Madridom Filmklub

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: nmate » 2021. november 2., kedd 6:27

gunner írta: Ma én is felfrissítem az emlékeim a filmről, tényleg láttam. Nem hagyott mély nyomott, már nem is emlékszem a cselekményre, de akkor hirtelen sokkolt az élmény.
Értékelés? Éjfél volt a határidő.

Realfan1
Kedvenc játékosaid: CR, Modric, Diego Milito , Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: Realfan1 » 2021. november 1., hétfő 22:02

The eyes of my mother

Hát gondolkoztam, hogy aludjak-e rá egyet, de nem akartam ellőni a csúszás kártyát ilyen hamar. Mikor végeztem vele el sem tudtam dönteni, hogy ez tetszett-e, vagy nem. Most, hogy már kicsit ülepedett a film, inkább azt mondom, hogy ez nagyon rossz volt.

Mondanivalóját értem, de azt nem, hogy miért kellett egyáltalán elkészíteni ezt a filmet? Nincs problémám a művészfilmekkel, előttem felhozták a Sátántangót, azt is sikerült 2x végignéznem.
Itt már a nem túl hosszú játékidő felénél alig vártam, hogy történjen valami számomra értékelhető pillanat, de az maximum a stáblista volt. Egy sötét (na nem azért mert fekete-fehér :mrgreen: ), borzasztóan öncélú, és művészieskedő katyvasz lett a végére szerintem. Talán annyi pozitvuma van a hossza mellett, hogy megpróbált egyedi lenni és ezt a végeredmény ellenére is értékelem.

Féltem az ajánlástól, hogy horror lesz, mert nem kedvelem a műfajt. Mint kiderült ez az alkotás sokkal inkább egy nagyon depresszív pszichodráma szerűség. Ennél egy Péntek 13 féle slashert is jobban élveztem volna, pedig az sem egy remekmű szerintem (bocsi Remy).

3.5/10-et adok rá. Sajnálom, de nagyon nem az én világom volt ez a film. :-(

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2021. november 1., hétfő 18:45

Online-filmeken fent van. Ha más nincs.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

géza

HozzászólásSzerző: géza » 2021. november 1., hétfő 18:43

Bocs a duplaert, Nine queens nem elerheto semmilyen VoD platformon, es a magyar online oldalokon se talalom. Valakinek van valami tippje hol tudnam nezni?

géza

HozzászólásSzerző: géza » 2021. november 1., hétfő 18:34

The eyes of my mother

Egyetertek Fausttal abban, hogy en sem ertem, hogy minek keszult el ez a film, mit akar mondani. Leginkabb az volt az erzesem, hogy a rendezo akart csinalni egy muveszi, meghokkento filmet, es ezek a jelenetek jutottak eszebe, egymas utan rakosgatta oket, ket jelenet koze rakott par stativ Satantangot idezo atmenetet, aztan kiadta, hogy nesze, nezzetek.

Szerencsere nem horror volt, mert azt nagyon nem birom, a pszicho dramakkal ilyen love-hate kapcsolatom van, de ahogy irta valaki, a pszicho drama vonal nem tud nagyon mukodni, mert csak kivulrol nezzuk a lany tenykedeset.

Egesz film alatt kenyelmetlenul ereztem magam, elbaszott volt lenyegeben minden, amit lathattunk. A film vegefele belem otlott, hogy legutobb a Human centipedenel lattam hasonlot, de ott legalabb az aldozatok valamennyire ki voltak dolgozva, es szimpatikusak voltak, itt en csak az ido mulasanak tudtam drukkolni, de annak mondjuk nagyon. :mrgreen:

Tobben irtak, hogy neztek volna meg 15-20 percet a filmbol, hat az en reszemrol mar 15-20 perccel korabban vege is lehetett volna, nagyon nem jott at semmi, borzasztoan unalmas volt, az egyetlen ami "tetszett", az a hang es a hangulat volt, de ezek se tetszettek igazan, csak elertek a hatasukat.

Mindezek ellenere nem volt egy borzasztoan rossz film, de az atlagnal azert rosszabb volt. Az en skalam valahogy igy nez ki : 1-3 - borzasztoan rossz filmek, 4-5 rossz filmek jo kvalitasokkal, 6 - atlag, 7+ jo filmek. Szoval ennek egy 4,5-ot adok most.

Limaten
Kedvenc játékosaid: Gerrard, Henry, Modric, Zidane, Kroos

HozzászólásSzerző: Limaten » 2021. november 1., hétfő 18:00

The Eyes of My Mother

Tegnap este néztem meg, aztán akartam is írni egyből róla, de erre tényleg aludni kellett egyet.
Nem kedvencem a horror, nem is igazán tudom mi az, pontosabban mi számít annak. Kicsit kényelmetlen volt nézni, de hát gondolom erről szólna a dolog :D. Mást célja nem igazán volt, legalábbis én nem láttam, h lett volna.
A történet túl rövid (vagy túl röviden van elmesélve) ahhoz, h történetnek lehessen nevezni, elbírtam volna még egy fél órát. Inkább felzavaró képek sora volt nekem, mint egy komplett film.
A logikai hibákat próbáltam elengedni (mert hát nem erről szól, de emlékem szerint volt bőven) és leegyszerűsíteni, de így sem igazán akart összeállni egy egésszé a fejemben.
A fekete-fehér kép nekem hozzáadott az élményhez, szerintem színesben még gagyibb lett volna, így legalább elhittem, hogy ez most ott lesz a szeren :D. Tetszettek a shotok (v kameraszögek, kameraállások, h kell ezt mondani? :D). Nem vagyok hozzászokva az ilyen szögekhez és lehet csak azért jöttek be, meg gondolom a horrorokban ezek gyakoriak.

Nem az én filmem és szerintem nem volt jó, de legalább ergya nem volt :D. Egy kicsit más, mint a többi film, de ez hozzá is adott, meg el is vett: 5,5/10

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2021. november 1., hétfő 17:56

Közben megjöttem, ha jól látom még vagytok páran. Reggelre legyen meg.

Ajánlásra kíváncsi vagyok, szerencsére ez watchlistről van :D

Raúlito
Kedvenc játékosaid: Raúl, Cristiano Ronaldo, Modric, Isco, Ramos, Marcelo

HozzászólásSzerző: Raúlito » 2021. november 1., hétfő 17:41

The Eyes of my Mother

Személy szerint pontosan az ilyen, egyedi filmek miatt vagyok itt és tartom szerencsének, hogy csatlakozhattam a legutóbbi körökhöz :)

Erről az alkotásról nem is hallottam volna, ha nincs az ajánlás, így már ezért is jár egy nagy pacsi :agree: Bár több nagyon bizarr jelenetet látunk, de inkább lélektani drámaként írnám le, mint horrornak e filmet, melynek nagyon letisztult képi világa és ezt erősen ellenpontozó, meghökkentő és provokatív "története" van.
Azért írom így idézőjelben, mert se igazi történet vagy lineáris cselekmény nincs, illetve amit látunk az inkább Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!egy "mozgóképesített regény/novella" 3 fejezete, mely a főszereplő aspektusából mutatja be a magánya megtörésére tett kísérleteit. A rendező bár elkövetett néhány hibát - a zene lehetett volna disszonánsabb, szabálytalanabb, ezáltal a filmhez jobban illő, helyenként tetten érhető a hatásvadászat és az esztétizáló szándék - de összességében egy nagyon autonóm és érdekes kísérletet láthatunk
A rendezés, az operatőri munka és a főszereplő Kika Magalhaes (a csajnak nagyon erős mimikája van és nagyon szuggesztív) játéka miatt egy olyan film született, mely beszippant és emlékezetes marad, mert - amit egy mozgóképes alkotásban én nagyon szeretek - van hangulata és saját atmoszférája! Egyébként olvastam, hogy többen nem találtátok, az Ok.ru oldalon FHD minőségben, magyar felirattal nézhető :)

Még egyszer nagy köszönet az ajánlásért és nálam ez 8/10
"Vannak, akik azt hiszik, a futball olyannyira fontos, hogy úgyszólván élet-halál kérdése. Mindig elszomorít, ha ilyen véleményt hallok. Biztosíthatok mindenkit: a futball sokkal, de sokkal fontosabb."

Bill Shankly

géza

HozzászólásSzerző: géza » 2021. október 31., vasárnap 22:58

En holnap nezem, nem birtam ravenni magam elobb, utalom a horrorokat, es az eddigi ertekelesek se hoztak meg jobban a kedvem. :mrgreen:

soadroli
Kedvenc csapatod: a másik

HozzászólásSzerző: soadroli » 2021. október 31., vasárnap 22:56

Faust írta: Na mi van gyerekek, mindenki halottak napjára tartogatja ezt a csodás filmalkotást? :mrgreen:
Remy elvette a kedvüket a lehúzásával. Kössz Remy, megölted a klubot. :mrgreen:
Kép

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2021. október 31., vasárnap 22:54

2 órás játékidő fölé nem nagyon kell menni, mikor már a 76 perc is nehézséget okoz. :mrgreen:
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

New England Patriots

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2021. október 31., vasárnap 22:48

Na mi van gyerekek, mindenki halottak napjára tartogatja ezt a csodás filmalkotást? :mrgreen:

Remy
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2021. október 29., péntek 20:27

A KILENC KIRÁLYNŐ

Egy könnyedén fogyasztható, zsivány, csavarokkal teli móka. A dél-amerikai mivolta miatt volt egy laza, könnyed íze az egésznek.

Egészen Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!a film záró képsoráig működött is minden. Megvolt a tempója a sztorinak, okosan adagolta a kisebb csavarokat, amivel lényegében nem tudta elveszteni a nézőt. Talán egy kicsit lassabb volt a kelleténél, és épp ezért vált kissé túlzóvá a lezárás. Legalábbis számomra. Egy hirtelen váltás, majd stáblista. Nem illett az összképbe, még, ha benne is volt a meglepetés.

Ajánlásnak kiváló. Érdemes megnézni. 7/10
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

New England Patriots

Realfan1
Kedvenc játékosaid: CR, Modric, Diego Milito , Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: Realfan1 » 2021. október 29., péntek 18:16

Pipita írta:
Elnézést hogy belepofázok, de nagyon nevetek :mrgreen: Sokat gondolkodtam hogy befér-e ez a kör nekem, de végül sajnos arra jutottam, hogy nem tudnám most normálisan végigcsinálni, pedig megvolt, hogy mit ajánlanék: a Nueve Reinast akartam nagyon, el is terveztem hogy majd a következő körbe jövök mindenképp, és be is dobom. :mrgreen: :mrgreen:

Kíváncsi leszek a véleményekre, az ajánlás szerintem 10/10, részemről jár is a képzeletbeli 10/10 meg a virtuális pacsi :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Na ennek örülök, hogy legalább van egy pozitív visszajelzés. :) Régen láttam már ezt a filmet, de megmaradt kellemes emlékként és amikor felhozódott a Filmklub én is egyből ezt akartam ajánlani. Még Remyt is kérdeztem, hogy mennyire passzolna ide szerinte. Azóta újráztam és tetszett most is. Bízom benne, hogy javarészt a többieknek is bejön majd.
soadroli írta: én leszedtem eredeti nyelven, de passzoló feliratot nem találtam. ha valaki tud, linkelje már légyszi, ne kelljen magyarul nézni :D
feliratok.info-n található felirat, de nem biztos, hogy passzol hozzá, esetleg VLC-n időzítővel meglehet próbálni, hátha.
Faust írta: De nem baj ha valami guglidrajvon vagy valamin megoszt velunk a nagyerdemu egy rendes ripet ha tud. :mrgreen:
Sajnos én sem nagyon találtam jobb minőségűt, csak DVDrip-et. Viszont nem a látványon van a hangsúly nyugi. Maximum a szemnek lesz furcsa a sok HD után. :D Ha valamilyen torrent oldalon lelnék jobbat mindenképp feltolom drivera és közzéteszem.

oldmeesee
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Kroos

HozzászólásSzerző: oldmeesee » 2021. október 29., péntek 17:39

soadroli írta: én leszedtem eredeti nyelven, de passzoló feliratot nem találtam. ha valaki tud, linkelje már légyszi, ne kelljen magyarul nézni :D
https://www.feliratok.info/index.php?se ... r&tab=film

soadroli

HozzászólásSzerző: soadroli » 2021. október 29., péntek 16:23

én leszedtem eredeti nyelven, de passzoló feliratot nem találtam. ha valaki tud, linkelje már légyszi, ne kelljen magyarul nézni :D
Kép

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2021. október 29., péntek 15:43

De nem baj ha valami guglidrajvon vagy valamin megoszt velunk a nagyerdemu egy rendes ripet ha tud. :mrgreen:

soadroli

HozzászólásSzerző: soadroli » 2021. október 29., péntek 11:59

szomorúan látom hogy nincs belőle csak dvdrip :( na mindegy, ha jó lesz a film, akkor nem baj.
Kép

Pipita
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

HozzászólásSzerző: Pipita » 2021. október 29., péntek 11:14

Realfan1 írta: Nem tudom délután lesz-e időm, ezért hozom most az ajánlásom. Véleményt az Eyes of motherről hozom hétvégén, csak még nem értem a végére. :(

Nine Queens

Mikor megkaptam a krimi kategóriát egyből ez a film ugrott be. Nem tudom mennyire ismert, sokan láttátok-e. Manapság elég nagy hype övezi a heist filmeket, ez szerintem kimagasló köztük, szóval ne rémítsen el senkit, ha megijed emiatt :D . Ricardo Darín (neve ismerős lehet a Szemekbe zárt titkokból ez volt a másik film amin gondolkoztam) ezzel a filmmel futott be 2001-ben. Mivel krimi nem nagyon szeretnék róla többet írni, nehogy a filmélmény rovására menjen.
Elnézést hogy belepofázok, de nagyon nevetek :mrgreen: Sokat gondolkodtam hogy befér-e ez a kör nekem, de végül sajnos arra jutottam, hogy nem tudnám most normálisan végigcsinálni, pedig megvolt, hogy mit ajánlanék: a Nueve Reinast akartam nagyon, el is terveztem hogy majd a következő körbe jövök mindenképp, és be is dobom. :mrgreen: :mrgreen:

Kíváncsi leszek a véleményekre, az ajánlás szerintem 10/10, részemről jár is a képzeletbeli 10/10 meg a virtuális pacsi :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

gunner
Kedvenc csapatod: Arsenal

HozzászólásSzerző: gunner » 2021. október 29., péntek 6:46

Nagyon jó film, és jó ajánlás :)
"And my heart will leave you never."

Vissza: