Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
füst
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Politika

HozzászólásSzerző: füst » 2021. november 9., kedd 21:56

Nagyon nagyon régóta vitáztam energetikáról laikusokkal és sok esetben szakmabeliekkel is, mindig az volt a vége hogy hülye vagyok, vagy jól megfizetnek.
Hát... úgy néz ki ezen a télen sok háztartás megfog ismerkedni az ellátásbiztonság fogalmával, akkor is ha nem akar, akkor is ha nem tudja miért van áramkimaradás.
Feltételezem kell majd pár blackout meg pár hűvös éjszaka, és hátha akkor megfelelő irányba mennek majd a dolgok.

A másik meg... az európai vezetők... nagy ötlet volt egyszerre lekapcsolni a nukikat és embargózni az oroszokat... most szépen visszaadják, aztán lehet pislogni a gyertyafénynél.
Az öreg Bud szavai idevágnak. Tizet öt centért. Nagy koponya vagy.

raul 4 ever
Kedvenc játékosaid: Carvajal, Eder, Alaba, Mendy, Case, Modric, Kroos, Fede, Vini, BigBenz

HozzászólásSzerző: raul 4 ever » 2021. november 9., kedd 21:29

füst írta:
h3x0r írta: Fb csoportból: "KÉRDÉSEM : mit mondjunk mi környezetvédők az embereknek????"
"Bocs fiúk ezt csúnyán elkúrtuk, de keine panik, itt a megoldás:
Vegyél egy cserepet, meg három mécsest. Hívd át a szomszédból a bantu négert a kanapédra és amig ő melegszik a mécsesednél addig érezd jól magad mellette. Márciusban találkozunk, Tschüss."

https://www.youtube.com/watch?v=554sSVKvuL0
Ó, pont ide jó lesz.. Sipos úr ma lidl-be ment volna és pont villanyarmageddon volt.. De no para, hozták egy platós kisteherrel a bigass dízelgenerátort és már pörögtek is az amperek.
A boltba.
Kocsit nem tudott tölteni..

#greenlife
#hupszika..
2021 04 20 - Ceferintakaroggy

2009 07 09 - 2023 06 06 - uno, dos, tres, Hala Madrid

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2021. november 9., kedd 21:13

füst írta:
h3x0r írta: Fb csoportból: "KÉRDÉSEM : mit mondjunk mi környezetvédők az embereknek????"
Vegyél egy cserepet, meg három mécsest. Hívd át a szomszédból a bantu négert a kanapédra és amig ő melegszik a mécsesednél addig érezd jól magad mellette. Márciusban találkozunk, Tschüss."

Az nem a szomszed, hanem a neni szoke unokajat kezelgeti. :mrgreen:

El Sie7e
Kedvenc játékosaid: Raúl

HozzászólásSzerző: El Sie7e » 2021. november 9., kedd 21:07

amúgy pont ma szakadt be 11%-ot a holland gáztőzsde mert a gazprom elkezdte feltölteni az európai tározóit
persze így is kb megduplázódott tavalyhoz képest az árfolyam
:x

jövő tavaszra 50 euró/MWh környékére szépen le fog csorogni az ár, viszont ha ez a mostani őszi téli pánikhelyzet nem ébresztette fel az eu-s döntéshozókat, hogy kurva nagy baj van, akkor betyár évek elé nézünk és valóban elkezdhetünk betárazni gyertyákat, nem csak a karácsony miatt :shutup:
“Mindig emlékezz rá; a Real Madrid azért harcol, hogy megvédje a dicsőségét, a többi csapat pedig azért harcol, hogy felérjen a Real Madrid szintjére. Ez az igazság.”
egy 64 éves Real Madrid drukker

füst

HozzászólásSzerző: füst » 2021. november 9., kedd 21:05

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2021. november 9., kedd 20:28

'shutterisland írta: facebookon kovetem a beol-t (asszem minden megyenek megvan a sajat verzioja ebbol az oldalbol, ez a bekes megyei) hat elkezdtek egy nagyon kemeny lejarato kampanyt nyomni mzp ellen, napi egy uszito poszt, a kommenteknel daraljak rendesen es az osszes nem ot szido komment torolgetve.
mindenhol indul a buli lassan. :mrgreen:

mas : miniszterelnoki vita varhato ? azt megneznem.
ezek a beol, baol stb megyei lapok felülről vezéreltek, szóval mindegyiken ugyanaz megy. (persze vannak lokális hírek is, megbúvó Gyurcsány szállal).

OV biztos nem fog leülni vitázni, ő ezt a gyengeség jelének tekintené, és most se látszhat gyengének, egy kicsit sem.
meg igazából ugyanaz lenne mint a parlamenti vitákon, nem a kérdésekre válaszolna, csak nyomná a mantrát.
helyében én se állnék bele egy ilyen vitába, neki ez felesleges.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2021. november 9., kedd 20:23

facebookon kovetem a beol-t (asszem minden megyenek megvan a sajat verzioja ebbol az oldalbol, ez a bekes megyei) hat elkezdtek egy nagyon kemeny lejarato kampanyt nyomni mzp ellen, napi egy uszito poszt, a kommenteknel daraljak rendesen es az osszes nem ot szido komment torolgetve.
mindenhol indul a buli lassan. :mrgreen:

mas : miniszterelnoki vita varhato ? azt megneznem.

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2021. november 9., kedd 20:20

Fb csoportból: "Egy kérdést szeretnék feltenni most ( kb 1 hónap múlva sok tucat millió polgár fogja ezt kérdezni ( pl Németország , Ausztria , úgy EU álltalába) Annó az Európai zöldek nyomására le lettek állítva a jelentősebb ATOMERŐMŰVEK , le lettek állítva nagy tömegben a SZÉN ERŐMŰVEK , Felborult az EU elektromos energia termelése . MA ENERGIA HIÁNY LETT a környezetbarát zöld energia termelő szél és nap erőművek mellé STAND BY GÁZZERRŐMŰVEKET KELL BEÁLLÍTANI DE GÁZ NINCS , MA EURÓPÁBAN ENERGIA KRÍZIS LETT és ARANY ÁRAK !!! köszönhetően a zöldek nyomásának . KÉRDÉSEM : mit mondjunk mi környezetvédők az embereknek????"

Nem csapom le a magas labdát.
füst írta:
Hol vagy füst? :kalapos:

Pipita
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

HozzászólásSzerző: Pipita » 2021. november 9., kedd 14:40

raul 4 ever írta: Nem kell értelmesnek lenni, hogy politikus legyél.
Ezt mondjuk pár évszázada sajnos irónia nélkül tapasztalja már a magyar. :lol: :lol: :lol:

raul 4 ever
Kedvenc játékosaid: Carvajal, Eder, Alaba, Mendy, Case, Modric, Kroos, Fede, Vini, BigBenz

HozzászólásSzerző: raul 4 ever » 2021. november 9., kedd 14:34

Nem kell értelmesnek lenni, hogy politikus legyél. Tessék... (az a qva liberalizmus :D, ide vezet)

Orvosokról nem mondott valamit? Minek az a 7 év? meg gyakorlat, szakosodás, stb.. Kis fahéjas gondolat a nagy marhától.. Vicces..
2021 04 20 - Ceferintakaroggy

2009 07 09 - 2023 06 06 - uno, dos, tres, Hala Madrid

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2021. november 9., kedd 13:39

Az a fegyőr gyerek egy vicc. :D Csoda h még csak most vették le az első sorból a Momentumnál. Miniszterelnök-jelölt. :lol: :lol: :lol:

füst

HozzászólásSzerző: füst » 2021. november 9., kedd 10:14

Fegyőr Bandi azt mondta nem kell ahhoz diploma hogy valaki közgazdásznak nevezhesse magát.
Szóval sziasztok, mától közgazdász vagyok. :D
Meg azt is mondta, hogy a villamosmérnököt sem a diploma teszi. Ezt meg akkor tanulnom is kár volt. :D

illgner

HozzászólásSzerző: illgner » 2021. november 9., kedd 0:14

Pipita írta:
illgner írta: Az lehet, de én morcos lettem volna, ha bármelyikre is köteleztek volna, mert egyik sem érdekel. Szerencsére az én időmben még a Ben Hur-ra meg a Csillagok háborújára vittek bennünket, amiben semmi politika nem volt, pláne nem propaganda.
A Ben Hurt nagyon kicsi koromban láttam, így arról nem tudok nyilatkozni, de a Star Wars tele van keresztény meg buddhista propagandával, ha már. :mrgreen: :mrgreen: Na meg a Sithek bosszúja vagy melyik az konkrétan egy éljen az amerikai liberális demokrácia metafora, nem? :lol: A gonosz diktátor meg akarja dönteni a köztársaságot, de a nép nem hagyja magát. Valami ilyesmi, nem? :lol:
Én az első hármat láttam a Csillagok háborújából, a többi már nem érdekelt, a 4. résztől az már tényleg agymosás. Azért az első kettő brutálisan ütős volt a 80-as évek környékén, annyian voltunk a moziban, hogy pótszéket kellett betenni :D És ezek tényleg nagyon jól eltalált mesék voltak. Lényegében gyerekeknek.

Pipita
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

HozzászólásSzerző: Pipita » 2021. november 9., kedd 0:05

ateeemadrid írta: kis esti csemege.

egyébként ezt a magyar jetit tényleg bátran ajánlom bárkinek, 444 ide vagy oda, bár tény, fel tudja baszni az embert. :lol:
Épp ezt jöttem beküldeni, így kell pénzt lopni a halott honfitársaink holttestén. :) Büszke lehet magára az összes résztvevő. Elképzelni se merem, meddig tudnak még süllyedni.

Amúgy amit Plankó Gergő meg Ács Dani csinál, az maga a nagybetűs újságírás.
illgner írta: Az lehet, de én morcos lettem volna, ha bármelyikre is köteleztek volna, mert egyik sem érdekel. Szerencsére az én időmben még a Ben Hur-ra meg a Csillagok háborújára vittek bennünket, amiben semmi politika nem volt, pláne nem propaganda.
A Ben Hurt nagyon kicsi koromban láttam, így arról nem tudok nyilatkozni, de a Star Wars tele van keresztény meg buddhista propagandával, ha már. :mrgreen: :mrgreen: Na meg a Sithek bosszúja vagy melyik az konkrétan egy éljen az amerikai liberális demokrácia metafora, nem? :lol: A gonosz diktátor meg akarja dönteni a köztársaságot, de a nép nem hagyja magát. Valami ilyesmi, nem? :lol:

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2021. november 8., hétfő 22:49

Kálomista filmje arra tök jó lesz, hogy a gyerekeink 30 év múlva a Madridom Filmklubban ajánlhassák egymásnak mint kuriózum.

:D

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2021. november 8., hétfő 21:58

Mondjuk a Sorstalansag filmvaltozatat muveszettorteneti remekmunek hivni eros tulzas, egy kalap szar az a film, de legalabb nem agymosas rendelesre.

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2021. november 8., hétfő 21:52

Ketto film es muveszettorteneti remekmuvet hasonlitunk Kalomista - nempropagandisztikus - szemetkupacahoz?

Engem erdekelne a tema, mert ott indult el a szakadek fele a Magyar Koztarsasag es ez volt a NER letrejottenek a kezdete. Egy olyan vizvalaszto esemenysorozat, amit evtizedek mulva a tortenelemkonyvek is oldalakon at fognak taglalni, az elozmenyeivel es a kovetkezmenyeivel egyutt.
De ez a szar egy politikai megrendelesre keszult agymosas, nem hiaba izmoznak ennyire a vetitessel es viszik az iskolasokat. Konnyen be lehet adni egy alternativat a 2006-ban meg totyogoknak.

illgner

HozzászólásSzerző: illgner » 2021. november 8., hétfő 21:49

Az lehet, de én morcos lettem volna, ha bármelyikre is köteleztek volna, mert egyik sem érdekel. Szerencsére az én időmben még a Ben Hur-ra meg a Csillagok háborújára vittek bennünket, amiben semmi politika nem volt, pláne nem propaganda.

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2021. november 8., hétfő 21:34

Mondjuk egyik sem (elő)választásra időzített propagandafilm.

illgner

HozzászólásSzerző: illgner » 2021. november 8., hétfő 21:32

ateeemadrid írta: Ha már elkúrtuk mozis sztori, akkor azért szerintem messze az volt a legmeredekebb, hogy középiskolásokat tanítási időben vittek nézni, azért az már nagyon kommunista tempó. :lol:
Emlékeim szerint a Sindler listájára és a Sorsatlanságra is vitték a gyerekeket az iskolából. Akkor senki nem emlegetett kommunizmust.

Vissza: