Dupla D írta:Én elszámoltatás alatt nem a Jakabféle hangzatos "minden Fideszest börtönbe" rigmust értem, hanem azt, hogy legyen egy olyan ügyészség, akinek az a feladata, hogy visszamenőlegesen is hozzon a felszínre olyan dolgokat, amiket a Fidesz szándékosan lenyomott a víz alá. Ahogy Márki-Zay is mondta, nem fognak tudni börtönbe küldeni mindenkit, aki bűnös, mert erre biztos, hogy nem lesz bizonyíték, de amit lehet meg kell tenni, hogy visszaszerezzék az ellopott pénzeket, és ha valakiről bebizonyosodik, hogy tényleg vaj van a füle mögött, akkor ezt keményen szankcionálják.Shektor írta: Nekem csak egy kérdésem lenne: aki itt tényleg elhiszi, hogy lehetséges elszámoltatás, az hol a francban volt az elmúlt 30 évben? Az utolsó személy, akit itt elszámoltattak, az Szálasi Ferenc volt, és őt is csak azért mert elvesztett egy világháborút.
Emellett én azt is várom tőle, hogy ne hunyjon szemet a korrupció felett akkor se, ha a mostani ellenzék kerülne olyan helyzetbe, hogy ebből előnye származna. Gyurcsányék pedig nem tettek soha semmit ennek érdekében, amikor hatalmon voltak.
Értem, hát elvileg ezt a Fidesz is megtette 2010-ben, aztán látjuk, hogy milyen sokan megütötték a bokájukat. A jelenlegi jogi keretek között bármifajta elszámoltatás kivitelezhetetlen, mert jogszerűen csináltak mindent. Aki elszámoltatást szeretne, az menyjen szépen be a bíróságra és tegyen feljelentést. Pont annyi esélye lesz a sikerre, mint MZP-nek.
Ezt javaslom megnézni:
https://www.youtube.com/watch?v=V9ce143 ... n&index=15
+
Illetve párt nélkül, Gyurcsány Ferenccel szövetségben, mégis mennyire hiteles elszámoltatást ígérni? Szerintem semennyire, de ez csak az én véleményem.