Madridom Filmklub

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Faust
El director de fotografía

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Faust » 2021. október 22., péntek 22:38

Nekem sem jutott volna eszemben, de csak azert mert Elfmanrol mindig a kocos gyoker filmjeihez szerzett zenek jutnak eszembe, pedig sokkal sokretubb alkoto.

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2021. október 22., péntek 22:36

nmate írta: Szerintem iszonyat jól passzol a filmhez és a korhoz.
Egy szóval nem írtam, hogy rossz lenne. Sőt! Kifejezetten jól hozta a 80-as éveket és az ilyesmi dallamokat mindig szeretem hallgatni.

De full másra számítottam Elfmantől.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2021. október 22., péntek 22:34

Szerintem iszonyat jól passzol a filmhez és a korhoz.

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2021. október 22., péntek 22:26

Mondjuk... Danny Elfman. :lol: Ez kb az utolsó film lett volna, amire azt mondom, hogy ő szerezte a zenéjét. :hmmm:
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

New England Patriots

Limaten
Kedvenc játékosaid: Gerrard, Henry, Modric, Zidane, Kroos

HozzászólásSzerző: Limaten » 2021. október 22., péntek 22:24

Midnight run

A "szimplán jó"-nál egy kicsivel jobb filmet láttam. Egy komolyabb BS&TH féle mozi volt nekem, ami kevésbé volt bugyuta, de a bája is kisebb volt a fentebb említett pároséhoz képest.
Én élveztem, bár rövidebb tényleg lehetett volna, bár hogy hol azt nem tudom, mert nem nagyon volt unalmas rész, vagy olyan ahol többet ült volna a film. Egyszerűen csak picit sok volt már :D.
(Amikor a másik főszereplő is képernyőre került, egy pár percig gondolkoztam, h melyik gyerekkori rongyosra nézett "VHS klasszikusról" való. Először azt hittem, hogy a Richie Rich gonosz szereplője, de utánacsekkoltam és bizony a Beethoven-ből volt az apuka, ez adott egy kis nosztalgia feelinget :D )
Inkább vígjáték, mint akció, de csak pont annyival, h ez le tudjam írni, nekem bejöttek az arányok.
A zene, hát..., film közben néha felfigyelgetem rá, h valami itt nem az igazi, és a muzsika volt a hibás.
Nekem ez 1x nézős, de azok közül mindenképpen a jobbik kategóriába esik.
Ez a tipikus 7/10 esete nálam.

(Ami g*ci idegesítő volt, az a folyamatos dohányzás MINDENHOL :lol:, összes zárt térben, buszon(!), ...)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Limaten 2021. október 22., péntek 22:28-kor.

Faust

HozzászólásSzerző: Faust » 2021. október 22., péntek 22:03

gunner írta: de az eseményeket és a párbeszédeket figyelve rájöhetünk az ok-okozatra.
Tehát ha figyelsz egy filmre, megérted amiről szól? :ozil: Nebassz. :ozil: :mrgreen:

Midnight run

Jaj, ezt nagyon szerettem. :D

Az első 5 percben volt egy erős Beverly hills cop feelingem, aztán megláttam a rendező nevét és egyértelmű is volt. :mrgreen: Tetszett, ahogy a buddy cop zsánerbe toltak egy kis csavart, és persze tudjuk már a legelején, hogy semmi nem fekete és fehér, de ügyesen lavírozik a film a két főszereplő jellemkülönbsége között. De Nirót nem kell magyarázni, hozza magát és az idegbeteg parasztot is SATDEFAKAP, viszont meglepődtem Charles Grodinon, kb eddig csak a Beethovenben láttam (igen :mrgreen: ), nagyszerű, méltó párosa volt a színészóriásnak. Yaphet Kotto pedig üde színfolt volt, imádtam minden másodpercet, amikor színen volt, nagyon durván elvitte a showt. Én eddig csak az Alienben láttam, de itt óriási volt. :lol:

Sok újdonságot nem láttunk, de jó a recept, bírom ezeket a több szálon egybefutó, bűnüldözős cuccokat, kellő mennyiségű humorral, klasszikus ízig-vérig amerikai cucc, ezúttal a jó értelemben. Teljesen a radarom alatt volt egyébként a film, nagy pacsi az ajánlásért. Megvannak a maga baromságai, pláne amik így 30 év távlatából viccesek (pl hogy bemondásra le lehet tiltani valakinek a hitelkártyáját mindenféle ID check nélkül, vagy hogy a profi mesterlövészek elvétik az egy helyben falhoz támasztott célpontot), de bocsánatos minden hibája, szórakoztat, és az a dolga.

Viszont furcsamód valahol itt meg is áll a dolog. A Midnight run kiváló szórakozás, de magamtól nem hiszem, hogy elővenném még egyszer, valami hiányzik belőle, amit nem tudok megfogalmazni, az a bizonyos x, amitől évekkel később megjön az ember kedve megnézni. Az a kategória, amit ha elkapsz a tv-ben, tuti végignézed cserébe. Nagyon élveztem, köszönöm az ajánlást Máté!

7/10

Faust

HozzászólásSzerző: Faust » 2021. október 22., péntek 20:12

Ha azt hozod amit mondtam neked, nyered a kort. :mrgreen:

Amugy megjelenese ota watchlisten van, rovid is, szoval fasza, koszi! Meglepodtem volna hogy ki akarsz torni a kis ratyi egybites izlesedbol de nem csalodtam. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

soadroli
Kedvenc csapatod: a másik

HozzászólásSzerző: soadroli » 2021. október 22., péntek 20:02

géza írta: Nagyon nem birom a horrort, mint mufajt, szoval annak orulok hogy 76 percig fogok csak fosni. :mrgreen: Az is biztos, hogy ezt nem este nezem. :mrgreen:
szerintem egyáltalán nem fosatós, inkább nyomasztó.
Kép

géza

HozzászólásSzerző: géza » 2021. október 22., péntek 19:53

Midnight run

Okes film volt szamomra, ugy ereztem, hogy lehetett volna 15-20 perccel rovidebb, es akkor jobb lett volna. En nekem nem jott be a film humora, az akcio meg picit lapos volt, de valamilyen szinten karpotolt a remek foszerepelo paros.

Jelenetek amik tetszettek: Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!A "hamisitos" husz dollaros, Marvin fotoja :mrgreen:

Nem volt rossz, de nem szorakoztam annyira, nekem ez egyelore 6/10, de lehet a vegere 6,5 lesz.
soadroli írta: The Eyes of My Mother
Nem igazán akarok róla sokat írni, elég annyi hogy nem egy tucathorror. Itt a helye.
Nagyon nem birom a horrort, mint mufajt, szoval annak orulok hogy 76 percig fogok csak fosni. :mrgreen: Az is biztos, hogy ezt nem este nezem. :mrgreen:

Megneztem a trailert, mar amiatt rosszat fogok ma almodni. :D

soadroli
Kedvenc csapatod: a másik

HozzászólásSzerző: soadroli » 2021. október 22., péntek 19:33

Midnight Run
Harmadjára is szórakoztató volt. Mondjuk nálam ez inkább vígjáték, mint akció de mindegy :D Persze akad benne akció, nem is rosszak, de inkább a humor dominál.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Mikor találkozik a lányával az egy erős jelenet, ha kicsit jobban megírták volna a kapcsolatukat, akkor a gyengébbek pár könnycseppet el is hullajtottak volna :mrgreen:
De Niro és Charles Grodin nagyon jó páros, mindketten lubickolnak a szerepükben. Kár hogy nem készült egy folyatás.
Eredeti nyelven néztem, magyarul gondolom kicsit változatosabbak a káromkodások, de azért angolul is vicces mikor De Niro "just shut the fuck up"-ozik :lol:
Sok mindent nem tudok róla írni, bárkinek jó szívvel merném ajánlani, remek mozi.
8/10

Én hülye valamiért úgy emlékeztem hogy vígjáték/horror pakkot kaptam, ki is néztem egy fasza vígjátékot, aztán most látom hogy romantikus/horror. Faust nem engedélyezte a cserét, úgyhogy ezt most neki köszönhetitek :mrgreen:

The Eyes of My Mother
Nem igazán akarok róla sokat írni, elég annyi hogy nem egy tucathorror. Itt a helye.

Gunner tudom hogy te már láttad, de más remélem nem. Jó szórakozást hozzá.
Kép

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2021. október 22., péntek 16:48

Én örülnék, ha beesne még ma az a film, mert jövő hétvégén a Zemplén közepén egy sátorban nem horrort akarok nézni telefonról :mrgreen:

Faust

HozzászólásSzerző: Faust » 2021. október 22., péntek 16:45

Negyen visszuk tovabb, sima. :mrgreen:

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2021. október 22., péntek 16:37

soadroli írta:...
Ma ugye roli hozza az ajánlást, a határidő hétfő éjfél a Midnight Runra.

gunner
Kedvenc csapatod: Arsenal

HozzászólásSzerző: gunner » 2021. október 21., csütörtök 18:09

Én is jövök :)

Éjszakai rohanás

Ha létezik tökéletes ajánlás, akkor közel jár hozzá, gratulálok érte. :)

Tényleg nem hallottam a filmről, még rengeteg klasszikusnak vagy ismertnek tartott film elkerülte a figyelmemet, ezért is jó ez a klub.

A két főszereplő párosa remekül működik tényleg. Sejtettem, hogy a végén Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!lesz egy Szökevény szerű megbékélés, de ami addig végigment az jó volt. Jó ritmusa van a filmnek, végig fenntartja a figyelmet, a karakterek kellően kidolgozottak, nem esnek túlzásba és válik drámaivá a helyzet. Ugyanakkor az akció része is tetszett, még látszik akkor nem csak a látványra volt kihelyezve ez a műfaj (is). A történet szép kerek, karakterfejlődés ugye nem nagyon van, vagy csak én nem láttam, de az eseményeket és a párbeszédeket figyelve rájöhetünk az ok-okozatra.

Most ennyi jött ki belőlem, köszi az ajánlást.

Kezdésnek ez 7/10, ez lesz a viszonyítási alapom.
"And my heart will leave you never."

Remy
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2021. október 20., szerda 21:36

ÉJSZAKAI ROHANÁS

Na, pont ilyen filmre gondoltam, mikor beszéltük az elején az új kört.

Igazából nem az lepett meg jobban, hogy tetszett a film, mert minden megvan benne, amiért imádni tudok egy filmet. Hanem az lepett meg igazán, hogy ez nekem eddig kimaradt. Watchlistes volt ugyan, de elkerültük egymást.

80-as évek, egyszerű, kellően jó tempójú, laza, jópofa macska-egér párharc, egy rakás jól csengő névvel. De Niro, Grodin, Kotto, Pantoliano, Farina vagy akár John Ashton.

Mély beszélgetésekbe nem lehet belemenni ennél a filmnél, viszont a mosoly fixen ott lesz a végén az arcunkon, és bármikor elő lehet venni újra. 7,5/10 :agree:
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

New England Patriots

gunner
Kedvenc csapatod: Arsenal

HozzászólásSzerző: gunner » 2021. október 19., kedd 19:38

nmate írta:Pedig nem is a '75-ös kalandfilmet hoztam, Conneryvel meg Cainenel.
Heh, google a barátom :)
https://www.imdb.com/title/tt0073341/

Én is megnéztem tegnap este, írok róla :)
"And my heart will leave you never."

Remy
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2021. október 19., kedd 14:55

nmate írta: Kampányszerű lesz a dolog itt is asszem :D

Pedig nem is a '75-ös kalandfilmet hoztam, Conneryvel meg Cainenel.
Én már megnéztem, de majd meló után írok róla.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

New England Patriots

géza

HozzászólásSzerző: géza » 2021. október 19., kedd 14:51

Hanyatlo nyugaton elokent, illetve azert mert nincs fent a film altalam ertheto felirattal vagy nyelven VOD szolgaltoknal, igy en jelenleg varok a DVD erkezesere. :mrgreen:

Meg nem hallottam a VPN-rol. :mrgreen:

Faust

HozzászólásSzerző: Faust » 2021. október 19., kedd 14:34

Jo lesz ez, en ma nezem. :)

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2021. október 19., kedd 14:15

Kampányszerű lesz a dolog itt is asszem :D

Pedig nem is a '75-ös kalandfilmet hoztam, Conneryvel meg Cainenel.

Vissza: