Nálam az a helyzet, hogy a céges mobil az adott, két évente cserélik és választhatok Iphone vagy Samsung S-széria között. Egy ideig Samsung céges, Apple privát volt, de cseszekedett a céges mailes rendszerrel folyamatosan az android változat, így maradt a céges is iphone.Muszi05 írta:Asszem a 12 esetében pont nem éri meg a PRO (nyílván egyéni preferencia)... De a 11Pro-val egyetértek, mert sztem az egyik legjobban eltalált telefon és már ár/érték arányban is lehet jókat találtani. Meg is kerestem a prohardver-es cikket, ami idevág:BarçaNorbi írta: Csatlakozom Steve-hez abban az aspektusban, hogy erdemes Pro-ban gondolkozni, a simak sokkal gyengebbek tobb szempontbol (anyaghasznalat, kamera, teljesitmeny). Ha nem gond a penz, akkor a simakat elfelejtenem barmelyik szeriabol.
"De vajon megér-e közel 100 ezer forintos felárat a Pro?
Legnagyobb örömmel mondom azt, hogy nem: míg tavaly, ha bárki iPhone-t akart venni, inkább a Pro modell felé csábítgattam volna a kellemesebb méret, a jóval minőségibb kijelző (lássuk be, ciki volt már az a 828p-s panel a sima 11-ben) és a fejlettebb kamera miatt, idén minden további nélkül merem azt mondani, hogy akinek nem létszükséglet a zoomkamera, a LiDAR és az alumínium helyett rozsdamentes acél keret, az nyugodtan vegye meg az olcsóbbat. Illetve a kevésbé drágát. A Pro modell ezúttal tényleg azoknak szól, akinek a maximum kell: egymás mellett, összehasonlítva tényleg komolyabb megjelenésű a Pro, de mivel ritkán kerülnek közvetlenül egymás mellé, így ennek túl nagy relevanciája nincs, ahogy a zoomkamerát sem fogja mindenki napi szinten használni, akinek viszont tartalomgyártóként ez fontos, az nyilván megveszi a csúcsváltozatot."
(A teljes cikk ITT olvasható)
Privátba szerencsémre egy régi előfizetésem van, amivel évente cserélhetek mobilt és leadom a “régit” és azt választok, amit akarok. Így természetesen akkor a Pro-t választom.
Már kaptam maileket, hogy valószínűleg megszűntetik ezt a régi csomagot, akkor valószínűleg megszűnik a jó világ is.
Akkor meggondolom kétszer, hogy fizetek-e a Pro-ért.Így az alacsony régi havidíj mellé a cserelehetőség miatt nyilván megéri.
Viszont ahogy említve volt pl a 11 vs 11pro esetén el sem szabad gondolkozni, akkora a minőségbeli különbség. Használtam napi szinten a kettőt egyszerre. Óriási a különbség.
Ez a megapixel háború szerintem nagyon nem stimmel. Nem tudom, hogy hogyan csinálja az Apple pl de rohadt jó és stabil képeket csinálnak a készülékeik, egy milliárd megapixel nélkül. Míg néhány sok megalixeles mobil, bizonyos fényviszonyok, vagy körülmények között teljesen felsülnek, hiába a sok megapixel.
Ez az egész telefon, kocsi, bicikli, laptop, tv, mindenféle kütyü prioritálás kérdése..Van aki annyit költ biciklire, vagy autóra, hogy eszméletlen, más mobilra, vagy tv-re, vagy laptopra.
Más elutazza a pénzt és van olyan sajnos aki elissza mindennap.
Amióta a gyerek van azóta pl. én tök máshogy prioritálok.
Szóval szerintem azt sem szabad mondani, hogy csak ez vagy az a jó, de az is felesleges, hogy az ember kijelenti, hogy pénzszórás ezt vagy azt venni.
Na mindegy is. Nem tudom, hogy Caraway-nek tudtunk-e hasznosat mondani, vagy csak összekuszáltunk mindent.