Politika
Re: Politika
Kibujik a szog a zsakbol. Egyebkent ha a csavo ezt kibirja aprilisig, siman miniszterelnok kaliber, teher alatt no a palma. Az en ikszemet mindenesetre megkapta ma.
- Caraway
- Kedvenc csapatod: Manchester United
Es ahogy latom mar Toroczkainak is sikerult beleszallnia. En nem neztem meg a videojat, de a hozzaszolasok alapjan igen lejaratora sikerult.ferni írta: Hát arra senki nem gondolt, hogy még a baloldal is összeáll ellene, ez a kemény inkább, nem a fidesz
Semmi értelme megnyernie az előválasztást az a helyzet sajnos.
Komoly lehet ez, mikor a Momentumon kivul az osszes part teged bombaz.
- csababarca
- Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
- Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.
Gyurcsány olyan mint Orbán, egy az egyben.füst írta: Így a második forduló közepe táján elég kemény lett a baráti tűz.
Ez tervszerű volt, vagy ők szimplánk csak így szállnak le a bicikliről?
Ha fenyegetettséget érez, egyből támad, rágalmaz, bűnbakokat gyárt.
Ez történik most MZP-vel is, most ő az akit az elit (értsd régi káderek, kiszesek, mint a fidesz, dk hordaléka) tönkre akar tenni.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."
- füst
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Így a második forduló közepe táján elég kemény lett a baráti tűz.
- babaking
- Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho
Szigorúan fél 8kor amikor a teli banyatankkal jönnek a piacról ugyan azzal a busszal amivel mindenki suliba menne. Mert 10-kor már nem olyan az áru, meg aludni sem tudnak.davi10 írta:Én is így vagyok vele. Én is tegnap szavaztam és többségében fiatalok voltak, mondjuk az öregek gondolom korán reggel mennek. Vagy amikor viszi őket a busz.'shutterisland írta: elvileg ez jot jelentene mzp szempontjabol, de mar abban sem vagyok biztos, hogy ez a magas reszvetel nem a dk es fidesz jo mozgositasa miatt van.
Nyugdíjasnak kellett volna születni
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.
- davi10
- Kedvenc csapatod: FC Barcelona
Én is így vagyok vele. Én is tegnap szavaztam és többségében fiatalok voltak, mondjuk az öregek gondolom korán reggel mennek. Vagy amikor viszi őket a busz.'shutterisland írta: elvileg ez jot jelentene mzp szempontjabol, de mar abban sem vagyok biztos, hogy ez a magas reszvetel nem a dk es fidesz jo mozgositasa miatt van.
- babaking
Egyébként hihetetlen milyen tábora van Ferinek, néhány nyugdíjas kb Isteníti.'shutterisland írta:elvileg ez jot jelentene mzp szempontjabol, de mar abban sem vagyok biztos, hogy ez a magas reszvetel nem a dk es fidesz jo mozgositasa miatt van.97 ezren szavaztak tegnap.
A következő napokat várom, ami a magyar politika szempontjából jelentős előrelépés lenne:
- Amikor végre nem Orbán vs Gyurcsány lesz
- Amikor végre nem mindenről a kommunisták tehetnek
- Amikor végre nem Trianonra fogunk mindent
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.
- 'shutterisland
- Kedvenc játékosaid: LM / GD
- Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg
elvileg ez jot jelentene mzp szempontjabol, de mar abban sem vagyok biztos, hogy ez a magas reszvetel nem a dk es fidesz jo mozgositasa miatt van.97 ezren szavaztak tegnap.
- babaking
Akkor kerül csak szar a palacsintába, ha MZP nyer és nem áll be mögé mindenki. Mert akkor az ellenzék hosszú évekre kiírja magát megint.
Mondjuk szerintem ha sikerül is a kormányváltás, félek már másnap egymás torkának fognak esni, és igaza van annak aki szerint az egyik legimpotensebb kormány jöhet. De ne így legyen.
Mondjuk szerintem ha sikerül is a kormányváltás, félek már másnap egymás torkának fognak esni, és igaza van annak aki szerint az egyik legimpotensebb kormány jöhet. De ne így legyen.
Lehet hogy nem sok, de több azért mint Dobrevnek.ferni írta: Hát arra senki nem gondolt, hogy még a baloldal is összeáll ellene, ez a kemény inkább, nem a fidesz
Hát arra senki nem gondolt, hogy még a baloldal is összeáll ellene, ez a kemény inkább, nem a fidesz
- Caraway
- Kedvenc csapatod: Manchester United
97 ezren szavaztak tegnap.
A mai RTL vitan sok mulhat, remelem MZP nem kurja el, mert miota megy a masodik fordulo minden napra van valami nagyon meredek kijelentese, amik elegge kontraproduktivak..mondjuk gondolom hatalmas lehet a nyomas, hogy jobbrol a fideszesek Gyurcsanyozzak, balrol a dksok Orbanozzak, dehat aki a miniszterelnoki poziciot szeretne, annak ezeket a hamis kritikakat is tudnia kell kezelni.
A mai RTL vitan sok mulhat, remelem MZP nem kurja el, mert miota megy a masodik fordulo minden napra van valami nagyon meredek kijelentese, amik elegge kontraproduktivak..mondjuk gondolom hatalmas lehet a nyomas, hogy jobbrol a fideszesek Gyurcsanyozzak, balrol a dksok Orbanozzak, dehat aki a miniszterelnoki poziciot szeretne, annak ezeket a hamis kritikakat is tudnia kell kezelni.
-
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Redondo, Hierro, Casillias
Ne haragudj de kezdesz sok lenni. A történelem nem matek hogy 2x2=4. Szerintem inkább hagyjuk a múltat és az akkori döntések kritizálását vérprofi szakemberekre. Meg nekik se megy könnyen mert ahogy többen is írtak már mai szemmel könnyű ítélkezni úgy hogy az akkori tényezőket, konjunkturát, kenyszerhelyzeteket nem ismerjük teljesen.ANDS írta:1.füst írta:
Ezt akkor nem lehetett tudni. Most sem tudod megmondani, hogy mi fog történni USA-Kína viszonylatban. Csak esélyekről lehet beszélgetni, az akkor eseményeket csak úgy lehet megítélni, hogy figyelembe veszed a korszellemet, és csak azt az információt veszed figyelembe, amiről ők is tudtak. Sok esetben az olyan dolgok amikről te teljes információkkal rendelkezhetsz, arról nekik csak sejtéseik lehettek.
Pl. a magyar vezetésnek szinte 0 hírszerzése volt, vakon tapogatózva kellett boldogulni a sorsdöntő kérdések között. Amikor beszálltunk a II. vh-ba, senki nem tudhatta pl. hogy mekkora a szovjet hadsereg. Vagy hogy az USA ipara milyen mennyiségben okádja a hadianyagot a szövetségeseknek. Nem volt róla információ.
Kína felül fog kerekedni az Usa-n, csak idő kérdése. Ahogy aRómai birodalom is elbukott, meg a Szovjet is, meg a Brit is.
2.
Na, itt van megint a vezetés felelőssége.
Miért nem volt hírszerzés?
+ Hol volt a józan ész?
10 milliós magyar lakosság, 220 milliós szovjet lakosság, kinek lehet erősebb a hadserege, vajon... ugyanúgy igaz 1956- ra is.
És igaz a németekre is, 80 milliós ország, + JAPÁN, + olaszok az egész világ ellen.
De ha nincs kellő információ, akkor logikusabbnak tűnik először informálódni, mint hadat üzenni.
-
- Kedvenc játékosaid: Ramos
Tárgyalni egyenlő felek szoktak.Pipita írta:(Köszönjétek a Momentum informatikus-aktivistáinak)Marky írta: En ma reggel 10-kor letudtam 5 perc alatt sorbanallassal, azonositassal egyutt.
Egyebkent le a kalappal az aHang elott, a weboldal kifejezetten jol mukodik.
Én ma 5 körül szavaztam, 10 perc volt, tükörsima.A szavazashoz egyebkent mindenkeppen javaslom az esti idopontot, en es az osszes baratom is 3-4 perc alatt bejutottunk este 8 kornyeken.
Tárgyalni kel majd, vitázni, érvelni, meggyőzni, kompromisszumot kötni, partnereket keresni... borzasztóan hangzik ez egy demokratikus jogállamban 2021-ben.egy miniszterelnök párt nélkül az lényegében semmit sem ér.
- Pipita
- Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
- Kedvenc csapatod: Real, Leeds
(Köszönjétek a Momentum informatikus-aktivistáinak)Marky írta: En ma reggel 10-kor letudtam 5 perc alatt sorbanallassal, azonositassal egyutt.
Én ma 5 körül szavaztam, 10 perc volt, tükörsima.A szavazashoz egyebkent mindenkeppen javaslom az esti idopontot, en es az osszes baratom is 3-4 perc alatt bejutottunk este 8 kornyeken.
Tárgyalni kel majd, vitázni, érvelni, meggyőzni, kompromisszumot kötni, partnereket keresni... borzasztóan hangzik ez egy demokratikus jogállamban 2021-ben.egy miniszterelnök párt nélkül az lényegében semmit sem ér.
-
- Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
- Kedvenc csapatod: csakamadrid.
En ma reggel 10-kor letudtam 5 perc alatt sorbanallassal, azonositassal egyutt.
- BlancoMark
A szavazashoz egyebkent mindenkeppen javaslom az esti idopontot, en es az osszes baratom is 3-4 perc alatt bejutottunk este 8 kornyeken.
-
Ez így nem igaz, mert akinek egyik sem kell, az biztos, hogy nem az ellenzéki összefogásra fog szavazni, mert az egy nagy demokratikus koalíció, ha a Péter lesz a miniszterelnök, nem fogja tudni kikerülni őket sehogy sem, mert egy miniszterelnök párt nélkül az lényegében semmit sem ér.M1Ö írta:Harmadjára sikerült. Lehet megutáltak közben a rendszerben, mert 3x kellett velem felvenni a kapcsolatot, de sikerült! Köszi a segítséget nmate/DuplaD.Dupla D írta: Sikerült az azonosítás? Ha igen, akkor már azt nem kell újra, csak szavazni.
Ezek után rajtam nem múlik... Ha a népnek Dobrev meg Fidesz 2/3 kell, én mosom kezeim...
-
Azért nem volt kötvénykibocsátás, mert a kutya sem vette volna meg, így kénytelenek voltak az IMF-hez menni. Most viszont a kötvények egy nap alatt elfogytak, ami arra utal, hogy a magyar gazdaság jó állapotban van.füst írta:Nem tudom, eszükbe jutott? Lehet hogy nem a döntés hiányzott, hanem a képesség?Ha ez ilyen sima lenne, akkor szerinted akik korábban intézték, nekik nem jutott eszükbe?
Én azon szerencsés helyzetben vagyok, hogy nem kell előre látnom hogy egyes döntések milyen irányba befolyásolják az államadósság alakulását, mert nem én ülök abban a székben. Visszamenőleg viszont már lehet szemlézni, ahhoz nem kell nagy bátorság és lehet látni is, hogy melyik döntés milyen következményeket vont maga után.
Ha azt látom, hogy a régióban felfele ível a többi ország gazdasága, csak a magyar megy lefele, aztán a válságban csak mi folyamodunk IMF-hez, akkor azt azért sejthetem hogy valamit benézett valaki.
Az, hogy miért külső adósságot halmoztak fel akkoriban, ők tudják. Talán egyszerűbb volt pénzhez jutni külföldről, talán álmukban sem feltételeztek recessziót. Talán a 2006-os események után nem volt meg a lakosság bizalma a kormány felé, és nem vettek kötvényeket...nem tudom, tippelek.
A politikai polarizacioert nem csak a tarsadalmat kell hibaztatni, hanem fideszeket. A gyuloletsorozat elso evadaban voltak Gyurcsanyek, aztan a migransok, aztan Soros, aztan az EU, most az LGBT kozosseg. Ezek kozben termeszetesen permanensen gyulolni kell a baloldalt, aki lenyegeben mindenki, aki nem velunk van.
A gyuloletre epito politikai kommunikacio meg kielezi az ellenteteket, amin a szemelyre szabott valasztasi rendszer, ahol az ellenzek ossze van kenyszeritve az egyutt indulasra sem segit.
A gyuloletre epito politikai kommunikacio meg kielezi az ellenteteket, amin a szemelyre szabott valasztasi rendszer, ahol az ellenzek ossze van kenyszeritve az egyutt indulasra sem segit.