OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
kiserik

Re: OFF

HozzászólásSzerző: kiserik » 2021. szeptember 14., kedd 11:41

Realista24 írta:
___Samy___ írta: Ez is elkezdett a penz fele orientalodni. Ha valamit el akar erni a gyerek, akkor kulontanarhoz kell jarni, amiert nem keveset kell fizetni. Detto, mint az egeszsegugy.
Nem értek egyet.
Ez inkább a szülői lustaságból fakad.
Minden megtanulható, a tananyag ismert mindenki számára. Innentől kapcsolódik be a gyerek szorgalmi faktor, illetve a szülői lustaság.

Mert mi a legegyszerűbb? Gyerek nem érti a matekot, leül vele szülő, aki nem tud úgy magyarázni, majd felkapja a vizet, kiabál, veszekedés, büntetés és keres egy magántanárt.

Bizonyos szintig (általános iskola) bőven működőképes tud lenni, ha a szülő többet foglalkozik a gyerekkel és kevesebbet nyomkodja az okos kütyüket. De lehet választani a könnyebb utat és tanárhoz vinni.

A másik divat, hogy ráfogjuk a gyerek hiperaktív, figyelemzavaros, blablabla, amúgy jó képességű, kell neki aki másképp magyaráz, mint a suliban.

Ez van, ez a magyar oktatás. Én kivagyok a tanárainktól, az igazgatótól, és nagy mértékben hibásnak tartom őket, hogy a gyerekek általnáosságban ott tartanak ahol, de ebben ugyanúgy hibás a szülő, azaz én is.
Is-is. Létezik a szülői lustaság, nagyon is, ebből eredeztethető például a hiperaktivitás is, ami nem egy divatos kitaláció, hanem létező dolog és igen, külön foglalkozással el lehet ezekkel a gyerekekkel jó eredményeket érni, de a magyar oktatásban erre nincs se idő, se ember. A szülő persze nem fog külön foglalkozni az ilyen gyerekekkel, mert pont emiatt lettek figyelemzavarosak, mert nem foglalkoztak velük eleget. Millió szám látja az ember, hogy egész picike gyerekek is már a TV, tablet előtt esznek, töltik az idejük nagy részét, mert az úgy egyszerűbb, hogy csak egy páldát említsek, de olyan egyszerű gyereknevelési eszköz, mint a mesélés szóban is kihaló félben van.

Egyetértek Samy-vel, kb olyan lesz a magyar oktatás, mint a magyar egészségügy. Lesz egy alap ellátás, olyan amilyen, azzal akivel, az átlag és az átlagon aluli anyagi helyzetben lévőknek. Természetesen ezt az átlag fogja megszívni, mert a színvonal átlagon aluli lesz. Emellett lesz egy magán oktatás/egészségügy, magas szinten, sok-sok pénzért annak, aki (a rendszernek hála) jól él.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2021. szeptember 14., kedd 11:26

Halfkey írta:

Nen azért írtam mert jó vagy sem de ezek a tények. Ha annyira nem számítanának ezek a dolgok, nem lennének tanárok. De mégis rengetegen mennek tanárnak, és nyilván nem a pénz miatt. Kukást meg alig találni. A munka világa is kereslet és kínálat alapon működik.
Rengetegen? :lol:
lasszóval kell fogni a tanárokat, hiány van.
az én évfolyamomon 25-en végeztünk (magyar, töri, angol szakos tanárok), fele bele sem kezdett a tanári pályába, 7-8an elmentek magán nyelvsuliba, maradékunk meg elkezdett tanítani. Azóta 2en vagyunk a pályán, 4 éve volt ez.

Nagyon kevés a tanár, a megnövekedett óraszámokat, nagyon nehéz kimatekozni, és szétosztani jól.
Ezért is van a gyerekeknek 5-6.ban 7. óráik, nagyobbaknak meg 8.-9. óráik.
Minden mindennel összefügg itt.

természettudományos tanárok alig vannak már, nem véletlen amit lentebb írt valaki, hogy miért nem tanítanak alsóban ilyeneket. hát mert nincs ki megtanítja. ez ilyen egyszerű.
ezért építik le évről évre a fizika, kémia, biológia keretszámokat, mert nincs rá tanár.
és erre a megoldás, hogy akkor ne tanulják azt a gyereket, csökkentsük azt az óraszámot, legyen helyette etika, meg életvitel és gyakorlat, stb.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

füst
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: füst » 2021. szeptember 14., kedd 11:06

Füst, te örülnél, ha a gyerekedet nem tanítaná senki, mert minden tanár, de tényleg minden tanár elmenne pénzt keresni?
Akkor mit fogsz csinálni? Értelemszerűen többet dolgozol, hogy a gyereked magán iskolába járjon..? Legalább van mire fogni, hogy nem kell a gyerekkel foglalkozni.

Én annak örülnék a legjobban, ha minden tanár hülyére keresné magát, és olyan oktatást adnának a gyereknek, hogy a füle kettéáll. Az én világomban az ipar nem szívhatná fel a legtehetségesebb végzős műszaki hallgatókat, meg ha már itt tartunk a többit szakirányt sem, hanem alanyi jogon a piaci árhoz képest 2x pénzért alkalmaznám őket az oktatásban, hogy ők neveljék ki a következő generációt. De nem én írom a játékszabályokat, és ha már itt tartunk semmi ráhatásom sincs, ezért teljesen lényegtelen minek örülnék.

A játékszabályok adottak, pályaválasztáskor már tisztában lehet vele az ember. Elmehetsz tanárnak, előtte tanulni kell rá pár évet, de nincs fizikai megterhelés, az egészségedet nem károsítod vele, senki személyi és anyagi biztonsága nem múlik rajtad, stb, amiket korábban írtam.... minden 45 perc munkára jut 10 perc szünet, lyukasórák, nyáriszünet. Cserébe sajnos nem fizetik meg, főleg, hogy a középiskolai tudásra nincs igény a piacon. Történelem, földrajzra és egyéb humán tágyakra kb. semmilyen szinten, fizika kémia stb olyan, hogy akinek nem passzol a munkájába annak felesleges, akinek passzol, annak meg nem elégséges a tudás a felsőoktatási tanulmányok nélkül.
A piac beárazza a dolgot, a matektudást, nyelvtudást, programozási készséget megéri megfizetni, ezek oktatása jövedelmező, a többiért kalapemelés, vállveregetés, rokonszenv jár, sajnos anyagilag nem honorálja senki.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2021. szeptember 14., kedd 11:00

A jelenlegi iskolarendszer gazdasági szempontból egyébként világszerte egy glorified napközi hogy addig a szülő termelje a GDPt. Egyetlen munkához, de egy általános műveltséghez sem kell 12-16 év tanulás.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2021. szeptember 14., kedd 10:56

Halfkey, ezek is igazak, meg jó dolgok, de ha mögénézel, megvan az oka, hogy miért nem nagyon rúgnak ki tanárt, rendőrt, stb.
Mellette durván materiális világban élünk, ezért mégse ezek a fontos faktorok, bár ilyen HR-s előadásokon jól hangoznak.
Nen azért írtam mert jó vagy sem de ezek a tények. Ha annyira nem számítanának ezek a dolgok, nem lennének tanárok. De mégis rengetegen mennek tanárnak, és nyilván nem a pénz miatt. Kukást meg alig találni. A munka világa is kereslet és kínálat alapon működik.

___Samy___

HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2021. szeptember 14., kedd 10:54

Realista24 írta:
___Samy___ írta: Ez is elkezdett a penz fele orientalodni. Ha valamit el akar erni a gyerek, akkor kulontanarhoz kell jarni, amiert nem keveset kell fizetni. Detto, mint az egeszsegugy.
Nem értek egyet.
Minden megtanulható, a tananyag ismert mindenki számára. Innentől kapcsolódik be a gyerek szorgalmi faktor, illetve a szülői lustaság.

Mert mi a legegyszerűbb? Gyerek nem érti a matekot, leül vele szülő, aki nem tud úgy magyarázni, majd felkapja a vizet, kiabál, veszekedés, büntetés és keres egy magántanárt.

Bizonyos szintig (általános iskola) bőven működőképes tud lenni, ha a szülő többet foglalkozik a gyerekkel és kevesebbet nyomkodja az okos kütyüket. De lehet választani a könnyebb utat és tanárhoz vinni.

A másik divat, hogy ráfogjuk a gyerek hiperaktív, figyelemzavaros, blablabla, amúgy jó képességű, kell neki aki másképp magyaráz, mint a suliban.

Ez van, ez a magyar oktatás. Én kivagyok a tanárainktól, az igazgatótól, és nagy mértékben hibásnak tartom őket, hogy a gyerekek általnáosságban ott tartanak ahol, de ebben ugyanúgy hibás a szülő, azaz én is.
Szerintem egy mateknal vagy idegennyelvnel, vagy olyan targyaknal, amit nem magolni kell, hanem erteni, mar nem biztos, hogy igaz ez az allitas. Nem mindenki erti a matekot, illetve nem mindenki tud idegennyelveket beszelni.

De mondhatnam azt is, hogy nem minden szulo dolgozik 8-16-ig, valaki harom vagy negy muszakban tolja, a masik szulo meg kozben rendezi otthon a dolgokat. Ilyen esetben meg nem biztos, hogy odaer valamelyik szulo, hogy leuljon a gyerekkel meg tanulni, foleg ha van teso is.

Nyilvan, ha minden korulmeny idealis es meg ugyis kulontanarhoz hordjak a gyereket, akkor az mar megint mas.

En jelenleg azt latom, hogy az idegennyelvi oktatas az iskolak nagy reszeben annyira szar, hogy egyszeruen muszaj kulontanarhoz hordani a gyereket, ha nyelvvizsgat akar szerezni.

A tobbivel egyetertek.
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"

ikelemen5
Kedvenc játékosaid: Zidane,Guti,Modric, Kroos

HozzászólásSzerző: ikelemen5 » 2021. szeptember 14., kedd 10:50

Realista24 írta:
Nem értek egyet.

Plusz, ha le van foglalva a gyerek, értsd: külön órákra jár, minden napra valami foglalkozás, akkor a szülő még többet nyomkodhatja a kütyüjét. :smile: :x

Füst, te örülnél, ha a gyerekedet nem tanítaná senki, mert minden tanár, de tényleg minden tanár elmenne pénzt keresni?
Akkor mit fogsz csinálni? Értelemszerűen többet dolgozol, hogy a gyereked magán iskolába járjon..? Legalább van mire fogni, hogy nem kell a gyerekkel foglalkozni. :kalapos:
“I don’t trust fish.They breathe water…..that’s crazy.”

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. szeptember 14., kedd 10:34

géza írta: Szamomra az az erv, hogy egy tanar elmehet maganba tanitani, ezert nincs semmi baj, az borzaszto, es teljesen inhumanus megkozelites. Ha valaki dolgozik mar annak meg kene elnie csak a napi munkajabol, mindenfele plusz haknik vallalasa nelkul. A megeles meg nem azt jelenti, hogy kifizeted a lakbert, es utana kifli-tej van ho vegeig. Hanyatlo nyugaton, meg kommcsi skandinavoknal ugye erre mennek ra, hogy minden ember aki dolgozik, emberi meltossaggal tudjon elni, ha meg bele rakott plusz melot magaba az ember (diploma, tovabbkepzes, stb.) az megmutatkozik az eletszinvonalban is.

For fucks sake it arrol beszelunk hogy a tanarok menjenek el szabadidejukben magantanitani, vagy legyenek inkabb gyari munkasok, hogy ha nem akarnak szarul keresni. Bohozat. Hehe mar behozta a mentalis oldalt, ami mellett nem szabad elmenni, az is erdekes, ha egy tanar ott hagyja a palyat, es elmegy a gyarsor melle, akkor az milyen hatassal van a pszichejere.
Én a gyári munkást arra írtam - már ha ezt nekem céloztad részben - hogy az államnak nem célja tanult embereket kinevelni hosszú évek óta. Ezt alátámasztandó, 8 általánossal is átlagbér felett lehet keresni bőven.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

füst

HozzászólásSzerző: füst » 2021. szeptember 14., kedd 10:21

géza írta:
For fucks sake it arrol beszelunk hogy a tanarok menjenek el szabadidejukben magantanitani, vagy legyenek inkabb gyari munkasok, hogy ha nem akarnak szarul keresni. Bohozat. Hehe mar behozta a mentalis oldalt, ami mellett nem szabad elmenni, az is erdekes, ha egy tanar ott hagyja a palyat, es elmegy a gyarsor melle, akkor az milyen hatassal van a pszichejere.
És milyen hatással van annak a pszichéjére a gyártósor, aki 18 éves korától kezdve ott van?

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. szeptember 14., kedd 10:14

Nem értek egyet.

Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

RealMadridFanatic

HozzászólásSzerző: RealMadridFanatic » 2021. szeptember 14., kedd 10:12

A lényeg elhangzott már, de azért érdekes, hogy mennyire más az értékrend pár esetben.

A politikának soha nem volt érdeke tanult, befogadó, nyitott szemmel és kihúzott háttal járó embereket nevelni. Teljesen tudatosan van szétzúzva az oktatás. Ezzel a jelenlegi helyzetet látva addig nem lehet szerintem változtatni, amíg radikális lépésekre nem szánja magát a nép, de ez a nap nem tudom eljön-e.

Azt viszont sehová nem tudom tenni, hogy "miért voltál hülye, hogy tanárnak álltál, van ezer más lehetőség". Persze, közben pedig a gyerekeink, a gyerekeink barátai meg szociálisan nulla, tanulatlan, tudatlan, beszűkült, depressziós kriplik lesznek felnőttkorukra, mert nem lesz aki tanítsa őket. Persze a szülő felelőssége hatalmas és aki hajlandó beletenni magát és egyengeti a gyereke gondolkodását és értékrendjét, annak "csak" azzal kell számolnia, hogy a csoport- osztálytársak fele teljesen hülye, mert közben az ottani szülők vagy szintén hülyék, vagy nem elég szerencsések, hogy elég idejük legyen a gyerekre, mert épp hat másodállást kell vinni, hogy megéljenek. Persze itt lehet jönni vele, hogy miért nem tervezte meg mindenki az életét úgy, hogy a gyerek idejére meglegyen a stabil háttér, de itt visszacsatolok arra, hogy az iskolai rendszernek az is lehetne a feladata, hogy az élet bizonyos részeire készítsen fel. Csak ez úgy tűnik sokadlagos, most legyen egy rakás zseton, a gyerekeink meg így jártak.

ui.
két kicsivel csak imádkozom, hogy maradnak még olyan tanárok a pályán, mint Csaba és Csabi mire mi odaérünk... Vagy akik minket tanítottak annak idején. Maximális tiszteletem élvezik azok a tanárok, akik a pályán maradnak és szívüket-lelküket beleteszik az ocsmány rendszer és pontosan a felhozott egyéb lehetőségek ellenére - mert Ők nem hülyék, hogy nem váltanak, hanem hivatástudatuk van...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára RealMadridFanatic 2021. szeptember 14., kedd 10:15-kor.
„Ő volt a tökéletes játékos, megvolt benne az erő, a sebesség, a technika, és a gyorsaság. Döbbenetes játékos volt, mintha egy laborban hozták volna létre." (Gianluigi Buffon Ronaldoról)

Professore
Kedvenc játékosaid: Zidane, Redondo, Hierro, Casillias

HozzászólásSzerző: Professore » 2021. szeptember 14., kedd 10:10

Sokmindent irhatnék de... visszafogom magam. Azért jó látni hogy van néhány szerintem korrekt meglátás itt a fórumon. Elcseszett az egész úgy ahogy van.

Nyomjátok :roll: !

géza

HozzászólásSzerző: géza » 2021. szeptember 14., kedd 10:00

Szamomra az az erv, hogy egy tanar elmehet maganba tanitani, ezert nincs semmi baj, az borzaszto, es teljesen inhumanus megkozelites. Ha valaki dolgozik mar annak meg kene elnie csak a napi munkajabol, mindenfele plusz haknik vallalasa nelkul. A megeles meg nem azt jelenti, hogy kifizeted a lakbert, es utana kifli-tej van ho vegeig. Hanyatlo nyugaton, meg kommcsi skandinavoknal ugye erre mennek ra, hogy minden ember aki dolgozik, emberi meltossaggal tudjon elni, ha meg bele rakott plusz melot magaba az ember (diploma, tovabbkepzes, stb.) az megmutatkozik az eletszinvonalban is.

___Samy___

HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2021. szeptember 14., kedd 9:52

A masik bohozat pedig az uj NAT, hat megneztem a masodikosoknak az orarendjet. 24 orajuk van, ebbol 8 magyar, 4 matek, 5 tesi, 1 angol/nemet, 2 enek, 2 rajz, 1 etika, 1 technika. Hol van a termeszetismeret? Komolyan 3.osztalyig nincs nekik az egyik legfontosabb targy, ahol megismerik a vilagot? Egy 7-8 evesnek miert van szuksege 5 tesire, 2 enekre es 2 rajzra?
Arrol nem is beszelve, hogy olyan szinten le vannak terhelve mar elsos koruktol megkezdve, hogy az valami hihetetlen. Nem eleg, hogy maga az oktatas szinvonala szar, mert ugy kell keresni a nyugdijas pedagogus helyere nagyitoval embert, hanem meg az elvarasok is az egekben. A szomszed faluban a 150 koruli gyerekletszamra peldaul van 8 pedagogus.

Ez is elkezdett a penz fele orientalodni. Ha valamit el akar erni a gyerek, akkor kulontanarhoz kell jarni, amiert nem keveset kell fizetni. Detto, mint az egeszsegugy.
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"

füst

HozzászólásSzerző: füst » 2021. szeptember 14., kedd 9:51

nem ertek egyet, nem csak fizikai vilag letezik, a psziches nyomas es stresszre felkeszites, mind az iskolarendszerbol jön, lehet egy arc szarul tervez valamit es összedől a viztorony, de ha a tanar elbasz valamit, ott hossutavu maradando szellemi serules is lehet, meg ha nem is feltetlen kimutathato, aztan kapod a tomeggyilkos, csaladon beluli eroszak szintu faszsagokat. melyik a nagyobb kár, pártizmillio vagy par halott?
szoval ilyen alapon a tanar is kaphatna nagyobb fizut.
Hosszútávú, nem biztosan kimutatható, közvetett hatások...hát ez pont úgy hangzik, mint amire egy büdös forintot se szeretnek szánni.
A másik meg azonnal húsba mar valakinek, ezért szívesen megfizetik neked, ha vállalod az esetleges kárért a felelősséget. Vagy pénz vagy böri, vagy mindkettő. Cserébe kellemesebb a fizunap.

Tjacks
Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric

HozzászólásSzerző: Tjacks » 2021. szeptember 14., kedd 9:42

csababarca írta:
füst írta: Sajnos a személyi felelősség nem itt kezdődik anyagiak szempontjából, hanem hogy egy rossz kéz mozdulattal rádől-e a rakomány egy tucat emberre, vagy ha elütsz egy nullát a gépeden, akkor okozol-e több 10-100milliós kárt valakinek. Ez az a fajta felelősség, amit ha vállalsz, akkor az megjelenik a fizetésben.
Barátnőmön nincs semmilyen felelősség ilyen szempontból sem, mégis tisztességes bért kap, meg cafeteriát, stb.
Ilyen felelősségeket amikről beszélsz pl a minisztériumi, tankerületi irodisták (most azokról beszélek, akik kávét főznek, fénymásolnak, 1-2 meetingen mosolyognak) beszélek. Mégis rendes bért kapnak.

Amit hehe ír, az tartalmazza az igazságokat, és az én gondolataimat is nagyjából összefoglalja.
Mert a rendszer a rossz, elsősorban.
A gyerekek nyitottak a világra, ma előző órán az Aranybulláról beszéltünk, 10 perc után már a brexit hatásairól, az unióval való viszonyról, a hitelek kérdéséről ment a diskurzus, 14 éves gyerekekkel.

Na megyek, mert vége a lyukas órámnak, és a pihenésnek :mrgreen:
Lyukas óra mi?? Mit neked cafeteria meg nagyobb fizu, hát a munkaidődben forumozol :mrgreen:

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2021. szeptember 14., kedd 9:33

mindig a fa lombjarol beszeltek, es nem a problema gyökeréről.

egyénenként lehet 1-1 kirivo, megvaltoztathato eset, eltero eletpalya, de amig a politika nem jarul hozza a megoldashoz, addig nem lesz megoldas, csak toldozas, tuzoltas, mindig az épp adott lyukak betomese.

de kerdezem én, a legbirkabb orszagban, a legbirkabb emberek kozt, akik amugy vagy tök jol eleldegelnek az elmult 10 ev gazdasagi novekedese alapjan, vagy teljesen beletorodtek es belefaradtak mar ellenallni, es igazi valtozast okozni, mert a napi betevoert kuzdenek, ott mit vartok?
szavazz puzsérra :D
A gyerekek nyitottak a világra, ma előző órán az Aranybulláról beszéltünk, 10 perc után már a brexit hatásairól, az unióval való viszonyról, a hitelek kérdéséről ment a diskurzus, 14 éves gyerekekkel.
remelhetoleg nem tömöd a fejüket szarral, mint amiket az aberralt balos amcsi tantermi videokból latni :lol:
thereisonly1ronaldo

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2021. szeptember 14., kedd 9:30

füst írta: Sajnos a személyi felelősség nem itt kezdődik anyagiak szempontjából, hanem hogy egy rossz kéz mozdulattal rádől-e a rakomány egy tucat emberre, vagy ha elütsz egy nullát a gépeden, akkor okozol-e több 10-100milliós kárt valakinek. Ez az a fajta felelősség, amit ha vállalsz, akkor az megjelenik a fizetésben.
Barátnőmön nincs semmilyen felelősség ilyen szempontból sem, mégis tisztességes bért kap, meg cafeteriát, stb.
Ilyen felelősségeket amikről beszélsz pl a minisztériumi, tankerületi irodisták (most azokról beszélek, akik kávét főznek, fénymásolnak, 1-2 meetingen mosolyognak) beszélek. Mégis rendes bért kapnak.

Amit hehe ír, az tartalmazza az igazságokat, és az én gondolataimat is nagyjából összefoglalja.
Mert a rendszer a rossz, elsősorban.

Na megyek, mert vége a lyukas órámnak, és a pihenésnek :mrgreen:
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2021. szeptember 14., kedd 9:27

füst írta: Nemes feladat a jövő generációját felnevelni, de az életben ezt nem fizetik meg, mert a jelenben élünk, és a jelenben megtermelt haszon a kézzelfogható.
Az a baj, hogy nagyjabol 15 eve ez megy. Azok a hivatasok, amik nem anyagi javakat hanem szocialis javakat termelnek teljesen le vannak nezve. Egy jobb kepessegu nyelvtanar elmegy egy SSC-be 2x penzert, egy jobb szakapolonak van lehetosege bekerulni egy maganintezmenybe a nehany kozul. A maradek fogja tanitani a gyerekeket, apolni szuleinket/nagyszuleinket, mi pedig gyakorlatilag tehetetlenul nezhetunk ki a fejunkbol, mert egyre kevesebb az az intezmeny, ahol nem a lepattano dolgozik.
Szocialis katasztrofa fele haladunk, amit majd a nyugdijkorhatar kitolasan kivul massal nem is lehet kozmetikazni.

Persze mas karrierutak is ugyanugy le vannak nezve. Baratnom termeszettudomanyos palyan van, jelenleg biologia msc-t vegez, nagy alma lenne az eghajlatvaltozashoz kapcsolodo noveny-kutatas, foleg az iparban hasznosithato hoturo novenyek. A 4 eves PhD alatti osztondija talan a netto 200-at meghaladna, de boven 30 felett lesz ennek a vegere, ugy, hogy mar most is tobb millios diakhitele van. Ha el is vegzi, akkor sem lesz kanaan, mert a legutobbi atalakitasok ota komoly megszoritasok vannak a kutatointezetekben, peldaul ugy rugnak ki embereket, hogy a kutatast vezeto nem is tud rola es ez nem az Aldi penztaros szint, hogy 2 nap talalni valaki mast….

Tjacks
Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric

HozzászólásSzerző: Tjacks » 2021. szeptember 14., kedd 9:26

kiserik írta: Azért van baj bőven. Néha gondolkodni is kellene, nem csak beszélni. A rendszerváltás óta tudatosan züllesztik az oktatást (ugye a buta embert könnyebb befolyásolni, irányítani). Lassan megvan az eredménye. Bele kellene gondolni, hogy ki a büdös fene fogja tanítani a következő nemzedékeket, ha az összes valamire való PEDAGÓGUS (végig nagybetűvel, mert pedagógusnak lenni nagyon nem egyenlő azzal, hogy megfelelő iskolai végzettséggel betopogok egy iskolába és ott ezt azt csinálok) elhagyja a szakmát mert az elhivatottságot felülírja az életösztön. Persze akinek nincs gyereke, az nem gondol bele, utána meg majd hebeg.

UI: mit panaszkodnak a tancik? 1 óra 6 ezer, napi 10 órában az 60 ezer, 1 hónapban lazán megvan az 1 milla nettó, mert matekból ku..a jó vagyok... :cens:
Ezért mondom hogy az nem válasz hogy tetszett volna más szakmát nézni. Pofám leszakad komolyan mondom, csababarca óriási respekt hogy tanárként dolgozol, és szörnyű hogy ezt kell leírnom.

Ahogy kiserik írja: azokat az embereket nézzük semmibe, húzzuk le az utolsó utáni bőrt akik a gyerekeinkre figyelnek, tanítják őket? Ennek a szakmának nívóban,elismerésben top5ben kellene lennie.

Nonszensz bazdmeg. :|

Vissza: