Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Norbi90
Kedvenc játékosaid: SR4
Kedvenc csapatod: RMA

Re: Politika

HozzászólásSzerző: Norbi90 » 2021. október 27., szerda 11:18

Illetve az LMBTQ mozgalom hazai térnyerésének lassítása.
amíg a fidesz nem jött elő vele én azt se tudtam miaz meg hogy létezik egyáltalán lmbtq téma,pedig 30 mulok lassan. életemben nem hallottam még hogy travik melegek járnak iskolákba ovodákba népszerusiteni a másságot.pedig pár helyen megfordulok europaban és pár orszagban van ismerosom.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2021. október 27., szerda 11:15

Ehhez a nagy hurráoptimizmushoz, hogy épülünk szépülünk azt is nézni kellene, hogy milyen színvonalon. Az utak 1 évet nem bírnak ki, a lakóparkok el se készülnek, csak lelépnek a pénzzel. Szinte minden építkezésen csak a silány munka (tákolás, anyag kilopás) van és nagyon nagyon túlárazva. Persze aki ebből szedi magát zsírosra, az persze, hogy hajbókol a párt előtt...

Amúgy kíváncsi vagyok, hogy mit buliznak ki Ferihegyből. Visontánál már láttuk a nagy jótéteményt :lol:
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

RealMadridFanatic

HozzászólásSzerző: RealMadridFanatic » 2021. október 27., szerda 10:41

Faust írta:
Raúlito írta: Sajnos az ellenzéki média miatt itt is sokan elhiszik, hogy ez a rendszerváltás utáni időszak mélypontja, holott az 2006 és 2010 között volt.
Ezt mondjuk erosen ketlem, de egyebkent az sem palya, hogy ha egy kompetens maffiozo bandat allitasz szembe az inkompetens maffiozo bandaval. Nyilvan mindig az inkompetens marad alul, de nem a kompetencia merceje a legfobb problema veluk, ezt nem fogja fel szinte senki, annyira polarizalt ez a vita.

Egyebkent abban egyetertek, hogy bar arnyaltan kezelve, de a jo donteseket el kell ismerni, szimplan ostobasag nem igy tenni.

Es egyebkent ezek a pozitivumok, amik fel lettek hozva, mennyire balanszoljak azokat a dolgokat, amit ennek az amugy is elbaszott nepnek a lelkiallapotaval tettek, es tesznek minden nap, az is egy masik vita.
Egyetertek.

En mar megvagyok, sajat haz, nulla hitel, hazai viszonylatban jo fizetes. Mar csak a ket lurkot nezem magam korul es ha szivemre teszem a kezem, nem vagyok meggyozve, hogy komoly jovojuk lehet ebben az orszagban. Azt sem hinnem, hogy en kepes leszek nekik sajat lakhatast biztositani, ahogy nekunk - a nehany szazalekba eso kivaltsagosnak - tudtak a szulok segiteni, vagy orokoltunk, raadasul meg a CSOK sztoriba is akkor sikerult beleesni, amikor csak kezdte lekovetni a piac az extra forrast.

Persze lehet mantrazni, hogy mindenki a sajat szerencsejenek kovacsa es azert az elni hagyni meg megvan a Fidesz mellett is, ha a radarok alatt tudsz lavirozni, de mar a mi generacionk is nehezen jut egyrol a kettore, az utanunk kovetkezonek pedig meg rosszabb lesz.

A pozitivumok pedig igazak veluk kapcsolatban, de kivancsi lennek ra, hogy az ertelmes celu beuhazasaik milyen osszegbol jottek volna ki normal esetben.
Igen, minden hatalomban ulo megcsinalja ezt, de akkor kotelezo ezt elnezni? Ez mar a normalis manapsag? Es annyira eltolodott mindenki ingerkuszobe, hogy mar felhaborodast sem kelt a folyamatos szemermetlen lopas.

Tovabbra is azt gondolom, hogy a "nep" felol erkezo radikalis lepesek nelkul nem fog tisztulni a politika.
„Ő volt a tökéletes játékos, megvolt benne az erő, a sebesség, a technika, és a gyorsaság. Döbbenetes játékos volt, mintha egy laborban hozták volna létre." (Gianluigi Buffon Ronaldoról)

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2021. október 27., szerda 10:11

Raúlito írta: Sajnos az ellenzéki média miatt itt is sokan elhiszik, hogy ez a rendszerváltás utáni időszak mélypontja, holott az 2006 és 2010 között volt.
Ezt mondjuk erosen ketlem, de egyebkent az sem palya, hogy ha egy kompetens maffiozo bandat allitasz szembe az inkompetens maffiozo bandaval. Nyilvan mindig az inkompetens marad alul, de nem a kompetencia merceje a legfobb problema veluk, ezt nem fogja fel szinte senki, annyira polarizalt ez a vita.

Egyebkent abban egyetertek, hogy bar arnyaltan kezelve, de a jo donteseket el kell ismerni, szimplan ostobasag nem igy tenni.

Es egyebkent ezek a pozitivumok, amik fel lettek hozva, mennyire balanszoljak azokat a dolgokat, amit ennek az amugy is elbaszott nepnek a lelkiallapotaval tettek, es tesznek minden nap, az is egy masik vita.

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2021. október 27., szerda 10:04

Egyébként az tény, hogy fejlődik az ország, épül-szépül minden, aki ezt nem látja az vak. Elég csak elmenni Budapestre, Balatonra, de bármelyik városba kb, nagy a fejlődés.
Házak épülnek, lakóparkok, társasházak, terek újultak meg, utak, közvilágítás, stb.
Ezekért jár a piros pont, nem lehet elvitatni.
Más kérdés megint, hogy ha az infláció globális jelenség, akkor ez a fejlődés mi? Mert ugyanezt látom a szlovákoknál, lengyeleknél (csúcsminőségű utak) is.

De aki a kormányt kritizálja, nem is emiatt teszi. Persze van pár rögeszmés idióta, aki elvitatja ezeket is, de ritka. Persze azzal van azonosítva a baloldal aki ilyen, mint ahogy a jobboldal az ajlavju Viktor-os nénivel.

Nekem az a bajom, hogy engem/minket (családunkat, ismertségi körömet) érintő pozitív dolog nem történt :mrgreen: tudom önző vagyok, de tényleg nem.
Azért is írtam ezt az M30-ast mert ezen nyertem időt:D meg mondjuk a covid alatt visszakaptuk tanárként a net díjat:D
Ez a két dolog ami rajtam is csapódott az elmúlt 3-4 évben.

Családtámogatás jó kezdeményezés, de ez a kormány se számolt a vállalkozók rablókapitalizmusával, végtelen kapzsiságával.
Amikor vettük a telket a polgármesterünk (cső fideszes, 7 ciklus óta polgi) is magától hozta fel problémaként ezt.
Nem volt szabályozva, aztán lényegében a csok az elment a gyors áremelkedésre, nem nyújt valódi támogatást.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

Raúlito
Kedvenc játékosaid: Raúl, Cristiano Ronaldo, Modric, Isco, Ramos, Marcelo
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: Raúlito » 2021. október 27., szerda 9:53

Gratulálok Füst! Végre valaki nem a HVG-Telex-24.hu alapján gondolkodik a kormány teljesítményéről, hanem tényekkel alátámasztva, árnyaltan mutatja be, hogy történtek komoly és az ország számára hasznos intézkedések és döntések :agree:
Sajnos az ellenzéki média miatt itt is sokan elhiszik, hogy ez a rendszerváltás utáni időszak mélypontja, holott az 2006 és 2010 között volt. Én még a migrációs válság kezelését is a pozitívumok közé emelném, sokan nem is tudják, hogy ez mennyit jelent. Illetve az LMBTQ mozgalom hazai térnyerésének lassítása.
Fontos és komoly eredmény a külpolitikában a szerbekkel és a szlovákokkal való viszony javítása, ezt is sokan elfelejtik, pedig az ottani magyar közösségek szempontjából ez kulcskérdés.
"Vannak, akik azt hiszik, a futball olyannyira fontos, hogy úgyszólván élet-halál kérdése. Mindig elszomorít, ha ilyen véleményt hallok. Biztosíthatok mindenkit: a futball sokkal, de sokkal fontosabb."

Bill Shankly

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. október 27., szerda 9:50

A Sinopharm ketes hatasossaga es a Szputnyik nemzetkozi elutasitottsaga mellett en ezt nem tartom pozitivnak.
Erre azért reagálnék, mert az ember alap esetben azért adatta be az oltást, hogy megvédje őt a vírus súlyos következményeitől, ebben pedig az orosz elméletileg jó.

Az, hogy az utazás nehézkes vele, na bumm. Na nem mintha oltottként ne lehetnél fertőzött...de legalább mindenféle teszt nélkül felülhetsz a repülőre.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2021. október 27., szerda 9:47

Koszi, hogy ezeket leirtad, igy legalabb lehet valamirol diskuralni es nem csak a ferizes es orbanozas megy :mrgreen:
füst írta: Rezsicsökkentés, ami mindig is nevetség és bírálat tárgya volt, mostanra kezdett el gyümölcsözni a növekvő energia és gázárak hatásai nem jelennek meg a fogyasztói számlákban.
Most tok jo, de emiatt eveken at a minimalis karbantartasokat tudtak csak elvegezni a rendszereken, vagy meg azt sem. Vannak tersegek, ahol nyaron elfogy a viz es ugye volt olyan is, hogy a szemetet sem akartak elvinni...
füst írta: korai nagy mennyiségű vakcinabeszerzés
A Sinopharm ketes hatasossaga es a Szputnyik nemzetkozi elutasitottsaga mellett en ezt nem tartom pozitivnak. Az viszont pozitiv, hogy gyorsan elkezdtek oltani, habar vannak ketsegeim a kozolt szamokkal kapcsolatban :)
füst írta: Magyar diaszpóra gondozása
Maximum a Karpatokon belul, a nyugatra koltozottek csak arra jok, hogy hazautaljak a penzuket.

babaking
Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho

HozzászólásSzerző: babaking » 2021. október 27., szerda 9:45

füst írta:

Rendben, most előre leírom, hogy shitstormra számítok, amire természetesen nem fogok már reagálni. :D
a fontossági sorrendet nem tudom meghatározni, mert van olyan eredmény ami tök közömbös az emberek számára, és nem lehet kampány célra használni. És ugye a Covid ...
Köszi! Van benne bőven igazság szerintem, pláne a gazdasági részében. Szerintem ezt sokan nem is vitatják, nem is ezek miatt akarnak tőlük sokan megszabadulni. És amikor a kormányt értékeljük szerintem ezeket a pontokat is figyelembe kell venni, nem csak a másik listát.

3 Dologra reagálnék konkrétabban:

- rezsiárak: ennyire tartósan ennyire alacsonyan tartani veszélyes, mert egyszer kipukkad a lufi (talán épp a következő ciklusban) és akkor nagyon hirtelen nagyot fog drágulni. Nem megoldás, hogy mesterségesen alacsonyan tartjuk.

- stadionok: szép és jó, én is voltam a Puskásban, csak sok ember szerint ezt a pénzt másra is el lehetett küldeni.

- Járványkezelés: szerintem is jó volt, bár azért bőven voltak fennakadások (de melyik országban nem). Viszont amikor kiderült, hogy itt is mutyiznak, meg nem nyilatkozhatnak a kórházak stb. az megrengeti a bizalmat. Nem egy ember nem hisz a számoknak amiket lenyilatkoznak, és nekem is gyanús, hogy gyakran egybe esik politikai gazdasági érdekekkel.

(Pont Fradi meccs előtt lesz meg az oltottak száma meg hasonlók)

Viszont amit te nem írtál le, és én viszont hozzátenném az a családtámogatás. Szerintem jó, hogy CSOK-kal, mindenféle támogatással segítik a gyerekeseket, családot alapítani vágyókat. Természetesen ez is hozzájárult az árak emelkedéséhez /1.) nagyon sok pénz került a rendszerbe, 2.) hirtelen mindenről számla kell, nem mehet okosba ergo +27%/ de attól még ez egy jó dolog. (az meg, hogy ök miképpen definiálják a családot az a másik oldala az érmének, itt ne menjünk bele)
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.

Faust

HozzászólásSzerző: Faust » 2021. október 27., szerda 9:41

Egyebkent a repter visszavasarlasa miert ilyen kozponti kerdes evek ota? Cinizmus nelkul kerdem, nem igazan ertem a hatasat a tulajvaltasnak.

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2021. október 27., szerda 9:37

füst írta:Orvosok béremelése, hálapénz megszűntetése
Ne már, évekig lófaszt nem kaptak, egy kezdő rezidens bruttó 220-as alapbért vitt haza, majd most örömködjünk a gesztusnak, hogy átlagbér felé valamivel felhúzták a rezidens orvosok fizuját (bocs, csak erről van adatom, de amúgy a szakorvosoké nem sokkal emelkedett) azzal, hogy szolgálati jogviszonyt dugtak az orruk alá, amikor nagy részük a járvány alatt amúgy is 220-240 órán át ápolóhiány mellett pakolta a hullákat a covid osztályokon, miközben vezérünk csapata képmutatóan hadarta a facebookon, hogy van elég lélegeztőgép és a háttérben épp az önkormányzati lakások bezsebelésén dolgozott?
Na meg a faszomat.

füst
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric

HozzászólásSzerző: füst » 2021. október 27., szerda 9:30

babaking írta: Felőlem írhatod, birkózni senki nem fog, max abba belekötni amit írsz :)
Rendben, most előre leírom, hogy shitstormra számítok, amire természetesen nem fogok már reagálni. :D
a fontossági sorrendet nem tudom meghatározni, mert van olyan eredmény ami tök közömbös az emberek számára, és nem lehet kampány célra használni. És ugye a Covid nagyon erősen beletenyerelt a kormányzási ciklus kellős közepébe.
Elsőként kezdeném a gazdasági növekedéssel, 2018-ban 5,1% volt egy évre rá 4,9% Ezek a számok a Fidesz előtti kormányzási ciklusokban álomszámoknak minősültek volna. A tavalyi lezárások miatt értelemszerűen csökkenésbe mentünk át, de az idei növekedést 6-7%-ra taksálják, erről februárra lesz adat.

2010-hez képest az állami vagyon több mint másfélszerese lett. Az államadósság struktúráját átdolgozták, a külső államadósság a korábbi 50%-ról lement 20% alá. Ez nem csak az utóbbi 3 év eredménye, de mégiscsak számít valamit, mert csökkentette a gazdaság sebezhetőségét és covid idején ez hasznos segítség volt válságkezelésben.

Az ország aranykészletét növelték, az előző kormányzás egészen 3 tonnányira zsugorította vissza, a Fidesz először feltolta 30 tonnára, idén pedig azt is megháromszorozta, így 95 tonna a mostani mennyiség.

Most zajlik a Ferihegyi reptér visszavásárlása, az ország egyetlen épkézláb reptere, stratégiai fontosságúnak nevezhető, egyértelműen az állam kezében a helye, már eladni is bűn volt.

Jelentős építkezési beruházások, a Főváros területén a Városliget és a Budai vár egyre jobban nyeri vissza fénykori állapotát. Emellett 3 nagy és imponzáns beruházás: Puskás Ferenc Stadion, ATE, és a Multifunkcionális Sportcsarnok.

Rezsicsökkentés, ami mindig is nevetség és bírálat tárgya volt, mostanra kezdett el gyümölcsözni a növekvő energia és gázárak hatásai nem jelennek meg a fogyasztói számlákban.

Zrínyi2026 haderőfejlesztés, a honvédség végre nem lesz nevetség tárgya, hanem korszerű, nem mások által levetett eszközökre költ, a modern katonai doktrínának megfelelően, gépesített tüzérség-gépesített gyalogság-MBT tankok 1:1:1 arányú fejlesztése. Kormányváltás után ezt fogom a legjobban sajnálni, mert tuti megtorpedózzák.

Járványkezelés, korai nagy mennyiségű vakcinabeszerzés, mobilkórház 2 hét alatti felhúzása 0-ról (benne van a kezem nyoma :D ) Orvosok béremelése, hálapénz megszűntetése. Itt hangsúlyoznám, hogy nem tudom milyen eredménye van, és nem az eredményre szeretném kihegyezni, hanem magára a törekvésre, végre valaki megpróbálta kifehéríteni ezt a részét a gazdságnak, ezt már felhasználnám kampánycélra.

Magyar diaszpóra gondozása, Kárpát-medencei fejlesztések, építkezések. Külpolitikai érdekérvényesítés, a nagy és számunkra fontos gazdasági szereplőkkel német, orosz, kínai barátságos kapcsolat, V4 közösség ápolása.

+1: Paksi beruházás melletti elkötelezettség hirdetése, különösen most a kritikusan növekvő energiaárak mellett egyre indokoltabbá válik a projekt.

Én ezeket használnám kampány célokra, mint ebben a ciklusban kiemelhető eredmények.
Felőlem bárki beleköthet bármelyikbe, egyáltalán nem izgat, de a Fidesz helyében szmájlik helyett inkább ezekkel plakátolnék tele mindent, több értelme lenne.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2021. október 27., szerda 9:22

Faust írta: Jo, az nem kormanyspecifikus, hogy mindent ugy csinalnak meg, hogy lehetoleg egy even belul ujra meg kelljen toldozni-foltozni. :mrgreen:
Öhömm... De!
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2021. október 27., szerda 9:16

Realista24 írta:81-es út megvan
Nem is értem a 81-est, rég elzárt autóút kellene legyen, mint a várpalotai elkerülő. Budapest után Magyarország 2 legnagyobb ipari városa, de bazmeg olyan út megy ott, hogy 2 személyautó alig fér el sok helyen.
Én is kerülöm, ha Fehérvár felé megyek Bp-re otthonról, Várpalotán át megyek.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. október 27., szerda 9:07

Marky írta: Ha mindent tokeletesen csinalnanak, akkor egy ido utan nem lenne munka :lol:
En az M3 boviteset varom, mint a messiast. Hatvan-Budapest kozott eletveszelyes minden reggel es delutan, hetvegente pedig meg ott vannak az orult vendegmunkasok is. A vasutfejlesztes pedig annyira jol sikerult, hogy meg lassabb lett :mrgreen:
81-es út megvan? :vivo: Én 50%-ban inkább megyek M7-M0-M1 Bécsbe, mint a 81-esen, ahol a kiugró őzek a legkisebb gond, mert az igazi állatok kamionban és román rendszámú kocsiban ülnek.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2021. október 27., szerda 9:04

Ha mindent tokeletesen csinalnanak, akkor egy ido utan nem lenne munka :lol:
En az M3 boviteset varom, mint a messiast. Hatvan-Budapest kozott eletveszelyes minden reggel es delutan, hetvegente pedig meg ott vannak az orult vendegmunkasok is. A vasutfejlesztes pedig annyira jol sikerult, hogy meg lassabb lett :mrgreen:

Faust

HozzászólásSzerző: Faust » 2021. október 27., szerda 8:41

Jo, az nem kormanyspecifikus, hogy mindent ugy csinalnak meg, hogy lehetoleg egy even belul ujra meg kelljen toldozni-foltozni. :mrgreen:

babaking

HozzászólásSzerző: babaking » 2021. október 27., szerda 8:39

csababarca írta:
babaking írta: ne olyan mint a legutóbbi aszfaltozás amit nálunk csináltak.
az olyan amit az első fagy kivisz nem?
10 centi felmarva, aztán új réteg okosan, töltés nélkül :lol:

persze a töltés is ki lett számlázva.
a technológiát nem tudom, de huplis lett. És a csatornafedelek sem lettek szintezve. Elvileg azt majd utólag (!) csinálják. Simán el tudom képzelni, hogy ahhoz a fedél körül újra feltörik az aszfaltot és akkor foltos lesz :lol:
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2021. október 27., szerda 8:33

babaking írta: ne olyan mint a legutóbbi aszfaltozás amit nálunk csináltak.
az olyan amit az első fagy kivisz nem?
10 centi felmarva, aztán új réteg okosan, töltés nélkül :lol:

persze a töltés is ki lett számlázva.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

babaking

HozzászólásSzerző: babaking » 2021. október 27., szerda 8:31

csababarca írta:
babaking írta:

Akkor légyszi küldd át őket Pestre, hogy végre befejezzék az M0-át. Köszi. Puszi.
nyugi az nekem is fontosabb lenne, itt 2-3 havonta jövök csak.

btw, az útépítés jó dolog, de még így is tragikus állapotban van nagyon sok út, akár csak pest megyében is. lengyelekhez, szlovákokhoz viszonyítva.
De alakul, és a gyorsforgalmi úthálózat tényleg pozitívum.
(és most eltakarom a szemem, és figyelmen kívül hagyom. hogy mennyit nyúltak le belőle)
Nyugodt vagyok, nem stresszelem magam ezen, mert mire elkészül én is kész lennék :lol:

Én is eltakarnám a szemem, ha szépen igényesen meg lenne csinálva. Akkor felőlem vehet belőle Lölö még egy Yachtot, leszarom. Csak legyen kész. Ès igényes, ne olyan mint a legutóbbi aszfaltozás amit nálunk csináltak.

Vissza: