Politika
Re: Politika
Amíg az ilyen karrier politikus Marki-Zay alternatívák vannak akik azt hiszik hogy fél év kampánnyal esélyük lesz Orbán ellen, aki 30 éve ezt csinálja, és a fél karját adná érte hogy a hatalmon maradjon addig nem sok esély van a változásra.
Marki-Zay is nagyobb eséllyel indulna ha már 4 éve készülne erre és lenne mondjuk egy 10% körüli párt mogotte, nem minimális befektetett munkával akarna egyből bele ülni a tutiba.
Marki-Zay is nagyobb eséllyel indulna ha már 4 éve készülne erre és lenne mondjuk egy 10% körüli párt mogotte, nem minimális befektetett munkával akarna egyből bele ülni a tutiba.
De az ellenzek csak masodlagos Fleto viz felett tartasaban. Akkor innentol fogva baszhatjuk amig valamelyik fel nem dobja a pacskert?
- raul 4 ever
- Kedvenc játékosaid: Carvajal, Eder, Alaba, Mendy, Case, Modric, Kroos, Fede, Vini, BigBenz
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Tegnap érintette ezt kicsit Fürjes Balázs egy véleménycikkben. Fürjes volt a partizánban is, elég jól állta a kérdéseket, értelmesnek tűnik.. És bár a 62. Gyurcsányozás azért kicsit megfeküdte a gyomromat, de amúgy van benne valami.füst írta: Ha elmegyek szavazni, akkor Fidesz lesz, de én sem örömömben tenném. Én is szeretnék politikai megújulást, mint itt sokan mások, csak én máshogy látom a megoldást.
Az én meglátásom szerint semmit nem ér egy kormányváltás, mert ugyanazok maradnak az arcok a politikai életben, csak felcserélt szereposztással, és ha bármikor is hibázik a koala kormány, akkor nem más fogja váltani, mint a Fidesz...
Szóval ha ki akarunk lépni a mókuskerékből, akkor én abban látom a megoldást, hogy az ellenzéket kell megtisztítani. Kéne egy párt értelmes arcokkal, fiatalokból, és fedhetetlenekből, akik nem csak 2 évig tudnak Gyurcsánymentesek maradni. És ha értelmes dolgokat képesek mondani, tovább terjed a perspektívájuk mint hogy O1G, akkor rájuk szívesen cserélném a Fideszt.
Csakhogy először ehhez az ellenzéket kellene rendbetenni, az lenne a könnyebb falat. Szóval ehhez mérten szerintem a legjobb az egy újabb 2/3 lenne, mert minden más forgatókönyv a DK számára sikerként könyvelhető el... már egy enyhe Fidesz győzelem is siker, mert "sikerült lebontani a 2/3-ot". Szóval ha végre kiszáll a politikai életből Gyurcsány és a szupercsapata, akkor majd elkezdek arról álmodozni, hogy lehet változás.
MZP személyével nincs gondom, de elmondtam mire számítok ha esetleg miniszterelnök lenne. Nincs pártja, nincs frakciója, ebből fakadóan a szavainak nem lenne súlya, és semmi olyan döntést nem tud hozni a parlamentben, amire nem bólint rá a DK.
Jó esélyt látok a kormányváltásra, de a változásra semmit. A következő 4 évünk is szar lesz, de majd akkor talán együtt sírunk, együtt nevetünk.
Értelmes ellenzék kéne, mert amíg Fletó a víz felett van tartva akármilyen összebútorozásokkal, csak gyurcsányozni kell és kész.
2021 04 20 - Ceferintakaroggy
2009 07 09 - 2023 06 06 - uno, dos, tres, Hala Madrid
2009 07 09 - 2023 06 06 - uno, dos, tres, Hala Madrid
- füst
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric
Ha elmegyek szavazni, akkor Fidesz lesz, de én sem örömömben tenném. Én is szeretnék politikai megújulást, mint itt sokan mások, csak én máshogy látom a megoldást.
Az én meglátásom szerint semmit nem ér egy kormányváltás, mert ugyanazok maradnak az arcok a politikai életben, csak felcserélt szereposztással, és ha bármikor is hibázik a koala kormány, akkor nem más fogja váltani, mint a Fidesz...
Szóval ha ki akarunk lépni a mókuskerékből, akkor én abban látom a megoldást, hogy az ellenzéket kell megtisztítani. Kéne egy párt értelmes arcokkal, fiatalokból, és fedhetetlenekből, akik nem csak 2 évig tudnak Gyurcsánymentesek maradni. És ha értelmes dolgokat képesek mondani, tovább terjed a perspektívájuk mint hogy O1G, akkor rájuk szívesen cserélném a Fideszt.
Csakhogy először ehhez az ellenzéket kellene rendbetenni, az lenne a könnyebb falat. Szóval ehhez mérten szerintem a legjobb az egy újabb 2/3 lenne, mert minden más forgatókönyv a DK számára sikerként könyvelhető el... már egy enyhe Fidesz győzelem is siker, mert "sikerült lebontani a 2/3-ot". Szóval ha végre kiszáll a politikai életből Gyurcsány és a szupercsapata, akkor majd elkezdek arról álmodozni, hogy lehet változás.
MZP személyével nincs gondom, de elmondtam mire számítok ha esetleg miniszterelnök lenne. Nincs pártja, nincs frakciója, ebből fakadóan a szavainak nem lenne súlya, és semmi olyan döntést nem tud hozni a parlamentben, amire nem bólint rá a DK.
Jó esélyt látok a kormányváltásra, de a változásra semmit. A következő 4 évünk is szar lesz, de majd akkor talán együtt sírunk, együtt nevetünk.
- Swineherd
- Kedvenc játékosaid: Il Fenomeno
Nem lehet komolyan venni azt, aki szerint a '18-as Jobbik összefogott volna a többivel.
Mondjuk elég naiv az, aki elhiszi ezt a kamut annak fényében, hogy a kormány minden egyes lépését ádázan védi az ember évek óta.
Mondjuk elég naiv az, aki elhiszi ezt a kamut annak fényében, hogy a kormány minden egyes lépését ádázan védi az ember évek óta.
Schmeichel - Cafú, Nesta, Ramos, RC - Modric, Redondo - Laudrup, Zidane - Ronaldo, Benzema
- 'shutterisland
- Kedvenc játékosaid: LM / GD
- Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg
pici off :2010-ben Jobbikra szavaztam, 2014-ben pedig nem szavaztam. 18-ban szavaztam először a Fideszre, mert akkor már ugyan külön listán, de összefogtak az ellenzéki pártok. Akkor már úgy éreztem ha választanom kell a két pólusból, akkor biztos nem őket fogom.
22-ben kire szavazol, ha nem titok ?
mert a kommentjeid alapjan elegge ugy tunik, hogy most is a "ket polus" kozott vagy.
kivancsi vagyok, teged legalabb annyira meggyozott e mzp, hogy meg ha nem is szavazol rajuk de nem is huzol a fideszre egy x-et most.
termeszetesen ha nem publikus az se gond.
on : simonka tenyleg bemindenezve ment be ma ?
kepek alapjan nem volt tul fitt.
Persze hogy nem, csak még nem fagyott be a Dunasámat írta:.
Egyébként azt gondolom, h Viktor álma sem az (volt), h x évig legyen ennek az országnak a miniszterelnöke, csak valakik úgy gondolták, h ez a legjobb hely neki.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
- h3x0r
Persze, hogy nem volt szándék, ki akarna maga (családja, baráti köre) ellen precedenst teremteni?füst írta: Persze, nem volt szándék.
Csak számomra érthető hogy miért nem, számodra pedig nem elfogadható. Van ilyen.
-
- Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
- Kedvenc csapatod: csakamadrid.
Megprobalta az europai politikat is iranyitani, de csunyan foldbeallt es a haverjai is egyre inkabb lemorzsolodnak. Lassan o lesz az utolso mohikan.sámat írta: Egyébként azt gondolom, h Viktor álma sem az (volt), h x évig legyen ennek az országnak a miniszterelnöke, csak valakik úgy gondolták, h ez a legjobb hely neki.
Valójában az ellenzéknek is ugyanazt a népet kell meggyőznie, ugyanazon a pályán játszanak, közös halmazból “dolgoznak”. Ők eddig nem tudták vagy nem akarták a maguk oldalára állítani a többséget (oké, a választási rendszert engedjük most el), de senki nem tiltotta meg nekik, h szebb, jobb és hihetőbb hazugságokat, propagandát toljanak a választópolgárok arcába. A Fidesznek nyilván előnye (és elég nagy előnye), h összetartóak, sok pénzük van és Európa egyik legtehetségesebb politikusa vezeti őket.csababarca írta:második.Swineherd írta: Gulyás Gergely ezzel takarózik az elmaradt elszámoltatással kapcsolatban:
"Én a felháborodásban osztozom, csak arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy attól még a legfőbb ügyész személye nem változott meg, hogy a miniszterelnököt nem Gyurcsány Ferencnek vagy Bajnai Gordonnak hívják, hanem Orbán Viktornak."
Polt Péter kinevezése vagy kimaradt nála, vagy belehazudik az emberek képébe.
Vajon melyik?
de ez nem számít, "belefér" hazugság.
mint hogy OV volt a 2006os események fő forradalmára, a tömeg élén vonuló nép egyszerű gyermeke
Egyébként azt gondolom, h Viktor álma sem az (volt), h x évig legyen ennek az országnak a miniszterelnöke, csak valakik úgy gondolták, h ez a legjobb hely neki.
- füst
Persze, nem volt szándék.
Csak számomra érthető hogy miért nem, számodra pedig nem elfogadható. Van ilyen.
- Süti
füst írta:
Már bocsánat, de az elszámoltatással összefüggésben, ez annyit tesz, hogy utólagosan úgy készítesz jogrendszert, hogy visszamenőleg büntessen. Szerintem ez Európában no-no.
Én legalább annyira szerettem volna ha Gyurcsányon és pajtásan csattan a lakat, mint te. Csak mint mondtam szerintem öngyilkosság, leírtam miért. Hiába van igazad, hiába kezdesz bele, ha valahol elrontod, véged.
Egyébként, bár nem hiszem hogy bármit is számít, de nem választottam meg őket az elszámoltatásért. 2010-ben Jobbikra szavaztam, 2014-ben pedig nem szavaztam. 18-ban szavaztam először a Fideszre, mert akkor már ugyan külön listán, de összefogtak az ellenzéki pártok. Akkor már úgy éreztem ha választanom kell a két pólusból, akkor biztos nem őket fogom.
És a jelenlegi, vagy akkori jogrendszerben nem lett volna erre lehetőség? Ha nem, akkor igazából mit szerettek volna elszámoltatni?
Nem gondolnám hogy bármilyen szinten öngyilkosság lett volna, nem hiszem hogy a büntethető emberek büntetése felháborodást keltett volna. Pláne mivel az legkevésbé se foglalkoztatja ezt a kormányt hogy mi kelt felháborodást, pláne hogy mi kelt felháborodást Európában.
Szándék nem volt, semennyi.
Legends Never Die.
...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic...
Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.
- füst
Már bocsánat, de az elszámoltatással összefüggésben, ez annyit tesz, hogy utólagosan úgy készítesz jogrendszert, hogy visszamenőleg büntessen. Szerintem ez Európában no-no.Szép kiforgatása a szavaimnak, de nem arra csinálsz jogrendszert hogy bebörtönözd az ellenfeleid, hanem csinálsz egy rendes transzparens európai jogrendszert, ami lehetőséget biztosít a törvényt be nem tartók elítélésére
Én legalább annyira szerettem volna ha Gyurcsányon és pajtásan csattan a lakat, mint te. Csak mint mondtam szerintem öngyilkosság, leírtam miért. Hiába van igazad, hiába kezdesz bele, ha valahol elrontod, véged.
Egyébként, bár nem hiszem hogy bármit is számít, de nem választottam meg őket az elszámoltatásért. 2010-ben Jobbikra szavaztam, 2014-ben pedig nem szavaztam. 18-ban szavaztam először a Fideszre, mert akkor már ugyan külön listán, de összefogtak az ellenzéki pártok. Akkor már úgy éreztem ha választanom kell a két pólusból, akkor biztos nem őket fogom.
- csababarca
- Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
- Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.
második.Swineherd írta: Gulyás Gergely ezzel takarózik az elmaradt elszámoltatással kapcsolatban:
"Én a felháborodásban osztozom, csak arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy attól még a legfőbb ügyész személye nem változott meg, hogy a miniszterelnököt nem Gyurcsány Ferencnek vagy Bajnai Gordonnak hívják, hanem Orbán Viktornak."
Vajon melyik?
de ez nem számít, "belefér" hazugság.
mint hogy OV volt a 2006os események fő forradalmára, a tömeg élén vonuló nép egyszerű gyermeke
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."
- Swineherd
Gulyás Gergely ezzel takarózik az elmaradt elszámoltatással kapcsolatban:
Vajon melyik?
Vajon melyik?
Schmeichel - Cafú, Nesta, Ramos, RC - Modric, Redondo - Laudrup, Zidane - Ronaldo, Benzema
- Süti
Szép kiforgatása a szavaimnak, de nem arra csinálsz jogrendszert hogy bebörtönözd az ellenfeleid, hanem csinálsz egy rendes transzparens európai jogrendszert, ami lehetőséget biztosít a törvényt be nem tartók elítélésére.füst írta: Mert ha arra csinálsz jogrendszert hogy bebörtönözd az ellenfeleid, akkor olyan hírhedt történelmi szereplőkkel kerülsz egy platromra, akikkel nem akarsz.
De végülis te választottad meg őket, ha téged nem zavar, hogy a képedbe hazudtak az elszámoltatással kapcsolatban, sőt, még fel is mented őket, azzal nehéz bármit kezdeni.
Legends Never Die.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.
- Swineherd
Adott volt a jogi környezet, csak Polt Péterék olyan vádiratokat írtak, amik alapján egyértelművé vált, hogy nincs semmiféle szándék az elszámoltatásra.
Másrészt, Pintér Sándor Orbán mindenkori belügyminisztere azt mondta 2010-ben, hogy Gergényi Péter törvényesen járt el 2006-ban.
"– Büntetőjogászként milyennek értékeli a vádiratot?
– Nemcsak az döbbentett meg, hogy az elkövetett rémtettekhez képest súlytalan bűncselekmények miatt kerültek a vádlottak padjára Gergényiék, hanem az is, hogy mindannyiukra előzetes mentesítést kér az ügyészség, vagyis mentesülnek a büntetett előélet – számukra – hátrányos következményei alól. Nem lesz priuszuk. Pedig ezt a kedvezményt nem az ilyen brutális bűncselekmények elkövetőire találták ki. A felfüggesztett szabadságvesztés azt sugallja, mintha semmi különleges nem történt volna 2006 őszén, csupán aprócska mulasztások. Ez egy „összekacsintós” vádirat. Mintha azt üzenné az ügyészség a volt főrendőröknek: az elszámoltatás jegyében oda kell ülnötök a vádlottak padjára, de nyugi, nem lesz különösebb bántódásotok.
Megdöbbentő, hogy hét év alatt ennyire futotta a nyomozó hatóságoktól."
https://magyarnemzet.hu/belfold-archivu ... -a-vadirat
Másrészt, Pintér Sándor Orbán mindenkori belügyminisztere azt mondta 2010-ben, hogy Gergényi Péter törvényesen járt el 2006-ban.
"– Büntetőjogászként milyennek értékeli a vádiratot?
– Nemcsak az döbbentett meg, hogy az elkövetett rémtettekhez képest súlytalan bűncselekmények miatt kerültek a vádlottak padjára Gergényiék, hanem az is, hogy mindannyiukra előzetes mentesítést kér az ügyészség, vagyis mentesülnek a büntetett előélet – számukra – hátrányos következményei alól. Nem lesz priuszuk. Pedig ezt a kedvezményt nem az ilyen brutális bűncselekmények elkövetőire találták ki. A felfüggesztett szabadságvesztés azt sugallja, mintha semmi különleges nem történt volna 2006 őszén, csupán aprócska mulasztások. Ez egy „összekacsintós” vádirat. Mintha azt üzenné az ügyészség a volt főrendőröknek: az elszámoltatás jegyében oda kell ülnötök a vádlottak padjára, de nyugi, nem lesz különösebb bántódásotok.
Megdöbbentő, hogy hét év alatt ennyire futotta a nyomozó hatóságoktól."
https://magyarnemzet.hu/belfold-archivu ... -a-vadirat
- füst
Mert ha arra csinálsz jogrendszert hogy bebörtönözd az ellenfeleid, akkor olyan hírhedt történelmi szereplőkkel kerülsz egy platromra, akikkel nem akarsz.
- Süti
De miért? Ha lenne egy transzparens jogi rendszer, ahol bizonyítékokkal alátámasztod hogy lopnak csalnak hazudnak, ezért mennek a böribe, azt miért nem lehet megcsinálni? Ne vicceljünk már, azzal kerültek hatalomra, hogy ezt beígérték az egyszerű parasztnak.csababarca írta:Ez igaz.füst írta:
Nagyon csúszós talaj, de inkább nevezném öngyilkosságnak. Mert lényegében arról van szó, hogy a fidesz hatalomra jutása után miért nem börtönözte be a politikai ellenfeleit. Ez vállalhatatlanul hangzik, és nagyon rossz hagyománya is van.
Lehetetlen megcsinálni anélkül hogy magára süsse a zsarnoki jelzőt, ellenfeleire pedig a mártirt. Irtó nagy támadófelület, és nagyon könnyű elrontani, egy hibás döntés, egy túlzó büntetés, és ott a tökéletes fegyver minden ellenzéki párt kezében. Darázsfészek, túl nagy kockázat.
Csak innentől nem elegáns sápítozni, hogy Feri miért van még a politikában, pláne miért meghatározó. Illetve 12 évig úgy kormányozni, hogy szemét Gyurcsány. (ezzel nincs vita hogy az, de mégse lett kiutálva a közéletből)
De igen, itt bejön a társadalmi felelősség, hogy az embereknek kellene "elszámoltatni" azzal, hogy nem szavaznak a pártjára egyáltalán, nem állnak be mögé.
Szerencsére most valami ilyesmi mégiscsak történt ezen az előválasztáson. Mert nem az ő közvetlen jelöltje (felesége) nyert. Csak Ferinek ez sem üzenet igazából.
Nem kell úgy csinálni, mintha koncepciós pereken keresztül lehetne ezt csak megcsinálni. Ha meg mégis, akkor mit akartak elszámoltatni?
Ok, az itthoni jogi környezetben ez utópia, de talán tenni kellett volna ellene, nem mégjobban szétcseszni azt.
Füst te olyan dolgokat tudsz lenyelni a kormánynak, aminek a tizedéért előveszed a túloldalt...
Legends Never Die.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.
Így van, és ezért is írtam hogy gyakorlati problémát sajnos látok vele, azt hogy túl lusta a társadalom (és hogy a pártoknak mindkét oldalon mennyire nem érdeke az átláthatóság abba ne is menjünk bele). De ez nem morális és nem demokratikus probléma, bárki szavazhatna, te meg ebbe kötöttél bele ;)füst írta: Nem tudom mit mondhatnék, úgy érzem körbeértünk.
Te magad írtál óriási részvételi arány romlásról...lehet hogy nem akarsz kizárni senkit, de ha tudod hogy ezzel jár és mégis szeretnél ilyesmit, akkor össze tudöm kötni a pontokat hogy megkapjam a nyuszis rajzot.
Ez nem aktuálpolitika részemről, szóval ne feltétlen keress nyuszis rajzokat, mert nincsenek.