Premier League
Re: Premier League
Szerintem tök hihető, hogy az öregnek megígérte a távozásakor, hogy még visszatér. Mindig is imadta és tisztelte, szép gesztus.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K
K
- RaúlCF
- Kedvenc játékosaid: Raúl, Modric, Casillas, Zidane, Ronaldinho, Bellingham, Valverde
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
ha nem ugrik a United csont nélkül elmegy a Citybe. szép ez a romantikus dolog de nem sokon múlt a dolog.
- Pad'em
Szép. Jó a marketingeseCaraway írta:
Mar ezert az utolso sorert megerte.
Kpst nem terveztek végül venni? Oda még vinnétek valami baszó ütközőembert, kész a BL esélyes keret. Persze edző nem ártana, egy Zidane-nal már most odaadnám a serleget kb.
"Down for Rodrygo... Éder Militao. Carvajal. It's Carvajal's cross... RODRYGOOO, oooh it's extraordinary!!! They prayed for miracles and miracles arrived! REAL MADRID, THE TEAM OF DREAMS. Where has that come from? How did that happen?!"
- Caraway
- Kedvenc csapatod: Manchester United
Cristiano Ronaldo on instagram:
Everyone who knows me, knows about my never ending love for Manchester United. The years I spent in this club where absolutely amazing and the path we’ve made together is written in gold letters in the history of this great and amazing institution.
I can’t even start to explain my feelings right now, as I see my return to Old Trafford announced worldwide. It’s like a dream come true, after all the times that I went back to play against Man. United, and even as an opponent, to have always felt such love and respect from the supporters in the stands. This is absolutely 100% the stuff that dreams are made of!
My first domestic League, my first Cup, my first call to the Portuguese National team, my first Champions League, my first Golden Boot and my first Ballon d’Or, they were all born from this special connection between me and the Red Devils. History has been written in the past and history will be written once again! You have my word!
I’m right here!
I’m back where I belong!
Let’s make it happen once again!
PS - Sir Alex, this one is for you…
Everyone who knows me, knows about my never ending love for Manchester United. The years I spent in this club where absolutely amazing and the path we’ve made together is written in gold letters in the history of this great and amazing institution.
I can’t even start to explain my feelings right now, as I see my return to Old Trafford announced worldwide. It’s like a dream come true, after all the times that I went back to play against Man. United, and even as an opponent, to have always felt such love and respect from the supporters in the stands. This is absolutely 100% the stuff that dreams are made of!
My first domestic League, my first Cup, my first call to the Portuguese National team, my first Champions League, my first Golden Boot and my first Ballon d’Or, they were all born from this special connection between me and the Red Devils. History has been written in the past and history will be written once again! You have my word!
I’m right here!
I’m back where I belong!
Let’s make it happen once again!
PS - Sir Alex, this one is for you…
- lestat
- Kedvenc játékosaid: Beckham, Zidane, C.Ronaldo, Ramos
Az oreg Nuno a wolwerhamptonnal is jo munkat vegzett
Cristiano Ronaldo ❼
2014-2024 Champions League Dynasty.
Danke Toni
Zinedine Zidane
92:48
2014-2024 Champions League Dynasty.
Danke Toni
Zinedine Zidane
92:48
- Muszi05
Én nem félek a névtől, ki merem mondani… Tottenham!BlancoMark írta:Nem lehet leírni annak a csapatnak a nevét amelyikről beszélsz? Voldemort?_Bushido_ írta: Beszéltek itt a City, MU, Pool, Chelsea négyesről, akik vélhetően kisajátítják majd a top4et, az arsenal szerencsétlenkedéséről... de eddig asszem egy szó sem esett arról a csapatról, akik 3/3-al, egyedüli 100%-os csapatként vezetik a bajnokságot - és még gólt se kaptak!
Bár messze még a vége, azért nemsemmi kezdés, nemtudom volt-e már ilyen idénykezdetük.
"Ha a kacsa nem tud úszni, akkor nem a víz a hülye!"
- BlancoMark
Nem lehet leírni annak a csapatnak a nevét amelyikről beszélsz? Voldemort?_Bushido_ írta: Beszéltek itt a City, MU, Pool, Chelsea négyesről, akik vélhetően kisajátítják majd a top4et, az arsenal szerencsétlenkedéséről... de eddig asszem egy szó sem esett arról a csapatról, akik 3/3-al, egyedüli 100%-os csapatként vezetik a bajnokságot - és még gólt se kaptak!
Bár messze még a vége, azért nemsemmi kezdés, nemtudom volt-e már ilyen idénykezdetük.
- raul 4 ever
- Kedvenc játékosaid: Carvajal, Eder, Alaba, Mendy, Case, Modric, Kroos, Fede, Vini, BigBenz
Caraway írta:Pedig Greenwood valoszinuleg nem lesz kiszoritva. 19 evesen mar 32 golnal jar a Unitedben, a csapat tortenelmeben csak Norman Whiteside (39) es George Best (37) tudott tobb golt loni tinedzserkent. Hatalmas tehetseg o is, csak egyelore a Haaland-Bappe kettos teljesen elviszi a showt a fiatal tamadok koreben. De nem is baj ez, csinalja csak szepen csendben a dolgat.raul 4 ever írta:
James, Greenwood, Fred out, CR, Rashford, X in, és kész is a gálakezdő..
Ráadásul jobb/bal mindegy a kölyöknek, én komolyan nem is értem
De mind1, mert ha, Rashford felépül, úgy is ő fog játszani, CR, meg CR..
Mondjuk nem is féltem, Diallo, James mindkettő, vagy csak egy mennek gondolom kölibe, játszhat eleget..
2021 04 20 - Ceferintakaroggy
2009 07 09 - 2023 06 06 - uno, dos, tres, Hala Madrid
2009 07 09 - 2023 06 06 - uno, dos, tres, Hala Madrid
- _Bushido_
- Kedvenc játékosaid: CR,Lebron
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, LA Lakers
- Kapcsolat:
Beszéltek itt a City, MU, Pool, Chelsea négyesről, akik vélhetően kisajátítják majd a top4et, az arsenal szerencsétlenkedéséről... de eddig asszem egy szó sem esett arról a csapatról, akik 3/3-al, egyedüli 100%-os csapatként vezetik a bajnokságot - és még gólt se kaptak!
- Caraway
- Kedvenc csapatod: Manchester United
Pedig Greenwood valoszinuleg nem lesz kiszoritva. 19 evesen mar 32 golnal jar a Unitedben, a csapat tortenelmeben csak Norman Whiteside (39) es George Best (37) tudott tobb golt loni tinedzserkent. Hatalmas tehetseg o is, csak egyelore a Haaland-Bappe kettos teljesen elviszi a showt a fiatal tamadok koreben. De nem is baj ez, csinalja csak szepen csendben a dolgat.raul 4 ever írta:James, Greenwood, Fred out, CR, Rashford, X in, és kész is a gálakezdő..Csabi írta: Varane kezd a MU-ban.
- Remy
- Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
- Kapcsolat:
Igen ám, csak az a védelem kis túlzással Championship szint. Alapvetően most van egy nagyon jónak tűnő fiatal mag a csapatnál. De ilyen nulla edzővel nem sokat ér.'shutterisland írta:nalam a mu, city, pool, chelsea es spurs kerete az, amire azt mondom, jobb, a leicester, everton, stb nem gondolnam.Én nemigen látom a keretben azt a 6.-7. helyet. A Manchesterek, Chelsea, Pool, Spurs gondolom mindenkinek egyértelmū hogy jobb keret, de szerintem a Leicester, Everton, West Ham szint is jobb. Gyakorlatilag az egyetlen értelmes Arsenal játékos Saka, Aubanak meg Lacanak csak a meze van a pályán
azon a 4-5 jol csengo neven + eros kozepes magon kivul azert papiron tehetseges, jo potenciallal biro fiataljaik is vannak, mint smith-rowe, saka vagy tavares.
inkabb a keret felepitese es menedzselese a rossz valahogy, maguk a jatekosok egyenileg jobbnak tunnek.
a 6. ha nem is, de a 7.-et illene azert levadasszak, en ezt is tippelem a szezon vegere, de ahhoz arteta helyett mas kell a csapat elere.
Contét vinném a helyükben. Mindent megadnék neki.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick
New England Patriots
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
New England Patriots
- 'shutterisland
- Kedvenc játékosaid: LM / GD
- Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg
nalam a mu, city, pool, chelsea es spurs kerete az, amire azt mondom, jobb, a leicester, everton, stb nem gondolnam.Én nemigen látom a keretben azt a 6.-7. helyet. A Manchesterek, Chelsea, Pool, Spurs gondolom mindenkinek egyértelmū hogy jobb keret, de szerintem a Leicester, Everton, West Ham szint is jobb. Gyakorlatilag az egyetlen értelmes Arsenal játékos Saka, Aubanak meg Lacanak csak a meze van a pályán
azon a 4-5 jol csengo neven + eros kozepes magon kivul azert papiron tehetseges, jo potenciallal biro fiataljaik is vannak, mint smith-rowe, saka vagy tavares.
inkabb a keret felepitese es menedzselese a rossz valahogy, maguk a jatekosok egyenileg jobbnak tunnek.
a 6. ha nem is, de a 7.-et illene azert levadasszak, en ezt is tippelem a szezon vegere, de ahhoz arteta helyett mas kell a csapat elere.
-
- Kedvenc játékosaid: Kovacic, Ceballos
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, Liverpool
Hogy megéri-e megtartani 1 játékost,ahhoz köze van a fizetésnek is,főleg 1 Juvéban,de a Barca is tudna mesélni róla.Realista24 írta:És a fizetesnek ehhez mi köze?KovaLlos írta:
Én 1 ilyen hozzászólásba futottam bele:
Serie A top5 2020-21:
CR7 : Shots: 168 Goals: 29
Luis Muriel: S: 87 G: 22
Romelo Lukaku: S :99 G: 23
Dusan Vlahovic: S: 86 G : 21
Ciro Immoble: S: 120 G: 20
A lővés/gól százalékot mindenki ki tudja számolni.
Ehhez jön még az összes 11-es , szabad rugás plusz a "muszáj CR-nek passzolni illetve rá játszani és a mindenhonnan lövök faktor"
CR fizetés: nettó 30M/év (36éves)
Bármelyik listán lévő játékos vagy Dybala bére max 7-8M (messze nem 36 évesek)
- h3x0r
Van aki meg mindig nem erti, hogy a fizetes nem csak a palyan levo teljesitmenyert jar.Realista24 írta: És a fizetesnek ehhez mi köze?
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
És a fizetesnek ehhez mi köze?KovaLlos írta:Én 1 ilyen hozzászólásba futottam bele:Remy írta:
Pont a napokban futottam bele Twitteren, hogy minek kellett CR a MUnak, mikor Cavani alapvetően jobb befejező, viszont az uru mezőnymunkaja gyengébb.
Serie A top5 2020-21:
Ehhez jön még az összes 11-es , szabad rugás plusz a "muszáj CR-nek passzolni illetve rá játszani és a mindenhonnan lövök faktor"
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
-
- Kedvenc játékosaid: Kovacic, Ceballos
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, Liverpool
Én 1 ilyen hozzászólásba futottam bele:Remy írta:Pont a napokban futottam bele Twitteren, hogy minek kellett CR a MUnak, mikor Cavani alapvetően jobb befejező, viszont az uru mezőnymunkaja gyengébb.dzsi91 írta:
Akkor most ha így hasraütök Céronaldonak sztem pályafutást nézve ezaz ikszgéje nem lehet túl jó mert sokat próbálkozik. Lényegében az egész életem egy hazugság volt Cr nem is jó góllövő
Serie A top5 2020-21:
ehhez nem kell statisztikah3x0r írta:Hasrauthetsz, csak hibas az egesz kovetkeztetes.dzsi91 írta:
Akkor most ha így hasraütök Céronaldonak sztem pályafutást nézve ezaz ikszgéje nem lehet túl jó mert sokat próbálkozik. Lényegében az egész életem egy hazugság volt Cr nem is jó góllövő
Ha valaki sokat probalkozik, az azt jelenti, hogy sokszor kerul lovohelyzetbe, ami nyilvan egy jo dolog. De ez onmagaban semmit se er, ossze kell hasonlitani azzal, hogy mennyi golt lott.
Tavaly mondjuk CR 26.5-os xg-re lott 29 golt a bajnoksagban. (fbref.com-rol, de peldaul van amelyik odal mashogy szamolja az xg-t) Ez annyit jelent, hogy sok jo lovohelyzete volt es a vartnal 2.5-el tobb golt lott. De nyilvan ez csak egy statisztika a sok kozul, azert egy jatekos megitelese ennel joval komplexebb.
De ha megnezzuk, mondjuk a tavalyi Viniciust: 6.5-es xg mellett 3 gol. Ket dolog azonnal latszik ezekbol: az egyik, hogy a 6.5 nem egy magas szam, tehat ritkan kerul jo lovohelyzetbe (vagy lehet hogy maga a helyzet megvan, de ritkan fejezi be lovessel az akciot); a masik meg a ket szam kozotti kulonbseg, tehat ezeket a helyzeteket szarul is hasznalja ki.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K
K
- h3x0r
Hasrauthetsz, csak hibas az egesz kovetkeztetes.dzsi91 írta:Akkor most ha így hasraütök Céronaldonak sztem pályafutást nézve ezaz ikszgéje nem lehet túl jó mert sokat próbálkozik. Lényegében az egész életem egy hazugság volt Cr nem is jó góllövőh3x0r írta:
Expected Goal Ratio. Nagyon egyszeruen, adott lovesbol atlagosan hanyszor szuletik gol. Ha 10 hasonlo lovesbol 2 gol szuletik, akkor 0.2-es xg lesz. Tok jo egy felido utan a 16 kapuraloves, csak pont azt nem mondja el, hogy ezek a lovesek mennyire voltak nagy helyzetek. Magaval a mutatoval semmi gond nincs, csak hat konnyebb csipobol bedobni ezeket a szamokat/fogalmakat, azt bizonyitva, hogy mennyire ertek a focihoz, mint elmagyarazni, hogy mit jelentenek, mikre kell beloluk kovetkeztetni, stb.
Ha valaki sokat probalkozik, az azt jelenti, hogy sokszor kerul lovohelyzetbe, ami nyilvan egy jo dolog. De ez onmagaban semmit se er, ossze kell hasonlitani azzal, hogy mennyi golt lott.
Tavaly mondjuk CR 26.5-os xg-re lott 29 golt a bajnoksagban. (fbref.com-rol, de peldaul van amelyik odal mashogy szamolja az xg-t) Ez annyit jelent, hogy sok jo lovohelyzete volt es a vartnal 2.5-el tobb golt lott. De nyilvan ez csak egy statisztika a sok kozul, azert egy jatekos megitelese ennel joval komplexebb.
De ha megnezzuk, mondjuk a tavalyi Viniciust: 6.5-es xg mellett 3 gol. Ket dolog azonnal latszik ezekbol: az egyik, hogy a 6.5 nem egy magas szam, tehat ritkan kerul jo lovohelyzetbe (vagy lehet hogy maga a helyzet megvan, de ritkan fejezi be lovessel az akciot); a masik meg a ket szam kozotti kulonbseg, tehat ezeket a helyzeteket szarul is hasznalja ki.
- Dupla D
- Kedvenc játékosaid: Guti, Carvajal
Az xG-t sem önmagában kell nézni, csak egy segítség.
Egy példa: https://understat.com/team/Atletico_Madrid/2020
Llorentének tavaly a bajnokságban az xG szerint 4.77 gólt kellett volna lőnie azokból a helyzetekből, amiből neki 12 jött össze. Ez most pl. mutathatja azt is, hogy kurva jó befejező, de azt is, hogy idén fele annyi gól nem fog neki összejönni, mert tavaly gyakran szerencséje volt, a nehéz helyről lőtt lövései rendszerint bementek.
Az xA szerintem kicsi pontosabb közelítés, mert ott a magas xA ténylegesen megmutatja, hogy egy játékos jól készített-e elő és kiveszi a helyzetbehozott esetleges balfaszságát. az xG90 és az xA90 pedig 90 percre bontja le ezeket. Ezek már tényleg egész jó mérőszámok. Persze megértem, ha a szurkolók többségét ez nem izgatja, de ezekkel könnyebben megállapítható, hogy egy játékos milyen is valójában, mint egy szokásos mezei statisztika. Természetesen azt viszont nem váltja ki, hogy valaki megnézze élőben több meccsen is, hogy játszik. Ezzel a kettővel együtt lehet egész jól megítélni egy játékost. Persze a mentális képességeire ezek az adatok se adnak felvilágosítást. Pl. Jovicnál szerintem itt ment félre a dolog. Nála jobban ki lehetett volna elemezni a Benficás időszakát, ahol leszerepelt.
Egy példa: https://understat.com/team/Atletico_Madrid/2020
Llorentének tavaly a bajnokságban az xG szerint 4.77 gólt kellett volna lőnie azokból a helyzetekből, amiből neki 12 jött össze. Ez most pl. mutathatja azt is, hogy kurva jó befejező, de azt is, hogy idén fele annyi gól nem fog neki összejönni, mert tavaly gyakran szerencséje volt, a nehéz helyről lőtt lövései rendszerint bementek.
Az xA szerintem kicsi pontosabb közelítés, mert ott a magas xA ténylegesen megmutatja, hogy egy játékos jól készített-e elő és kiveszi a helyzetbehozott esetleges balfaszságát. az xG90 és az xA90 pedig 90 percre bontja le ezeket. Ezek már tényleg egész jó mérőszámok. Persze megértem, ha a szurkolók többségét ez nem izgatja, de ezekkel könnyebben megállapítható, hogy egy játékos milyen is valójában, mint egy szokásos mezei statisztika. Természetesen azt viszont nem váltja ki, hogy valaki megnézze élőben több meccsen is, hogy játszik. Ezzel a kettővel együtt lehet egész jól megítélni egy játékost. Persze a mentális képességeire ezek az adatok se adnak felvilágosítást. Pl. Jovicnál szerintem itt ment félre a dolog. Nála jobban ki lehetett volna elemezni a Benficás időszakát, ahol leszerepelt.
"Louie, I think this is a beginning of beautiful friendship" - Garga Pitic.
- Remy
- Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
- Kapcsolat:
Pont a napokban futottam bele Twitteren, hogy minek kellett CR a MUnak, mikor Cavani alapvetően jobb befejező, viszont az uru mezőnymunkaja gyengébb.dzsi91 írta:Akkor most ha így hasraütök Céronaldonak sztem pályafutást nézve ezaz ikszgéje nem lehet túl jó mert sokat próbálkozik. Lényegében az egész életem egy hazugság volt Cr nem is jó góllövőh3x0r írta:
Expected Goal Ratio. Nagyon egyszeruen, adott lovesbol atlagosan hanyszor szuletik gol. Ha 10 hasonlo lovesbol 2 gol szuletik, akkor 0.2-es xg lesz. Tok jo egy felido utan a 16 kapuraloves, csak pont azt nem mondja el, hogy ezek a lovesek mennyire voltak nagy helyzetek. Magaval a mutatoval semmi gond nincs, csak hat konnyebb csipobol bedobni ezeket a szamokat/fogalmakat, azt bizonyitva, hogy mennyire ertek a focihoz, mint elmagyarazni, hogy mit jelentenek, mikre kell beloluk kovetkeztetni, stb.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
New England Patriots
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
New England Patriots