagy ferike elfoglalja majd a trónt, ha ne adj Isten úgy alakulna :(

Pipita

HozzászólásSzerző: Pipita » 2021. május 21., péntek 19:42

_Bushido_ írta: Ne tessék pofán köpni a szavazóit.
Én rá szavaztam 2019-ben, és nem érzem azt, hogy Karácsony Gergely pofán köpött volna.

Ellenben a miniszterelnök szavazóit megkérdezném, hogy ők hogy érzik magukat, és nem szar érzés-e folyton a csulát törölgetni az arcukból, vagy csak lenyelik inkább.

Amúgy nincs semmilyen kötelezettség arra, hogy ki kell töltened a mandátumodat, szabadon lemondhatsz róla bármikor. Például a kereszténydemokrata fidesz buziellenes alaptörvény írója is lemondott a mandátumáról, miután kiderült róla, hogy buziorgiákra jár drogot árulni, vagy maradhatunk a polgármesstereknél is, rémlik valami győri sztori, aki viszonylag hamar mondott le a mandátumáról. Mi is volt a kampány szlogen? Isten, haza, család? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Szóval akkor felmerül a kérdés, hogy nem kellemetlen-e a folyamatos csulatörölgetés. Én biztos unnám már.
viszont hátránya, hogy némelyik nem tud magyarul
Szerintem ez inkább előny.

_Bushido_
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: _Bushido_ » 2021. május 21., péntek 19:36

Jut eszembe, pl nálunk nagyon sok suliban van idegennyelvú nyelvtanár, az tud tanítani, viszont hátránya, hogy némelyik nem tud magyarul, így a diákoknak fel van adva a lecke. az előbb említett OKJ-s évemben is egy német némettanárom volt (bár ő tudott magyarul), én kedveltem, többiek kártyáztak, leszarták. ez is közrejátszik - hozzáállás kérdése is minden.

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2021. május 21., péntek 19:29

Igen, az a gyönyörű magyar akcentus bakker, bárhonnan felismeri az ember amúgy :lol:

Kb 3 szót szól valaki és hallod, hogy magyar :lol:

_Bushido_
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: _Bushido_ » 2021. május 21., péntek 19:27

csababarca írta:
flori írta: Novák is jól beszél, franciául is folyékonyan nyomja. Borzalmasak ezek az emberek, mert ők a versenyszférában is vígan boldogulnának, de az a kbsztt pénz...
Őt nem tudtam, dicséretes.

Sajna a nyelv gyakorlati oktatása problémás, nem tudom hol csúszik el.
Szerintem nem feltétlen a középsuliban, hanem utána, mikor már nem használod, nem foglalkozol vele napi szinten, akkor elfelejti az ember.
Ez pontosan így lehet. pl infós középsuli után átmentem egy év OKJ-re egy másik középsuliba. Előbbiben angol volt ugye a nyelv az infó miatt, utána német lett. Két csaj jött velem a suliba, ők kb meg mukkanni se tudtak németül, ált suliban tanulták utoljára - de gondolom csak tanították nekik... viszont én pl rengeteg német zenét hallgattam, német adókat néztem középsuli alatt is, íígy ha nem is profi szinten, de megmaradt annyi alaptudás, hogy kis tanulással átvészeljem a dolgokat.

amúgy nemtudom mi ez az egész karigeritől. meg lett választva az emberek által x évre, beléje vetették a bizalmukat, hogy majd ő megoldja (ami mint kiderült rohadtul nem, de mindegy). Viszont ha már ott indult, megválasztották, akkor tessék szépen kitölteni a mandátumot. Ne tessék pofán köpni a szavazóit. ez a másik felfoghatatlan dolog számomra. de nyilván kell a hely a haveroknak, a kismillió tanácsadó egyikének...? :vivo:

közben pfizer bent, rohadtul kivert a víz utána, feküdtem is egy órát a helyszínen, még zsibbad a kezem, de holnapra talán jobb lesz. na meg remélem tudok aludni is :D

Pipita

HozzászólásSzerző: Pipita » 2021. május 21., péntek 19:07

db97 írta:
flori írta: Kontraproduktív, szart sem érnek vele. Tarlósnál már beszpták, erre ugyanazt nyomják. Javulnak az ellenzék esélyei, egyre kevesebb embernek jön be ez az uszítás. Ez az angol nyelvvizsga is… abban az országban ugat mindenki, ahol a 30% tud megszólalni másik nyelven. :lol:
Mondjuk ettől függetlenül nem volna rossz, ha a miniszterelnök abból a 30%-bol kerülne ki :lol:
Hát nem tudom, az egyik oldalon van egy ember, akinek a legnagyobb bűne, hogy szarul beszél angolul és csak írni-olvasni tud tudományos cikkeket, a másik oldalon meg, hát, lehetne másba is belekötni, az angol tudásával együtt.

nó májgrenc mór in

Szóval én hajlandó lennék feláldozni a tárgyalóképes angol nyelvtudást sok minden másért cserébe, amiben a mai miniszterelnök csúnyán megbukik. Kezdjük mondjuk azzal, hogy honfitársaink tízezreinek élete érjen többet a haverok gazdagodásánál. Ha arra a szintre sikerül eljutni, hogy legalább addig szünetetltetjük a nyílt színi lopást, ameddig százával halnak a magyarok, már akkor óriásit léptünk előre. Sajnos ma nem teljesül ez a minimális feltétel sem, pedig ez tényleg nem egy nagy kérés szerintem.
Szerintem nem feltétlen a középsuliban, hanem utána, mikor már nem használod, nem foglalkozol vele napi szinten, akkor elfelejti az ember.
Már középiskolában is okádék a nyelvtanulás, a kiejtése a tanárok 90 százalékának szánalmas, nem csoda hogy van tipikus magyar akcentus, aminé idegesítőbbet én amúgy még nem hallottam. :lol:

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2021. május 21., péntek 19:04

flori írta:

Novák is jól beszél, franciául is folyékonyan nyomja. Borzalmasak ezek az emberek, mert ők a versenyszférában is vígan boldogulnának, de az a kbsztt pénz...
Őt nem tudtam, dicséretes.

"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2021. május 21., péntek 18:55

A legnagyobb probléma, hogy nincs sehol gyakoroltatva a beszéd és az lehal az emberekben, pl nálam is.
Elég nagy szókincsem van, naponta több órát is megesik, hogy angol szöveget olvasok, pl reddit, naponta rengeteg angol youtube videót nézek és értem már felirat nélkül, de mivel egyszerűen soha nem kell beszélnem angolul egyszerűen a nyelvtudásnak ez a része az emberek nagy részének lemegy a béka segge alá.
Mert más mikor összefüggő mondatokat kell alkotnod azonnal, a helyes szórendben, időben stb vagy csak meg kell értened mit makog valaki.

flori

HozzászólásSzerző: flori » 2021. május 21., péntek 18:49

Mondjuk ettől függetlenül nem volna rossz, ha a miniszterelnök abból a 30%-bol kerülne ki
Ja persze, ettől függetlenül halál ciki. :lol: Nem is értem...

De amikor megy a hőbörgés, hogy méé nem beszél, az nekem visszás kicsit. Vidéken például siralmas a helyzet nyelvtudás terén.
Kb Varga meg Szijjártó a két ember aki normálisan, viszonylagosan jó kiejtéssel meg tud nyilvánulni angolul a kormányban. (most azokról beszélek akik szem előtt vannak)
Novák is jól beszél, franciául is folyékonyan nyomja. Borzalmasak ezek az emberek, mert ők a versenyszférában is vígan boldogulnának, de az a kbsztt pénz...

A partizán meg kapott egy koppintást, csak egy leheletnyi figyelmezetés a nagytestvértől. Edukálják az embereket, és kereslet is van rá. Az a legrosszabb a hatalomnak.
¡Va!
¡1, 2 y 3, Madrid!

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2021. május 21., péntek 18:48

db97 írta:

Mondjuk ettől függetlenül nem volna rossz, ha a miniszterelnök abból a 30%-bol kerülne ki :lol:
OV-t is megtanították makogni meg a betanult szövegeket elmondani valahogy, neki is voltak kínos pillanatai.

Kb Varga meg Szijjártó a két ember aki normálisan, viszonylagosan jó kiejtéssel meg tud nyilvánulni angolul a kormányban. (most azokról beszélek akik szem előtt vannak)
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

Vissza: