OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Pipita
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Pipita » 2021. október 3., vasárnap 12:16

nem mindenki dobrevklára, én személy szerint nem szeretnék alkotmányos válságot. de mondjuk egy új alkotmányt népszavazással megerősítve tudnék támogatni.

El Sie7e
Kedvenc játékosaid: Raúl
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: El Sie7e » 2021. október 3., vasárnap 12:09

kierkegaard írta:

A fidesz semmi varázslatot nem csinált, nem tud senki olyan országot mondani aki az elmúlt években gazdaságilag ne fejlödött volna az unióban. Egyszerűen ömlött a pénz. Szarásig uszkált mindenki a lóvéban. Gyurcsányék rohadtul nem alkalmatlanok arra, hogy kormányozzanak..
2010 előtt nem voltak uniós pénzek? :) valahogy mégsem sikerült gazdasági csodát elérniük azoknak a nagyon tehetséges politikusoknak és hozzájuk kapcsolódó háttérembereknek akik most újra azzal a céllal álltak elő, hogy irányítsák az országot :hmmm:

3. Én személy szerint a hazám kirablásának mértékének csökkentésére és a társadalmi hídépítésben reménykedek, hogy ne csak a gyűlölet legyen a közbeszéd.
valóban az a legjobb módja a társadalmi hídépítésnek, hogy kukába dobjuk azt az alaptörvényt amit kb. 2 millió fidesz szavazó elfogad? nem lesz ezáltal még nagyobb az ellentét? én csak kérdezem :shutup:
“Mindig emlékezz rá; a Real Madrid azért harcol, hogy megvédje a dicsőségét, a többi csapat pedig azért harcol, hogy felérjen a Real Madrid szintjére. Ez az igazság.”
egy 64 éves Real Madrid drukker

BBarni
Kedvenc játékosaid: Gera, Lipcsei, Ronaldo, Zidane, Henry
Kedvenc csapatod: FTC, Real Madrid

HozzászólásSzerző: BBarni » 2021. október 3., vasárnap 11:53

hehetheoriginal írta: Ha kormanyvaltas van, akkkr jon a fullalkalmatlan kormanyzas
Nem feltétlen abból a 5-8 politikusból kell kiindulni, akik folyamatosan az arcodba vannak tolva. :)

Hozzáteszem Vona barátod is azóta ilyen éles látású, amióta nem ebből él. A Jobbik vezetőjeként nála is ugyanúgy ment a cukiskodás, lájkvadászat, populista ígérgetés. Akkor nem is volt ennyire népszerű.

Van több dolog is amiben egyetértünk, de szerintem sajnos olyan párt/ mozgalom sohasem fog összejönni, amit leírtál. De nemcsak itt, hanem nagyon sok helyen sem.
Szerintem vannak nagyon kompetens, hozzáértő szakemberek az ellenzékben, akik bizonyították is ezt, polgármesterként stb. Egyébként a Fideszben is vannak ilyen emberek természetesen, eddigi szakmai pályafutásom alatt kb 90%-ban fideszes vezetés alatt dolgoztam, és voltak nagyon értelmes, szakmailag elismert vezetők. Csak a Fidesz nagyon eltalálta ezt a ellenzék/Karácsony alkalmatlan mantrát, sokaknál tudatalatt is betalált.

Én nem is akarok belefolyni ebbe a témába, én is nagyon örülnék, ha konzekvensen felépített programok csatáznának egymással, de ameddig ez nincs így, addig nekem apukaként elég erős érv, hogy nem szeretném, hogy a gyerekem egy gyűlölet vezérelt kultúrában nőjön fel.

Pipita
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

HozzászólásSzerző: Pipita » 2021. október 3., vasárnap 11:44

flori írta: Furcsa lenne majd azzal kampányolni, hogy “verte” a gyerekeit, amikor OV az egész ország előtt mesélte hogy durrantotta le Győző bá’.
Elmesélte már ország-világ előtt azt is, hogy térdre, csuhások, hogy a soros alapítvány büszke ösztöndíjasa, hogy magyarországon nem lesz migráns, hogy a radikális liberalizmus jó dolog.

Az igazság nem nagyon bántja Viktor szavazóit, és ahogy Márki-Zay fogalmazott, Orbán Viktor büszke pedofil is lenne, ha ezzel tudna szavazatokat szerezni.
hehetheoriginal írta: 1. Azt magyarazza mar meg vki, hogy megis miert vartok/akartok kormanyvaltast?
2. Ez az ellenzek szerintetek jobb barmiben is, mint a jelenlegi kormany? Aztan ha valtas lesz, akkor megkapod 4 evre a full inkompetenciat, aztan csodalkozol, hogy 5 ev mulva 4/5del ter vissza a fidesz.
3. Vagy mire szamit az, aki kormanyvaltast akar a jelenlegi helyzetben?
4. Ennyire naivak es ostobak lennetek a tarsadalom egy reszevel egyutt?
5. Ahogy baratom vonagabor mondta, tenyleg ennyire roncstarsadalom es minden a nep es tarsadalom hibaja lenne, mert nem koveteli meg, nem varja el es nem hajtja be azokat az alapveto dolgokat, amiert megvalasztja az orszaghazba politikusait?
1. Mert nem vagyok elégedett jelenleg a kormány működésével, nyilván azért szeretnék kormányváltáskát.
2. Igen, nagyjából mindenben.
3. Én személy szerint a hazám kirablásának mértékének csökkentésére és a társadalmi hídépítésben reménykedek, hogy ne csak a gyűlölet legyen a közbeszéd.
4. Jaja, mi vagyunk a társadalom alja.
5. ez azért oda-vissza alapon működik, de egyébként egészen nyilvánvalóan van roncs állapotban a magyar társadalom, ez szinte mindenhol érezhető.

Professore
Kedvenc játékosaid: Zidane, Redondo, Hierro, Casillias

HozzászólásSzerző: Professore » 2021. október 3., vasárnap 11:09

ANDS írta:
hehetheoriginal írta: ....
csak latnek mar barmi igazi politikara hasonlito dolgot ,ahol nem az epp aktualis trendeket meg likeokat nezi a párt, hanem azt tervezi meg, hogy lesz jobb az orszagnak es a tarsadalomnak, akar aldozatok, par szukosebb ev aran is.
Ennek semmi esélyét nem látom.
Ahogy elnézem, erre országos szinten a választópolgárok nagy részétől nincs igény.
Olyanokat választanak, akik sokat ígérnek.
Ez sajnos szerintem más országokban is így van Európa keleti felében. A kis ember emberek zöme a napi megélhetést nézi és a rövidtávú jövőt. Odáig korcsosult az egész hogy aki szavaz is lelke mélyén tisztában van azzal hogy az ígéreteket amelyek "meggyőzték" hogy egy adott pártra szavazzon nem fogják betartani. Szomorú hogy idáig züllött a modernkori demokrácia és ezért a politikum főképp a felelős.

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2021. október 3., vasárnap 10:48

'shutterisland írta: en mondjuk nem vagyok benne biztos, hogy viktor visszaterne, ha most kormanyvaltas lenne.

akkor mar kb 63 eves lenne ami meg politikusnak ugyan nem szamit oregnek, mint tudjuk, de szepen el is huzodhatna elvezni a nyugdijas eveit mert abbol a mennyisegu penzbol evszazadokig el lehet lenni.
vagy lehet lelepnek lolovel peruba ahonnan asszem nincs kiadatas. :mrgreen:
Kar, hogy a vezerunket az uralkodasi vagy hajtja :mrgreen:

Valoszinuleg kedd-szerdara meglesz az MZP-Karacsony megallapodas, mert mara mindketten gyulest hirdettek. Aki tobb embert tud ad-hoc modon osszerantani, az elonyben lesz a targyalasokon.
En mindenesetre kinezek a Fovamra 3-kor, hatha :)

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2021. október 3., vasárnap 9:52

en mondjuk nem vagyok benne biztos, hogy viktor visszaterne, ha most kormanyvaltas lenne.

akkor mar kb 63 eves lenne ami meg politikusnak ugyan nem szamit oregnek, mint tudjuk, de szepen el is huzodhatna elvezni a nyugdijas eveit mert abbol a mennyisegu penzbol evszazadokig el lehet lenni.
vagy lehet lelepnek lolovel peruba ahonnan asszem nincs kiadatas. :mrgreen:

kierkegaard

HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2021. október 3., vasárnap 9:29

Azért nem csak a fideszben vannak szakemberek. Az ellenzéki politikusok között se mind 8 általánost vagy okjt végzett kókler.

A fővárosi cégek vezetését átvették a fidesztől és mindenkit kivágtak a pichába és nem hogy rosszabb lett volna hanem jobb. Végre van előrelépés és nem a szokásos pénzmosoda. Pénzmosoda persze továbbra is van, csak fejlődés is. a 2018as választások előtt egy orvosi csoport értékelte a pártok egészségügyi programját. A fidesz volt az utolsó, a momentum az első és a jobbik a második.

A fidesz semmi varázslatot nem csinált, nem tud senki olyan országot mondani aki az elmúlt években gazdaságilag ne fejlödött volna az unióban. Egyszerűen ömlött a pénz. Szarásig uszkált mindenki a lóvéban. Gyurcsányék rohadtul nem alkalmatlanok arra, hogy kormányozzanak.. Viszont itthon ezek a kheciládák pofátlanul kihasználják a hatalmukat. Legyen az az mszp, dk, fidesz. Ez a jobb balos dolog is csak egy marketing mindegyiknek. Ha gyurcsány a jobbosokból tudna mérhetetlen szavazóbázist előhozni akkor ő lenne a legnagyobb náci. Ahogy orbán a legnagyobb lmbtq éllovas ha a ballibernyák bázisból tudna meriteni.

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2021. október 3., vasárnap 9:12

BBarni írta:
hehetheoriginal írta: Ez az ellenzek szerintetek jobb barmiben is, mint a jelenlegi kormany?
Szerintem ezt nem tudja senki sem, kivéve aki sok kormány propagandát hallgat, mert akkor nyilván mindenki más alkalmatlan. :)

De összességében szerintem bőven elég indok lehet, hogy valakinek a saját világnézete nem egyenlő azzal, amit a mostani kormány képvisel, és ezen szeretne változtatni. Legalábbis nekem van jópár ilyen ismerősöm, és nem nagyon tudok belekötni. :)
Mi az hogy nem tudja senki?
Mire voltak jok, az osszevissza hazudozason kivul? Dobrev mifele politikus? Csak mert furko felesege, akkor mar alkalmas? Vagy lemaradtam valamirol? Karigeri hanyszor es hanyszor hazudott mar nyiltan minden fele mint egy szelrozsa? Ezektol varjatok a megvaltast?
Ha marad a fidesz, megy minden tovabb, ha nem 2/3dal marad a fidesz, akkor az ellenzek hatalmas unneplesbe csap, hogy megtortek a 2/3ot, aztan minden megy tovabb, mert ugyanugy a fidesz payrolljan van mindegyik gyoker.
Ha kormanyvaltas van, akkkr jon a fullalkalmatlan kormanyzas. En nem az lgbtq meg melegjogok meg ez a sok semmitmondo latszatpolitikarol beszelek, ezek szazadik prioritasu kérdések kellene hogy legyenek, nem ezzel kene betomni a tarsadalom szajat meg elkendozni a valos problemakat. Hol egy ertelmes, megvalosithato program? Oktatas, egeszsegugy, infrastruktúra reform, mezogazdasag, ipar, annyi sebbol verzik minden, hol van ezekre rovid kozep es hosszutavu strategia? Majd a karigeri vagy a ferko osszerakja?
Ha jon 4 ev impotencia a baloldaltol, akkor utana 4/5del, hatvanyozott erokkel jon vissza viktor meg a bandaja.
Szóval egyik kegoldas se jo, kellene a harmadik ter, az optimalis, ami minden iranyzat ol az epeszut, a normálist hozna magaval, mert megvan a 30-35 szazaleknyi bazis hozzajuk, akiknek teljesen tele van a fasza a bal es jobboldallal egyarant.
Vona miniszterelnok, puzser iranyzat szabasz vagy mi a fasz es kommunikacioert felelos, schiffer meg meg valami, szakertoi kormany, vagy minek csufoljak, csak latnek mar barmi igazi politikara hasonlito dolgot ,ahol nem az epp aktualis trendeket meg likeokat nezi a párt, hanem azt tervezi meg, hogy lesz jobb az orszagnak es a tarsadalomnak, akar aldozatok, par szukosebb ev aran is.
thereisonly1ronaldo

géza

HozzászólásSzerző: géza » 2021. október 2., szombat 23:28

Ha teljesen naivan nezzuk, akkor egy demokracia akkor tud jol mukodni, ha a nep nem legitimalizalja a hatalmukkal visszaelo kormanyt. En azert nem fogok a belathato idon belul a fideszre szavazni, mert ok minden letezo helyen visszaeltek ezzel, es en egyeni valasztopolgarkent leghatasosabban ugy tudom jelezni azt, hogy nekem ez nincs rendben, hogy elmegyek, es masra szavazok. Ha sokan gondolkodnak ugy, mint en, akkor lehet, hogy az valamifele valtozast indit el, mert nem tudjak tovabbra azt mondani, hogy hat nezzetek 2/3 igy is rank tolta, miert valtoztatnak barmit is?

BBarni

HozzászólásSzerző: BBarni » 2021. október 2., szombat 22:20

hehetheoriginal írta: Ez az ellenzek szerintetek jobb barmiben is, mint a jelenlegi kormany?
Szerintem ezt nem tudja senki sem, kivéve aki sok kormány propagandát hallgat, mert akkor nyilván mindenki más alkalmatlan. :)

De összességében szerintem bőven elég indok lehet, hogy valakinek a saját világnézete nem egyenlő azzal, amit a mostani kormány képvisel, és ezen szeretne változtatni. Legalábbis nekem van jópár ilyen ismerősöm, és nem nagyon tudok belekötni. :)

flori

HozzászólásSzerző: flori » 2021. október 2., szombat 22:06

Aki szidja a fideszt és nem megy el szavazni az mit gondol? Dobrev hányinger, de nem rá kell szavazni, hanem a 2/3-ad ellen. Az ilyen tetveket mint Hollik, Dömötör meg Orbán Balázs lehessen már szabályozni.

Ha valamilyen csoda folytán Márki-Zay lenne a jelölt, akkor nagy pénzt tennék egy kormányváltásra. A fideszes ismerősök is átszavaznának rá. A fidesz kampányba beleszarnának rendesen. :lol: Furcsa lenne majd azzal kampányolni, hogy “verte” a gyerekeit, amikor OV az egész ország előtt mesélte hogy durrantotta le Győző bá’.
¡Va!
¡1, 2 y 3, Madrid!

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2021. október 2., szombat 22:03

Azt magyarazza mar meg vki, hogy megis miert vartok/akartok kormanyvaltast? Ez az ellenzek szerintetek jobb barmiben is, mint a jelenlegi kormany? Aztan ha valtas lesz, akkor megkapod 4 evre a full inkompetenciat, aztan csodalkozol, hogy 5 ev mulva 4/5del ter vissza a fidesz.
Vagy mire szamit az, aki kormanyvaltast akar a jelenlegi helyzetben?
Ennyire naivak es ostobak lennetek a tarsadalom egy reszevel egyutt?
Ahogy baratom vonagabor mondta, tenyleg ennyire roncstarsadalom es minden a nep es tarsadalom hibaja lenne, mert nem koveteli meg, nem varja el es nem hajtja be azokat az alapveto dolgokat, amiert megvalasztja az orszaghazba politikusait?
thereisonly1ronaldo

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2021. október 2., szombat 21:55

nyilvan keves a minta, de inkabb kormanyvalto hangulat uralkodik a forumon a szavazas alapjan. :mrgreen:

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2021. október 2., szombat 21:54

BBarni írta: Csak ilyen alapon akkor sosem fogsz szavazni, amikor az aktuális kormány úgy érzi, hogy veszélyben lehet, mert olyankor mindig ez lesz/volt.
lehet.
de szívem szerint Dobrevre sem akarok szavazni, ez is benne lehet.

Fideszre meg ha pisztolyt fognának a fejemhez, akkor se szavaznék. Soha.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

BBarni

HozzászólásSzerző: BBarni » 2021. október 2., szombat 21:48

raul 4 ever írta:
csababarca írta:

Szerintem itt ki lesz söpörve a kassza választások előtt, nem fognak egy stabil, jó állapotot hagyni addigra, hogy esetleg egy kormányváltó ellenzék el tudjon könnyen lavírozni majd.
ehhez adalék az alapítványi ügy, az sem véletlen volt.

De mindegy, lehet túlgondolom.
Írtam is, hogy ez a szubjektív véleményem: OV ezzel a 2022-es választással kb csak nyerhet.

Megyóék "100naposprogramja" is azért lehetett csak, mert maradt/hagytak pénzt a kasszában. Szerintem ha Klári lesz a kihívó, úgyis úgy számolnak majd OV-ék is, hogy lehet tovább csinálni :D, mehet minden ugyanúgy.
Nem fog visszhangozni a kassza..
Maradjunk annyiban, hogy az utolsó hetekben több száz milliárd forint párolgott el. :)
csababarca írta: Én nem szavazok, meg tavasszal se, felesleges.
Ne legyen kormányváltás, az most OVnak tenne jót.
Fél év után bedőlne a gazdaság az üres államkassza miatt, aztán OV meg mosná kezeit, rá lenne fogva az új kormányra, aztán nem 12, de 30 évig élősködne a fidesz az országon.

Nekem ez a véleményem, nem biztos hogy jól gondolkozom, de én most ezt látom a nagy pénzszórások mögött.
Csak ilyen alapon akkor sosem fogsz szavazni, amikor az aktuális kormány úgy érzi, hogy veszélyben lehet, mert olyankor mindig ez lesz/volt.

füst
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric

HozzászólásSzerző: füst » 2021. október 2., szombat 21:47

Az 100 lépés volt. Dicső vége lett. :D

raul 4 ever
Kedvenc játékosaid: Carvajal, Eder, Alaba, Mendy, Case, Modric, Kroos, Fede, Vini, BigBenz

HozzászólásSzerző: raul 4 ever » 2021. október 2., szombat 21:18

csababarca írta:
ANDS írta:
Én sem voltam szavazni már jó pár éve.
De miért dőlne be a gazdaság?

A mostani költekezéssel az unokáink jövőjét éljük fel, nekik kell majd visszafizetni azokat a hiteleket, amit most vesz fel az ország. Mindegy, melyik párt van kormányon.
Szerintem itt ki lesz söpörve a kassza választások előtt, nem fognak egy stabil, jó állapotot hagyni addigra, hogy esetleg egy kormányváltó ellenzék el tudjon könnyen lavírozni majd.

Írtam is, hogy ez a szubjektív véleményem: OV ezzel a 2022-es választással kb csak nyerhet.

Megyóék "100naposprogramja" is azért lehetett csak, mert maradt/hagytak pénzt a kasszában. Szerintem ha Klári lesz a kihívó, úgyis úgy számolnak majd OV-ék is, hogy lehet tovább csinálni :D, mehet minden ugyanúgy.
Nem fog visszhangozni a kassza..
2021 04 20 - Ceferintakaroggy

2009 07 09 - 2023 06 06 - uno, dos, tres, Hala Madrid

csababarca

HozzászólásSzerző: csababarca » 2021. október 2., szombat 21:13

ANDS írta:
Én sem voltam szavazni már jó pár éve.
De miért dőlne be a gazdaság?

A mostani költekezéssel az unokáink jövőjét éljük fel, nekik kell majd visszafizetni azokat a hiteleket, amit most vesz fel az ország. Mindegy, melyik párt van kormányon.

csababarca

HozzászólásSzerző: csababarca » 2021. október 2., szombat 19:57

Zubkov írta:

Minden választás előtti év végén ez van…
ilyen mértékű nem nagyon, legalábbis nem emlékszem.
10ezres bözsi utalvány, kis fagyott alma, zsákos krumpli, ilyenekkel játszottak eddig.
most nyugdíjprémium, 25 alattiak szja mentessége, szja visszatérítés családosoknak, ped. béremelés belengetése, hogy csak párat említsek.
és még csak október van:D

Vissza: