OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Marky » 2021. szeptember 14., kedd 14:55

Halfkey írta:
A tarsadalmi mobilitas szempontjabol nezve nagyon karos ez a folyamat. A gyereknek eselye se lesz kitorni a szulei jovedelmi es tarsadalmi szintjebol, mert gyengen kepzett szuleik lesznek, gyengen kepzett pedagogusoktol fognak tanulni es az osztalytarsai is valoszinuleg ebbol a retegbol fognak kikerulni.
Milyen releváns különbséget érzel ebben most és az elmúlt évszázadokban? Sokkal több a kitörési lehetőség mint valaha, szóval nem kell túldramatizálni a helyzetet, ez a trend pont nem lefelé ível.
Valoban, az 1900-as evek elejehez kepest nagyon jol allunk, de mi a helyzet vilag fejlettebb reszevel? Milyen lehetosegei vannak egy melyszegenysegbe szuleto gyereknek az orszag keleti feleben? Kik fogjak kiemelni onnan? Egyaltalan hozzafer olyan szintu oktatashoz, amivel akar sajat szorgalmabol feljebb juthat? Ha netan kiderul, hogy kiveteles tehetseg, lesz pedagogus, aki aldoz idot a tehetseggondozasra, akar ingyen is?
Velem anno tobb tanarom is kulon foglalkozott, amiert orokre halas leszek nekik. Az osztalyaim szintjebol mindig kiemelkedtem es az o segitsegukkel nem is csusztam vissza. Ma ezek helyett a tanarok helyett a regi osztalytarsak-evfolyamtarsak tanitanak, el tudom kepzelni, hogy milyen szinvonalon.

A fizetes tema mindig necces, ha hirtelen nagyot emelnek, az bedurrantja az inflaciot, de a kis emelesek pedig nem fognak tobb-jobb embert a palyara hivni. Szerintem a diplomas minimalbert kellene felhuzni legalabb annyira, hogy egy kezdo netto legyen legalabb 300k.

Yazid
Kedvenc játékosaid: Zidane

HozzászólásSzerző: Yazid » 2021. szeptember 14., kedd 14:51

én nem sajnálnék tőlük 400at se, megérdemlik bár a rendőrök más tészta munkaóra szempontjából.

engem érdekelne valaki itt közgazdász, én tök hülye vagyok ehhez hogy lehetne ezen változtatni? azon kívűl hogy fidesz takarodj

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2021. szeptember 14., kedd 14:25

Szerintem is 300-350 korul lenne egy korrekt ber, minimum. Bazmeg egy lidl penztaros keres annyit.

Persze ezt el lehet annyival intezni hogy akkor a tanarok menjenek penztarosnak, igy konnyu ervelni. Aztan majd morogsz amikor a fizetesed fele elmegy magantanarra. :mrgreen:

NewZoo
Kedvenc játékosaid: Zidane; Ramos
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: NewZoo » 2021. szeptember 14., kedd 14:10

füst írta:
kierkegaard írta:

Ez egy borzalmasan kártékony érvelési taktika. Ennyi erővel küldjünk el minden mentális beteget a pszichiátriáról, mert ugyan már..kit érdekel, hogy borderlineos vagy bipoláris vagy..Mást meg a pincében tartanak és a saját vizeletét issza. Különben is..kongóban éheznek.
De ez az igazság, nem beszélve arról, hogy hehe még el is túlozta. Nincs sem székhez , sem táblához szögelve a tanár, sétálhat, ülhet, állhat, azt csinál órán, amit akar.
A kamionos oda van szögelve az üléshez, na ő nem kelhet fel. A szalag mellett a munkás oda van szögelve, neki ott kell állnia. Tényleg csak rosszabbak vannak.
Öregem, minden munka megviseli hosszú távon a szervezetet, de a tanári állás bőven a lightosak között van. Nincsenek kitéve időjárási hatásoknak, hőhatásnak, fényhatásnak, nehéz fizikai próbatételnek. Nincs életeszélyben,extrém stresszhelyzetben, nem kell sokkhatásokat átélni. Felőlem mondhatod, hogy kemény próbatétel tanárnak lenni, de akkor mindenki más is megteheti, korábban szemléletes példákat írtam, de ide aztán tényleg unalomig lehetne írni, hogy melyik szakma mivel jár. És végsősoron mégiscsak az jön ki, hogy a tanári szakma a lighotsabbak között van.
Nade a te érvelési technikád se semmi, a pszichiátriás betegek, na az a nem semmi, nem is értem hogy hoztad ide.
A fizetésre nem is reagálnék legyen elég annyi, hogy édesanyámnak 60 éves nyugdíjasként el kell járnia irodaházat takarítani, hogy élvezhető életét tudjon élni. Viszont volt azért olyan, hogy az épp nem elégedett lakótelepi diák hozzávágott egy asztalt vagy épp felpofozta volna ha nincs ott apukám, hogy megállítsa. Két tanár gyerekeként Csaba minden tiszteletem a tiéd.

