Köszi az infót, így már pici értelmet nyer, hogy miért mernek ezek többel menni, mint ami szabályos lenne. MOndjuk szerencsére be volt kapcsolva a WAZE, az szólt majdnem mindig, amikor sebességkorlátozás volt (80-100 az autópályán, alagutak előtt nem szólt). Illetve volt néhány sebességmérő zóna is - amiket idehaza is akarnak majd bevezetni, arról is szólt, még szerencse... a 100 IG-L jelzést kiírhatnák legalább egyszer, hogy mit jelent, az osztrákokon kívül gondolom senki nem tudja, hogy mit takar ez a jelzés. Na, épp ezekkel nem foglalkozott általában senki sem.ANDS írta:Azt tapasztaltam, hogy autópályán 130 a megengedett, de 145- ig nem szólnak érte. Ismerősömmel mentünk, nem fért a fejébe, ő 160- al ment. Megbüntették pár óra alatt kétszer is. Mondta neki a rendőr, hogy max. 150- el menjen, azért nem szól senki, de a 160 az túl sok._Bushido_ írta:
Én is ugyanígy ártam 2019 decemberben. Tesómmal karácsonyi vásárra mentünk ki, bementünk a belvárosba, találtam egy jó kis parkolóhelyet. Kerestem előrefelé-hátrafelé is táblákat, parkolóórát, de sehol semmi. előttem-utánam lévő pár autó szélvédőjét is megnéztem, de semmi... amúgy rengeteg helyen sajnos úgy működik, hogy tabakban kell venni parkolópapírt és azt kell kitölteni a megfelelő módon. A különböző színek különböző időtartamokat jelölnek asszem. én is épp 36 eurós csekket kaptam. Nemsokra rá kimentem a határon első bankban megkérdezni, hogy ezt most tényleg be kell fizetnem?! sajnos be kellett. túl jó helyen volt az a parkoló a karácsonyi vásárhoz...
Ausztriában vajon ezek a sebességkorlátozó táblák mennyire érvényesek? Kint voltam az elmúlt 6 napban Ausztria túlsó felében, rengeteget autópályáztunk az utazások során, és a tapasztalatok alapján minden autópályán lévő alagút elé 100-as tábla volt téve. Néhol abszolút indokolatlan helyekre 80-as, 100-as táblák (pl Grazot kikerülő autópályarész, hangvédő falakkal!!!). Érthetetlen, hogy én tudatlanul majdnem mindig lelassítottam az adott sebbességre, de ennek ellenére ugyanúgy mentek el mellettem az autók... autópályán 130, picikével felette mentem, és simán mentek el mellettem a SUV-ok, audik, BMW-k. Ott 150 lenne, vagy mi? kicsit hülyén éreztem magam.
amúgy azt hittem, hogy csak idehaza van nagy hagyománya a kamion előz kamiont, lakókocsit, vagy fordítva. Megdöbbenésre láttam, hogy ez kint is divat, és elég sokszor előfordult, hogy belassult az egész belső sáv, mert valaki kitalálta, hogy sok-sok méteren át előz...