Jó ilyen erővel a családi pótlék, meg nyugdíj elnevezés is egy baromság.Faust írta: Jó, csak akkor ne hívják családtámogatásnak.
Politika
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
- Kapcsolat:
Re: Politika
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Jó, csak akkor ne hívják családtámogatásnak.
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
De itt kezdődik a gond. Attól, hogy van egy jó hitelkonstrukció/támogatás, attól még nem kell felvenni.babaking írta:Ez a mai fiatalok (25-35 év körüliek) 90%-át kizárja.sámat írta:
Nem vállalod túl magad, magyarul, ha nincs pénzed (minimum a 20% önerő és nem a babaváróból vagy személyi kölcsönből), ha lenullázod magad, ha nincs bebiztosítva a hiteled (ha veled valami történik), ha nincs kb. 30% puffer a költségvetésedben, ha nem tudsz könnyen kiszállni belőle (eladni) gáz esetén, ha nincs rendben a nyugdíj megtakarításod, ha nincs mögötted a család anyagilag, akkor NEM állsz neki.
Ez sokakat kizár az építkezésből? Igen. Sokak kezdenek el építkezni ennek ellenére? Igen.
Szerintem egy családi házzal eleve indokolatlanul sok munka van, 60-100 millióért munkát és stresszt venni hitelből....nem tudom, nekem viszket tőle. Az is kérdés, h hozzátesz-e annyit az életedhez, h bevállalod az adósságot, vagyis megéri-e, boldogabb leszel-e tőle?! Nyilván ezt előre nem tudod, de érdekes rajta filózni.
Ezekkel a kritériumokkal pl az új zöld otthon hitelt sem tudod felvenni, mert abban 10 évig benne kell élned. Ha megszeged a szerződést akkor egy összegben vissza kell fizetned. Jó esetben ezt simán fedezi a ház eladása + egy kis tartalék is kijön. Rossz esetben nem. Vagy nem sikerül vevőt találni -> ez minden csak nem egyszerű kiugrás.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- babaking
- Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho
Ez a mai fiatalok (25-35 év körüliek) 90%-át kizárja.sámat írta:Nem vállalod túl magad, magyarul, ha nincs pénzed (minimum a 20% önerő és nem a babaváróból vagy személyi kölcsönből), ha lenullázod magad, ha nincs bebiztosítva a hiteled (ha veled valami történik), ha nincs kb. 30% puffer a költségvetésedben, ha nem tudsz könnyen kiszállni belőle (eladni) gáz esetén, ha nincs rendben a nyugdíj megtakarításod, ha nincs mögötted a család anyagilag, akkor NEM állsz neki.csababarca írta:
a kialakult helyzetben, hogy lehet ezt már ésszel csinálni?
Ez sokakat kizár az építkezésből? Igen. Sokak kezdenek el építkezni ennek ellenére? Igen.
Szerintem egy családi házzal eleve indokolatlanul sok munka van, 60-100 millióért munkát és stresszt venni hitelből....nem tudom, nekem viszket tőle. Az is kérdés, h hozzátesz-e annyit az életedhez, h bevállalod az adósságot, vagyis megéri-e, boldogabb leszel-e tőle?! Nyilván ezt előre nem tudod, de érdekes rajta filózni.
Ezekkel a kritériumokkal pl az új zöld otthon hitelt sem tudod felvenni, mert abban 10 évig benne kell élned. Ha megszeged a szerződést akkor egy összegben vissza kell fizetned. Jó esetben ezt simán fedezi a ház eladása + egy kis tartalék is kijön. Rossz esetben nem. Vagy nem sikerül vevőt találni -> ez minden csak nem egyszerű kiugrás.
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.
Nem vállalod túl magad, magyarul, ha nincs pénzed (minimum a 20% önerő és nem a babaváróból vagy személyi kölcsönből), ha lenullázod magad, ha nincs bebiztosítva a hiteled (ha veled valami történik), ha nincs kb. 30% puffer a költségvetésedben, ha nem tudsz könnyen kiszállni belőle (eladni) gáz esetén, ha nincs rendben a nyugdíj megtakarításod, ha nincs mögötted a család anyagilag, akkor NEM állsz neki.csababarca írta:a kialakult helyzetben, hogy lehet ezt már ésszel csinálni?Realista24 írta:
Aki ész nélkül vásárol és vesz igénybe vállalkozót, az meg is érdemli ezt a fajta drágulást.
- csababarca
- Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
- Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.
a kialakult helyzetben, hogy lehet ezt már ésszel csinálni?Realista24 írta:
Aki ész nélkül vásárol és vesz igénybe vállalkozót, az meg is érdemli ezt a fajta drágulást.
mert a drágulás megtörtént, én már hiába gondolkodnék, cseszhetem.
csak azért kérdezem, mert ugye pont építkezés előtt állunk, és ésszel annyit tudok csinálni, hogy nem Magyarországom veszem meg a dolgok nagy részét, meg amit tudok, azt majd belső munkáknál magunk megcsináljuk, vagy ismerős.
De hogyan tudom ésszel kikerülni azt, hogy a közműfejlesztési hozzájárulás 1-2 éve még 800ezer forint volt nálunk, most meg már 1,15 milla?
(nem kötekedésből kérdezem, tényleg minden érdekel, ami árfogó tényező. mivel egy pislogás 100ezer forint az építőiparban sok kicsi sokra megy alapon magam is bújom a netet, okosságok után kutatva)
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."
-
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Redondo, Hierro, Casillias
Áremelkedés az ingatlan piacon meg az építőanyag árakon nálunk is van bőven. Infláció év végére 10% lesz (most vagy 8%) sorolhatnám. Ha beleszamolom a támogatást és a drágulás mértékét bőven ti jártok jobban szerintem de mindegy. De ha fordítva lenne a családtámogatási politika akkor hidd el kicsit kinyílna a bicska a zsebedben.kiserik írta:Ha azt nézzük, hogy itthon a munkadíjak és az alapanyag árak 2-4-szeresére nőttek, akkor lehet, hogy nem is baj. Persze van, akinek ez segítség, de van, akinek nagyon nem. Jó dolog lett volna, ha beépítenek védő korlátozásokat. Bár lehet, hogy nem is az volt itt a lényeg.Professore írta: Nekem nem kell azon filozzak hogy az ilyen meg olyan családtámogatás miért nem frankó mert ez nemlétező fogalom nálunk.
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Ok, akkor röviden.Lakásfelújítás. Nem akarok belemenni. Gratulálok annak, aki a 100-200%os áremelkedés és kötelező ÁFA mellett, jobban kijött, mert ideadják a felét. Nekem nem jött ki így a matek.
CSOK: az a baj, hogy sokan azt hiszik ezt kötelezően fel kell venni amiből jön a másik rossz hatás, hogy még inkább tovább nyújtozkodnak, mint ameddig lehetne, mert hát van "ingyen" 10-20-30 millió, mittudoménmennyi. Nem vagyok képben vele.
Ahogy Halfkey is leírta, az általános drágulásnak csak egy eleme valószínű a csok, de mindentől függetlenül mennek fel az árak, nem csak itthon.
Pont ugyanaz, mint a CHF hiteleknél anno, vette fel boldog boldogtalan ész nélkül. Most pedig még jobban megéri felvenni a csok + támogatott hiteleket, de attól, hogy a kamat patika, még vissza kell fizetni, bármilyen meglepő is sokaknak.
És igen, ezek az emberek aztán elmennek szavazni
Covid halálesetek száma: abszolút nem ülök fel a statisztikáknak, sem az itthoninak, sem a külföldinek. Számos példát tudok rá mondani, de a legalapvetőbb, hogy az autóbalesetben meghalt személy, aki covidos volt is a covid miatt halt meg. Pl. én is fel lettem írva covidosnak, anélkül, hogy megvizsgált volna a barom a rendelőben
Nem lett rövid, facom.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
-
- Kedvenc játékosaid: Luis Figo, Xabi Alonso, Raphael Varane, Alvaro Arbeloa
ezen egy ellenzéki kormány sem segített volna. a magyar társadalom mentális és fizikai állapota folyamatos lejtőn van, minden negatív listát vezetünk.1 millió főre jutó halálozásban mintha az élmezőnyben lennék. Vagy lemaradtam valamiről?
Ha azt nézzük, hogy itthon a munkadíjak és az alapanyag árak 2-4-szeresére nőttek, akkor lehet, hogy nem is baj. Persze van, akinek ez segítség, de van, akinek nagyon nem. Jó dolog lett volna, ha beépítenek védő korlátozásokat. Bár lehet, hogy nem is az volt itt a lényeg.Professore írta: Nekem nem kell azon filozzak hogy az ilyen meg olyan családtámogatás miért nem frankó mert ez nemlétező fogalom nálunk.
Nem kell, nyugi Pontosan azt írom le, amit most mondtál. A másik oldalt. Mert így igazságos szerintem. A poén, hogy én a munkám miatt elégedett vagyok a kormánnyal. Persze lehetne jobb is, de volt rosszabb is.Realista24 írta:Ami füst az egyik oldalon, te a másikon. Inkább ignorállak egy darabig, mert ennek nem lesz jó vége.kiserik írta: 1 millió főre jutó halálozásban mintha az élmezőnyben lennék. Vagy lemaradtam valamiről? Az viszont tény, hogy a szükségesnél 8szor több lélegeztető gépet vettek, egy azóta már végelszámolás alatt álló cégen keresztül, 5szörös áron, a Covid alatti ár 5szöröse.
Lakásfelújítás. Nem akarok belemenni. Gratulálok annak, aki a 100-200%os áremelkedés és kötelező ÁFA mellett, jobban kijött, mert ideadják a felét. Nekem nem jött ki így a matek.
A csók is egyből beépült a vételárba, így sokat segített azoknak, akik ingatlan kereskedelemmel foglalkoznak vagy eladásra építenek házat.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Ami füst az egyik oldalon, te a másikon. Inkább ignorállak egy darabig, mert ennek nem lesz jó vége.kiserik írta:1 millió főre jutó halálozásban mintha az élmezőnyben lennék. Vagy lemaradtam valamiről? Az viszont tény, hogy a szükségesnél 8szor több lélegeztető gépet vettek, egy azóta már végelszámolás alatt álló cégen keresztül, 5szörös áron, a Covid alatti ár 5szöröse.Realista24 írta: Minden más ország rendesen helytállt a vírusban? Biztos én maradtam le erről.
Lakásfelújítás: rengeteg embert ismerek, akinek igenis segítség volt. Bár akkor lehet, nem átlagemberek.
CSOK is sokat segíthet, ha okosan haszánlja az ember.
Lakásfelújítás. Nem akarok belemenni. Gratulálok annak, aki a 100-200%os áremelkedés és kötelező ÁFA mellett, jobban kijött, mert ideadják a felét. Nekem nem jött ki így a matek.
A csók is egyből beépült a vételárba, így sokat segített azoknak, akik ingatlan kereskedelemmel foglalkoznak vagy eladásra építenek házat.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
-
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Redondo, Hierro, Casillias
Nekem nem kell azon filozzak hogy az ilyen meg olyan családtámogatás miért nem frankó mert ez nemlétező fogalom nálunk.
- ___Samy___
Az oktatasban nagyon sok felesleges dologra koltik a lovet, amire meg kellene, arra nincs. Most is kapott a sulink 2 dront, 2 3D nyomtatot a mar meglevo azt sem tudom hany LEGO robot meg mit tudom en mar milyen robotok melle. Ertelme valoszinuleg csak annyi volt, hogy egy a tuzhoz kozel ulo ember jol jart ezzel az egesszel, mert amugy full felesleges. Olyan gyerekek kezebe egyszeruen lehetetlen ilyesmit adni, akik hozzank jarnak (direkt nem irok semmi konkretat), mert meg az alap dolgok es a szocializaoldas is a nehezukre esik.1. Az egészségügy és oktatásügybe költött minden egyes forint jó helyre megy.
Az egeszsegugybe meg lehet jo helyre megy a love, de iszonyat a beka segge alatt van az egesz. Aki meg akar gyogyulni vagy hamarabb meg akar gyogyulni, az nagyreszt magankorhazakba vagy magandokihoz megy.
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"
1 millió főre jutó halálozásban mintha az élmezőnyben lennék. Vagy lemaradtam valamiről? Az viszont tény, hogy a szükségesnél 8szor több lélegeztető gépet vettek, egy azóta már végelszámolás alatt álló cégen keresztül, 5szörös áron, a Covid alatti ár 5szöröse.Realista24 írta: Minden más ország rendesen helytállt a vírusban? Biztos én maradtam le erről.
Lakásfelújítás: rengeteg embert ismerek, akinek igenis segítség volt. Bár akkor lehet, nem átlagemberek.
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Minden más ország rendesen helytállt a vírusban? Biztos én maradtam le erről.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- babaking
- Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho
majd linkeljetek best-of videót
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.
Sajnos nagyon sok minden így működik ma Magyarországon. A külső mázas héj alatt rohad az egész.csababarca írta:Jó helyre menne, de nem oda megy az oktatáson belül amibe kellene.füst írta:
1. Az egészségügy és oktatásügybe költött minden egyes forint jó helyre megy.
Most had ne meséljek, de például irányítottan lehet már egy hibajavítót is rendelni, úgy, hogy a tankerület felé kell igényelni, akik aztán majd megrendelik.
A számlán meg egy olyan cég neve és címe van, ami egy üres telek, mező, nincs ott semmi.
Rettenet ami megy, ezeknek a tankerületeknek sincs igazából céljuk, csak az ellenőrzés.
Sokat tudnék még erről mesélni, nagyon sok pénzt öntöttek az elmúlt években az oktatásba, de azok valahol elfolytak, elakadtak, valakik lenyúlták a tankerek szintjén.
Mondhatja a kormány, hogy adott oktatásra X milliárd forintot, ami egy tény. Csak hogy mire lett elköltve az az X milliárd, az megint más kérdés.
Remek dolgok a stadionok, de a TAO-nak köszönhetően csak egy pénzmosoda. Remekül helyt álltunk a vírusban, mint minden más ország, csak közben sikerült kétes lélegeztető gép és vakcina bizniszbe keveredni, hogy a párt közeli maszk és fertőtlenítő bizniszről ne is beszéljünk. Szép dolog a lakásfelújítási támogatás, de megfelelő korlátozások hiányában ez csak egy átlátszó bevételi forrás az üres kincstárba az átlagembernek szinte semmit nem segít. A csokról ne is beszéljünk... Sok sok jó dolog van, de így vagy úgy, valahogy mindig kukacos lesz az az alma.
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
-
- Kedvenc játékosaid: SR4
- Kedvenc csapatod: RMA
Pipita írta:Elnézést az offért:babaking írta:
Végül is önként jelentkezett rá, és még mindig nem birkázta le senki. Lehet, hogy innen indítjuk az Országot felvirágoztató új vitakultúrát
Ma este hatkor indul a Partizán új műsora Közgyűlés címmel, aminek, ha jól értelmezem, pontosan ez lesz a célja. Sima polgárok fognak vitatkozni - Gulyás Marci moderálásával - társadalmi kérdésekről.
valamelyik nap gondolkoztam ezen, hogy jóvolna egy ilyen, még énis szivesen elmennék egy ilyenbe kiadni magamból a dühöt a kormány iránt
- csababarca
- Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
- Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.
Jó helyre menne, de nem oda megy az oktatáson belül amibe kellene.füst írta:
1. Az egészségügy és oktatásügybe költött minden egyes forint jó helyre megy.
Most had ne meséljek, de például irányítottan lehet már egy hibajavítót is rendelni, úgy, hogy a tankerület felé kell igényelni, akik aztán majd megrendelik.
A számlán meg egy olyan cég neve és címe van, ami egy üres telek, mező, nincs ott semmi.
Rettenet ami megy, ezeknek a tankerületeknek sincs igazából céljuk, csak az ellenőrzés.
Sokat tudnék még erről mesélni, nagyon sok pénzt öntöttek az elmúlt években az oktatásba, de azok valahol elfolytak, elakadtak, valakik lenyúlták a tankerek szintjén.
Mondhatja a kormány, hogy adott oktatásra X milliárd forintot, ami egy tény. Csak hogy mire lett elköltve az az X milliárd, az megint más kérdés.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
- Pipita
- Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
- Kedvenc csapatod: Real, Leeds
Elnézést az offért:babaking írta:Végül is önként jelentkezett rá, és még mindig nem birkázta le senki. Lehet, hogy innen indítjuk az Országot felvirágoztató új vitakultúrátRealista24 írta: Füst úgy érezheti magát, mint a diák, aki nem tanult történelem érettségire és kapja a kérdéseket, hogy legalább kettest tudjanak neki adni.
Ma este hatkor indul a Partizán új műsora Közgyűlés címmel, aminek, ha jól értelmezem, pontosan ez lesz a célja. Sima polgárok fognak vitatkozni - Gulyás Marci moderálásával - társadalmi kérdésekről.