A Zizou levélhez, illetve a mindenkori Real Madrid edző témához részemről csupán 1-2 dolog miután a hibák, erények már több ezerszer ki lettek itt vesézve a fórumon.
Szeretném, ha tiszteletben lenne tartva az, amit együtt elértünk. Szerettem volna, ha a klubbal és az elnökkel ápolt kapcsolatom másképp alakult volna egy kicsit az elmúlt hónapok során
Nem néztem az eredeti forrást, de ez alapján már az öreggel sem volt teljesen makulátlan ez viszony, vagy itt inkább a hosszabbítási mizériákra, igazolási csődre, és az SL okozta káosz következményeire utalhatott a kopasz?
Ezért fájt mindig olvasni egy vereség után a sajtóban, hogy ha a következő meccset nem nyerjük meg, akkor kirúgnak majd engem. Fájt nekem és az egész csapatnak, mert az ilyen szándékosan kiszivárogtatott üzenetek negatívan hatottak a keretre, kétségeket és félreértéseket szültek. Szerencsére csodálatos játékosokkal voltam körülvéve, akik mindhalálig mellettem álltak. Mikor csúnyára fordultak a dolgok, varázslatos győzelmekkel mentettek meg engem. Mert hittek bennem, én pedig hittem bennük. Természetesen nem én vagyok a világ legjobb edzője, de képes vagyok megadni azt az erőt és önbizalmat mindenkinek, amire a munkája elvégzéséhez szüksége van, legyen szó a játékosokról, az edzői stáb tagjairól vagy bárki másról, aki a csapattal dolgozik. Tökéletesen tudom, hogy mire van szüksége egy csapatnak. Az itt eltöltött húsz év alatt megtanultam, hogy ti, szurkolók persze győzni szeretnétek, de mindenek felett azt szeretnétek látni, hogy minden tőlünk telhetőt beleadunk: kezdve az edzőktől, az edzői stábon és munkatársakon át természetesen a játékosokig.
A jó öreg Real Madrid és ami vele jár
, ebben nagyjából minden benne van. Mindenesetre ilyen szintű szimbiózist edző és csapata között vélhetően nem mostanában látunk majd, ez véleményem szerint Zidane számára nagyobb győzelem és elismerés, mint a 3 BL cím maga. Az új edzőnek ismét fel lehet kötni a gatyát!