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2021. szeptember 14., kedd 13:37

Yazid írta: én csak kíváncsi vagyok szerintetek mennyi lenne reális fizetés egy tanárnak?

mondjuk 4-5kiló nettó?
1000 euró. (Nettó)

Ahogy a rendőrök, ápolók, tűzoltóknál szintén. És itt a hierarchia alján lévő embert kell nézni, nem a legfelsőt.

És akkor ezzel még mindig mennyire el lenne maradva a nyugattól. Viszont nem megélhetési bér lenne.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2021. szeptember 14., kedd 13:19

Ha kapnánk fizuemelést, mondjuk nettó 50ezret cserébe egész órán egy 50 kilós cementeszsámot kellene a fejünkön egyensúlyoznunk, az úgy fair lenne akkor nem?:D

Mi lenne a jó fizetés?
Én elégedett lennék ha 3as számmal kezdődne a nettóm.
Nem vagyok nagyravágyó, tudom a helyem, a társadalmi megítélésem, piaci elhelyezkedésem.
De szerintem most alul vagyunk fizetve, nagyon.
2013as szinten van tartva a bértábla, azóta mindennek duplázódott, triplázódott az ára.
Élelmiszerárak is csak nőnek és nőnek.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

kierkegaard

HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2021. szeptember 14., kedd 13:18

Viszont a tanár 5-6 évig tanul, hogy tanithasson általános iskolában vagy középsuliban. A felelőssége pedig igen magas. Ehhez képest a fizetése kevés és nem egy megbecsült szakma.
Az ágazat úgy le van húgyozva ahogy nem szégyellik.

69erssam

HozzászólásSzerző: 69erssam » 2021. szeptember 14., kedd 13:15

Barátnőm okleveles gyermek pszichológus, szakszolgálatnál dolgozik pedagógiai bértábla szerint. Elméletileg hiányszakma...
Gyermekeket diagnosztizál és jövőre elkezdi a szakképzését, ami után magánprakszist szeretne...addig viszont a nevetséges kis bérét kapja.BScje és MSc-je is van és a nettó 150ezres fizetés szerintem eléggé nevetséges..az orvosok legalább "jobban" keresnek de hát ők sokszor emberi életekért felel.
Lehet elfogult vagyok, de a súlyát a dolgoknak, hogy a pedagógus tanít, a pszichológus meg azon van, hogy egy gyerek lelkibaját megfejtse és annak okozóját... Ezek nélkül az emberek nélkül igen sok szuárez meg pepe élne a földön :lol: A probléma azzal van, hogy ami állami szférába tartozik az kb éhenveszhet..150ből egy kis lyukat bérelsz és már csak a megélhetés van...az, hogy autó esetleg egy-két "luxus" cikket szeretne venni azt már oldja meg a ki tudja miből. Független attól, hogy valaki rossz tanár, rossz pszichológus.
Már akkor változna a világ, ha a diplomás minimál bér(219ezer) bruttó helyett nettó lenne. Egy betanított könnyű fizikai ember megkeresi a 200at, vagy éppen egy bolti dolgozó... Lehet elfogult vagyok de a társadalmat nézve egy pedagógus/pszichológus fontosabb szerepet tölt be.
Igazából oda-vissza lehet érvelni ellene és mellette.

füst
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric

HozzászólásSzerző: füst » 2021. szeptember 14., kedd 13:10

kierkegaard írta:
füst írta:

Bocs, de ennél csak rosszabbak vannak.
Ez egy borzalmasan kártékony érvelési taktika. Ennyi erővel küldjünk el minden mentális beteget a pszichiátriáról, mert ugyan már..kit érdekel, hogy borderlineos vagy bipoláris vagy..Mást meg a pincében tartanak és a saját vizeletét issza. Különben is..kongóban éheznek.
De ez az igazság, nem beszélve arról, hogy hehe még el is túlozta. Nincs sem székhez , sem táblához szögelve a tanár, sétálhat, ülhet, állhat, azt csinál órán, amit akar.
A kamionos oda van szögelve az üléshez, na ő nem kelhet fel. A szalag mellett a munkás oda van szögelve, neki ott kell állnia. Tényleg csak rosszabbak vannak.
Öregem, minden munka megviseli hosszú távon a szervezetet, de a tanári állás bőven a lightosak között van. Nincsenek kitéve időjárási hatásoknak, hőhatásnak, fényhatásnak, nehéz fizikai próbatételnek. Nincs életeszélyben, extrém stresszhelyzetben, nem kell sokkhatásokat átélni. Felőlem mondhatod, hogy kemény próbatétel tanárnak lenni, de akkor mindenki más is megteheti, korábban szemléletes példákat írtam, de ide aztán tényleg unalomig lehetne írni, hogy melyik szakma mivel jár. És végsősoron mégiscsak az jön ki, hogy a tanári szakma a lighotsabbak között van.
Nade a te érvelési technikád se semmi, a pszichiátriás betegek, na az a nem semmi, nem is értem hogy hoztad ide.

Yazid
Kedvenc játékosaid: Zidane

HozzászólásSzerző: Yazid » 2021. szeptember 14., kedd 12:52

én csak kíváncsi vagyok szerintetek mennyi lenne reális fizetés egy tanárnak?

mondjuk 4-5kiló nettó?

___Samy___

HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2021. szeptember 14., kedd 12:51

De mégis rengetegen mennek tanárnak, és nyilván nem a pénz miatt.
???
Nalunk pl legalabb 10 eve nem erkezett uj tanar. Es nem azert, mert nincs ra szukseg.
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"

kierkegaard

HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2021. szeptember 14., kedd 12:45

füst írta:

A tanároknak a felelőssége, hogy kineveljen egy potens társadalmat. Ezekhez pedig feltételek kellenek. Szakmai fejlődésre lehetőség, megfelelő ütemterv és fizetés. Nem tarthat mindenki magánórákat. Különben is..nem csak a tanárok tarthatnak különórákat. Szakmától függetlenül lehet jó valaki valamiben.

A tanár napja pedig nem csak a 45perces óra és 10-15perces szünetből áll.

Nem is értem ezt a hozzáállást.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2021. szeptember 14., kedd 12:31

A tarsadalmi mobilitas szempontjabol nezve nagyon karos ez a folyamat. A gyereknek eselye se lesz kitorni a szulei jovedelmi es tarsadalmi szintjebol, mert gyengen kepzett szuleik lesznek, gyengen kepzett pedagogusoktol fognak tanulni es az osztalytarsai is valoszinuleg ebbol a retegbol fognak kikerulni.
Milyen releváns különbséget érzel ebben most és az elmúlt évszázadokban? Sokkal több a kitörési lehetőség mint valaha, szóval nem kell túldramatizálni a helyzetet, ez a trend pont nem lefelé ível.

füst
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric

HozzászólásSzerző: füst » 2021. szeptember 14., kedd 12:21

Aki tanar, vagy tanar ismerose, tudja jol, hogy a hosszu evek allok a tablanal vagy ulok a szeken extrasokat pont mennyire szetbassza az embert fizikailag.

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2021. szeptember 14., kedd 12:12

2021 van, a tudas alapu tarsadalom fele kellene haladnunk, ehelyett minden arra mutat, hogy konnyen iranyithato biorobotokat kepzunk a kulfoldi gyarakba. :vivo:

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2021. szeptember 14., kedd 12:09

Realista24 írta:
kiserik írta:
Is-is. Létezik a szülői lustaság, nagyon is, ebből eredeztethető például a hiperaktivitás is, ami nem egy divatos kitaláció, hanem létező dolog és igen, külön foglalkozással el lehet ezekkel a gyerekekkel jó eredményeket érni, de a magyar oktatásban erre nincs se idő, se ember. A szülő persze nem fog külön foglalkozni az ilyen gyerekekkel, mert pont emiatt lettek figyelemzavarosak, mert nem foglalkoztak velük eleget. Millió szám látja az ember, hogy egész picike gyerekek is már a TV, tablet előtt esznek, töltik az idejük nagy részét, mert az úgy egyszerűbb, hogy csak egy páldát említsek, de olyan egyszerű gyereknevelési eszköz, mint a mesélés szóban is kihaló félben van.

Egyetértek Samy-vel, kb olyan lesz a magyar oktatás, mint a magyar egészségügy. Lesz egy alap ellátás, olyan amilyen, azzal akivel, az átlag és az átlagon aluli anyagi helyzetben lévőknek. Természetesen ezt az átlag fogja megszívni, mert a színvonal átlagon aluli lesz. Emellett lesz egy magán oktatás/egészségügy, magas szinten, sok-sok pénzért annak, aki (a rendszernek hála) jól él.
Megműteni nem tudod magad, de tanulni tudsz. Ezért nem értek egyet az összehasonlítással.
Persze, tudsz tanulni, mindaddig, amíg csak kiegészítő tanulásról van szó (és van rá ideje a szülőknek). Én nem a mostról, hanem a jövőről beszélek. Gondolj bele, hogy menne e a tanulás, ha nektek kell otthon megoldani teljesen. Nem a suli mellett, hanem egyedül, otthon. Mert a jelen helyzetben arra felé megy az oktatás, hogy egyre több gyereket próbál tanítani egyre kevesebb és minőségileg is egyre gyengébb tanító/tanár. Előbb utóbb az lesz a vége, hogy nem lesz elég 1,2,3 órát otthon tanulni a gyerekkel, mert annyira gáz lesz az állami oktatás, hogy a semmivel lesz egyenlő. Amerikai filmekben látni olyat, hogy a kis néger gyerekek ülnek a lepukkant iskolákban, a fele diák bűnöző a másik felel csak szimplán drogos. Aztán jön a felvételi középsuliba és lehet vakarni a buksit.

Műtened továbbra sem kell, az alapellátás tartalmazza, csak a szolgáltatás minősége nem mindegy. Ahogyan az oktatásban is alapellátás lesz, csak a szolgáltatás minősége nem lesz mindegy.
hehetheoriginal írta:
Elmehetsz tanárnak, előtte tanulni kell rá pár évet, de nincs fizikai megterhelés, az egészségedet nem károsítod vele,
Na ez a hatalmas faszsag.
Aki tanar, vagy tanar ismerose, tudja jol, hogy a hosszu evek allok a tablanal vagy ulok a szeken extrasokat pont mennyire szetbassza az embert fizikailag.
Persze mondhatod, hogy menjel futni, mozogni, de a tanar munkaja nem er veget, miutan leadta az orakat, hanem felkeszules a masnapra, dolgozatosszeallitas, dolgozatjavitas, minden fiszfasz stb.

De inkabb nem szolok bele, nem az egyen szintjen kell ezt a problemat kezelni, teljes rendszervaltas, politikai garnitura es soval behintes kellene (kb mint az egeszsegugyben es a magyar futballban)
Ratenyerelni arra a kurvanagy reset gombra vegre.
De senki nem akarja azt a fajdalmat es szukos par evet, ami ezzel jar, inkabb megy a mozi, meg a balaton, meg a fröccsterasz, nem tudomasul veve a melyrol gyokerezo elementalis hatasu gondokat.
Erre mondom én nagyon rég óta, hogy a mindenkori politikusokat el kellene távolítani (börtön, kivégzés, mindenki döntse el :mrgreen: ) mind. Az utánuk következő garnitúrát szintén. És talán ezek után lenne egy olyan réteg, akik tényleg politizálni, vezetni szeretnének, nem csak hatalmat meg pénzt.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2021. szeptember 14., kedd 12:04

Elmehetsz tanárnak, előtte tanulni kell rá pár évet, de nincs fizikai megterhelés, az egészségedet nem károsítod vele,
Na ez a hatalmas faszsag.
Persze mondhatod, hogy menjel futni, mozogni, de a tanar munkaja nem er veget, miutan leadta az orakat, hanem felkeszules a masnapra, dolgozatosszeallitas, dolgozatjavitas, minden fiszfasz stb.

De inkabb nem szolok bele, nem az egyen szintjen kell ezt a problemat kezelni, teljes rendszervaltas, politikai garnitura es soval behintes kellene (kb mint az egeszsegugyben es a magyar futballban)
Ratenyerelni arra a kurvanagy reset gombra vegre.
De senki nem akarja azt a fajdalmat es szukos par evet, ami ezzel jar, inkabb megy a mozi, meg a balaton, meg a fröccsterasz, nem tudomasul veve a melyrol gyokerezo elementalis hatasu gondokat.
ek akik lerakjak, ezert a tanari kar a harom hona…khm, ket hetes nyari szunetuket raaldoztak, hogy lerakjak. A hetedik kerulet egyik legnagyobb multu iskolajarol van szo. Kepzelem, mi mehet videken. Kurvara elszegyelltem magam, hogy en kb 4 munkanap alatt megkeresem az o havi fizetesuket
ez mindig is igy volt, ilyenkor ha van a szulokben ver, akkor besegitenek, egesz csaladok a tanarokkal egyutt epitettunk altalonsban focipalyat es mellette padokat meg keritest. Ingyen, csak az alapanyg volt adott. Szoval ne szakadjon mar le a kisujjrol a köröm, csak elhatározás kell.
thereisonly1ronaldo

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2021. szeptember 14., kedd 12:04

füst írta:
géza írta:
For fucks sake it arrol beszelunk hogy a tanarok menjenek el szabadidejukben magantanitani, vagy legyenek inkabb gyari munkasok, hogy ha nem akarnak szarul keresni. Bohozat. Hehe mar behozta a mentalis oldalt, ami mellett nem szabad elmenni, az is erdekes, ha egy tanar ott hagyja a palyat, es elmegy a gyarsor melle, akkor az milyen hatassal van a pszichejere.
És milyen hatással van annak a pszichéjére a gyártósor, aki 18 éves korától kezdve ott van?
Tapasztalatom szerint a tobbseg nem igazan vagyik masra/tesz azert, hogy legyen mas lehetosege. Nyilvan itt is van egy reteg, aki belekenyszerul adott elethelyzet miatt, de azert nem lehet egy kalap ala venni oket szerintem.

Nekem a kozelmult egyik legkinosabb elmenye volt, amikor par eve egy altalanos iskolai osztalytalakozot kovetoen elmentunk a regi ofonk egyik orajara, es dumaltunk a kicsikkel. Utana korbejartuk a sulit, mi valtozott, mi nem. Az udvar, ami a koromban egy betonplacc volt, le lett fedve gumiteglaval. Orultunk is, mert mar a mi osztalyunkbol is serultek meg anno paran.

Mondta az ofom, hogy evek ota hajtottak valami tamogatast, vegre megkaptak, de arra mar nem jutott penz, hogy par munkast kifizessenek akik lerakjak, ezert a tanari kar a harom hona…khm, ket hetes nyari szunetuket raaldoztak, hogy lerakjak. A hetedik kerulet egyik legnagyobb multu iskolajarol van szo. Kepzelem, mi mehet videken. Kurvara elszegyelltem magam, hogy en kb 4 munkanap alatt megkeresem az o havi fizetesuket, ugy, hogy egyebkent az en szakmamban is egy nagyon szuk reteg dolgozik a piaci aron, mindenhol a mennyit engedsz a felebol tipusu kommunikacioval kezdodik a szerzodesiras, aztan vagy kifizetnek 45 nap mulva, vagy nem (ez egyebkent lehetne maskepp, csak hat ez a szarfaszu megalkuvo nep keptelen arra hogy kialljon a sajat erdekeben minimalis aldozatert cserebe). Kibaszott kellemetlen volt. Szornyu ezt latni, felesegem is par eve abbahagyta a tanitast, mert harom-ot napi fotozassal megkereste a 25 napi fizeteset, ahol nem kell a munkanap vegeztevel meg otthon rakeszulni a masnapra, dolgozatjavitas, feladatok osszerakasa, miegymas. Az volt az utolso csepp, amikor elkezdtek nekik mutogatni az un. pedagogus eletpalya-modellt, es a kolleganoje, aki 20 eve nyomja, valami 30 ezer forinttal keresett tobbet.

Ugyanakkor felemelo, hogy valaki ennyire maganak erzi a tanitast, hogy lenyel mindent, de egyre kevesebben vannak igy, ertheto modon. Belathatatlan kovetkezmenyei lesznek ennek hosszutavon. Es igen, nyilvan mivel nem piaci alapon mukodik az oktatas, nem fognak versenyszferaval hasonlo berezest kapni, de a valtozatossag kedveet itt sem fekete es feher minden, azert egy emberi minimumot kene tartani (ami nem egyenerteku a minimalberrel ugye…), plane annak tukreben, hogy mi penzek mennek el ormotlan faszsagokra.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. szeptember 14., kedd 11:42

kiserik írta:
Realista24 írta:

Nem értek egyet.
Ez inkább a szülői lustaságból fakad.
Minden megtanulható, a tananyag ismert mindenki számára. Innentől kapcsolódik be a gyerek szorgalmi faktor, illetve a szülői lustaság.

Mert mi a legegyszerűbb? Gyerek nem érti a matekot, leül vele szülő, aki nem tud úgy magyarázni, majd felkapja a vizet, kiabál, veszekedés, büntetés és keres egy magántanárt.

Bizonyos szintig (általános iskola) bőven működőképes tud lenni, ha a szülő többet foglalkozik a gyerekkel és kevesebbet nyomkodja az okos kütyüket. De lehet választani a könnyebb utat és tanárhoz vinni.

A másik divat, hogy ráfogjuk a gyerek hiperaktív, figyelemzavaros, blablabla, amúgy jó képességű, kell neki aki másképp magyaráz, mint a suliban.

Ez van, ez a magyar oktatás. Én kivagyok a tanárainktól, az igazgatótól, és nagy mértékben hibásnak tartom őket, hogy a gyerekek általnáosságban ott tartanak ahol, de ebben ugyanúgy hibás a szülő, azaz én is.
Is-is. Létezik a szülői lustaság, nagyon is, ebből eredeztethető például a hiperaktivitás is, ami nem egy divatos kitaláció, hanem létező dolog és igen, külön foglalkozással el lehet ezekkel a gyerekekkel jó eredményeket érni, de a magyar oktatásban erre nincs se idő, se ember. A szülő persze nem fog külön foglalkozni az ilyen gyerekekkel, mert pont emiatt lettek figyelemzavarosak, mert nem foglalkoztak velük eleget. Millió szám látja az ember, hogy egész picike gyerekek is már a TV, tablet előtt esznek, töltik az idejük nagy részét, mert az úgy egyszerűbb, hogy csak egy páldát említsek, de olyan egyszerű gyereknevelési eszköz, mint a mesélés szóban is kihaló félben van.

Egyetértek Samy-vel, kb olyan lesz a magyar oktatás, mint a magyar egészségügy. Lesz egy alap ellátás, olyan amilyen, azzal akivel, az átlag és az átlagon aluli anyagi helyzetben lévőknek. Természetesen ezt az átlag fogja megszívni, mert a színvonal átlagon aluli lesz. Emellett lesz egy magán oktatás/egészségügy, magas szinten, sok-sok pénzért annak, aki (a rendszernek hála) jól él.
Megműteni nem tudod magad, de tanulni tudsz. Ezért nem értek egyet az összehasonlítással.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2021. szeptember 14., kedd 11:41

Realista24 írta:
___Samy___ írta: Ez is elkezdett a penz fele orientalodni. Ha valamit el akar erni a gyerek, akkor kulontanarhoz kell jarni, amiert nem keveset kell fizetni. Detto, mint az egeszsegugy.
Nem értek egyet.
Ez inkább a szülői lustaságból fakad.
Minden megtanulható, a tananyag ismert mindenki számára. Innentől kapcsolódik be a gyerek szorgalmi faktor, illetve a szülői lustaság.

Mert mi a legegyszerűbb? Gyerek nem érti a matekot, leül vele szülő, aki nem tud úgy magyarázni, majd felkapja a vizet, kiabál, veszekedés, büntetés és keres egy magántanárt.

Bizonyos szintig (általános iskola) bőven működőképes tud lenni, ha a szülő többet foglalkozik a gyerekkel és kevesebbet nyomkodja az okos kütyüket. De lehet választani a könnyebb utat és tanárhoz vinni.

A másik divat, hogy ráfogjuk a gyerek hiperaktív, figyelemzavaros, blablabla, amúgy jó képességű, kell neki aki másképp magyaráz, mint a suliban.

Ez van, ez a magyar oktatás. Én kivagyok a tanárainktól, az igazgatótól, és nagy mértékben hibásnak tartom őket, hogy a gyerekek általnáosságban ott tartanak ahol, de ebben ugyanúgy hibás a szülő, azaz én is.

Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

Vissza: