OFF
-
Re: OFF
hasonló sztorik vannak a kokóval és a fűvel. money is money.
- Bencze
- Kedvenc játékosaid: Benzema, Valverde
- Kedvenc csapatod: Tippelj :)
1200 afgan csaladot at is telepitettek mar es tovabbi 60000 ember kap bevandorlasi engedelyt akiket ki is menekitenek az orszagbol.füst írta:Az USA segítségért nem szokás siránkozni, mert olyanok mint a sportszeletes csávó, aki jön és segít. Azok akik nem kollaboráltak a megszállókkal, azoknak szopás volt ez a 20 év. akik pedig igen, azok most láthatják hogy bánik Amerika a barátaival, és futhatnak az életükért.El Sie7e írta:
Pont ezért. De ahogy mondod az o dontesuk. Ha így akarnak élni akkor éljenek így csak aztán ne sirankozzanak 2-3 év múlva amerikai és nyugati segítségért, támogatásért.
Semmi masert nem voltak ott, mint a ket milliard hordonyi olajtartalek, vagy a vilag opium termelesenek 92%-a. Nem veletlen, hogy a megszallas elott nagyjabol 70000 hektaron termeltek makot ami 250-300000-re emelkedett amerikai fennhatosag alatt. 2000-ben 43 milliard opiat tartalmu fajdalomcsillapitot irtak fel ami 2010-re 89 milliardra nott… Nem hiaba mondjak itt sokan, hogy a hadsereg a legnagyobb heroin dealer az orszagban.
- raul 4 ever
- Kedvenc játékosaid: Carvajal, Eder, Alaba, Mendy, Case, Modric, Kroos, Fede, Vini, BigBenz
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
El Sie7e írta:Pont ezért. De ahogy mondod az o dontesuk. Ha így akarnak élni akkor éljenek így csak aztán ne sirankozzanak 2-3 év múlva amerikai és nyugati segítségért, támogatásért.füst írta:
Miért? Ő országuk, ő döntésük milyen körülmények között akarnak élni. Szinte puskalövés nélkül vonultak be Kabulba, ergo ők így döntöttek.
Mondjuk én csak attól félek, hogy idővel többen lesznek az arabok/Eu/nyugatellenesek a világban, mint mi.. Akkor fogunk ráb@szni..
Ennek a mélyvallásos, nőelnyomó, (meg többségében iszonyú műveletlen) bagázsnak fog kelleni behódoljon majd a világ?
2021 04 20 - Ceferintakaroggy
2009 07 09 - 2023 06 06 - uno, dos, tres, Hala Madrid
2009 07 09 - 2023 06 06 - uno, dos, tres, Hala Madrid
- babaking
- Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho
Mindenképp alacsony energiaigényűt szeretnénk ami értelemszerűen az elején több pénz. Hogy ezt valaha visszahozza-e az más kérdés, de ebben az esetben nem csak pénzügyi megfontolásból tennénk.ANDS írta:A klíma nagy előnye, hogy hűt is. Fűteni szvsz zajos, de kétségtelen, hogy olcsó.babaking írta: Ez a téma engem is érdekelne. Mi is építkezni tervezünk, és ha nem muszáj nem gázoznék. De a höszivattyús rendszertöl is kiráz a hideg, padlófütés meg nem biztos, hogy szerencsés mert száll a por, és allergiásoknak régen nem ajánlották.
Elektromos fűtőtest + inverteres klíma ami fűt is?
Vagy inkább leköltözök Madridba, ott nem kell fűtés, az az asszonynak is tetszene
Viszont a fűtési költség nagyban függ a ház szigetelésétől, ha jó a szigetelés, akkor alacsony.
A klíma csak minusz 10 fokig gazdaságos fűtésre.
Baromi bonyolult kiszámolni, gázfűtés vagy elektromos fűtés a jobb, mert nem tudni, hogy fognak változni az árak.
De tudtommal előirás egy alternatív fűtés is, szóval, ha nincs áram, akkor legyen mondjuk egy kandalló, vagy valami.
Viszont, egy jól szigetelt háznak alacsony a fűtési költsége, és nyáron hűvösebb is.
Mondok konkrét példát. Ismerősömnek a legmagasabb gázszámlája télen 8 ezer forint, mert jó a szigetelés - 140 m2 a ház.
Egy rossz szigetelésű házban ugyanez 60-120 ezer forint.
Ha ti magatok építkeztek, akkor magatoknak jól fogjátok építeni. Ha vállakozó csinálja, akkor azt folyamatosan felügyelni szokás.
alternatív -> asszony amúgy is akar kandallót, de gondolom itt nem csak egy sima kályha kell hanem valahogy rákötni a komplett rendszerre.
építkezés -> nehéz magunknak építkezni, mert nem értek hozzá. A vállalkozót felügyelni pont emiatt nehéz - mert nem értek hozzá Azt tudom csinálni, hogy megfelelően megterveztetem, és amikor szállítják az árut ellenörzöm, hogy azt hozzák és építsék be ami tervezve van, ne valami hulladékot. Illetve sok tervező vállal műszaki ellenőrzést/ felügyeltet is -> ismét dobja a költséget, de ö legalább ért hozzá. Viszont természetesen sok sok pénz.
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.
- füst
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric
Az USA segítségért nem szokás siránkozni, mert olyanok mint a sportszeletes csávó, aki jön és segít. Azok akik nem kollaboráltak a megszállókkal, azoknak szopás volt ez a 20 év. akik pedig igen, azok most láthatják hogy bánik Amerika a barátaival, és futhatnak az életükért.El Sie7e írta:
Pont ezért. De ahogy mondod az o dontesuk. Ha így akarnak élni akkor éljenek így csak aztán ne sirankozzanak 2-3 év múlva amerikai és nyugati segítségért, támogatásért.
- El Sie7e
- Kedvenc játékosaid: Raúl
Pont ezért. De ahogy mondod az o dontesuk. Ha így akarnak élni akkor éljenek így csak aztán ne sirankozzanak 2-3 év múlva amerikai és nyugati segítségért, támogatásért.füst írta:Miért? Ő országuk, ő döntésük milyen körülmények között akarnak élni. Szinte puskalövés nélkül vonultak be Kabulba, ergo ők így döntöttek.El Sie7e írta:
Az amerikai és NATO pénzen fel pumpált afgán hadsereg megérdemelne egy buksi simogatást, mondjuk egy ak47-es markolataval
“Mindig emlékezz rá; a Real Madrid azért harcol, hogy megvédje a dicsőségét, a többi csapat pedig azért harcol, hogy felérjen a Real Madrid szintjére. Ez az igazság.”
egy 64 éves Real Madrid drukker
- füst
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric
Miért? Ő országuk, ő döntésük milyen körülmények között akarnak élni. Szinte puskalövés nélkül vonultak be Kabulba, ergo ők így döntöttek.El Sie7e írta:Az amerikai és NATO pénzen fel pumpált afgán hadsereg megérdemelne egy buksi simogatást, mondjuk egy ak47-es markolatavalRemy írta: Kegyetlen, hogy mi megy Kabulban.
- El Sie7e
- Kedvenc játékosaid: Raúl
Az amerikai és NATO pénzen fel pumpált afgán hadsereg megérdemelne egy buksi simogatást, mondjuk egy ak47-es markolatavalRemy írta: Kegyetlen, hogy mi megy Kabulban.
“Mindig emlékezz rá; a Real Madrid azért harcol, hogy megvédje a dicsőségét, a többi csapat pedig azért harcol, hogy felérjen a Real Madrid szintjére. Ez az igazság.”
- Remy
- Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
- Kapcsolat:
Kegyetlen, hogy mi megy Kabulban.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick
New England Patriots
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick
New England Patriots
- csababarca
- Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
- Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.
1, ezt mondták ismerőseim is.Csabi írta:
1, a padlófűtés akkor porzik max, ha rúgni lehet otthon a port amúgy is. egyébként ez egy óriási kamu-mítosz.
