OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
_Bushido_
Kedvenc játékosaid: CR,Lebron
Kedvenc csapatod: Real Madrid, LA Lakers
Kapcsolat:

Re: OFF

HozzászólásSzerző: _Bushido_ » 2021. augusztus 18., szerda 18:05

ANDS írta:
_Bushido_ írta:
Én is ugyanígy ártam 2019 decemberben. Tesómmal karácsonyi vásárra mentünk ki, bementünk a belvárosba, találtam egy jó kis parkolóhelyet. Kerestem előrefelé-hátrafelé is táblákat, parkolóórát, de sehol semmi. előttem-utánam lévő pár autó szélvédőjét is megnéztem, de semmi... amúgy rengeteg helyen sajnos úgy működik, hogy tabakban kell venni parkolópapírt és azt kell kitölteni a megfelelő módon. A különböző színek különböző időtartamokat jelölnek asszem. én is épp 36 eurós csekket kaptam. Nemsokra rá kimentem a határon első bankban megkérdezni, hogy ezt most tényleg be kell fizetnem?! :D sajnos be kellett. túl jó helyen volt az a parkoló a karácsonyi vásárhoz... :mrgreen:

Ausztriában vajon ezek a sebességkorlátozó táblák mennyire érvényesek? Kint voltam az elmúlt 6 napban Ausztria túlsó felében, rengeteget autópályáztunk az utazások során, és a tapasztalatok alapján minden autópályán lévő alagút elé 100-as tábla volt téve. Néhol abszolút indokolatlan helyekre 80-as, 100-as táblák (pl Grazot kikerülő autópályarész, hangvédő falakkal!!!). Érthetetlen, hogy én tudatlanul majdnem mindig lelassítottam az adott sebbességre, de ennek ellenére ugyanúgy mentek el mellettem az autók... autópályán 130, picikével felette mentem, és simán mentek el mellettem a SUV-ok, audik, BMW-k. Ott 150 lenne, vagy mi? kicsit hülyén éreztem magam.
Azt tapasztaltam, hogy autópályán 130 a megengedett, de 145- ig nem szólnak érte. Ismerősömmel mentünk, nem fért a fejébe, ő 160- al ment. Megbüntették pár óra alatt kétszer is. Mondta neki a rendőr, hogy max. 150- el menjen, azért nem szól senki, de a 160 az túl sok.
Köszi az infót, így már pici értelmet nyer, hogy miért mernek ezek többel menni, mint ami szabályos lenne. MOndjuk szerencsére be volt kapcsolva a WAZE, az szólt majdnem mindig, amikor sebességkorlátozás volt (80-100 az autópályán, alagutak előtt nem szólt). Illetve volt néhány sebességmérő zóna is - amiket idehaza is akarnak majd bevezetni, arról is szólt, még szerencse... a 100 IG-L jelzést kiírhatnák legalább egyszer, hogy mit jelent, az osztrákokon kívül gondolom senki nem tudja, hogy mit takar ez a jelzés. Na, épp ezekkel nem foglalkozott általában senki sem.

amúgy azt hittem, hogy csak idehaza van nagy hagyománya a kamion előz kamiont, lakókocsit, vagy fordítva. Megdöbbenésre láttam, hogy ez kint is divat, és elég sokszor előfordult, hogy belassult az egész belső sáv, mert valaki kitalálta, hogy sok-sok méteren át előz...

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2021. augusztus 18., szerda 15:46

Jim írta:
hívd fel őket, és beteszik a csomagba ha szépen kéred
a feleségem elintézte :D
igyekszem, de még nem vették fel a telót :lol:
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

Jim
Kedvenc játékosaid: Zidane, Nacho

HozzászólásSzerző: Jim » 2021. augusztus 18., szerda 15:03

csababarca írta: Az aréna4 telekomnál csak új előfizu esetén kerül be? Hiába van nekünk a szupermega családi hd extra csomagunk, újra kellene kötni hogy bekerüljön?
hívd fel őket, és beteszik a csomagba ha szépen kéred
a feleségem elintézte :D

kierkegaard

HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2021. augusztus 18., szerda 14:25

Optikán is alapbol ket uvegszalon mennek oda-vissza az adatcsomagok

flori

HozzászólásSzerző: flori » 2021. augusztus 18., szerda 13:45

Ha már telekom: van valakinél 2 gigás optikai net? Mennyire megbízható? A feltöltés érdekelne leginkább.

Mert úgy tudom nem egy vonalon jön a 2 gigás net, hanem kettőn az 1-1. Így már fixen nem “dupla annyira jó”, mint a sima 1 gigás.
¡Va!
¡1, 2 y 3, Madrid!

csababarca

HozzászólásSzerző: csababarca » 2021. augusztus 18., szerda 13:16

sebydani írta:
csababarca írta: Az aréna4 telekomnál csak új előfizu esetén kerül be? Hiába van nekünk a szupermega családi hd extra csomagunk, újra kellene kötni hogy bekerüljön?
Igen, nekem is pontosan így lett anno.
Remek, mekkora baromság.
Na mindegy, csak ‘22 tavaszáig van hűség vagy mi.

sebydani
Kedvenc játékosaid: Raúl, Zidane, Modric, Bellingham
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Eagles

HozzászólásSzerző: sebydani » 2021. augusztus 18., szerda 13:14

Igen, nekem is pontosan így lett anno.
"A Barcelona történelme, amely az elmúlt 10 évből áll, soha nem lesz egyenlő a Real Madridéval.”- Álvaro Arbeloa

csababarca

HozzászólásSzerző: csababarca » 2021. augusztus 18., szerda 13:14

Az aréna4 telekomnál csak új előfizu esetén kerül be? Hiába van nekünk a szupermega családi hd extra csomagunk, újra kellene kötni hogy bekerüljön?

h3x0r
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2021. augusztus 18., szerda 10:40

ANDS írta: 3.
Nagyon fontos, hogy betartsák a technológIát, hagyják kiszáradni pl. A betont, vagy jól szigeteljék az alapot, a falakat, mert utólag már lehetetlen kijavítani. A faanyagoknál szintén kiszáradt fát kellene beépíteni, hogy ne vetemedjen el. Ez nehéz ügy.
Pedig hany embernel latom, hogy tavasszal elkezdenek epitkezni, majd legkesobb Karacsonyra mar be is koltoznek, mert hat instara kell a karacsonyfas kep az uj hazbol (pedig siman lenne hol lakniuk). Utana meg eveken keresztul telen - nyaron nyitva vannak az ablakok, mert nedves az egesz haz, a falak nem tudtak normalisan kiszaradni.

ikelemen5
Kedvenc játékosaid: Zidane,Guti,Modric, Kroos

HozzászólásSzerző: ikelemen5 » 2021. augusztus 18., szerda 8:36

_Bushido_ írta:
Ausztriában vajon ezek a sebességkorlátozó táblák mennyire érvényesek? Kint voltam az elmúlt 6 napban Ausztria túlsó felében, rengeteget autópályáztunk az utazások során, és a tapasztalatok alapján minden autópályán lévő alagút elé 100-as tábla volt téve. Néhol abszolút indokolatlan helyekre 80-as, 100-as táblák (pl Grazot kikerülő autópályarész, hangvédő falakkal!!!). Érthetetlen, hogy én tudatlanul majdnem mindig lelassítottam az adott sebbességre, de ennek ellenére ugyanúgy mentek el mellettem az autók... autópályán 130, picikével felette mentem, és simán mentek el mellettem a SUV-ok, audik, BMW-k. Ott 150 lenne, vagy mi? kicsit hülyén éreztem magam.
"Ha Ausztriában a sebességkorlátozást jelölő tábla alatt az IG-L jelzést olvassuk, akkor azt fokozottan érdemes betartani pénztárcánk érdekében. Az IG-L jelentése ugyanis Immissionsschutzgesetz-Luft, azaz a sebességkorlátozás nem biztonsági okokat szolgál, hanem környezetvédő célja van. Az alacsonyabb limit a légszennyezettségi határértéktől függően lép érvénybe (maximum három hónapra) és 130 helyett általában 100 kilométer/órás sebességkorlátozást jelent. Ha ezt a sebességkorlátozást megszegjük, akkor a környezetet károsítjuk, ezért a büntetés is jóval magasabb. Ha 130-ról nem lassítunk le 100 km/h-ra, alapesetben kb. 50 eurós büntetésre számíthatnánk, a környezetvédelmi bűncselekményért viszont extrém esetben akár 2000 eurót is kiróhatnak ránk az osztrák rendőrök!"

Tapasztalt síelni járók nagyon figyelnek erre. :)
“I don’t trust fish.They breathe water…..that’s crazy.”

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2021. augusztus 17., kedd 23:17

_Bushido_ írta: autópályán 130, picikével felette mentem, és simán mentek el mellettem a SUV-ok, audik, BMW-k. Ott 150 lenne, vagy mi? kicsit hülyén éreztem magam.
Batrak. Ha csak nincs kulon tablaval jelolve, mint Nyugat-Ausztria tobb reszeben pl. 140-es tablaval, autopalyan mindig 130 a legmagasabb sebesseg.

filatáska

HozzászólásSzerző: filatáska » 2021. augusztus 17., kedd 22:43

_Bushido_ írta: kicsit hülyén éreztem magam.
Nem tehetsz róla. :mrgreen:

_Bushido_
Kedvenc játékosaid: CR,Lebron
Kedvenc csapatod: Real Madrid, LA Lakers
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: _Bushido_ » 2021. augusztus 17., kedd 22:02

reeed_ati írta: Skacok, ki mennyire van kèpben a bècsi parkolással?? :D
Már kèt napja itt parkolok a belváros egyik utcájában, òra sehol, nyilván vettem volna ha tudom, hogy fizetős a parkolás..
Erre ma megdobtak egy 36ejròs csekkel.. :vivo: :roll:
Èrdemes lenne feladnom?, vajon sehogysem megùszòs a törtènet?? :kalapos:
Én is ugyanígy ártam 2019 decemberben. Tesómmal karácsonyi vásárra mentünk ki, bementünk a belvárosba, találtam egy jó kis parkolóhelyet. Kerestem előrefelé-hátrafelé is táblákat, parkolóórát, de sehol semmi. előttem-utánam lévő pár autó szélvédőjét is megnéztem, de semmi... amúgy rengeteg helyen sajnos úgy működik, hogy tabakban kell venni parkolópapírt és azt kell kitölteni a megfelelő módon. A különböző színek különböző időtartamokat jelölnek asszem. én is épp 36 eurós csekket kaptam. Nemsokra rá kimentem a határon első bankban megkérdezni, hogy ezt most tényleg be kell fizetnem?! :D sajnos be kellett. túl jó helyen volt az a parkoló a karácsonyi vásárhoz... :mrgreen:

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2021. augusztus 17., kedd 15:16

Kyller írta:
kiserik írta:

Persze. Gyakorlatilag a hőszivattyúnál a kényelmi dolgokat fizeti meg az ember. Nincs zaj, nincs szél, jobb hőérzet, egységes klíma.

Hőszennyezés: azzal, hogy ezen rendszerekkel fűtünk, hűtünk, ennek fordítottját okozzuk a környezetnek. Főként a nyári hűtés a probléma. Így is melegedik a Föld, de a folyamatos klímázással tovább fűtjük. Az elmúlt évszázadban kb 1 fokot nőtt a Föld hőmérséklete és olyan hatásai vannak, hogy beleborzongunk. Az előrejelzések alapján 30-40 éven belül 4-5 fokkal, vagy akár 8 fokkal is nőhet a Föld hőmérséklete. Gyakorlatilag már most ott tartunk, hogy kontinensek égnek le, zsiráfok állnak térdig hóban, lassan összeomlik a Golf áramlat, stb. Hazai példa, hogy a málnát már nem lehet öntözés nélkül termeszteni, míg 20 éve hatalmas ültetvények voltak belőle, de lassan olyan alapvető növényünk, mint a bükk is el fog tünni. A megjelenő kártevőktől, rovarokról, betegségekről ne is beszéljünk. Egyszóval szar világ jön.
Biztos van abban valami, amit mondasz, viszont nem égetünk semmit, nem a CO2-t toljuk ki, hogy nőjjön a melegházhatás... És ez a nem mindegy.
Klíma/hőszivattyú működése azzal jár leegyszerűsítve, hogyha a hütesz a beltérben, akkor a kültéri egység meleglevegőt tol ki. Az üvegházhatás ettől is nő nem csak a CO2 kibocsájtástól. Arról nem is beszélve, hogy ezek áramellátása még jöhet káros anyagot kibocsájtó erőműből.
ANDS írta:
Kyller írta:

Biztos van abban valami, amit mondasz, viszont nem égetünk semmit, nem a CO2-t toljuk ki, hogy nőjjön a melegházhatás... És ez a nem mindegy.
Az áram előállítása lehetséges szélerőműben, vagy vízerőműben, de sok helyen még szénnel állítják elő.
Meg egyebek.

Itthon a naperőművek nőnek, mint a gombák.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

Kyller
Kedvenc játékosaid: Raúl, Guti, Higuain, Ramos, Alvaro Recoba

HozzászólásSzerző: Kyller » 2021. augusztus 17., kedd 12:21

kiserik írta:
Kyller írta:

A klíma se rossz dolog fűtésre, de a padló fűtés csak jobb hőérzetet ad és konfortosabb.
Mire gondolsz hőterhelés alatt?
Persze. Gyakorlatilag a hőszivattyúnál a kényelmi dolgokat fizeti meg az ember. Nincs zaj, nincs szél, jobb hőérzet, egységes klíma.

Hőszennyezés: azzal, hogy ezen rendszerekkel fűtünk, hűtünk, ennek fordítottját okozzuk a környezetnek. Főként a nyári hűtés a probléma. Így is melegedik a Föld, de a folyamatos klímázással tovább fűtjük. Az elmúlt évszázadban kb 1 fokot nőtt a Föld hőmérséklete és olyan hatásai vannak, hogy beleborzongunk. Az előrejelzések alapján 30-40 éven belül 4-5 fokkal, vagy akár 8 fokkal is nőhet a Föld hőmérséklete. Gyakorlatilag már most ott tartunk, hogy kontinensek égnek le, zsiráfok állnak térdig hóban, lassan összeomlik a Golf áramlat, stb. Hazai példa, hogy a málnát már nem lehet öntözés nélkül termeszteni, míg 20 éve hatalmas ültetvények voltak belőle, de lassan olyan alapvető növényünk, mint a bükk is el fog tünni. A megjelenő kártevőktől, rovarokról, betegségekről ne is beszéljünk. Egyszóval szar világ jön.

füst
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric

HozzászólásSzerző: füst » 2021. augusztus 17., kedd 12:01

Vagy pont az ellenkezője fog történni, és pár év múlva jön a cudar hideg.
Minden jóslat értelmetlen, mert annyira összetett rendszer vesz minket körbe, hogy lehetetlen megmondani mi lesz a legnagyobb problémánk a következő néhány évben.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2021. augusztus 17., kedd 10:18

Kyller írta:
kiserik írta:

Erre mondom én, hogy egy jól, klímára tervezett házban még mindig jobban megéri a klíma+norvég panel. A klíma is 3x-4x-es hatékonysággal dolgozik és nagyon töredéke árban a hőszivattyús rendszernek.

UI: egyébként ezek a hűtési/fűtési rendszerek (klíma, hőszivattyú) nagyon is szennyezik a környezetet mégpedig hőszennyezéssel. Ez ma még bagatel dolognak számít, de pár év múlva ez lesz az első számú probléma a világban.
A klíma se rossz dolog fűtésre, de a padló fűtés csak jobb hőérzetet ad és konfortosabb.

Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

Kyller

HozzászólásSzerző: Kyller » 2021. augusztus 17., kedd 9:53

kiserik írta:
Kyller írta: Mi is most kezdünk el építkezni, gázt nem kötjük be, és hőszivattyú fogja a fűtést és a hűtést is biztosítani. Az tuti, hogy a bekerülési költsége talán a legnagyobb mind közül, de ha jól van méretezve a rendszer, akkor nagyon hatékonyan tud működni, egységnyi elektromos energiából akár 3x-4x-es hőenergiát tud csiholni. Napelemmel meghajtva elektromos számla is akár 0 lehet. Arról nem is beszélve, hogy tettél is a környezetért(igen a napelemet is előállítják valahogy...)
Erre mondom én, hogy egy jól, klímára tervezett házban még mindig jobban megéri a klíma+norvég panel. A klíma is 3x-4x-es hatékonysággal dolgozik és nagyon töredéke árban a hőszivattyús rendszernek.

UI: egyébként ezek a hűtési/fűtési rendszerek (klíma, hőszivattyú) nagyon is szennyezik a környezetet mégpedig hőszennyezéssel. Ez ma még bagatel dolognak számít, de pár év múlva ez lesz az első számú probléma a világban.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2021. augusztus 17., kedd 9:36

Kyller írta: Mi is most kezdünk el építkezni, gázt nem kötjük be, és hőszivattyú fogja a fűtést és a hűtést is biztosítani. Az tuti, hogy a bekerülési költsége talán a legnagyobb mind közül, de ha jól van méretezve a rendszer, akkor nagyon hatékonyan tud működni, egységnyi elektromos energiából akár 3x-4x-es hőenergiát tud csiholni. Napelemmel meghajtva elektromos számla is akár 0 lehet. Arról nem is beszélve, hogy tettél is a környezetért(igen a napelemet is előállítják valahogy...)

Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

Kyller

HozzászólásSzerző: Kyller » 2021. augusztus 17., kedd 9:13

Mi is most kezdünk el építkezni, gázt nem kötjük be, és hőszivattyú fogja a fűtést és a hűtést is biztosítani. Az tuti, hogy a bekerülési költsége talán a legnagyobb mind közül, de ha jól van méretezve a rendszer, akkor nagyon hatékonyan tud működni, egységnyi elektromos energiából akár 3x-4x-es hőenergiát tud csiholni. Napelemmel meghajtva elektromos számla is akár 0 lehet. Arról nem is beszélve, hogy tettél is a környezetért(igen a napelemet is előállítják valahogy...)

Vissza: