De igen, meglehetett volna máshogy is oldani, csak más mértékű egészségügyi kockázattal járt volna. Ismétlem, egy rendkívüli állapot más jogkörnyezetet jelent, hiába szeretnéd idecitálni.Ja értem. Ekkor lehet korlátozni emberek jogait, máshogy nem lehetett volna megoldani.
Politika
- füst
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Re: Politika
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
És? Nem értem. Amikor szavazok nem pl. arra gondolok, hogy neked jobb lesz-e vagy rosszabb, és gondolom te sem úgy ikszelsz, hogy rám gondolsz.
Hogy hatással van a szavazatom másra, az nyilvánvaló. De én úgy vagyok vele, hogy vagy mindenki szavazhat vagy senki, mert nem tudsz igazságosan szelektálni.
A jogsi ismét csak nem jó példa szerintem, pláne, hogy jogsi nélkül is lehet vezetni, vezetnek is, de rengeteg balesetet okoznak, akiknek van jogsijuk hivatalos forrásból.
Hogy hatással van a szavazatom másra, az nyilvánvaló. De én úgy vagyok vele, hogy vagy mindenki szavazhat vagy senki, mert nem tudsz igazságosan szelektálni.
A jogsi ismét csak nem jó példa szerintem, pláne, hogy jogsi nélkül is lehet vezetni, vezetnek is, de rengeteg balesetet okoznak, akiknek van jogsijuk hivatalos forrásból.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- Dupla D
- Kedvenc játékosaid: Guti, Carvajal
Minden szavazat befolyásolhatja más életét is. Akár a videóban szereplő borsodi testvérek szavazata is befolyásolhatja a tiedet.Realista24 írta:De én nem más sorsa miatt megyek szavazni, hanem az enyém és családom. Annak megfelelően szavazok.Dupla D írta: De pont ezt írom, hogy ki lenne adva mit kérdeznek. Olyan dolgok, amikkel érdemes tisztában lenni egyébként is. Ki a miniszterelnök, ki a köztársasági elnök, hány évente választunk stb. Akit érdekel annyira a dolog, hogy elolvassa a 25 kérdést-választ, az szavazzon. Akit nem, az ne döntsön más sorsáról.
Ja értem. Ekkor lehet korlátozni emberek jogait, máshogy nem lehetett volna megoldani.füst írta:Mert meg tudom különböztetni a rendes és a rendkívüli állapotot. Utóbbi esetben hozhatóak olyan döntések amik korlátozzák a jogot. Sajnos ez ilyen.Nem emlékszem, hogy az ellen felszólaltál volna, hogy aki nem oltott, annak kevesebb a joga.
Egyébként én itt is egyetértettem azzal, hogy az oltottaknak ne legyen ennyi joguk megfosztva. Mert itt erről van szó inkább, mintsem az oltottak jogokat kaptak.
Rengeteg embernek nincs joga ugyanarra, mint a másiknak. Nevezhetjük a javaslatomat szavazati jogosítványnak is. Jogsit is csak úgy lehet szerezni, ha alkalmas vagy a vezetésre. Szavazni is csak úgy lehessen, hogy alkalmas vagy rá, mert ha nem vagy rá alkalmas, akkor másokat veszélyeztetsz vele. Itt csatolok vissza arra, amit R-nek írtam.
"Louie, I think this is a beginning of beautiful friendship" - Garga Pitic.
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
De én nem más sorsa miatt megyek szavazni, hanem az enyém és családom. Annak megfelelően szavazok.Dupla D írta: De pont ezt írom, hogy ki lenne adva mit kérdeznek. Olyan dolgok, amikkel érdemes tisztában lenni egyébként is. Ki a miniszterelnök, ki a köztársasági elnök, hány évente választunk stb. Akit érdekel annyira a dolog, hogy elolvassa a 25 kérdést-választ, az szavazzon. Akit nem, az ne döntsön más sorsáról.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- füst
Mert meg tudom különböztetni a rendes és a rendkívüli állapotot. Utóbbi esetben hozhatóak olyan döntések amik korlátozzák a jogot. Sajnos ez ilyen.Nem emlékszem, hogy az ellen felszólaltál volna, hogy aki nem oltott, annak kevesebb a joga.
- Dupla D
De pont ezt írom, hogy ki lenne adva mit kérdeznek. Olyan dolgok, amikkel érdemes tisztában lenni egyébként is. Ki a miniszterelnök, ki a köztársasági elnök, hány évente választunk stb. Akit érdekel annyira a dolog, hogy elolvassa a 25 kérdést-választ, az szavazzon. Akit nem, az ne döntsön más sorsáról.
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Egyébként nekem ha feltennél most 25, de akár csak 10-15 kérdést az akutális politikai helyzettel kapcsolatban, akkor jó eséllyel nem engednél szavazni.Dupla D írta:Hát hitelt se kaphat mindenki.füst írta: Aha... és mi lenne akkor, ha ugyanezek az emberek hitelt se vehetnének fel, nem tölthetnének be bizonyos társadalmi pozíciókat, mert ugye nem elég értelmesek hozzá... esetleg kaphatnának sárga csillagos jelvényt is hogy könnyebb legyen felismerni őket.
Lehet hogy te nem tartod jogfosztásnak, de attól még az, és nagyon nem jó irányba vezet, próbálták már.
Sárga csillagtól meg elég messze van ez. Tele van a világ olyan dolgokkal, amit valakinek lehet, valakinek meg nem. Pl. nem vezethet mindenki autót, most se szavazhat mindenki. Nem emlékszem, hogy az ellen felszólaltál volna, hogy aki nem oltott, annak kevesebb a joga.
És ha végigolvastad volna, amit írok, akkor láthatnád, hogy ez nem értelmesség kérdése. Ez akarat és érdeklődés. Ha valakit érdekel az, hogy mi van az országgal, akkor 25 alapkérdést simán meg tud tanulni, de jó esetben már mindegyikre tudja a választ egyébként is.
3 kérdés/válasz vagy 25...teljesen mindegy amúgy, az "okos" világban.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- csababarca
- Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
- Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.
Jogfosztások ma is történnek, az elmúlt 2-3 évben egy jó tucatnyi pl a kormány által.
De én értem az aggodalmat, elméleti síkon viszont lehet ilyenekről beszélgetni.
De én értem az aggodalmat, elméleti síkon viszont lehet ilyenekről beszélgetni.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."
- Dupla D
Hát hitelt se kaphat mindenki.füst írta: Aha... és mi lenne akkor, ha ugyanezek az emberek hitelt se vehetnének fel, nem tölthetnének be bizonyos társadalmi pozíciókat, mert ugye nem elég értelmesek hozzá... esetleg kaphatnának sárga csillagos jelvényt is hogy könnyebb legyen felismerni őket.
Lehet hogy te nem tartod jogfosztásnak, de attól még az, és nagyon nem jó irányba vezet, próbálták már.
Sárga csillagtól meg elég messze van ez. Tele van a világ olyan dolgokkal, amit valakinek lehet, valakinek meg nem. Pl. nem vezethet mindenki autót, most se szavazhat mindenki. Nem emlékszem, hogy az ellen felszólaltál volna, hogy aki nem oltott, annak kevesebb a joga.
És ha végigolvastad volna, amit írok, akkor láthatnád, hogy ez nem értelmesség kérdése. Ez akarat és érdeklődés. Ha valakit érdekel az, hogy mi van az országgal, akkor 25 alapkérdést simán meg tud tanulni, de jó esetben már mindegyikre tudja a választ egyébként is.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Dupla D 2021. október 24., vasárnap 12:45-kor.
- füst
Aha... és mi lenne akkor, ha ugyanezek az emberek hitelt se vehetnének fel, nem tölthetnének be bizonyos társadalmi pozíciókat, mert ugye nem elég értelmesek hozzá... esetleg kaphatnának sárga csillagos jelvényt is hogy könnyebb legyen felismerni őket.
- Dupla D
Ezért lenne mindenkinek random a 3 kérdés a kb 25 merítési lehetőségből.Realista24 írta:Ez frankó, az első szavazó bemegy, aztán kiírja a netre, és a 10 IQ-val rendelkező Lakatos Rómeó is tudja, hogy mit kell válaszolni arra a háromra.Dupla D írta: Egyébként szerintem ez nem jogfosztás, amit én leírtam. Legyen egy végtelenül egyszerű teszt, amit tényleg mindenki meg tudna csinálni, aki elolvas mondjuk egy egy oldalas leírást. Pl. csak tényeket írnak le egy A4-es oldalban: ki jelenleg Mo miniszterelnöke? - Orbán Viktor, Hány évente van országgyűlési választás? - Minden válasz le lenne írva.
Ki lehetne küldeni postán röplapként, médiában sulykolni, neten hirdetni.
Ezek után elmehet mindenki szavazni. Szavazás előtt lenne egy 3 kérdésből álló "vizsga" a lehető legegyszerűbb kérdésekkel, amiket előre kiadott az állam (válaszokkal együtt). Ha valaki ezek után nem bír helyesen válaszolni rájuk, akkor az nem szavazhat. Mindenkinek meg lenne a joga, mindenki meg is "tanulhatja", de nem mindenkit fog annyira érdekelni a dolog, hogy ilyen feltétellel elmenjen szavazni. Ezeket az embereket simán ki lehetne szűrni, mert látszólag őket abszolút nem érdekli mi van az országgal.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Dupla D 2021. október 24., vasárnap 12:37-kor.
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Ez frankó, az első szavazó bemegy, aztán kiírja a netre, és a 10 IQ-val rendelkező Lakatos Rómeó is tudja, hogy mit kell válaszolni arra a háromra.Dupla D írta: Egyébként szerintem ez nem jogfosztás, amit én leírtam. Legyen egy végtelenül egyszerű teszt, amit tényleg mindenki meg tudna csinálni, aki elolvas mondjuk egy egy oldalas leírást. Pl. csak tényeket írnak le egy A4-es oldalban: ki jelenleg Mo miniszterelnöke? - Orbán Viktor, Hány évente van országgyűlési választás? - Minden válasz le lenne írva.
Ezek után elmehet mindenki szavazni. Szavazás előtt lenne egy 3 kérdésből álló "vizsga" a lehető legegyszerűbb kérdésekkel, amiket előre kiadott az állam (válaszokkal együtt). Ha valaki ezek után nem bír helyesen válaszolni rájuk, akkor az nem szavazhat. Mindenkinek meg lenne a joga, mindenki meg is "tanulhatja", de nem mindenkit fog annyira érdekelni a dolog, hogy ilyen feltétellel elmenjen szavazni. Ezeket az embereket simán ki lehetne szűrni, mert látszólag őket abszolút nem érdekli mi van az országgal.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- Dupla D
Egyébként szerintem ez nem jogfosztás, amit én leírtam. Legyen egy végtelenül egyszerű teszt, amit tényleg mindenki meg tudna csinálni, aki elolvas mondjuk egy egy oldalas leírást. Pl. csak tényeket írnak le egy A4-es oldalban: ki jelenleg Mo miniszterelnöke? - Orbán Viktor, Hány évente van országgyűlési választás? - Minden válasz le lenne írva.
Churchill mondta hogy a demokrácia alapvetően rossz , de még nem találtak jobbat. Ezzel nagyjából egyet lehet érteni
Úgy emlékszem hogy azt is olvastam tőle hogy azt mondta a legjobb érv amivel alá tudja támasztani, hogyha leáll beszélgetni egy átlagos szavazóval 5 perce
Úgy emlékszem hogy azt is olvastam tőle hogy azt mondta a legjobb érv amivel alá tudja támasztani, hogyha leáll beszélgetni egy átlagos szavazóval 5 perce
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára cart 2021. október 24., vasárnap 12:19-kor.
- Pipita
- Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
- Kedvenc csapatod: Real, Leeds
A madridom fórumban füst kiáll a liberális demokrácia alapvető értékei mellett, a fórum nyíltan ellenzéki szavazói pedig próbálják meggyőzni hogy a jogfosztás egy támogatandó, jó dolog.
Azt hiszem hivatalosan is mindent láttam már.
Azt hiszem hivatalosan is mindent láttam már.
-
- Kedvenc játékosaid: Modrić
- Kedvenc csapatod: Real Madrid CF
Ezt amiatt érzem paradoxnak, hogy ha ezt a deficitet képesek lennének felismerni, akkor a választás lényegét is megértenék, de legalábbis képesek lennének felismerni, ergo szavazhatnának. (Itt a választás lényege alatt én kb. az alkotmányos berendezkedés alapjait értem.)füst írta: Nincs morális akadálya?
...
És végül adódik a korábbi kérdés, szerinted ezek az aktív szavazók akiket eltiltasz, nem fogják megtalálni a módját hogy hangot adjanak a véleményüknek?
- RaúlCF
- Kedvenc játékosaid: Raúl, Modric, Casillas, Zidane, Ronaldinho, Bellingham, Valverde
teljesen mindegy politikailag ki hova tartozik.
hogy merészelik október 23ikán ezt a szart nyomni. hogy van pofájuk egy állami ünnepi megemlékezésen is a stop gyurcsány szart nyomni. elég nap van egy évben amikor nyomhatják az undorító propagandájukat legalább annyira legyenek magyarok ha már ez a mantrájuk hogy október 23ikán képesek egy megemlékezésre. undorító paraziták és az emberek röhögve megkajálják a szart amit eléjük tesznek mert erre van igényük. mantrázzák hogy ők a nagy magyarok mindenki más hazaáruló közben van pofájuk az 56os megemlékezést összemosni Gyurcsánnyal meg az ellenzékkel. gusztustalan.
ha valaki fideszes szavazzon rá bánom is én de fideszesként is ennek zavarónak kéne lennie és nem tapsolni hozzá. mikor lesz elég amit a kormány csinál? vagy minden fasza mert éljen Orbán király. gusztustalan az összes.
hogy merészelik október 23ikán ezt a szart nyomni. hogy van pofájuk egy állami ünnepi megemlékezésen is a stop gyurcsány szart nyomni. elég nap van egy évben amikor nyomhatják az undorító propagandájukat legalább annyira legyenek magyarok ha már ez a mantrájuk hogy október 23ikán képesek egy megemlékezésre. undorító paraziták és az emberek röhögve megkajálják a szart amit eléjük tesznek mert erre van igényük. mantrázzák hogy ők a nagy magyarok mindenki más hazaáruló közben van pofájuk az 56os megemlékezést összemosni Gyurcsánnyal meg az ellenzékkel. gusztustalan.
ha valaki fideszes szavazzon rá bánom is én de fideszesként is ennek zavarónak kéne lennie és nem tapsolni hozzá. mikor lesz elég amit a kormány csinál? vagy minden fasza mert éljen Orbán király. gusztustalan az összes.
- hehetheoriginal
- Kedvenc játékosaid: elfenomeno
Nem értek egyetfüst írta:Van az a helyzet, szakpolitikai, energetikai, gazdasági, stb kérdésekben. De abban a kérdésben, hogy ki vezesse őket, mindenkinek beleszólást kell biztosítani.hehetheoriginal írta: Erre a szavazati jog megvonasa temara, sztem van az a helyzet, ahol a diktaturanak (ha jol, valoban a tarsadalom erdekei nyoman van hasznalva (de ez meg monnyuk pont ellentmond a diktatura fogalmaval)) van ertelme, mert egyszeruen nem lehet/szabadna mindent az emberek nagytobbsegere bizni, hogy mi lenne a jo
thereisonly1ronaldo
- füst
Van az a helyzet, szakpolitikai, energetikai, gazdasági, stb kérdésekben. De abban a kérdésben, hogy ki vezesse őket, mindenkinek beleszólást kell biztosítani.hehetheoriginal írta: Erre a szavazati jog megvonasa temara, sztem van az a helyzet, ahol a diktaturanak (ha jol, valoban a tarsadalom erdekei nyoman van hasznalva (de ez meg monnyuk pont ellentmond a diktatura fogalmaval)) van ertelme, mert egyszeruen nem lehet/szabadna mindent az emberek nagytobbsegere bizni, hogy mi lenne a jo
-
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Redondo, Hierro, Casillias
Én csak azt szerettem volna megemlíteni általános formában hogy egy videó alapján mély következtetéseket nem érdemes levonni ennyi. Nem támadólag írtam amit pláne hogy nagyjából ugyanazt mondjuk... Na mind1.csababarca írta:őőő, olvasd vissza az eredeti hsz-m a témában, pont ezt írtam le, hogy emellett szerepelnek értelmesek is a videóban, akik tudnak beszélni.Professore írta:
Nem láttam a videót és nem is nézem meg mert van jobb dolgom. Csak kérdezem mennyi az esélye annak hogy egy megvágott/szerkesztett anyagról van szó? Ha van egy több ezeres tömeg mindegy hogy mi célból és ott körbe kérdezik a résztvevőket majd megvágják az anyagot úgy hogy az a célt szolgálja akkor az nem reprezentatív. Egy ilyen anyag alapján ítélkezni stb. meg szintén nem objektív szerintem. Hasonló vidit gondolom egy balos rendezvény résztvevőiről is lehetne szerkeszteni gond nélkül. Itt se és ott se csak csőcselék van illetve itt is meg ott is vannak vállalhatatlan figurák szerintem.
Ha nem megvágott az anyag akkor mea culpa egy szót se szóltam...
leírtam a három kategóriát, rémisztő ez, szerintem. ezt nem tudod megvágni, azért sem, mert ha olyan helyen élsz, naponta találkozol ezzel a társadalmi réteggel.
a nyugdíjasokról is leírtam, hogy megvannak a másik oldalon is. Kádáron szocializálódott réteg, velük nem tudsz mit kezdeni.
persze, ha most a másik oldal csinálna videót az ellenzékről, ott is meglennének ezek, nincs kétségem efelől.