dzsi91 írta:
*Azért brutál,hogy barszelonában mekkora hisztériát váltott ki ez az egyáltalán nem váratlan messi tipli. Nyilván nagy veszteség legenda meg minden, de évek óta porig alázzák őket messistől,ránőtt az edzőkre öltözőre elnökökre, pofátlanul sok pénzt keresett és a nagy meccseken évek óta bújócskázott,csapatkapitányként is egy nulla volt.34 évesen ebben a formában ez egy tök reménytelen helyzet volt. Brutál mennyire kiakadtak pedig a jövőkép messivel szerintem zordabbnak nézett ki már mint nélküle. Persze nem akarok hiu ábrándokat kelteni a barsza jövőképe pocsék de szerintem messivel mégpocsékabb.
Csak így összehasonlítva a mi kecskénk bl tripla után távozott tök váratlanul úgy,hogy abban a brigádban még tényleg lehetett volna 1 max 2 nagy szezon. Nyilván volt pityergés de azért a többség vállat vont és mivagyunk a Real Madrid címszóval beszaladtunk a faszerdőbe vinidzsível
A lényeg,hogy igazából a barsza teljesen identitását vesztette mint klub ebben a Messi korszakban, nulla mítosza magának a klubnak semmi erőt nem érzek bennük lélektanilag. Anomália lett az egész mert nem az a legnagyobb bajuk,hogy messi elment már rég ideje volt ennek,hanem annyira túlnőtt rajtuk,hogy kb beleroppantak a várható távozásába is szerintem. És nem a játékosokról beszélek most hanem mindenről ami barszelona. Kajak olyan hangulat van most mintha megszűntek volna létezni.
Ba mindegy a Lényeg,hogy Real Madrid>Cr,messi>barcelona
Amúgy tökre adom, hogy objektíven nézve Leo "regnálásának" a vége tényleg egy borzasztó pár évre sikeredett. Juanderamos, kóklerSzetyien a zsebében voltak valszeg, a keret is kb. úgy volt vele, hogy ő az Isten ("négerPogba" kiabálása az esős Klasszikuson, hogy " nebántsdLeot!" megmég biztos egy-két könnycsepp is kijött közben..), egészségtelenül nőtt a minden fölé is..
Am. a barsza identitás egyébként mi? Én 2000 körül szálltam be aktívan a foci követésébe. Akkor az volt az identitásuk, hogy tele voltak hollandokkal, és élték a "totális futball" retróálmot.
Aztán Rijkaard feltalálta a spanyol viaszt, Marquez szűrt, Dinho, Henry, Etoo meg tényleg pönge "kis" trió voltak..
Aztán azt a Dinhót rúgták ki páros lábbal, akit felállva tapsolt a Bernabeu, hogy "ne vigyék be a csúnyába Decoval" Messit
Szóval elkezdődött az álszentségeskedés időszaka:
-Messi adófizetési szokásaival
-a 100 milliós hűsépénzzel
-de a csúcs az unicef felirat volt: ők lettek a szegény gyerekek, akiket sajnálni kell..
Na szóval mi az identitásuk? Kétszínűség, svindli, megtévesztés?
Am. nem meglepő, hogy úgy hiszik itt a vég, hisz az az arc ment el, aki nagyobb, mint a klub..
Kizártnak tartom, hogy ne roppanjanak most meg, bár sztem nem lesz ebből uefa kupa, meg hasonló mélységek, de egy pár év bajnoki cím nélkül nagyon remélem, hogy kinéz