Persze, így van, egyetértek.El Sie7e írta: Nem lenne ezzel a támogatási formával probléma ha nem lenne a magyar emberek 90%-a kapzsi és csak a dollárjeleket látják maguk előtt bármilyen támogatás esetén. Több EU-s ország esetén is van hasonló támogatás de az árakban ennyire nem csapódott le.
Munkadíjak is beduplázódtak legalább, van pénze az ostoba családosnak a csokból, adja ide nekünk, ez a mentalitás uralkodik.
Nálunk itt gombamódra nőnek ki a társasházak, talpalatnyi területekre húzzák fel őket (ezeknél gondolom a beépítési szabályok nem számítanak), amik 3-4 éve 20-22 milliók voltak most 40-45.
Telkek ára is ezért ment fel, mert tudják az eladók hogy vállalkozók veszik meg, azoknak meg mindegy.
Haflkey: értem amit mondasz, de melyik családalapító friss házaspárnak van 80 milliója? Most tényleg, jó ha van egy 25-30 éves párnak összerakva 15-20 millió megtakarítása.
Én nem a hitel ellen vagyok, mi is kénytelenek leszünk felvenni, hanem az ezt okozó következmények ellen mondom a magamét.
Egy 10+2,5es 2 gyerekes csok ma semmire sem elég, kb telekre sem.
Egyébként nagyon sokan ezért házasodnak össze papíron, majd aztán egyszer tartanak egy lagzit is.
Nekem a környezetemben kb már mindenki így csinálta.