Madridom Filmklub

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: nmate » 2021. október 25., hétfő 8:10

The Eyes of My Mother

Gondolkodtam rajta bőven, inkább nem jó, mint jó, de semmiképp nem rossz szerintem.
:mrgreen: :mrgreen:
Ígéretesebb volt, na.

Sok helyen érzem művészi öncélúskodásnak, ugyanakkor a nyomasztó képi világ elég hatásos és segít, hogy belehelyezd magadat a film mondandójába. Amúgy, az egyetlen horror motívum ebben a fényképezés szerintem, inkább egy pszicho-drama. De ez tök mindegy, mert az előző körhöz képest valóban változatos.

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Az egész film ugye azt próbálja bemutatni, hogy a magány mennyire könnyen teszi tönkre az életedet, de akár olyanokét is akikkel te csak próbálsz kapcsolatba lépni.

Az egész "elbaszottság" igazából nem is ott kezdődik, hogy beengednek egy idegent a házukba, hanem ahogy neveli a lányát. Na, de itt jön az, hogy tökre összecsapottság érzet van bennem, igazából az elején annyi jön át, hogy fasznak szednek szét ezek teheneket, egyáltalán nem érzem, hogy itt az anyuka mindössze annyit akarna, hogy szemsebésznek nevelje a gyereket. De amúgy igen, tökre látszódik, hogy a lány elbaszott környezetben él: senkiven nem találkoznak, apuka meg sem szólal, anyukával tehenek szemét szedik ki.

Bejön az elmebeteg faszi, megöli az anyját, eddig ok. Ez tényleg óriási trauma a lánynak, gyakorlatilag megpecsételi az életét. Itt is érzek egy lyukat: az apja elrejti a pajtában, majd a lányra bízza? Vagy hogyan nem törődik vele, hogy ott egy ember? Ezt a részt nem értettem. Aztán ugye szépen megműti (azt a részét engedjük el, hogy 1-2 év alatt bele is halna ilyenbe, ha csak egy pajtában rohadnak), de ő lesz az egyetlen barátja, meg le is fekszik vele (ez később persze). Majd meg akar szabadulni, így inkább megöli.

A végén az elfogott anyukás sztorinál még volt bennem egy kérdőjel: a rendőrök ugyan egyértelműen lelőtték Franciscat, de mi lett a kissráccal? Itt vártam valami anyai ösztönt, hogy inkább feladja magát, csak ne legyen baja a gyereknek, erre szinte pajzsként használja, hát nem tudom. Frusztráló belegondolni persze, hogy lelőtték esetleg mindkettőt, de ez kurvára nem passzolna a képbe.

Alapvetően megmozgatott ez a film, meg fognak maradni belőle motívumok hosszabb távon is, de ezek sokszor céltalanok, indokolatlanok. A film 5.5, szerintem amúgy filmklubba illő darab és nem mondanám rossz választásnak és tényleg nem olyan, amit egyhamar elfelejtek, ezért inkább felkerekítem 6-ra. Köszi :)

6/10

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2021. október 25., hétfő 2:44

Kurvara. :lol: :mrgreen:

soadroli
Kedvenc csapatod: a másik

HozzászólásSzerző: soadroli » 2021. október 24., vasárnap 22:37

nmate írta: Fu Roli :lol:
Erre a filmre még aludnom kell. Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!nem tudom eldönteni hogy felületes volt, vagy kifejezetten a nézőre akartak hagyni mindent.
de amúgy rossz volt? :/
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!szerintem az utóbbi. :D
Kép

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2021. október 24., vasárnap 22:22

Fu Roli :lol:
Erre a filmre még aludnom kell. Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!nem tudom eldönteni hogy felületes volt, vagy kifejezetten a nézőre akartak hagyni mindent.

gunner
Kedvenc csapatod: Arsenal

HozzászólásSzerző: gunner » 2021. október 23., szombat 10:49

soadroli írta: Gunner tudom hogy te már láttad, de más remélem nem. Jó szórakozást hozzá.
Én nem egyáltalán, szerintem ma este megnézem.
"And my heart will leave you never."

soadroli

HozzászólásSzerző: soadroli » 2021. október 23., szombat 7:32

Faust írta: Hát Roli, én komolyan mondom, nem értelek. :lol: :lol: :lol:
:(
remélem aludtál rá egy jót, és nem fogod annyira lehúzni :mrgreen:
Kép

Faust

HozzászólásSzerző: Faust » 2021. október 23., szombat 2:29

Hát Roli, én komolyan mondom, nem értelek. :lol: :lol: :lol:

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2021. október 22., péntek 22:54

géza írta: Csak nekem tunt a focim egy az egyben Kool and the Gang copynak?
Van 3 hang egymás után ami hasonló :mrgreen:
Mindig ez jut eszembe ilyenekről

géza

HozzászólásSzerző: géza » 2021. október 22., péntek 22:41

Csak nekem tunt a focim egy az egyben Kool and the Gang copynak?

Faust

HozzászólásSzerző: Faust » 2021. október 22., péntek 22:38

Nekem sem jutott volna eszemben, de csak azert mert Elfmanrol mindig a kocos gyoker filmjeihez szerzett zenek jutnak eszembe, pedig sokkal sokretubb alkoto.

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2021. október 22., péntek 22:36

nmate írta: Szerintem iszonyat jól passzol a filmhez és a korhoz.
Egy szóval nem írtam, hogy rossz lenne. Sőt! Kifejezetten jól hozta a 80-as éveket és az ilyesmi dallamokat mindig szeretem hallgatni.

De full másra számítottam Elfmantől.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2021. október 22., péntek 22:34

Szerintem iszonyat jól passzol a filmhez és a korhoz.

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2021. október 22., péntek 22:26

Mondjuk... Danny Elfman. :lol: Ez kb az utolsó film lett volna, amire azt mondom, hogy ő szerezte a zenéjét. :hmmm:
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

Limaten
Kedvenc játékosaid: Gerrard, Henry, Modric, Zidane, Kroos

HozzászólásSzerző: Limaten » 2021. október 22., péntek 22:24

Midnight run

A "szimplán jó"-nál egy kicsivel jobb filmet láttam. Egy komolyabb BS&TH féle mozi volt nekem, ami kevésbé volt bugyuta, de a bája is kisebb volt a fentebb említett pároséhoz képest.
Én élveztem, bár rövidebb tényleg lehetett volna, bár hogy hol azt nem tudom, mert nem nagyon volt unalmas rész, vagy olyan ahol többet ült volna a film. Egyszerűen csak picit sok volt már :D.
(Amikor a másik főszereplő is képernyőre került, egy pár percig gondolkoztam, h melyik gyerekkori rongyosra nézett "VHS klasszikusról" való. Először azt hittem, hogy a Richie Rich gonosz szereplője, de utánacsekkoltam és bizony a Beethoven-ből volt az apuka, ez adott egy kis nosztalgia feelinget :D )
Inkább vígjáték, mint akció, de csak pont annyival, h ez le tudjam írni, nekem bejöttek az arányok.
A zene, hát..., film közben néha felfigyelgetem rá, h valami itt nem az igazi, és a muzsika volt a hibás.
Nekem ez 1x nézős, de azok közül mindenképpen a jobbik kategóriába esik.
Ez a tipikus 7/10 esete nálam.

(Ami g*ci idegesítő volt, az a folyamatos dohányzás MINDENHOL :lol:, összes zárt térben, buszon(!), ...)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Limaten 2021. október 22., péntek 22:28-kor.

Faust

HozzászólásSzerző: Faust » 2021. október 22., péntek 22:03

gunner írta: de az eseményeket és a párbeszédeket figyelve rájöhetünk az ok-okozatra.
Tehát ha figyelsz egy filmre, megérted amiről szól? :ozil: Nebassz. :ozil: :mrgreen:

Midnight run

Jaj, ezt nagyon szerettem. :D

Az első 5 percben volt egy erős Beverly hills cop feelingem, aztán megláttam a rendező nevét és egyértelmű is volt. :mrgreen: Tetszett, ahogy a buddy cop zsánerbe toltak egy kis csavart, és persze tudjuk már a legelején, hogy semmi nem fekete és fehér, de ügyesen lavírozik a film a két főszereplő jellemkülönbsége között. De Nirót nem kell magyarázni, hozza magát és az idegbeteg parasztot is SATDEFAKAP, viszont meglepődtem Charles Grodinon, kb eddig csak a Beethovenben láttam (igen :mrgreen: ), nagyszerű, méltó párosa volt a színészóriásnak. Yaphet Kotto pedig üde színfolt volt, imádtam minden másodpercet, amikor színen volt, nagyon durván elvitte a showt. Én eddig csak az Alienben láttam, de itt óriási volt. :lol:

Sok újdonságot nem láttunk, de jó a recept, bírom ezeket a több szálon egybefutó, bűnüldözős cuccokat, kellő mennyiségű humorral, klasszikus ízig-vérig amerikai cucc, ezúttal a jó értelemben. Teljesen a radarom alatt volt egyébként a film, nagy pacsi az ajánlásért. Megvannak a maga baromságai, pláne amik így 30 év távlatából viccesek (pl hogy bemondásra le lehet tiltani valakinek a hitelkártyáját mindenféle ID check nélkül, vagy hogy a profi mesterlövészek elvétik az egy helyben falhoz támasztott célpontot), de bocsánatos minden hibája, szórakoztat, és az a dolga.

Viszont furcsamód valahol itt meg is áll a dolog. A Midnight run kiváló szórakozás, de magamtól nem hiszem, hogy elővenném még egyszer, valami hiányzik belőle, amit nem tudok megfogalmazni, az a bizonyos x, amitől évekkel később megjön az ember kedve megnézni. Az a kategória, amit ha elkapsz a tv-ben, tuti végignézed cserébe. Nagyon élveztem, köszönöm az ajánlást Máté!

7/10

Faust

HozzászólásSzerző: Faust » 2021. október 22., péntek 20:12

Ha azt hozod amit mondtam neked, nyered a kort. :mrgreen:

Amugy megjelenese ota watchlisten van, rovid is, szoval fasza, koszi! Meglepodtem volna hogy ki akarsz torni a kis ratyi egybites izlesedbol de nem csalodtam. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

soadroli

HozzászólásSzerző: soadroli » 2021. október 22., péntek 20:02

géza írta: Nagyon nem birom a horrort, mint mufajt, szoval annak orulok hogy 76 percig fogok csak fosni. :mrgreen: Az is biztos, hogy ezt nem este nezem. :mrgreen:
szerintem egyáltalán nem fosatós, inkább nyomasztó.
Kép

géza

HozzászólásSzerző: géza » 2021. október 22., péntek 19:53

Midnight run

Okes film volt szamomra, ugy ereztem, hogy lehetett volna 15-20 perccel rovidebb, es akkor jobb lett volna. En nekem nem jott be a film humora, az akcio meg picit lapos volt, de valamilyen szinten karpotolt a remek foszerepelo paros.

Jelenetek amik tetszettek: Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!A "hamisitos" husz dollaros, Marvin fotoja :mrgreen:

Nem volt rossz, de nem szorakoztam annyira, nekem ez egyelore 6/10, de lehet a vegere 6,5 lesz.
soadroli írta: The Eyes of My Mother
Nem igazán akarok róla sokat írni, elég annyi hogy nem egy tucathorror. Itt a helye.
Nagyon nem birom a horrort, mint mufajt, szoval annak orulok hogy 76 percig fogok csak fosni. :mrgreen: Az is biztos, hogy ezt nem este nezem. :mrgreen:

Megneztem a trailert, mar amiatt rosszat fogok ma almodni. :D

soadroli

HozzászólásSzerző: soadroli » 2021. október 22., péntek 19:33

Midnight Run
Harmadjára is szórakoztató volt. Mondjuk nálam ez inkább vígjáték, mint akció de mindegy :D Persze akad benne akció, nem is rosszak, de inkább a humor dominál.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Mikor találkozik a lányával az egy erős jelenet, ha kicsit jobban megírták volna a kapcsolatukat, akkor a gyengébbek pár könnycseppet el is hullajtottak volna :mrgreen:
De Niro és Charles Grodin nagyon jó páros, mindketten lubickolnak a szerepükben. Kár hogy nem készült egy folyatás.
Eredeti nyelven néztem, magyarul gondolom kicsit változatosabbak a káromkodások, de azért angolul is vicces mikor De Niro "just shut the fuck up"-ozik :lol:
Sok mindent nem tudok róla írni, bárkinek jó szívvel merném ajánlani, remek mozi.
8/10

Én hülye valamiért úgy emlékeztem hogy vígjáték/horror pakkot kaptam, ki is néztem egy fasza vígjátékot, aztán most látom hogy romantikus/horror. Faust nem engedélyezte a cserét, úgyhogy ezt most neki köszönhetitek :mrgreen:

The Eyes of My Mother
Nem igazán akarok róla sokat írni, elég annyi hogy nem egy tucathorror. Itt a helye.

Gunner tudom hogy te már láttad, de más remélem nem. Jó szórakozást hozzá.
Kép

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2021. október 22., péntek 16:48

Én örülnék, ha beesne még ma az a film, mert jövő hétvégén a Zemplén közepén egy sátorban nem horrort akarok nézni telefonról :mrgreen:

Vissza: