OFF
- 'shutterisland
- Kedvenc játékosaid: LM / GD
- Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg
Re: OFF
na en is keresztbehuzok egy kis politikat a tojasok es epiteszet koze.
a mai legfrisebb adatok es atv reggeli musora szerint mzp boven beelozte karacsonyt es ma estig elviekben meg kell legyen a teljes egyezseg.
eddig karigeri azt mondta, kizart, hogy visszalepjen, de a median adatait elnezve viszont mar oriasi ongolnak tunik, ha nem gondolja meg magat.
van egy erzesem, hogy ma este/holnap reggel eldol, hogy lesz e kormanyvaltas ?
a mai legfrisebb adatok es atv reggeli musora szerint mzp boven beelozte karacsonyt es ma estig elviekben meg kell legyen a teljes egyezseg.
eddig karigeri azt mondta, kizart, hogy visszalepjen, de a median adatait elnezve viszont mar oriasi ongolnak tunik, ha nem gondolja meg magat.
van egy erzesem, hogy ma este/holnap reggel eldol, hogy lesz e kormanyvaltas ?
- babaking
- Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
egy kis adalék az USA EU hasonlathoz:Halfkey írta:Én is így tudom, de mondjuk 9gagról informálódtam eddig tojásügyileg. Mostmár upgradeltem madridomrababaking írta: Én is úgy tudom, hogy tárolás előtt nem mossuk a tojást viszont felhasználás előtt érdemes lemosni róla a trutyit, ha nem akarod, hogy belekerüljön a kajába. Viszont ha már mosod akkor utána hűtőbe kell tenni, mert lemosol róla valami védőréteget.
Ezért van az hogy az USA-ban mindenki hűtőben tartja, mert központilag mossák a tojglikat viszont EU-ban nem mert itt a tyúkokat kezelik oltással/ gyógyszerrel a szalmonella ellen. Az utóbbi állítást ne vegyétek készpénznek, én sem vagyok benne biztos, hogy igaz, utánanézni meg nem volt időm.
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.
Én is így tudom, de mondjuk 9gagról informálódtam eddig tojásügyileg. Mostmár upgradeltem madridomrababaking írta: Én is úgy tudom, hogy tárolás előtt nem mossuk a tojást viszont felhasználás előtt érdemes lemosni róla a trutyit, ha nem akarod, hogy belekerüljön a kajába. Viszont ha már mosod akkor utána hűtőbe kell tenni, mert lemosol róla valami védőréteget.
Ezért van az hogy az USA-ban mindenki hűtőben tartja, mert központilag mossák a tojglikat viszont EU-ban nem mert itt a tyúkokat kezelik oltással/ gyógyszerrel a szalmonella ellen. Az utóbbi állítást ne vegyétek készpénznek, én sem vagyok benne biztos, hogy igaz, utánanézni meg nem volt időm.
- babaking
Imádom a tojásos diskurzust, de bedobnék egy másik vitaindítót is.
Szóval a téma az építészet lenne - azon belül is Makovecz. Láttam, hogy a Dubaji világkiállításra egy Makovecz tanítvány Makovecz szellemben tervezte az épületet. Először azt hittem, hogy a klasszik makoveczi stílust hozza majd, de aztán láttam, hogy inkább csak az organikus építészet szellemiségét vette át és - legnagyobb meglepetésemre - fasza lett, és tetszik.
Viszont az fogalmazódott meg bennem, hogy miért szerelmes még az Ország Makoveczbe? Természetesen elismerem, hogy szenzációs építész volt - ezt a szakmai társaságok objektívan meg tudják ítélni, és örökre beírta magát a magyar építészet történetébe. Tudom, hogy csak pár éve halt meg, Isten ments, hogy azt akarjam, hogy feledésbe merüljön, de miért van az, hogy ahányszor szóba kerül az építészet, vagy a magyar építészet az ö neve az első ami felmerült? Van sok más magyar tehetséges építész akik részben az ö szellemiségét részben más vonalat képviselnek. Miért nem rájuk fektetjük a hangsúlyt? Miért szokás szerint a múltban akarunk élni?
Pl a világkiállítás pavilonját miért úgy kell beharangozni, hogy
A Dubaji Világkiállításon felépülő Magyar Pavilont az Ybl Miklós-díjas magyar építész Csernyus Lőrinc tervezte, aki merített egykori mestere Makovecz Imre szellemiségéből.
Vagy akár külön bekezdést szentelni neki?
Mert így úgy jön le, hogy a pavilonnál Makovecz a fontos, és Csernyus azért tervezte, mert kötődik Makoveczhez. Ha így van az rossz és kidomborítja a fenti problémámat, ha meg nem és csak véletlen egybeesés, akkor meg miért kell ilyen szinten belekeverni a mestert?
Ha van olyan aki az építészetben jártas, vagy ismeri a közeget, vagy Csernyus madrid szurkoló akkor szívesen olvasnék a témában.
És még egyszer: még véletlenül sem bántani szeretném Makoveczet, vagy kétségbe vonni a tehetségét, vagy a munkásságát.
Szóval a téma az építészet lenne - azon belül is Makovecz. Láttam, hogy a Dubaji világkiállításra egy Makovecz tanítvány Makovecz szellemben tervezte az épületet. Először azt hittem, hogy a klasszik makoveczi stílust hozza majd, de aztán láttam, hogy inkább csak az organikus építészet szellemiségét vette át és - legnagyobb meglepetésemre - fasza lett, és tetszik.
Viszont az fogalmazódott meg bennem, hogy miért szerelmes még az Ország Makoveczbe? Természetesen elismerem, hogy szenzációs építész volt - ezt a szakmai társaságok objektívan meg tudják ítélni, és örökre beírta magát a magyar építészet történetébe. Tudom, hogy csak pár éve halt meg, Isten ments, hogy azt akarjam, hogy feledésbe merüljön, de miért van az, hogy ahányszor szóba kerül az építészet, vagy a magyar építészet az ö neve az első ami felmerült? Van sok más magyar tehetséges építész akik részben az ö szellemiségét részben más vonalat képviselnek. Miért nem rájuk fektetjük a hangsúlyt? Miért szokás szerint a múltban akarunk élni?
Pl a világkiállítás pavilonját miért úgy kell beharangozni, hogy
Miért nem lehet úgy hogy:A Dubaji Világkiállításon felépülő Magyar Pavilon gondolati ívét a makoveczi szellemiség alkotja, egy olyan kettős rétegű faszerkezetű épület, amely egy belső kupolából és az azt körülvevő külső burokból áll. Az épületet Makovecz Imre egykori tanítványa és munkatársa, az Ybl Miklós-díjas magyar építész Csernyus Lőrinc tervezte.
A Dubaji Világkiállításon felépülő Magyar Pavilont az Ybl Miklós-díjas magyar építész Csernyus Lőrinc tervezte, aki merített egykori mestere Makovecz Imre szellemiségéből.
Vagy akár külön bekezdést szentelni neki?
Mert így úgy jön le, hogy a pavilonnál Makovecz a fontos, és Csernyus azért tervezte, mert kötődik Makoveczhez. Ha így van az rossz és kidomborítja a fenti problémámat, ha meg nem és csak véletlen egybeesés, akkor meg miért kell ilyen szinten belekeverni a mestert?
Ha van olyan aki az építészetben jártas, vagy ismeri a közeget, vagy Csernyus madrid szurkoló akkor szívesen olvasnék a témában.
És még egyszer: még véletlenül sem bántani szeretném Makoveczet, vagy kétségbe vonni a tehetségét, vagy a munkásságát.
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.
1-2 devians esettol eltekintve volt barkinek valaha baja egy minosegileg rendben levo tojastol…?
- babaking
Én is úgy tudom, hogy tárolás előtt nem mossuk a tojást viszont felhasználás előtt érdemes lemosni róla a trutyit, ha nem akarod, hogy belekerüljön a kajába. Viszont ha már mosod akkor utána hűtőbe kell tenni, mert lemosol róla valami védőréteget.
Alapvetően a nyers alapanyagokat a tárolás előtt nem mossuk. Nincs értelme, sok esetben az eltárolhatóság rovására megy (tojás), valamint segít a baktériumok megtelepedésében a nedves környezet. Tárolás előtt mechanikusan lehet tisztítani, de a viaszos gyümölcsöket úgy sem ajánlott.
Az éttermek előírása ilyen esetben nem releváns. Egy jogalkotó mindig a lehető legrosszabbra készül és ha azt leszabályozta, akkor mindent leszabályozott. Az alapanyagokat általában hőkezeljük (ugye 60 fokon pusztul minden), de nem mindig. Az étteremben egy tojás, hús felhasználásra kerülhet nyersen is, így arra kell a szabályozást megalkotni. Egy kemény tojástól soha a büdös életben nem fogsz szalmonellát kapni, viszont a krémekben, sodókban szinte nyersen van a tojás. Ott már esélyes a buli. De jó példa a csirke hús is. Mossa mindenki Magyarországon, mert hát a szalmonella meg ilyen olyan ""betegségek"". Mintha a víz baktérium/vírus ölő lenne. Aztán a szétfröcskölt vizet feltörli a konyharuhával, mosogatószivaccsal, elzárja a fertőzött kezével a csapot, megfog ezt azt, stb, és szépen viszi a baktériumot mindenhová, ahelyett, hogy egyszerűen megsütné. A németek nem mossák csak megsütik és kész. Ezzel megölik a szalmonellát.
Az éttermek előírása ilyen esetben nem releváns. Egy jogalkotó mindig a lehető legrosszabbra készül és ha azt leszabályozta, akkor mindent leszabályozott. Az alapanyagokat általában hőkezeljük (ugye 60 fokon pusztul minden), de nem mindig. Az étteremben egy tojás, hús felhasználásra kerülhet nyersen is, így arra kell a szabályozást megalkotni. Egy kemény tojástól soha a büdös életben nem fogsz szalmonellát kapni, viszont a krémekben, sodókban szinte nyersen van a tojás. Ott már esélyes a buli. De jó példa a csirke hús is. Mossa mindenki Magyarországon, mert hát a szalmonella meg ilyen olyan ""betegségek"". Mintha a víz baktérium/vírus ölő lenne. Aztán a szétfröcskölt vizet feltörli a konyharuhával, mosogatószivaccsal, elzárja a fertőzött kezével a csapot, megfog ezt azt, stb, és szépen viszi a baktériumot mindenhová, ahelyett, hogy egyszerűen megsütné. A németek nem mossák csak megsütik és kész. Ezzel megölik a szalmonellát.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
- 'shutterisland
- Kedvenc játékosaid: LM / GD
- Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg
alapvetoen egyetertek, az emberi higienia hianya meg a nemtorodom, leszarom hozzaallas (nem csak ebben a temaban) nagy problema.
de azert vicces volt a tojas mosasra feljonni az off topicba, itt mindig van valami.
de azert vicces volt a tojas mosasra feljonni az off topicba, itt mindig van valami.
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
nmate írta:Aki csak ezt a kommentet látja először, tuti kiköti az internetet örökreRealista24 írta: Bytheway én is csak akkor mosom meg, ha látom, hogy még a tyúk valagáról a tollak is a tojáson vannak csak nem értem, miért olyan ördögtől való ez a mosogatás.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- nmate
- Kedvenc játékosaid: Arbeloa
Aki csak ezt a kommentet látja először, tuti kiköti az internetet örökreRealista24 írta: Bytheway én is csak akkor mosom meg, ha látom, hogy még a tyúk valagáról a tollak is a tojáson vannak csak nem értem, miért olyan ördögtől való ez a mosogatás.
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Bytheway én is csak akkor mosom meg, ha látom, hogy még a tyúk valagáról a tollak is a tojáson vannak csak nem értem, miért olyan ördögtől való ez a mosogatás.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- füst
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric
Mert otthon a hűtőben nincs minden készétel vagy kajalapanyag csomagolva, vagy fedett tárolóedényben? Ugyan mi érintkezik a hűtőben a tojással, ami még rendszerint külön helyet is kap a hűtőajtóban?
Persze ha egymás mellett tartod a hűtőben a nyers tojást és a krémest, akkor megértem hogy mosod.
Ha időmilliomos lennék, lehet én is megnézném egyesével a tojásokat hogy mennyire szarosak, de nem vagyok az, kérdés nélkül berakom tartóval együtt a hűtőbe a számára fenntartott szegletbe. Ha szükségem van rá előveszem, és akkor foglalkozok azzal hogy szaros-e a tojás. Még életemben nem voltam szalmonellás.
Persze ha egymás mellett tartod a hűtőben a nyers tojást és a krémest, akkor megértem hogy mosod.
Ha időmilliomos lennék, lehet én is megnézném egyesével a tojásokat hogy mennyire szarosak, de nem vagyok az, kérdés nélkül berakom tartóval együtt a hűtőbe a számára fenntartott szegletbe. Ha szükségem van rá előveszem, és akkor foglalkozok azzal hogy szaros-e a tojás. Még életemben nem voltam szalmonellás.
- El Sie7e
- Kedvenc játékosaid: Raúl
Én pl a panelben ahol standard 25 fok van kis túlzással nem tehetem meg h nem rakom be, spájz értelemszerűen nincsikelemen5 írta: Miért a hűtőben tároljátok a tojást?
“Mindig emlékezz rá; a Real Madrid azért harcol, hogy megvédje a dicsőségét, a többi csapat pedig azért harcol, hogy felérjen a Real Madrid szintjére. Ez az igazság.”
egy 64 éves Real Madrid drukker
- El Sie7e
És meg élsz, hihetetlenRemy írta: Mondjuk... Sose mostam meg tojást. Ez nekem új.
“Mindig emlékezz rá; a Real Madrid azért harcol, hogy megvédje a dicsőségét, a többi csapat pedig azért harcol, hogy felérjen a Real Madrid szintjére. Ez az igazság.”
- Remy
- Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
- Kapcsolat:
Mondjuk... Sose mostam meg tojást. Ez nekem új.
Sőt, még csak nem is láttam, hogy valaki megmossa.
Sőt, még csak nem is láttam, hogy valaki megmossa.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Remy 2021. október 6., szerda 9:26-kor.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick
New England Patriots
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick
New England Patriots
- El Sie7e
Mert ott fel is használják még aznap vagy max másnap itt az összefüggés a tojás mosása és a hosszabb tárolás közötti negatív következményekANDS írta:Érdekes, az összes vendéglátóhelyen kötelező hypós vízben fertőtleníteni.füst írta: A tojást pont hogy nem szabad megmosni tárolás előtt...
Ebben pedig a magam részéről igazat adok füstnek, viszont nyilván dobozban teszem be a hutobe a tojást és nem a paprika paradicsom melle, így minimalizálva a kockázatot
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára El Sie7e 2021. október 6., szerda 9:23-kor.
- h3x0r
Pont nem tudtam szerkeszteni.
Meg nyilvan nem mindegy, hogy 2 naponta messz vasarolni es amikor elfogyik a 6-10 tojas, akkor veszel masikat, vagy megveszel egy 30-as csomaggal es 1 honapig eszitek.
Meg nyilvan nem mindegy, hogy 2 naponta messz vasarolni es amikor elfogyik a 6-10 tojas, akkor veszel masikat, vagy megveszel egy 30-as csomaggal es 1 honapig eszitek.
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Mitől kéne védenie a hűtőben a tojást?
Megtamadja a joghurt?
Javaslat. Ez olyan hogy a húst jól süsd át, ezt is javasolják. Ennek ellenére million gondolják véteknek teljesen atsutni a húst.
Megtamadja a joghurt?
Javaslat. Ez olyan hogy a húst jól süsd át, ezt is javasolják. Ennek ellenére million gondolják véteknek teljesen atsutni a húst.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- h3x0r
Nyilvan ha van egy rohadt nagy szar darab a tojason, azt lemosod, majd azt a tojast hasznalod el eloszor. De ANDS arrol irt, hogy az osszes tojast meg kene mosni, mielott berakod a hutobe.Realista24 írta:Az összefüggést értem, de mégsem.h3x0r írta:
Remy irta valamelyik nap, hogy milyen fura volt maszk nekul vasarolni. En is par hete voltam Debrecenben, Tescoba beugrottam par kiflit venni. Altalaban a kocsiban szoktam felvenni a maszkot, reflexbol nyitottam is ki a kesztyutartot, majd a bejaratnal is egy pillanatra megalltam es nyultam volna a zsebembe. Sajtos kifli elott bacsi, a 10 kiflibol 8-at vegig tapogatott, persze egyet se vett meg, majd a tapogatas vegen ha nem is fujta bele a taknyot a kezebe, de azert az orrat belulrol megpiszkalta. (szerencsere 1-2 percen belul hoztak a friss kifliket) Ilyenkor azert eszembe jut, lehet hogy a tejes doboz nem szaros, de hogy mik lehetnek rajta, az jo kerdes.
Az egyik látható dolog adott esetben, mert ott van a szar a tojáson. Ha tud és akar tenni ellene az ember, miért ne tehetne? Értem, hogy száz másik baktérium forrás van ezen kívül, de ha csak egyet ki lehet iktatni könnyedén, miért ne?
Hogy miert ne most meg mindet?
"A tojáshéj egy porózus szerkezetű, szervetlen anyagokat tartalmazó kemény burok, mely külső felületét kutikula borítja, mely védelmet biztosít a fertőzésektől a tojás belsejének. A tojásokat csak közvetlenül a felhasználás előtt javasolt lemosni, mivel ez a kutikulát – amely a héj és ez által a tojás belsejének védelmét szolgálja – károsíthatja."