A tuning és az optimalizálás két nagyon külön dolog, így van..Yazid írta:___Samy___ írta: Szerintem meg egy kis optimalizalastol nem biztos, hogy baja lesz. Nem ismerem a Hyundaiokat, de szamos autoban tul vannak meretezve az alkatreszek, egy kicsit szegenyebb az uzemanyag felhasznalas, stb.
Ha ezeket optimalizaljak, meg nem lesz szukseg uj alkatreszekre, de az is igaz, hogy nem 50 lovat kap ajandekba az auto.
egy kis optimalizálástól ne várj semmit, nem lesz bikább az autó.
és nem is véletlenül vannak túl méretezve az alkatrészek, a motorvezérlők is lebutítva, ÉLETHOSSZ! ezeknek a sufnituningos autóknak a motor élettartama le is csökken jócskán, nekem az a 15-30le nem érne meg annyit. régebben mikor divatba jött alig volt pár ilyen szaki pesten, most már van minden városban 10db tuning spíler.
ez a minimum 200Le-s turbós motoroknak lett kitalálva, ott van némi értelme, ott tudnak még lényeges Nm-t kisajtolni motorvezérlő írással meg levegőmennyiséggel.
1-2-5-15 extra paci simán kijöhet egy optimalizálással, valószínű azok a tartalékok tényleg csak pihennek a motorban a "nyugisabbbra" írt szoftverrel.
Mivel érdekel(t) nagyon a téma, olvasgattam róla sokat én is, ha jól meg van csinálva az optimalizálás, ugye kvázi finomhangolják az adott konfigurációt, hogy az adott gépből kijöjjön ami még kihozható (hiszen hiába a tömeggyártás, vannak tűrések +- és a gyári szoftverek a nagy átlagot fedik, de ha minden egymáshoz van fésülve, jöhetnek elő kellemes meglepetések)
Aztán a tuning, meg amikor az adott blokkba bőven több levegőt tolnak egy erősebbre cserélt turbóval, hogy több tüzelőanyagot égessen el -> 200ból 300LE, vagy a végtelen..
De alapvetően egy boxtól csodák nincsenek, illetve persze minden húzható az égbe, csak akkor a megbízhatóság/károsanyag-kibocsátás/fogyasztás hármasból megy 1, 2 vagy mindhárom a levesbe..