Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Shektor
Kedvenc játékosaid: Ramos
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Politika

HozzászólásSzerző: Shektor » 2021. október 11., hétfő 8:47

Dupla D írta:
Shektor írta: Nekem csak egy kérdésem lenne: aki itt tényleg elhiszi, hogy lehetséges elszámoltatás, az hol a francban volt az elmúlt 30 évben? Az utolsó személy, akit itt elszámoltattak, az Szálasi Ferenc volt, és őt is csak azért mert elvesztett egy világháborút.
Én elszámoltatás alatt nem a Jakabféle hangzatos "minden Fideszest börtönbe" rigmust értem, hanem azt, hogy legyen egy olyan ügyészség, akinek az a feladata, hogy visszamenőlegesen is hozzon a felszínre olyan dolgokat, amiket a Fidesz szándékosan lenyomott a víz alá. Ahogy Márki-Zay is mondta, nem fognak tudni börtönbe küldeni mindenkit, aki bűnös, mert erre biztos, hogy nem lesz bizonyíték, de amit lehet meg kell tenni, hogy visszaszerezzék az ellopott pénzeket, és ha valakiről bebizonyosodik, hogy tényleg vaj van a füle mögött, akkor ezt keményen szankcionálják.

Emellett én azt is várom tőle, hogy ne hunyjon szemet a korrupció felett akkor se, ha a mostani ellenzék kerülne olyan helyzetbe, hogy ebből előnye származna. Gyurcsányék pedig nem tettek soha semmit ennek érdekében, amikor hatalmon voltak.

Értem, hát elvileg ezt a Fidesz is megtette 2010-ben, aztán látjuk, hogy milyen sokan megütötték a bokájukat. A jelenlegi jogi keretek között bármifajta elszámoltatás kivitelezhetetlen, mert jogszerűen csináltak mindent. Aki elszámoltatást szeretne, az menyjen szépen be a bíróságra és tegyen feljelentést. Pont annyi esélye lesz a sikerre, mint MZP-nek.
Ezt javaslom megnézni:
https://www.youtube.com/watch?v=V9ce143 ... n&index=15

+
Illetve párt nélkül, Gyurcsány Ferenccel szövetségben, mégis mennyire hiteles elszámoltatást ígérni? Szerintem semennyire, de ez csak az én véleményem.

Dupla D
Kedvenc játékosaid: Guti, Carvajal

HozzászólásSzerző: Dupla D » 2021. október 11., hétfő 8:39

Shektor írta: Nekem csak egy kérdésem lenne: aki itt tényleg elhiszi, hogy lehetséges elszámoltatás, az hol a francban volt az elmúlt 30 évben? Az utolsó személy, akit itt elszámoltattak, az Szálasi Ferenc volt, és őt is csak azért mert elvesztett egy világháborút.
Én elszámoltatás alatt nem a Jakabféle hangzatos "minden Fideszest börtönbe" rigmust értem, hanem azt, hogy legyen egy olyan ügyészség, akinek az a feladata, hogy visszamenőlegesen is hozzon a felszínre olyan dolgokat, amiket a Fidesz szándékosan lenyomott a víz alá. Ahogy Márki-Zay is mondta, nem fognak tudni börtönbe küldeni mindenkit, aki bűnös, mert erre biztos, hogy nem lesz bizonyíték, de amit lehet meg kell tenni, hogy visszaszerezzék az ellopott pénzeket, és ha valakiről bebizonyosodik, hogy tényleg vaj van a füle mögött, akkor ezt keményen szankcionálják.

Emellett én azt is várom tőle, hogy ne hunyjon szemet a korrupció felett akkor se, ha a mostani ellenzék kerülne olyan helyzetbe, hogy ebből előnye származna. Gyurcsányék pedig nem tettek soha semmit ennek érdekében, amikor hatalmon voltak.
"Louie, I think this is a beginning of beautiful friendship" - Garga Pitic.

füst
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric

HozzászólásSzerző: füst » 2021. október 11., hétfő 8:37

Egy jogállamban a hatalmi ágak szét vannak választva, tehát egy bírót nem befolyásolhat az, hogy ki van kormányon
Ha ezt elfogadjuk, akkor Németország bizony nem jogállam. :)

Shektor
Kedvenc játékosaid: Ramos

HozzászólásSzerző: Shektor » 2021. október 11., hétfő 8:30

Nekem csak egy kérdésem lenne: aki itt tényleg elhiszi, hogy lehetséges elszámoltatás, az hol a francban volt az elmúlt 30 évben? Az utolsó személy, akit itt elszámoltattak, az Szálasi Ferenc volt, és őt is csak azért mert elvesztett egy világháborút.

babaking
Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho

HozzászólásSzerző: babaking » 2021. október 11., hétfő 8:20

RealAsensio írta:

Mi az hogy nem lehet elszamoltatni? Ez konkretan azt jelenti, hogy felelosseg es kovetkezmenyek nelkul lehet lopni. De letezik meg sikkasztas, hutlen kezeles, hazaarulas, sorolhatnam meg. Egy rendes orszagban felelossegre vonnak barkit, akit buncselekmenyen kapnak, annyin mulik az egesz, hogy egy ugyet megnyitnak, es nyomoznak, vagy lesoprik az asztalrol. Nalunk jelenleg meg az asztalra sem kerul semmilyen ugy. Sot, titkositanak mindent, es ha kell, meg birosagi dontesre sem adnak ki iratokat, lasd EU.
Igen, de a kolléga arra gondolt, hogy az elszámoltatás nem a hatásköre. Amiket írtál: lopás, sikkasztás, hűtlen kezelés stb. Ezeket nem egy politikus vizsgálja és ítéli el, hanem a rendőrség és a bíróság.

Egy jogállamban a hatalmi ágak szét vannak választva, tehát egy bírót nem befolyásolhat az, hogy ki van kormányon -> tehát elvileg a politikusnak e tekintetben nincsen hatalma.

Az más kérdés, hogy ma ez nem így van. Viszont az "elszámoltatáshoz" ugyan ezt a rendszert kell megtartani, csak akkor az ellenzék zsebében lesz a bíróság. Ök meg pont ugyan úgy vissza fognak élni vele.

Egy normális helyen az ilyen esetekben hivatalból indul eljárás, de manapság az is a kormány zsebében van.
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2021. október 11., hétfő 0:29

Faust írta: Gyanakszooool? gyurcsany a ner legmasszivanb tartooszlopa lassan 12 eve, most kezdesz gyanakodni? :lol:
:lol: :lol: :lol:
Jól van na :lol: :lol: :lol:

Caraway
Kedvenc csapatod: Manchester United

HozzászólásSzerző: Caraway » 2021. október 11., hétfő 0:06

illgner írta:
Faust írta: Be vannak szarva, az egyetlen csávó aki kimondta a száján, hogy az ellenzéket is el kell számoltatni a nagy elszámoltatáscunami közepette. Okádék banda, kevésbé érdekeltek a kormányváltásban mint a fidesz maga. Szégyen ez az egész ország.
Amikor egy politikus elszámoltatásról beszél, mindig hazudik. Elszámoltatni jogállamban kizárólag a bíróság tud, illetve ahhoz kell az ügyészség meg a rendőrség is, hogy feltárják az ügyeket. El Qurot sem sikerült elszámoltatni, mert profin dolgozott, nem hagyott maga után nyomot, vagy éppen elévültek az ügyei. Egy politikus jogállamban nem tud elszámoltatni, mert az a jogállam halála lenne.
2021 januar: “Ahol rajtam múlik, minden tolvaj megfizet, nincs kettős mérce – indítja írását Márki-Zay. A polgármester hangsúlyozza, hogy Lázár János immár 22 millió forinttal segítette a város anyagi helyzetét.”

MZP legalabb 22 millat lebirt verni Lazaron pereskedes utan. Nyilvan ez toredeke annak, amit lopott, de attol fuggetlenul lehetne visszaszerezni bizonyos osszegeket. Szoval elszamoltatas alatt nem feltetlen a bortont kell erteni, de ha mar kapnanak jokora csekkeket, az is segitseg lenne.

RealVazquez
Kedvenc játékosaid: CR

HozzászólásSzerző: RealVazquez » 2021. október 11., hétfő 0:02

illgner írta:
Faust írta: Be vannak szarva, az egyetlen csávó aki kimondta a száján, hogy az ellenzéket is el kell számoltatni a nagy elszámoltatáscunami közepette. Okádék banda, kevésbé érdekeltek a kormányváltásban mint a fidesz maga. Szégyen ez az egész ország.
Amikor egy politikus elszámoltatásról beszél, mindig hazudik. Elszámoltatni jogállamban kizárólag a bíróság tud, illetve ahhoz kell az ügyészség meg a rendőrség is, hogy feltárják az ügyeket. El Qurot sem sikerült elszámoltatni, mert profin dolgozott, nem hagyott maga után nyomot, vagy éppen elévültek az ügyei. Egy politikus jogállamban nem tud elszámoltatni, mert az a jogállam halála lenne.
Mi az hogy nem lehet elszamoltatni? Ez konkretan azt jelenti, hogy felelosseg es kovetkezmenyek nelkul lehet lopni. De letezik meg sikkasztas, hutlen kezeles, hazaarulas, sorolhatnam meg. Egy rendes orszagban felelossegre vonnak barkit, akit buncselekmenyen kapnak, annyin mulik az egesz, hogy egy ugyet megnyitnak, es nyomoznak, vagy lesoprik az asztalrol. Nalunk jelenleg meg az asztalra sem kerul semmilyen ugy. Sot, titkositanak mindent, es ha kell, meg birosagi dontesre sem adnak ki iratokat, lasd EU.
:goat:

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2021. október 10., vasárnap 23:57

Gyanakszooool? gyurcsany a ner legmasszivanb tartooszlopa lassan 12 eve, most kezdesz gyanakodni? :lol:

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2021. október 10., vasárnap 23:45

Fidesz-Fletó kooperációra is kajak gyanakszok már,
mondjuk ez is egyszeru lenne logikai sikon.
viktor es fleto siman mehetnek kezenfogva mzp ellen az "elni es elni hagyni" elv alapjan.
egyszeruen nem szamoltatjak el egymast, mikozben mzp ugye mind a ket oldalt el akarja.

ha ezt most nem tudja vegigcsinalni mzp akkor en attol is felek, hogy 4 ev mulva mar nem latjuk ot.

illgner

HozzászólásSzerző: illgner » 2021. október 10., vasárnap 23:41

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2021. október 10., vasárnap 23:37

De szerintetek mi lesz, ha megnyeri MZP?
Darabokban már most az ellenzék, hát már az ellenzék meg az ellenzéki média próbálja ledarálni MZPt gusztustalan módon.

Jelenleg kereken 0 párt van MZP mögött, mert már a Momentumnál is ki tudja mi van.
Hogy fog így bárkit is összefogni?
Hát Kari Geri mögül fordulnak ki a pártok :lol: Jött valami komoly susmus itt, amiről mi nem tudunk.
Fidesz-Fletó kooperációra is kajak gyanakszok már, (mert Dobrevvel mindkettő nyerne) annyira szürreális a történet lassan meg a sok csíra kajak félti a seggét.

flori

HozzászólásSzerző: flori » 2021. október 10., vasárnap 23:25

Kicsit én is visszavettem az optimizmusból, úgy tűnik nem is kell a fidesz a lejáratáshoz, megteszi az ellenzék is ezt a szívességet. Ha nem nyer MZP, akkor én is elengedem a szavazást, jobban mondva a kutyákra fogok ikszelni. Nincs kész az ország a politikai megújulásra.
Elkeserítő. Ha minimális kalandvágy lenne bennem, már rég leléptem volna. :(
a masik erdekesseg, hogy barhol nezek yt-n kommenteket, legyen az atv, index, m1, tokmindegy, tukorsiman uralja mzp.
Szűk réteg, vékony ez a merítés. Nem a fiatal értelmiséget kell meggyőzni, ők leadják MZP-re, nekik elegük van már a régi arcokból. A nyugdíjasok tartják mindkét frontot fent a vizen. Amit te leírtál, én azt nem merem.
Továbbra is tartom, hogy MZP behúzza az előválasztást.
Bárcsak. Holnap én is tolok rá egy x-et személyesen.
¡Va!
¡1, 2 y 3, Madrid!

Dupla D
Kedvenc játékosaid: Guti, Carvajal

HozzászólásSzerző: Dupla D » 2021. október 10., vasárnap 23:23

'shutterisland írta: lehet bunkon hangzik, de elnezve nehany yt videon a dk-s nyuggereket, kozuluk sokan ranezesre nemhogy azt az idot, aminek el kellene teljen, mire esetleg valtozas lesz, hanem meg a kovi 4 eves ciklust sem biztos, hogy megelik.
szerintem fletoeknak ez most vagy soha.

a masik erdekesseg, hogy barhol nezek yt-n kommenteket, legyen az atv, index, m1, tokmindegy, tukorsiman uralja mzp.
Nézd meg face-en a heti naplós szavazást. Állítólag körbeküldik egymásnak, hogy szavazzanak mintha lenne jelentősége, hogy egy telefonos szavazáson ki áll jobban. :D

Továbbra is tartom, hogy MZP behúzza az előválasztást.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Dupla D 2021. október 10., vasárnap 23:26-kor.
"Louie, I think this is a beginning of beautiful friendship" - Garga Pitic.

'shutterisland

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2021. október 10., vasárnap 23:18

lehet bunkon hangzik, de elnezve nehany yt videon a dk-s nyuggereket, kozuluk sokan ranezesre nemhogy azt az idot, aminek el kellene teljen, mire esetleg valtozas lesz, hanem meg a kovi 4 eves ciklust sem biztos, hogy megelik.
szerintem fletoeknak ez most vagy soha.

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2021. október 10., vasárnap 23:12

Be vannak szarva, az egyetlen csávó aki kimondta a száján, hogy az ellenzéket is el kell számoltatni a nagy elszámoltatáscunami közepette. Okádék banda, kevésbé érdekeltek a kormányváltásban mint a fidesz maga. Szégyen ez az egész ország.

RealVazquez
Kedvenc játékosaid: CR

HozzászólásSzerző: RealVazquez » 2021. október 10., vasárnap 22:48

Caraway írta: Amugy eddig eros az elovalasztas a miniszterelnokjelolteket figyelembeveve.

Jakabrol kiderult, hogy egy sunyi kamus bohoc, akit mostmar a dk szekta istenit, hogy o egyedul szavahiheto.
Karacsony szembemegy az osszes ot tamogato parttal (lmp-parbeszed-mszp), meg a sajat partjanak tagjai se kovetik ot abban, hogy tamogassak MZP-t. En azt is eselyesnek latom, hogy az elovalasztas utan ezek a partok megszunnek, a maradek szennyt is felszivja a DK, KariG-t meg kicsinaljak. Fegyort levaltotta a Momentum a csufos eredmenye utan.
MZP pedig olyan indulatokat es szethuzast valt ki az emberekben, hogy az valami hihetetlen. Oreg Dk szekta vs megujulasra vagyo fiatalok. Emellett pedig az is feltuno, hogy a fidesz mellett mennyire elkezdte szapulni a baloldali media is azota, hogy Karacsony visszalepett a javara. Mindenhol (telex,444,hvg,index) csak lejarato cikkek mennek rola meg korabbi kontextus nelkuli kiragadott mondatreszek, nagyon szomoru. Nem ertem miert akarjak meg ok is Klarikat ennyire tolni… oke hogy baloldali, de vallalhatatan.

Na mindegy, en remenykedek, az elso forduloban is biztos voltam MZP tovabbjutasaban, es most is bizok benne.
Igy van. Azt is lehet mondani, hogy most mindenki kimutatta a foga feherjet, es latszik, kit milyen szandek vezerel.
Ha nem MZP nyeri, lehet el sem megyek tavasszal, hanyinger ami megy. Es az se kecsegtet sok joval, ha MZP megnyerne a tavaszi valasztasokat, ki fog melle allni? Vagy akkor mindenki cimbora lesz hirtelen, es mindenki nyalni fog a posztokert? Persze most elore mentem nagyon idoben, de ez felvet sok kerdest… 6-800.000 fix DK-s van, ehhez becsatlakoznak majd az atszavazok, es a fideszesek. Nekik az a jo, ha Dobrev nyerne. Nem tudom, eleg remenytelennek latszik a helyzet.
:goat:

Caraway
Kedvenc csapatod: Manchester United

HozzászólásSzerző: Caraway » 2021. október 10., vasárnap 22:26

Amugy eddig eros az elovalasztas a miniszterelnokjelolteket figyelembeveve.

Jakabrol kiderult, hogy egy sunyi kamus bohoc, akit mostmar a dk szekta istenit, hogy o egyedul szavahiheto.
Karacsony szembemegy az osszes ot tamogato parttal (lmp-parbeszed-mszp), meg a sajat partjanak tagjai se kovetik ot abban, hogy tamogassak MZP-t. En azt is eselyesnek latom, hogy az elovalasztas utan ezek a partok megszunnek, a maradek szennyt is felszivja a DK, KariG-t meg kicsinaljak. Fegyort levaltotta a Momentum a csufos eredmenye utan.
MZP pedig olyan indulatokat es szethuzast valt ki az emberekben, hogy az valami hihetetlen. Oreg Dk szekta vs megujulasra vagyo fiatalok. Emellett pedig az is feltuno, hogy a fidesz mellett mennyire elkezdte szapulni a baloldali media is azota, hogy Karacsony visszalepett a javara. Mindenhol (telex,444,hvg,index) csak lejarato cikkek mennek rola meg korabbi kontextus nelkuli kiragadott mondatreszek, nagyon szomoru. Nem ertem miert akarjak meg ok is Klarikat ennyire tolni… oke hogy baloldali, de vallalhatatan.

Na mindegy, en remenykedek, az elso forduloban is biztos voltam MZP tovabbjutasaban, es most is bizok benne.

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2021. október 10., vasárnap 22:15

Ez egy komédia, a nagy ellenzéki összefogás, azt a sok korrupt szar már félti a seggét :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Hát komolyan ez egy vicc.
Inkább nyerjen klárika, mert Márkinak nem az hogy Fideszes ellenszélben kéne csinálnia valamit, hanem már ellenzékiben is wtf :lol: :lol: :lol:

Megdöbbentő, hogy itt tart még mindig a magyar politika.
Én el vagyok a Fidesszel is, nem érdekel, de ez félelmetes, ami most zajlik vagyis ami még mindig.

'shutterisland

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2021. október 10., vasárnap 22:03

elinteznek egy fix stabil 2/3-ot majd szepen a fidesznek es adnak 4 evet nekik az mzp karaktergyilkolasra.

na mindegy, nem is tudom mit foglalkozok ezzel, legalabb van nekunk kinn nagyszeru borisunk. :lol:

Vissza: