OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Remy » 2021. október 6., szerda 9:24

Mondjuk... Sose mostam meg tojást. Ez nekem új. :mrgreen:

Sőt, még csak nem is láttam, hogy valaki megmossa.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Remy 2021. október 6., szerda 9:26-kor.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

El Sie7e
Kedvenc játékosaid: Raúl

HozzászólásSzerző: El Sie7e » 2021. október 6., szerda 9:21

ANDS írta:
füst írta: A tojást pont hogy nem szabad megmosni tárolás előtt...
Érdekes, az összes vendéglátóhelyen kötelező hypós vízben fertőtleníteni.
Mert ott fel is használják még aznap vagy max másnap :) itt az összefüggés a tojás mosása és a hosszabb tárolás közötti negatív következmények
Ebben pedig a magam részéről igazat adok füstnek, viszont nyilván dobozban teszem be a hutobe a tojást és nem a paprika paradicsom melle, így minimalizálva a kockázatot
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára El Sie7e 2021. október 6., szerda 9:23-kor.
“Mindig emlékezz rá; a Real Madrid azért harcol, hogy megvédje a dicsőségét, a többi csapat pedig azért harcol, hogy felérjen a Real Madrid szintjére. Ez az igazság.”
egy 64 éves Real Madrid drukker

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2021. október 6., szerda 8:59

Pont nem tudtam szerkeszteni.

Meg nyilvan nem mindegy, hogy 2 naponta messz vasarolni es amikor elfogyik a 6-10 tojas, akkor veszel masikat, vagy megveszel egy 30-as csomaggal es 1 honapig eszitek.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. október 6., szerda 8:54

Mitől kéne védenie a hűtőben a tojást?
Megtamadja a joghurt?

Javaslat. Ez olyan hogy a húst jól süsd át, ezt is javasolják. Ennek ellenére million gondolják véteknek teljesen atsutni a húst.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2021. október 6., szerda 8:50

Realista24 írta:
h3x0r írta:
Remy irta valamelyik nap, hogy milyen fura volt maszk nekul vasarolni. En is par hete voltam Debrecenben, Tescoba beugrottam par kiflit venni. Altalaban a kocsiban szoktam felvenni a maszkot, reflexbol nyitottam is ki a kesztyutartot, majd a bejaratnal is egy pillanatra megalltam es nyultam volna a zsebembe. Sajtos kifli elott bacsi, a 10 kiflibol 8-at vegig tapogatott, persze egyet se vett meg, majd a tapogatas vegen ha nem is fujta bele a taknyot a kezebe, de azert az orrat belulrol megpiszkalta. (szerencsere 1-2 percen belul hoztak a friss kifliket) Ilyenkor azert eszembe jut, lehet hogy a tejes doboz nem szaros, de hogy mik lehetnek rajta, az jo kerdes.
Az összefüggést értem, de mégsem.

Az egyik látható dolog adott esetben, mert ott van a szar a tojáson. Ha tud és akar tenni ellene az ember, miért ne tehetne? Értem, hogy száz másik baktérium forrás van ezen kívül, de ha csak egyet ki lehet iktatni könnyedén, miért ne?
Nyilvan ha van egy rohadt nagy szar darab a tojason, azt lemosod, majd azt a tojast hasznalod el eloszor. De ANDS arrol irt, hogy az osszes tojast meg kene mosni, mielott berakod a hutobe.

Hogy miert ne most meg mindet?
"A tojáshéj egy porózus szerkezetű, szervetlen anyagokat tartalmazó kemény burok, mely külső felületét kutikula borítja, mely védelmet biztosít a fertőzésektől a tojás belsejének. A tojásokat csak közvetlenül a felhasználás előtt javasolt lemosni, mivel ez a kutikulát – amely a héj és ez által a tojás belsejének védelmét szolgálja – károsíthatja."

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2021. október 6., szerda 8:43

Én tojást nem nagyon veszek boltban, szerencsére vidéken kapok eleget amikor otthon vagyok. Nem mosom meg tárolás előtt, de külön bezacskózom és amikor kiveszem egyből mosom. Teljesen el van szigetelve a többi kajától így, világon semmi baja nem lesz semminek.

Persze, le lehet mosni, főleg ha hamar elhasználod, nincs ezzel semmi baj. Csak előbb megromlik mosatlanul, ennyi a lényeg.

Jó ez a tojás téma :lol:
Dezodorhoz is lenne mit mondanom, hétvégén UB-n olyan büdöset osztottak, majd beszartam...

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. október 6., szerda 8:08

h3x0r írta:
Realista24 írta:

A tejes dobozon azért kevesebb eséllyel van szar.
Remy irta valamelyik nap, hogy milyen fura volt maszk nekul vasarolni. En is par hete voltam Debrecenben, Tescoba beugrottam par kiflit venni. Altalaban a kocsiban szoktam felvenni a maszkot, reflexbol nyitottam is ki a kesztyutartot, majd a bejaratnal is egy pillanatra megalltam es nyultam volna a zsebembe. Sajtos kifli elott bacsi, a 10 kiflibol 8-at vegig tapogatott, persze egyet se vett meg, majd a tapogatas vegen ha nem is fujta bele a taknyot a kezebe, de azert az orrat belulrol megpiszkalta. (szerencsere 1-2 percen belul hoztak a friss kifliket) Ilyenkor azert eszembe jut, lehet hogy a tejes doboz nem szaros, de hogy mik lehetnek rajta, az jo kerdes.
Az összefüggést értem, de mégsem.

Az egyik látható dolog adott esetben, mert ott van a szar a tojáson. Ha tud és akar tenni ellene az ember, miért ne tehetne? Értem, hogy száz másik baktérium forrás van ezen kívül, de ha csak egyet ki lehet iktatni könnyedén, miért ne?
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2021. október 6., szerda 8:07

Realista24 írta:
h3x0r írta:

A tojason van egy termeszetes kulso reteg, ami vedi, nehogy valami fertozes bejusson a belsejebe. Ha lemosod, kevesebb ideig all el a tojas. Nekunk vannak tyukjaink, amikor sar van es a labukkal osszejarkaljak, akkor is ugy ahogy van, rakom be a karton tojastartoba, hasznalat elott ugyis mindig megmosom.

ANDS, te a zoldsegeket meg gyumolcsoket is megmosod, mielott a hutobe raknad? Vagy a tejes dobozt, mert hat az is megy a kajak koze

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. október 6., szerda 7:45

h3x0r írta:
ANDS írta: Vagy mondjuk, hány ember hozza haza a boltból a tojást, és rakja be a hűtőbe, anélkül, hogy előtte legalább lemosná?
A tyúk hátsójából pottyan ki, és megy a hűtőbe a kaják közé...
A tojason van egy termeszetes kulso reteg, ami vedi, nehogy valami fertozes bejusson a belsejebe. Ha lemosod, kevesebb ideig all el a tojas. Nekunk vannak tyukjaink, amikor sar van es a labukkal osszejarkaljak, akkor is ugy ahogy van, rakom be a karton tojastartoba, hasznalat elott ugyis mindig megmosom.

ANDS, te a zoldsegeket meg gyumolcsoket is megmosod, mielott a hutobe raknad? Vagy a tejes dobozt, mert hat az is megy a kajak koze
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2021. október 6., szerda 6:47

ANDS írta: Vagy mondjuk, hány ember hozza haza a boltból a tojást, és rakja be a hűtőbe, anélkül, hogy előtte legalább lemosná?
A tyúk hátsójából pottyan ki, és megy a hűtőbe a kaják közé...

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2021. október 6., szerda 0:17

ANDS írta:
Realista24 írta: Maszk zárt térben alap kellene hogy legyen... Én sem értem miért nem kötelező.
Egy orvos ismerősöm szerint mar rég eltűnt volna ez a vírus, ha alapvető higiéniás szabályokat betartanának az emberek.
De még a kézmosást is tanulják sokan.
Miert tunne el? Maximum legyengul, ahogy egyre tobb ember szerez immunitast.
Egyebkent az emberek felelossege az egesz. Jon a hideg, oszi idojaras, amikor mindenki kohogve fujja az orrat, na ilyenkor kellene azt mondani, hogy koszi, de kihagyom a mai irodat, edzest, kocsmazast, tokomtudjamit. Ahogy nem megyunk kozossegbe, ha epp 10 percenkent elkap minket a cifrafosas, ugy ilyenkor is hanyagolni kene.

füst
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric

HozzászólásSzerző: füst » 2021. október 5., kedd 23:47

A tojást pont hogy nem szabad megmosni tárolás előtt...

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2021. október 5., kedd 11:10

egyebkent is ezek azok a dolgok, amiket ha nem igazak, akkor azert, ha meg igazak, akkor azert szeretnek ignoralni. :kivagyhe:

kierkegaard

HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2021. október 5., kedd 10:53

Ő még mindig nem haladta meg a szabadkőműves vonalat.

ateeemadrid

HozzászólásSzerző: ateeemadrid » 2021. október 5., kedd 10:53

Iszonyat komolytalan az ember, meg a pártja is, na náluk még a Fideszre is előbb szavaznék.

Ez a videó is, a hatásvadasz zenével és Wikipédia forrásokkal. :lol: laposföldhívők... és persze a szabadságjogok élharcosai
tbo. fede ase rüdi fran. cama ceba güli jude. vini mbappe

soadroli
Kedvenc csapatod: a másik

HozzászólásSzerző: soadroli » 2021. október 5., kedd 10:50

ferni írta: Ezer köszi, éjszaka elalváshoz bekapcsoltam, a felénél sikerült is :lol: :lol: :lol:
örülök hogy segíthettem :D
Kép

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2021. október 5., kedd 10:47

soadroli írta: ha már úgy sincs facebook, hozok egy jó kis vitaindító vidinyót :mrgreen:
tessék
kíváncsi vagyok ki mit szól hozzá.
Ezer köszi, éjszaka elalváshoz bekapcsoltam, a felénél sikerült is :lol: :lol: :lol:

soadroli
Kedvenc csapatod: a másik

HozzászólásSzerző: soadroli » 2021. október 5., kedd 9:01

csababarca írta: Szegény Toroczkai, valahol sajnálom kicsit.

Van néhány téma amiben egyet értek vele, de ez az állandó erőltetett kihangsúlyozása a pártja "jelentőségének"..."mi hazánk az egyetlen olyan párt" "mi hazánk az első olyan párt"...bármiről beszél, bármilyen videót rak fel, ezek a szófordulatok percenként fordulnak elő.
igen azt néha túltolja, de amúgy nekem messze ő a legszimpatikusabb politikus jelenleg.
Kép

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2021. október 5., kedd 8:11

Szegény Toroczkai, valahol sajnálom kicsit.

Van néhány téma amiben egyet értek vele, de ez az állandó erőltetett kihangsúlyozása a pártja "jelentőségének"..."mi hazánk az egyetlen olyan párt" "mi hazánk az első olyan párt"...bármiről beszél, bármilyen videót rak fel, ezek a szófordulatok percenként fordulnak elő.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2021. október 5., kedd 7:53

soadroli írta: ha már úgy sincs facebook, hozok egy jó kis vitaindító vidinyót :mrgreen:
tessék
kíváncsi vagyok ki mit szól hozzá.
Ilyenekre ne pazarold az idődet.

Vissza: