Madridom Filmklub

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Remy » 2021. október 25., hétfő 13:54

Raúlito írta: nmate, bevallom, én pont azért kezdtem el követni e filmklubot, mert itt nem a hazai és az amerikai marketinggépezett által agyonpromotált filmeket nézhetem, hanem többnyire egyedi, de azért nem teljesen elborult, művészi termékeket. Remélem nem bántottalak meg :)
Pont azok miatt halt meg mostanában a filmklub, amiket vársz. Kell egy kis lazaság, mert megint idő előtt vége lesz.

És hidd el, "ilyenek" között is vannak gyöngyszemek.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2021. október 25., hétfő 13:54

Vagy a Joska menni Amerikat. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2021. október 25., hétfő 13:53

Lehet.
Bad Boys 2-t kellett volna hoznom amúgy most, sajnos már volt...

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Faust

HozzászólásSzerző: Faust » 2021. október 25., hétfő 13:51

Szerintem a zeneje, mert minden mas ertekelhetetlen benne. :mrgreen:

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2021. október 25., hétfő 13:50

Lol, dehogy bántottál, csak nem értek egyet :D

Csak szerintem a két véglet között is vannak filmek és nem feltétlen rossza ajánlások azok sem. Én ezt pl. ilyennek tartom így 1 hét távlatából. Aztán szerintem a Dead Man anno is jó ajánlásom volt, csak tényleg gyenge film :D (másodjára amikor néztem, nem jöttem rá mi tetszett benne elsőre).

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2021. október 25., hétfő 13:48

Lol, dehogy bántottál, csak nem értek egyet :D

Csak szerintem a két véglet között is vannak filmek és nem feltétlen rossza ajánlások azok sem. Én ezt pl. ilyennek tartom így 1 hét távlatából. Aztán szerintem a Dead Man anno is jó ajánlásom volt, csak tényleg szar film :D

Raúlito
Kedvenc játékosaid: Raúl, Cristiano Ronaldo, Modric, Isco, Ramos, Marcelo

HozzászólásSzerző: Raúlito » 2021. október 25., hétfő 13:35

nmate, bevallom, én pont azért kezdtem el követni e filmklubot, mert itt nem a hazai és az amerikai marketinggépezett által agyonpromotált filmeket nézhetem, hanem többnyire egyedi, de azért nem teljesen elborult, művészi termékeket. Remélem nem bántottalak meg :)
"Vannak, akik azt hiszik, a futball olyannyira fontos, hogy úgyszólván élet-halál kérdése. Mindig elszomorít, ha ilyen véleményt hallok. Biztosíthatok mindenkit: a futball sokkal, de sokkal fontosabb."

Bill Shankly

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2021. október 25., hétfő 13:14

Raúlito írta: Midnight run/Éjszakai rohanás

Tudom, most nem leszek népszerű, de nekem ez a film annyira nem tetszett és nem is értem, hogy miért került a Filmklub listájára, szerintem inkább a másik topikba való, mert nincsen benne semmi egyedi, sem mint film, sem a műfajait tekintve: akciófilmként nem eléggé eseménydús, mint vígjáték nem eléggé vicces…
A forgatókönyvben nincsenek nagy hibák, de nincs is semmi extra vagy váratlan fordulat.
Nem unatkoztam de nem is fogott meg, így az osztályzatom: 5/10
Nagy részben szubjektív műfaj a filmnézés, nem népszerűségi, szóval semmi baj nincs, ha valakinek nem tetszik valami. Szóval tök rendben van, ha nem tetszik.

szerintem inkább a másik topikba való, mert nincsen benne semmi egyedi, sem mint film, sem a műfajait tekintve

Ezt viszont nem igazán értem.
A filmklub nem arról szól, hogy mindenképpen olyan ajánljunk, ami valami eldugott hipszer zugrendező elborult autofellációja, vagy mindenképp valami skandináv elborult cuccal bontsuk meg az emberek agyát. Azért vagyunk itt, hogy saját filmélményeinket osszuk meg másokkal, leginkább olyanokat, amiket nem az marketinggépezet első vonalában éltünk át (pl. Dűne, vagy Tenet a moziban). Nekem ez egy jó élmény volt, jó pár éve láttam először, amikor egyetemista koromban faltam a nagy nevek filmjeit és jó érzéssel töltöttel másodjára is megnézni nemrég. Nem azt mondom, hogy innentől mindenkinek szeretni kell, nem kell, ha valaki szerint nem jó film, tök rendben van. De nem értek egyet azzal, hogy ez rossz ajánlás lenne, azért nem egy Inception vagy Avengers amit bedobtam.

Raúlito
Kedvenc játékosaid: Raúl, Cristiano Ronaldo, Modric, Isco, Ramos, Marcelo

HozzászólásSzerző: Raúlito » 2021. október 25., hétfő 13:01

Midnight run/Éjszakai rohanás

Tudom, most nem leszek népszerű, de nekem ez a film annyira nem tetszett és nem is értem, hogy miért került a Filmklub listájára, szerintem inkább a másik topikba való, mert nincsen benne semmi egyedi, sem mint film, sem a műfajait tekintve: akciófilmként nem eléggé eseménydús, mint vígjáték nem eléggé vicces…
A forgatókönyvben nincsenek nagy hibák, de nincs is semmi extra vagy váratlan fordulat.
Nem unatkoztam de nem is fogott meg, így az osztályzatom: 5/10
"Vannak, akik azt hiszik, a futball olyannyira fontos, hogy úgyszólván élet-halál kérdése. Mindig elszomorít, ha ilyen véleményt hallok. Biztosíthatok mindenkit: a futball sokkal, de sokkal fontosabb."

Bill Shankly

Realfan1
Kedvenc játékosaid: CR, Modric, Diego Milito , Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: Realfan1 » 2021. október 25., hétfő 9:47

Midnight Run

Hú ezt de jól esett megnézni, nagyon nem is emlékeztem címről, hogy már láttam volna, de filmnézés közben rájöttem, hogy még valamikor gyerekkoromban apa már mutatta kb 10 évvel ezelőtt. (Hogy repül az idő :ozil: )

A filmről igazán sokat nem fogok tudni írni. Minden megvan benne amiért imádom a 80-as évek vígjátékait, akció-vígjátékait. Nincs eget rengető sztori, vagy nagyon váratlan események, mégis annyira jó a történetvezetés, és könnyed a film hangulata, hogy egy percig nem unatkozik az ember. Karakterek egytől egyig nagyon jól vannak megírva és a színészválasztások is tökéletesek. Jól esett De Nirot a pályája csúcsán egy kevésbé komoly filmben látni. Mennyivel jobb lenne ha manapság is hasonlókat vállalna el a sok ötlettelen sablonfilm helyett. (Igaz nem is készítenek sajnos hasonlókat.) Talán a zenéje tényleg lehetne jobb, ezt írta már más is korábban, ebben a Beverly Hills Cop erősebb szerintem.

Összegezve nagyon jól szórakoztam, a célját elérte nálam, hogy a monoton hétköznapokból kiszakított arra a 2 órára míg néztem. Szuper ajánlás volt. :)

8/10

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2021. október 25., hétfő 8:25

Realfan1 írta:
Raúlito írta:
Határidő ma éjfél.
Az egész kör alatt egy lehetőség azért van haladékot kérni, bármi közbejöhet. :)

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2021. október 25., hétfő 8:10

The Eyes of My Mother

Gondolkodtam rajta bőven, inkább nem jó, mint jó, de semmiképp nem rossz szerintem.
:mrgreen: :mrgreen:
Ígéretesebb volt, na.

Sok helyen érzem művészi öncélúskodásnak, ugyanakkor a nyomasztó képi világ elég hatásos és segít, hogy belehelyezd magadat a film mondandójába. Amúgy, az egyetlen horror motívum ebben a fényképezés szerintem, inkább egy pszicho-drama. De ez tök mindegy, mert az előző körhöz képest valóban változatos.

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Az egész film ugye azt próbálja bemutatni, hogy a magány mennyire könnyen teszi tönkre az életedet, de akár olyanokét is akikkel te csak próbálsz kapcsolatba lépni.

Az egész "elbaszottság" igazából nem is ott kezdődik, hogy beengednek egy idegent a házukba, hanem ahogy neveli a lányát. Na, de itt jön az, hogy tökre összecsapottság érzet van bennem, igazából az elején annyi jön át, hogy fasznak szednek szét ezek teheneket, egyáltalán nem érzem, hogy itt az anyuka mindössze annyit akarna, hogy szemsebésznek nevelje a gyereket. De amúgy igen, tökre látszódik, hogy a lány elbaszott környezetben él: senkiven nem találkoznak, apuka meg sem szólal, anyukával tehenek szemét szedik ki.

Bejön az elmebeteg faszi, megöli az anyját, eddig ok. Ez tényleg óriási trauma a lánynak, gyakorlatilag megpecsételi az életét. Itt is érzek egy lyukat: az apja elrejti a pajtában, majd a lányra bízza? Vagy hogyan nem törődik vele, hogy ott egy ember? Ezt a részt nem értettem. Aztán ugye szépen megműti (azt a részét engedjük el, hogy 1-2 év alatt bele is halna ilyenbe, ha csak egy pajtában rohadnak), de ő lesz az egyetlen barátja, meg le is fekszik vele (ez később persze). Majd meg akar szabadulni, így inkább megöli.

A végén az elfogott anyukás sztorinál még volt bennem egy kérdőjel: a rendőrök ugyan egyértelműen lelőtték Franciscat, de mi lett a kissráccal? Itt vártam valami anyai ösztönt, hogy inkább feladja magát, csak ne legyen baja a gyereknek, erre szinte pajzsként használja, hát nem tudom. Frusztráló belegondolni persze, hogy lelőtték esetleg mindkettőt, de ez kurvára nem passzolna a képbe.

Alapvetően megmozgatott ez a film, meg fognak maradni belőle motívumok hosszabb távon is, de ezek sokszor céltalanok, indokolatlanok. A film 5.5, szerintem amúgy filmklubba illő darab és nem mondanám rossz választásnak és tényleg nem olyan, amit egyhamar elfelejtek, ezért inkább felkerekítem 6-ra. Köszi :)

6/10

Faust

HozzászólásSzerző: Faust » 2021. október 25., hétfő 2:44

Kurvara. :lol: :mrgreen:

soadroli
Kedvenc csapatod: a másik

HozzászólásSzerző: soadroli » 2021. október 24., vasárnap 22:37

nmate írta: Fu Roli :lol:
Erre a filmre még aludnom kell. Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!nem tudom eldönteni hogy felületes volt, vagy kifejezetten a nézőre akartak hagyni mindent.
de amúgy rossz volt? :/
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!szerintem az utóbbi. :D
Kép

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2021. október 24., vasárnap 22:22

Fu Roli :lol:
Erre a filmre még aludnom kell. Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!nem tudom eldönteni hogy felületes volt, vagy kifejezetten a nézőre akartak hagyni mindent.

gunner
Kedvenc csapatod: Arsenal

HozzászólásSzerző: gunner » 2021. október 23., szombat 10:49

soadroli írta: Gunner tudom hogy te már láttad, de más remélem nem. Jó szórakozást hozzá.
Én nem egyáltalán, szerintem ma este megnézem.
"And my heart will leave you never."

soadroli
Kedvenc csapatod: a másik

HozzászólásSzerző: soadroli » 2021. október 23., szombat 7:32

Faust írta: Hát Roli, én komolyan mondom, nem értelek. :lol: :lol: :lol:
:(
remélem aludtál rá egy jót, és nem fogod annyira lehúzni :mrgreen:
Kép

Faust

HozzászólásSzerző: Faust » 2021. október 23., szombat 2:29

Hát Roli, én komolyan mondom, nem értelek. :lol: :lol: :lol:

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2021. október 22., péntek 22:54

géza írta: Csak nekem tunt a focim egy az egyben Kool and the Gang copynak?
Van 3 hang egymás után ami hasonló :mrgreen:
Mindig ez jut eszembe ilyenekről

géza

HozzászólásSzerző: géza » 2021. október 22., péntek 22:41

Csak nekem tunt a focim egy az egyben Kool and the Gang copynak?

Vissza: