Elektronika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Steve
Kedvenc játékosaid: R9, RC, Guti, Zidane, Modric, Marcelo
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Elektronika

HozzászólásSzerző: Steve » 2021. szeptember 15., szerda 19:53

Muszi05 írta:
BarçaNorbi írta: Csatlakozom Steve-hez abban az aspektusban, hogy erdemes Pro-ban gondolkozni, a simak sokkal gyengebbek tobb szempontbol (anyaghasznalat, kamera, teljesitmeny). Ha nem gond a penz, akkor a simakat elfelejtenem barmelyik szeriabol.
Asszem a 12 esetében pont nem éri meg a PRO (nyílván egyéni preferencia)... De a 11Pro-val egyetértek, mert sztem az egyik legjobban eltalált telefon és már ár/érték arányban is lehet jókat találtani. Meg is kerestem a prohardver-es cikket, ami idevág:

"De vajon megér-e közel 100 ezer forintos felárat a Pro?

Legnagyobb örömmel mondom azt, hogy nem: míg tavaly, ha bárki iPhone-t akart venni, inkább a Pro modell felé csábítgattam volna a kellemesebb méret, a jóval minőségibb kijelző (lássuk be, ciki volt már az a 828p-s panel a sima 11-ben) és a fejlettebb kamera miatt, idén minden további nélkül merem azt mondani, hogy akinek nem létszükséglet a zoomkamera, a LiDAR és az alumínium helyett rozsdamentes acél keret, az nyugodtan vegye meg az olcsóbbat. Illetve a kevésbé drágát. A Pro modell ezúttal tényleg azoknak szól, akinek a maximum kell: egymás mellett, összehasonlítva tényleg komolyabb megjelenésű a Pro, de mivel ritkán kerülnek közvetlenül egymás mellé, így ennek túl nagy relevanciája nincs, ahogy a zoomkamerát sem fogja mindenki napi szinten használni, akinek viszont tartalomgyártóként ez fontos, az nyilván megveszi a csúcsváltozatot."

(A teljes cikk ITT olvasható)
Nálam az a helyzet, hogy a céges mobil az adott, két évente cserélik és választhatok Iphone vagy Samsung S-széria között. Egy ideig Samsung céges, Apple privát volt, de cseszekedett a céges mailes rendszerrel folyamatosan az android változat, így maradt a céges is iphone.

Privátba szerencsémre egy régi előfizetésem van, amivel évente cserélhetek mobilt és leadom a “régit” és azt választok, amit akarok. Így természetesen akkor a Pro-t választom.

Már kaptam maileket, hogy valószínűleg megszűntetik ezt a régi csomagot, akkor valószínűleg megszűnik a jó világ is. :)
Akkor meggondolom kétszer, hogy fizetek-e a Pro-ért.Így az alacsony régi havidíj mellé a cserelehetőség miatt nyilván megéri.

Viszont ahogy említve volt pl a 11 vs 11pro esetén el sem szabad gondolkozni, akkora a minőségbeli különbség. Használtam napi szinten a kettőt egyszerre. Óriási a különbség.

Ez a megapixel háború szerintem nagyon nem stimmel. Nem tudom, hogy hogyan csinálja az Apple pl de rohadt jó és stabil képeket csinálnak a készülékeik, egy milliárd megapixel nélkül. Míg néhány sok megalixeles mobil, bizonyos fényviszonyok, vagy körülmények között teljesen felsülnek, hiába a sok megapixel.

Ez az egész telefon, kocsi, bicikli, laptop, tv, mindenféle kütyü prioritálás kérdése..Van aki annyit költ biciklire, vagy autóra, hogy eszméletlen, más mobilra, vagy tv-re, vagy laptopra.

Más elutazza a pénzt és van olyan sajnos aki elissza mindennap.

Amióta a gyerek van azóta pl. én tök máshogy prioritálok.

Szóval szerintem azt sem szabad mondani, hogy csak ez vagy az a jó, de az is felesleges, hogy az ember kijelenti, hogy pénzszórás ezt vagy azt venni.

Na mindegy is. Nem tudom, hogy Caraway-nek tudtunk-e hasznosat mondani, vagy csak összekuszáltunk mindent. :mrgreen:

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2021. szeptember 15., szerda 18:12

Megapixel kb csak akkor szamit, ha plakatra fotozol.

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2021. szeptember 15., szerda 17:57

lordgabi írta: Xiaomi Redmi Note 10 Pro, 108MP kamerával rendelkezik. :ozil:
Erről valaki véleményt tudna nekem írni?
A kamera eros kozepes, de legalabb boszme nagy az elkeszitett kepek merete :mrgreen: Apumnak Note 9 Pro-t vettem tavaly, ar/ertek aranyban jo a telefon, de a 2 generacioval azelotti iPhoneokhoz hasonlitva is latni a minosegi kulonbseget az anyaghasznalatban, kijelzoben, kameraban.
A SoC eros, akksi jol birja, szoval ha nem vagy power user, akkor jo valasztas.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2021. szeptember 15., szerda 17:40

Csak annyit mondok, hogy Pixel 4a. 12MP kamera...
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

Vini-Jude-Kylian
--Fede---Arda
------Edu
Fran-Rudi-Asencio-???

soadroli
Kedvenc csapatod: a másik

HozzászólásSzerző: soadroli » 2021. szeptember 15., szerda 16:10

Hagyományos, nyomógombos telefonok közül milyet érdemes venni? Faternak haldokik a mostani, és mindenáron ilyet akar.Valami nagyobb kijelzős, ami bírja a strapát :D
Kép

Dupla D
Kedvenc játékosaid: Guti, Carvajal

HozzászólásSzerző: Dupla D » 2021. szeptember 15., szerda 13:37

Az csak egy szám. Nem ez a kamera legfontosabb tulajdonsága. Nézz videókat, amiben képeket hasonlítanak össze más hasonló kategóriájú telefonokkal. Xiaomi eddig még kicsit talán lemaradásban volt a kamera terén, mint más gyártók. Ezt próbálták kompenzálni azzal, hogy odaírnak egy értelmezhetetlenül nagy megapixelszámot.
"Louie, I think this is a beginning of beautiful friendship" - Garga Pitic.

Muszi05

HozzászólásSzerző: Muszi05 » 2021. szeptember 15., szerda 13:20

BarçaNorbi írta: Csatlakozom Steve-hez abban az aspektusban, hogy erdemes Pro-ban gondolkozni, a simak sokkal gyengebbek tobb szempontbol (anyaghasznalat, kamera, teljesitmeny). Ha nem gond a penz, akkor a simakat elfelejtenem barmelyik szeriabol.
Asszem a 12 esetében pont nem éri meg a PRO (nyílván egyéni preferencia)... De a 11Pro-val egyetértek, mert sztem az egyik legjobban eltalált telefon és már ár/érték arányban is lehet jókat találtani. Meg is kerestem a prohardver-es cikket, ami idevág:

"De vajon megér-e közel 100 ezer forintos felárat a Pro?

Legnagyobb örömmel mondom azt, hogy nem: míg tavaly, ha bárki iPhone-t akart venni, inkább a Pro modell felé csábítgattam volna a kellemesebb méret, a jóval minőségibb kijelző (lássuk be, ciki volt már az a 828p-s panel a sima 11-ben) és a fejlettebb kamera miatt, idén minden további nélkül merem azt mondani, hogy akinek nem létszükséglet a zoomkamera, a LiDAR és az alumínium helyett rozsdamentes acél keret, az nyugodtan vegye meg az olcsóbbat. Illetve a kevésbé drágát. A Pro modell ezúttal tényleg azoknak szól, akinek a maximum kell: egymás mellett, összehasonlítva tényleg komolyabb megjelenésű a Pro, de mivel ritkán kerülnek közvetlenül egymás mellé, így ennek túl nagy relevanciája nincs, ahogy a zoomkamerát sem fogja mindenki napi szinten használni, akinek viszont tartalomgyártóként ez fontos, az nyilván megveszi a csúcsváltozatot."

(A teljes cikk ITT olvasható)
"Ha a kacsa nem tud úszni, akkor nem a víz a hülye!" :mrgreen:

lordgabi
Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2021. szeptember 15., szerda 12:37

Xiaomi Redmi Note 10 Pro, 108MP kamerával rendelkezik. :ozil:
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.
UEFA Bajnokok Ligája - Shakhtar Donetsk 3-4 Real Madrid C.F.
Arena Lviv, Lemberg - A nagy találkozás! :sziv: :salute:

BarçaNorbi
Kedvenc játékosaid: Ronaldinho, Ronaldo, Henry, Iniesta, Thiago, Neymar
Kedvenc csapatod: Barça

HozzászólásSzerző: BarçaNorbi » 2021. szeptember 15., szerda 11:16

Steve írta:
Caraway írta: Kovetkezo honapban en is beneveznek egy uj iphonera, a 4 eves 7-esemet akarom lecserelni. Amiket neztem lehetosegnek, az az iphone 11, 11 pro es a 12. Valamelyikkel esetleg valakinek van tapasztalata? Steve? :mrgreen:
Nyilvan tudom, hogy mindegyik nagyon jo telo, de esetleg hogy ar ertek aranyba melyik erne meg legjobban.
Szerintem az 11pro is egy nagyon-nagyon eltalát mobil, hosszú ideje nem voltam teljesen elégedett de ez a mobil nagyon jó lett. A 12 széria pedig akkor érheti meg ha ez a forma jobban bejön fogásra és ha vársz egy kicsit akkor hamarosan esni fognak az áraik, mivel ugye megint jött egy újabb széria.

Ha tudsz nagyon olcsón beszerezni 11pro-t akkor az, ha nem hatalmas a különbség akkor a 12-t érdemesebb. Fogdosd meg mindkettőt előtte.

Szerintem a közelmúltbeli korábbiakhoz képest ezek a telefonok elég jól sikerültek.

Csak személyes, használói véleményt írok. Minden más adattal, teszttel ugye tele az internet.
Csatlakozom Steve-hez abban az aspektusban, hogy erdemes Pro-ban gondolkozni, a simak sokkal gyengebbek tobb szempontbol (anyaghasznalat, kamera, teljesitmeny). Ha nem gond a penz, akkor a simakat elfelejtenem barmelyik szeriabol.

Abban is egyet ertek vele, hogy fogdosd meg oket, mert en vele ellentetben egyaltalan nem szeretem sem kinezetre, sem fogasra a 12-es szeriat. En 11 pro-t hasznalok, mert szamomra mind fogasra, mind kinezetre es meretre is ez a tokeletes telefon. Nem egy ismerosnek elszoritja a vert a kezeben az a szogletes forma, ami a 12-nek van, es gyakrabban cserelnek kezet, de nekem ilyen hosszutavu tapasztalatom nincs vele.

Az ar kerdesre pedig annyit, hogy ahogy elottem emlitettek, nekem is teljesen atvette a telefon az elsodleges technikai eszkoz szerepet, a laptopot elvetve hasznalom otthon. Emiatt ugy voltam vele, hogy akkor inkabb telefonra koltom el a laptopnyi penzt, es mivel napi szinten orakat hasznalom, ezert egyaltalan nem erzem kidobott penznek. Szerintem azon van a hangsuly, hogy megengedheted-e magadnak, es kihasznalod-e. Egy-ket ismerostol amilyen szornyu kondiciokkal vasarolt telefon hiteleket hallottam, hat en elszornyedtem helyettuk is. Igazabol mindenre el lehet "cseszni" a penzt, minden eszkoz, hobbi, vagy szenvedely koltseges.

TheBull6

HozzászólásSzerző: TheBull6 » 2021. szeptember 15., szerda 10:59

Persze, ezzel egyet is értek, hogy attól függ ki mire használja.
De nekem ez is gond nélkül csinálja ugyanazokat amikre te is gondolhattál.
csekkfizetések
utalások
kaja rendelések
víz,gáz,villany lejelentés/leolvasás
biztonsági kamerák
klíma, fűtés kezelése
bankkártyás fizetésnél ugyanúgy csak odatartom mint más a 200 ezrest
itt is pörög aztán játéktól kezdve minden
gond nélkül csatlakozik tv-hez, kocsihoz.
stb.

Persze ezek többsége csak egy szimpla applikáció, de gond nélkül viszi őket, nem gondolkozik a megnyitáson éveket.

Videók, képek meg jobbak nem is lehetnének, legalábbis számomra jobb képeket csinál mint a 12pro.

A laptop itt is porosodik kb 3 éve, szerintem el sem indul már kb. :lol:

De persze simán lehet, hogy 1 év múlva én is panaszkodok majd és falra mászok, ahogy te írtad. Meglátjuk. :)

69erssam

HozzászólásSzerző: 69erssam » 2021. szeptember 15., szerda 9:54

TheBull6 írta: Nem akarom én nézegetni persze senki pénztárcáját, de én biztos nem adnék ki ennyi pénzeket telefonra.
Tökéletesen elvagyok a (tavaly) 65 ezres Xiaomi-val. Aztán van mellette egy a cégtől kapott 12pro, de amire én használom a telefont, egyáltalán nem érzem, hogy bármivel is többet adna. De persze aki a telefonon éli az életét, annak biztos megéri.

Képeket meg olyanokat csinál a Xiaomim hogy összesz*rom magam. Szóval ott főleg nem érzem azt hogy alázna az 5ször annyiba kerülő telefon.

De persze azért irigy vagyok rátok. :)
Teljesen érthető és személy függő. Kinek mire van "igénye". Akár egy kocsi esetében is lehet valaki 5évnél idősebb autót nem tartana valaki meg 20éves koráig hajtja.
Nekem 2005 óta nem volt felsőkategóriás telefonom csak ilyen Galaxy S4 mini, A3 és társai.
Már 2 éve, hogy vettem egy S10-et és megváltozott bennem valami és valszeg 4-5 évente(függ attól, hogy mennyire avul el) fogok felsőkategóriás telefont vásárolni. Ezzel a telefonnal sok mindent kiváltottam és már kb a számítógépet tartom feleslegesnek a szobámban :D
A nagy képernyőből és laggmentes rendszeréből adódóan itt intézek elektronikus ügyeket, fényképezek, ételt rendelek, néha játszok stb...tehát az átlagnál egy fokkal aktívabb felhazsnálónak tartom magam. Ezzel a készülékkel valószínűleg több évig tudom ezeket a tevékenységeket zökkenőmentesen csinálni, míg egy kisebb teljesítményűvel 2 év után(a sok app frissítés és avulás miatt) már idegeimre tud menni.
Nyilván egyszerű magyarként luxus 200-250ezret kifizetni és én is 12hónap 0% thm-mel vásároltam.
Félreértés ne essék, nem ítélek meg senkit ez alapján...pl én egy 18 éves autót hajtok és még fogok is, míg másnak 50ezres Xiaomija van és 12éves autója.

TheBull6

HozzászólásSzerző: TheBull6 » 2021. szeptember 15., szerda 9:11

Nem akarom én nézegetni persze senki pénztárcáját, de én biztos nem adnék ki ennyi pénzeket telefonra.
Tökéletesen elvagyok a (tavaly) 65 ezres Xiaomi-val. Aztán van mellette egy a cégtől kapott 12pro, de amire én használom a telefont, egyáltalán nem érzem, hogy bármivel is többet adna. De persze aki a telefonon éli az életét, annak biztos megéri.

Képeket meg olyanokat csinál a Xiaomim hogy összesz*rom magam. Szóval ott főleg nem érzem azt hogy alázna az 5ször annyiba kerülő telefon.

De persze azért irigy vagyok rátok. :)

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2021. szeptember 15., szerda 9:03

Pedig ár-értékben a sima 11 a legjobb perpill. Ha nem számít az akksi, akkor SE. Ha van felesleges della, nyilván mehet a pro, mert persze, jobb.

Steve
Kedvenc játékosaid: R9, RC, Guti, Zidane, Modric, Marcelo

HozzászólásSzerző: Steve » 2021. szeptember 15., szerda 8:19

Caraway írta: Kovetkezo honapban en is beneveznek egy uj iphonera, a 4 eves 7-esemet akarom lecserelni. Amiket neztem lehetosegnek, az az iphone 11, 11 pro es a 12. Valamelyikkel esetleg valakinek van tapasztalata? Steve? :mrgreen:
Nyilvan tudom, hogy mindegyik nagyon jo telo, de esetleg hogy ar ertek aranyba melyik erne meg legjobban.
Haha jelen. :mrgreen:

Mindhármat használtam/használom.

A céges mobil iphone 11. Ha rám hallgatsz felejtsd el. Nagy régies forma, kb mintha egy nagyobb 6-os lenne.Valahogy az egész teljesen más összehasonlítva a többivel. A formán kívül sem a minőseg, sem a kijelző nem jön be nekem. Nekem az akksi sem nagyon bírja túl sokáig az újabb op-rendszerrel…
Már arra nem neveznék be.

11pro-m volt sokáig. Szerintem egy fantasztikus mobil. Én nagyon szerettem. Kompakt méret, de használható méretű kijelző. Az akksi sokáig bírta, baromi gyors volt, szép képeket lőtt.A sötét zöld szín gyönyörű.

12prom van most. Számomra ez a kedvenc az elmúlt hosszú évek óta.Imádtam az 5-öst és ez kb annak a modernizált változata.Igazából papíron biztos, de feelingre nem volt nagy ugrás a 11 és 12pro között ha a gyorsaságot, használatot nézem.Ami szerintem jó, hogy számomra ez a tökéletes méret. Ki van maxolva a méret, nagyobbat viszont nem szeretnék, azok zavarnak. Ez pont elfér zsebben. A forma miatt, hogy vannak szélek, így nem csúszik ki a kezemből. A kijelzőt kihúzták a szélekig. Nagyon minőségi cucc anyaghasználatot nézve. A kijelzője valahogy élesebbnek hat, mint a 11pro. De minden árazás kérdése.

Szerintem az 11pro is egy nagyon-nagyon eltalát mobil, hosszú ideje nem voltam teljesen elégedett de ez a mobil nagyon jó lett. A 12 széria pedig akkor érheti meg ha ez a forma jobban bejön fogásra és ha vársz egy kicsit akkor hamarosan esni fognak az áraik, mivel ugye megint jött egy újabb széria.

Ha tudsz nagyon olcsón beszerezni 11pro-t akkor az, ha nem hatalmas a különbség akkor a 12-t érdemesebb. Fogdosd meg mindkettőt előtte.

Szerintem a közelmúltbeli korábbiakhoz képest ezek a telefonok elég jól sikerültek.

Csak személyes, használói véleményt írok. Minden más adattal, teszttel ugye tele az internet.

Caraway
Kedvenc csapatod: Manchester United

HozzászólásSzerző: Caraway » 2021. szeptember 15., szerda 7:33

Kovetkezo honapban en is beneveznek egy uj iphonera, a 4 eves 7-esemet akarom lecserelni. Amiket neztem lehetosegnek, az az iphone 11, 11 pro es a 12. Valamelyikkel esetleg valakinek van tapasztalata? Steve? :mrgreen:

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2021. szeptember 15., szerda 0:27

Amerikaban kurva sokan fotoznak/videoznak hivatalosan, penzert iphonneal. Nekik kell, es a tartalomgyartoknak youtubera.

flori

HozzászólásSzerző: flori » 2021. szeptember 14., kedd 23:56

Dupla D írta:
flori írta: Ez a mostani iphone13 tényleg kimeríti a pofátlanság fogalmát. :lol: Ennyire semmit szerintem még nem is dobtak piacra.
Rendesen megdolgoztatják a marketinget, mert ezen a mai eventen kiderült, hogy kvázi semmit nem sikerült most szeptemberre összerakni. Nemcsak iphone-t, hanem minden mást tekintve. Hát mi volt ez az Apple Watch bemutatás. Megmondták az előadóknak, hogy legalább végig mosolyogjanak, mert semmit nem fognak tudni mondani.

Egyedül az ipad mini kapott végre egy nagyobb ráncfelvarrást, de azt is csak szintbe hozták.

Sajnálom azt, aki az idei termékekre várt.
Ez az állandó szenvedés a kamerákkal… minek? Az emberek 99%-a a kutyáját fotózza meg magát instára, amit ugye leront az app. Ki használja ki a ProRawt meg a ProRest? :lol:

Az októbert/novembert várom, mert egy Macre beneveznék (ezek után vannak kétségeim), ez az első m1es széria nem lett még a legjobb.
¡Va!
¡1, 2 y 3, Madrid!

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2021. szeptember 14., kedd 23:39

Semmi meglepo nem tortent. A Watchba nehezen tuszkolnak uj funkciokat, a Mac vonal tavaly megkapta az M1 chipeket, az iPad mar megkapta az iPadOS-t, amivel belepett a PC-tablet hibridek koze. Mobilos vonalon pedig mar evek ota nincs semmi ujdonsag, nehany eve bejottek a tobbkameras rendszerek, van OLED kijelzo es minden egyeb, ami mar eddig is.
Kenyelmes helyzetben vannak, mert jelenleg ovek a legkifinomultabb okosora - hw es sw - rendszer, ovek a piac legjobb tabletje, berugtak az ajtot az M1 chippel a laptopoknal is es meg mindig ott van a fejostehen iPhone.

Az Apple TV+ viszont B-)

Dupla D
Kedvenc játékosaid: Guti, Carvajal

HozzászólásSzerző: Dupla D » 2021. szeptember 14., kedd 23:13

flori írta: Ez a mostani iphone13 tényleg kimeríti a pofátlanság fogalmát. :lol: Ennyire semmit szerintem még nem is dobtak piacra.
Rendesen megdolgoztatják a marketinget, mert ezen a mai eventen kiderült, hogy kvázi semmit nem sikerült most szeptemberre összerakni. Nemcsak iphone-t, hanem minden mást tekintve. Hát mi volt ez az Apple Watch bemutatás. Megmondták az előadóknak, hogy legalább végig mosolyogjanak, mert semmit nem fognak tudni mondani.

Egyedül az ipad mini kapott végre egy nagyobb ráncfelvarrást, de azt is csak szintbe hozták.

Sajnálom azt, aki az idei termékekre várt.
"Louie, I think this is a beginning of beautiful friendship" - Garga Pitic.

_Bushido_
Kedvenc játékosaid: CR,Lebron
Kedvenc csapatod: Real Madrid, LA Lakers
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: _Bushido_ » 2021. szeptember 14., kedd 21:41

Kercsó írta: 1 évig használtam Huawei GT 2. ár-érték arányban verhetetlen!
Menet közben én is ilyet vettem. Watch GT 2.
Már megvan kb egy hónapja, de még ismerkedek vele.
Nem használom minden nap, csak alkalmanként.
Tulajdonságokra, tudásra tényleg verhetetlen. (ár-érték arányban)
De a Huawei Band 4 okoskarkötő után kicsit nagy.
Ezt nehéz megszokni egyelőre.

Vissza: