Közben hosszú évek után sort kerítettem a
Leviatán megnézésére is, februárban lett volna az igazi, amikor -20 fok is volt, rendkívül nyers film, olyan mint a száraz hideg, ami hazánkat is megkínálta akkor. Tipikusan az a film, ami az eredetiségével, és minden egyes ponton az élethű stílusával megfogja az embert, és csak néz ki a fejéből közben, hogy igen, ez a kőkemény élet. Ismerem a bibliát, így utólag olvasgatva már beugrott néhány utalás a Szentírásra.
Haneke "A hetedik kontinens" c. remekműve ugrott be többször is közben, az nálam első nézésre akkora élményt nyújtott és egyben le is sújtott, mint az összvéleményt elolvasva a Leviatán itt is anno. Akkor az 9 pontot ért nálam.
Tulajdonképpen tetszett, sok új dolgot nem tudott az arcomba vágni azokkal a jelenetekkel, ami kapcsolatos volt a
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!polgármesterrel például. Ukrajnából jöttem, rendkívül messze van Oroszország, mégis oly közel, mert vannak ilyen sajnálatos dolgok akár szülőfalumban is, de a 30 km körzetben biztosan fordult már elő, amiről utólag hallanak a kisemberek is.
A lényeg, hogy túlságosan el volt nyújtva azt éreztem. Az első óra még úgy ni' lepörgött, próbáltam összerakni a képet, de utána volt már több üresjárat. Azonosulni se nagyon tudtam senkivel, van ilyen, hogy nem érint meg igazán egy film. Sajnos így volt, pedig emberi sorsok voltak a középpontban.
A színészek, a képi világ és a zene nálam nagyon ott volt, a sok Lada (mi Zsigulinak hívjuk mindet, kivéve a Nyiva
) vs. a vezetőségbeli Toyota és Mercedes...jó volt ezt látni. Először simán toltam rá egy öt pontosat az IMDb-n, de egyre többször eszembe jut a film. Most legalább 6,5 már, és lehet a plusz fél pont meg lesz még neki, mivelhogy életemben nem hallottam még a főszereplőről, és ugye tegnap közvetlen előtte néztem meg a Senki c. új remekművet, és ő az egyik mellékszereplő. "Kicsi a világ, nincsenek véletlenek."
ziro4vr írta:
Quiet Place 2
Sokkal kevésbé tetszett mint az egy. A flashback jó volt, de kb annyi, a többi ilyen elmosott akciózgatós kicsit logikátlan valami.
Lehet hozzátett az élményhez, hogy a második részt moziban néztem, de nekem jobban tetszett sokkal mint az első rész. Helyre lettek téve a dolgok, és a flashback az tényleg nagyon jó volt.