2, igen, az elektromos padlófűtés rohadt drága lesz. reménykedjetek, hogy ne legyen kemény tél...soha. ha meg az egész házat úgy akarjátok fűteni, akkor reménykedj, hogy orbán megnyomja a tanárfizetést.
3, napelemet minél előbb bekötném. attól függ, hogy és mennyi, de elég hosszú idő még visszahozza az árát. nem tolnám évekkel a dolgot.
2, hát ezért gondolkozunk a hőszivattyút, egyszeri nagyobb kiadás, de talán napelemmel kombinálva mérsékli a költségeket hosszútávon. nyugi azt nem fogja, ha a duplájára emelne is el lenne maradva a minimumtól
3, az a terv, de ahhoz muszáj állnia a háznak
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."
- Csabi
- Kedvenc játékosaid: Figo, Cristiano Ronaldo, Modric
- Kapcsolat:
3 dolog:csababarca írta: Érdekes, pont azt mondta nekem mindenki, hogy egyáltalán nincs por tőle, pláne nem száll.
Sok ismerősnek van padlófűtése, allergiával is és semmi gondjuk nincs.
Na mindegy, majd kiderül, az elektromos padlófűtés nem annyira drága, legalábbis telepíteni, de a számla gondolom horror lehet.
btw, ha választani lehet, inkább kerüljön most többe, de utána ne legyen gond a rezsivel. Napelemet is akarunk majd idővel, minél hamarabb ahogy majd a pénzünk engedi.
1, a padlófűtés akkor porzik max, ha rúgni lehet otthon a port amúgy is. egyébként ez egy óriási kamu-mítosz.
2, igen, az elektromos padlófűtés rohadt drága lesz. reménykedjetek, hogy ne legyen kemény tél...soha. ha meg az egész házat úgy akarjátok fűteni, akkor reménykedj, hogy orbán megnyomja a tanárfizetést.
3, napelemet minél előbb bekötném. attól függ, hogy és mennyi, de elég hosszú idő még visszahozza az árát. nem tolnám évekkel a dolgot.
- csababarca
Én se akarok gázozni, egyszerűen azért mert a szolgáltató közölte, hogy minimum 2 év mire egyáltalán az utcába odaviszik. És akkor még a telekre bekötésről szó sem volt.babaking írta: Ez a téma engem is érdekelne. Mi is építkezni tervezünk, és ha nem muszáj nem gázoznék. De a höszivattyús rendszertöl is kiráz a hideg, padlófütés meg nem biztos, hogy szerencsés mert száll a por, és allergiásoknak régen nem ajánlották.
Vagy inkább leköltözök Madridba, ott nem kell fűtés, az az asszonynak is tetszene
Engem nem ráz ki a hideg a hőszívattyú gondolatától, inkább csak a pénzemet rázza meg
Érdekes, pont azt mondta nekem mindenki, hogy egyáltalán nincs por tőle, pláne nem száll.
Sok ismerősnek van padlófűtése, allergiával is és semmi gondjuk nincs.
Na mindegy, majd kiderül, az elektromos padlófűtés nem annyira drága, legalábbis telepíteni, de a számla gondolom horror lehet.
btw, ha választani lehet, inkább kerüljön most többe, de utána ne legyen gond a rezsivel. Napelemet is akarunk majd idővel, minél hamarabb ahogy majd a pénzünk engedi.
- babaking
- Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho
Ez a téma engem is érdekelne. Mi is építkezni tervezünk, és ha nem muszáj nem gázoznék. De a höszivattyús rendszertöl is kiráz a hideg, padlófütés meg nem biztos, hogy szerencsés mert száll a por, és allergiásoknak régen nem ajánlották.
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.
Hát, nincs. Esetleg ha Izlandra koltozol es egy gejzir hojet hasznositod.csababarca írta: Hajléktalanok után kicsit más téma.
Gáz nélkül mi a legjobb alternatíva fűtésre?
Először elektromos padlófűtés körül nézelődtem, de építész azt mondta, az nem túl gazdaságos, jobban járunk hosszútávon egy hőszivattyúval, és vizes padlófűtéssel.
CSak gondolom ennek a bekerülési költsége messze a legmagasabb.
Van bármi használható, égésmentes megoldás fűtésre, amire nem megy rá a gatyánk se beruházásnál, se utána villanyszámla formájában?
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K
K
-
Lockdown alatt a pszichiátriákat kiürítettek mert covid osztályokat csináltak helyette. Szóval visszakerültek a társadalomba és magára lettek hagyva a súlyos depressziós, személyiségzavaros, herbálos réteg.ziro4vr írta: Covid is rásegített. Amíg lockdown volt, 4 fal között ment az erőszak, most meg kiszabadultak az utcára. Persze ez csak egy tényező, de ha az értelmes embereket is szélsőségessé (vagy szélsőséges véleményűvé) teszi a hatalom, akkor a kevésbé értelmesek leépülésén ne lepődjünk meg. Nem vagyok egy méretes anti fideszes, de ez a megosztottság amit elérnek a kommunikációs tónusukkal, az szörnyű.
A hazai mentálhigéniás állapotok katasztrofálisak és az sem teszi jobbá a helyzetet, hogyha te pszichológushoz mész akkor biztos fogyatékos vagy. Így már csak akkor lépik meg a dolgot ha súlyos a helyzet. Pedig a megelőzés lenne a cél.
- csababarca
Hajléktalanok után kicsit más téma.
Először elektromos padlófűtés körül nézelődtem, de építész azt mondta, az nem túl gazdaságos, jobban járunk hosszútávon egy hőszivattyúval, és vizes padlófűtéssel.
Van bármi használható, égésmentes megoldás fűtésre, amire nem megy rá a gatyánk se beruházásnál, se utána villanyszámla formájában?
- ziro4vr
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo
Covid is rásegített. Amíg lockdown volt, 4 fal között ment az erőszak, most meg kiszabadultak az utcára. Persze ez csak egy tényező, de ha az értelmes embereket is szélsőségessé (vagy szélsőséges véleményűvé) teszi a hatalom, akkor a kevésbé értelmesek leépülésén ne lepődjünk meg. Nem vagyok egy méretes anti fideszes, de ez a megosztottság amit elérnek a kommunikációs tónusukkal, az szörnyű.
Nem illik.
-
- Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
- Kedvenc csapatod: csakamadrid.
Nekem az elmebetegekkel van bajom, egyre tobb van beloluk es nagyon sok kozveszelyes. A Fehervari uton kozlekedo villamoson egy onmagaval torkaszakadtabol orditozo idegbeteg allat okolmeretu koveket hajigalt az utasterben, a buszokon pedig rendszeresen utogetik az uleseket.
Ki engedte ezeket ki a tarsadalomba? Miert nincsenek elkulonitve?
Ki engedte ezeket ki a tarsadalomba? Miert nincsenek elkulonitve?
- ziro4vr
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo
Erről írtam már, Móricz, Allee, Kelenföld is egyre gázabb, rengeteg hajléktalan, kéregető bandák, 1es villamossal beutazó hős utcai tűkön ülők. De persze átlagban még mindigg jobb mint pest. De leginkább a külsőbb részei.füst írta: De azért Budán is vannak jelek, éltem ott 8 évet, tudom milyen volt régen a Móricz, a Kosztolányi, meg Kelenföld, hát nem ilyen. Ez nem nosztalgia, egyszerűen jól emlékszem arra, hogy nem kellett kerülgetni a kéregetőket, nem azt kellett néznem hogy na most melyik irányból közelítenek felém.
Nem illik.
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
Engem nem zavar, ráadásul a részletekkel sem vagyok tisztában, csak a fantom szó miatt úgy éreztem, hogy szerinted egyáltalán nincs ott gond.csababarca írta:az arányok zavarnak.Realista24 írta:
Ha a szerb résznél lévő mgránsokra gondolsz, hogy csak kitaláció, akkor szerintem nagyon rosszak az információid.
de nem akartam ebbe belekezdeni, hiba volt, bocs.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema