Minden, ami válogatott

Foci a Real Madridon túl...

Szerinted hol végez a csoportban a válogatottunk?

A szavazás 2023. december 18., hétfő 10:28-kor befejeződött.

1.
8
15%
2.
21
38%
3.
18
33%
4.
8
15%

Szavazatok száma: 55

Süti
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Minden, ami válogatott

HozzászólásSzerző: Süti » 2021. november 17., szerda 9:31

Realista24 írta: Semleges szurkolói szemmel sok értelme nincs ezeknek a csapatoknak.

De ha ezt a gondolkodásmódot egy szinttel feljebb ültetitek, akkor ugyanezt gondolják rólunk, magyarokról nyugatabbra. Közben meg mekkora élményeket és emlékeket adott nekünk ez a szedettvedett válogatott az elmúlt években.

Adott országnak sokat jelent, ha kimehet a válogatott meccsére szurkolni, netalán egy nagyobb válogatott ellen.
On point. Ti lehet hogy San Marino felett húzzátok meg a vonalat, az angolok meg felettünk,vagy még feljebb, és egy idő után mondjuk szuperligázna a 20 legjobb csapat a 10 vb helyért, a többiek meg kit érdekelnek.
Legends Never Die.

...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic... :sziv:

Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. november 17., szerda 9:18

Semleges szurkolói szemmel sok értelme nincs ezeknek a csapatoknak.

De ha ezt a gondolkodásmódot egy szinttel feljebb ültetitek, akkor ugyanezt gondolják rólunk, magyarokról nyugatabbra. Közben meg mekkora élményeket és emlékeket adott nekünk ez a szedettvedett válogatott az elmúlt években.

Adott országnak sokat jelent, ha kimehet a válogatott meccsére szurkolni, netalán egy nagyobb válogatott ellen.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

raul 4 ever
Kedvenc játékosaid: Carvajal, Eder, Alaba, Mendy, Case, Modric, Kroos, Fede, Vini, BigBenz

HozzászólásSzerző: raul 4 ever » 2021. november 17., szerda 9:12

Marky írta: Persze, Rossi egy jo figura es egy nemzetkozi szinten is ertelmezheto edzo. Van egy jatekrendszer amit ismer, megtudja szervezni a vedekezest es jol megtalalta azt a nehany embert, aki kore lehet epiteni. A Gulacsi, Szalai, Orban, Nagy, Szoboszlai, Sallai, Szalai vonal melle kell mindig megtalalnia azokat, akik kepesek kiemelkedo teljesitmenyre az adott meccsen.
raul 4 ever írta: Én arra gondoltam, hogy nem ott tartunk, mint 20 éve, amikor a kutya nem szólt Dárdaiéknak, hogy van ilyen: Verkapokvskis , hanem (megint) van egy a kerethez passzoló szerethető edző, aki még vakon sincs.
Szerintem pedig akkor meg fentebb is voltunk. Tele voltunk topligas jatekosokkal es az europai masodik vonalban is szep szammal voltak magyarok. Ma korulbelul 13-14 jatekost lehet nyugodt szivvel bevalogatni, akkoriban en ugy gondolom, hogy boven 20 folott volt ez a szam. Az Albania elleni zakok pont ennek a fel-profi mentalitasnak koszonheto, ami a rigai vereseget is hozta. Lovese sincs a nemzetkozi futballrol a magyar edzoknek, az MLSZ-nek, a magyar sajtonak es a szurkoloknak sem. Ha komolyabb melysegekben akarsz a futballrol olvasni, vagy hallani akkor eldugott blogokat, FB csoportokat es Youtube csatornakat kell felkeresned, mert a milliardokbol feltankolt allami sikerpropaganda studiojaban egy olyan ember osztja az eszt, aki kikapott Maltan. Az orszag legnevesebb sportnapilapjanak oldalan pedig napi szinten lehoznak egy hurraoptimista cikket ketto UEFA-FIFA szidas mellett, amiben a semmit bizonygatjak.
A magyar futballkozeg semmit nem lepett elore, tovabbra is “akarasrol” meg “kuzdesrol” beszelnek, ahelyett, hogy megszamolnak mondjuk a nyert/vesztett parharcok aranyat.
Ettol fuggetlenul en is orulok a sikereknek, csak mar a tokom tele van azzal, hogy elferditjuk a valosagot.
Mindenben egyetértek, én inkább Halfkey-nek címeztem a gondolatom (szerinte közel vagyunk a "futottak még" brigádhoz, szerintem (egy normális edzővel, pár (tényleg 2/4) jegyzett játékossal) nem..

Halfkey írta: Fèlreértés ne essék, persze hogy jobbak vagyunk náluk. De a jelenlegi EB létszámmal sztem ez messzire vinne, kevés az olyan csapat aki nem csicska, de nem is stabil EBre résztvevő. Igen mi pont beleesünk ebbe, de szerintem egy ilyen tárgyalásnál akkor felmerülne az is hogy minek egyáltalán selejtező. Nyerje meg a Magyarország szintű csapat ezt a bohóc csoportot aztán majd egy egyenes kieséses párharc valamelyik jó csapat ellen kijutásért.
56 csapat vett most részt a vb selejtezőkön, ha levesszük az amatőröket sem vagyunk szerintem az erősorrend végén.
De én nem akarok erről senkit meggyőzni, hogy nem és senki ne akarjon meggyőzni, hogy de :D
A hibáinkkal együtt/miatt/ellenére szerintem középszarok vagyunk, fejlődni 1000% lehetne hova (főleg ennyi pénzből), viszont a rossz nem ilyen. Olyan volt már, de ez most nem az.. Jó sem, nem vitatom, nem is mondtam.
2021 04 20 - Ceferintakaroggy

2009 07 09 - 2023 06 06 - uno, dos, tres, Hala Madrid

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2021. november 17., szerda 7:35

Szerintem magunkat hibaztathatjuk, hogy Albania ellen 0 pontot sikerult összehozni.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. november 17., szerda 7:29

Mbappé gól+gólpassz - Karim gól.
Finnek is megtudták, hogy a K&K nem szórakozik.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Pad'em

HozzászólásSzerző: Pad'em » 2021. november 16., kedd 23:21

Nem mert Wales is előttünk van az NL rangsorban, mindegy hogy ők vagy a csehek lettek 3-ak. Az osztrákokat lehet inkább hibáztatni, hogy elcseszték az első két helyet :D
"Down for Rodrygo... Éder Militao. Carvajal. It's Carvajal's cross... RODRYGOOO, oooh it's extraordinary!!! They prayed for miracles and miracles arrived! REAL MADRID, THE TEAM OF DREAMS. Where has that come from? How did that happen?!"

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2021. november 16., kedd 23:16

a cseheknek ma meg meglehetett volna, ez esetben mi jottunk volna ki belole jol ?
ezt nem is nagyon lattam sehol megemlitve.

szep lenne a skot-macedon egy portugal/olasz - lengyel mellett. :lol:

Pad'em

HozzászólásSzerző: Pad'em » 2021. november 16., kedd 23:05

'shutterisland írta: nem tudom mi alapjan alakul majd ki a parositas, de lesznek am jo csortek.
Seeded:
Portugal
Scotland
Italy
Russia
Sweden
Wales

Unseeded:
Poland
North Macedonia
Turkey
Ukraine
Austria
Czech Republic

Rácsesztünk, hogy az osztrákok meg a csehek is bukták az első 2 helyet, mi jöttünk volna az NLből utánuk.
"Down for Rodrygo... Éder Militao. Carvajal. It's Carvajal's cross... RODRYGOOO, oooh it's extraordinary!!! They prayed for miracles and miracles arrived! REAL MADRID, THE TEAM OF DREAMS. Where has that come from? How did that happen?!"

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2021. november 16., kedd 23:00

Portugálok jól rábasztak. Életveszélyes a semmi focijuk és lesz pár valamirevaló csapat.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

'shutterisland

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2021. november 16., kedd 22:56

nem tudom mi alapjan alakul majd ki a parositas, de lesznek am jo csortek.

lordgabi
Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2021. november 16., kedd 22:44

VB résztvevő: Szerbia, Spanyolország, Svájc, Franciaország, Belgium, Dánia, Hollandia, Horvátország, Anglia, Németország.
Pótselejtezőt játszik: Portugália, Svédország, Olaszország, Ukrajna, Wales, Skócia, Törökország, Oroszország, Lengyelország, Észak-Macedónia.

Ausztria és Csehország csatlakozik még hozzájuk.
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.
UEFA Bajnokok Ligája - Shakhtar Donetsk 3-4 Real Madrid C.F.
Arena Lviv, Lemberg - A nagy találkozás! :sziv: :salute:

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2021. november 16., kedd 22:10

Persze, Rossi egy jo figura es egy nemzetkozi szinten is ertelmezheto edzo. Van egy jatekrendszer amit ismer, megtudja szervezni a vedekezest es jol megtalalta azt a nehany embert, aki kore lehet epiteni. A Gulacsi, Szalai, Orban, Nagy, Szoboszlai, Sallai, Szalai vonal melle kell mindig megtalalnia azokat, akik kepesek kiemelkedo teljesitmenyre az adott meccsen.
raul 4 ever írta: Én arra gondoltam, hogy nem ott tartunk, mint 20 éve, amikor a kutya nem szólt Dárdaiéknak, hogy van ilyen: Verkapokvskis , hanem (megint) van egy a kerethez passzoló szerethető edző, aki még vakon sincs.
Szerintem pedig akkor meg fentebb is voltunk. Tele voltunk topligas jatekosokkal es az europai masodik vonalban is szep szammal voltak magyarok. Ma korulbelul 13-14 jatekost lehet nyugodt szivvel bevalogatni, akkoriban en ugy gondolom, hogy boven 20 folott volt ez a szam. Az Albania elleni zakok pont ennek a fel-profi mentalitasnak koszonheto, ami a rigai vereseget is hozta. Lovese sincs a nemzetkozi futballrol a magyar edzoknek, az MLSZ-nek, a magyar sajtonak es a szurkoloknak sem. Ha komolyabb melysegekben akarsz a futballrol olvasni, vagy hallani akkor eldugott blogokat, FB csoportokat es Youtube csatornakat kell felkeresned, mert a milliardokbol feltankolt allami sikerpropaganda studiojaban egy olyan ember osztja az eszt, aki kikapott Maltan. Az orszag legnevesebb sportnapilapjanak oldalan pedig napi szinten lehoznak egy hurraoptimista cikket ketto UEFA-FIFA szidas mellett, amiben a semmit bizonygatjak.
A magyar futballkozeg semmit nem lepett elore, tovabbra is “akarasrol” meg “kuzdesrol” beszelnek, ahelyett, hogy megszamolnak mondjuk a nyert/vesztett parharcok aranyat.
Ettol fuggetlenul en is orulok a sikereknek, csak mar a tokom tele van azzal, hogy elferditjuk a valosagot.

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2021. november 16., kedd 22:09

Az a páros a franciáknál. :sziv:
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

raul 4 ever
Kedvenc játékosaid: Carvajal, Eder, Alaba, Mendy, Case, Modric, Kroos, Fede, Vini, BigBenz

HozzászólásSzerző: raul 4 ever » 2021. november 16., kedd 21:42

Marky írta:
raul 4 ever írta: Magunkat nem féltem, tegnapi meccs/eb is mutatta, már pariban tudunk lenni egy jó csapattal. Mennek a "laptoptaktikák", modern felállások, bár a jók ellen a hibáink sokszor azonnal büntetnek.
Azt a rohadt szeptemberi albán zakót bánom.. kár volt 2 pontot adni nekik.. (a hazai verségért "kárpótolt" utána az angol x ), jobban nézne ki a csoport.. Mind1..
A vb talán (túl) nagy álom még.. Ha stabilan eb-zni fogunk, már valami, letojom, hogy ebben a sokcsapatos rendezésben..
A tegnapi meccs pont nem mutat semmit. Egy legjobb jatekosa nelkuli, alapvetoen gyenge lengyel csapatot tudtunk megverni egy teljesen tetnelkuli meccsen. Tovabbra sem volt normalis jatek, a labdakihozatal meg mindig a bazdelore, rengeteg eladott labdaval. Majd ha kepesek leszunk labdat tartani, sok passzal eljutni a tamadoharmadba, akkor lehet stabil EB-rol beszelni es akkor realis eselyunk lesz a VB potselejtezore. Az alban meccsek pedig pont ezen a nagy hianyossagon mentek el.

Lehet, hogy a jelenlegi eredmenyek alapjan kozepcsapat vagyunk, viszont ha megnezzuk, hogy mondjuk Albania hany topligas jatekost tud bevetni, akkor latszik, hogy amig mi stagnalunk, vagy csuszunk lefele, addig a mogottunk levo reteg rohamosan fejlodik. A valogatott egyetlen akademista huzoembere pedig Sallai, 10 ev TAO utan. Ennyire telik jelenleg a magyar futballtol.
Ja, persze, egyértelműen buktuk a párharcot az Albánokkal (pont amiket leírtál miatt)..
Én arra gondoltam, hogy nem ott tartunk, mint 20 éve, amikor a kutya nem szólt Dárdaiéknak, hogy van ilyen: Verkapokvskis , hanem (megint) van egy a kerethez passzoló szerethető edző, aki még vakon sincs.
Abszolút nincs rendben minden, de Rossi kb. kihozza ami a keretben benne van. Tudja és ÉRTI is, hogy egy kisebb/korlátolt csapat hogy tudja a nagyok dolgát megkeseríteni, használ modern gondolatokat.
A csapatban kb. ennyi volt tegnap: vág előre, Szalai megtartja (vagynem), visszapassz, gyömöszölés, lesz valami. 2szer annyit passzoltak a lengyelek, sokkal többet volt náluk a labda, de Rossi szvsz jól főz.

De azért nem az van, hogy ha most meghúznák a vonalat, hogy selejtezőre érdemes és futottak még csapatok, akkor a második kalapban lennénk.. Bizonyos szinten most már elvagyunk. De én csak erre gondoltam, hogy a padon nem egy hülye ül végre..
2021 04 20 - Ceferintakaroggy

2009 07 09 - 2023 06 06 - uno, dos, tres, Hala Madrid

lordgabi
Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2021. november 16., kedd 21:18

Bosznia - Ukrajna meccs eléggé harcos, érdemes nézni, ha nincs jobb program.
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.
UEFA Bajnokok Ligája - Shakhtar Donetsk 3-4 Real Madrid C.F.
Arena Lviv, Lemberg - A nagy találkozás! :sziv: :salute:

'shutterisland

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2021. november 16., kedd 21:17

hollandok csopija baromi izgalmas, kb akarmi lehet meg, jelenleg a norvegok szivnak.
de a csehek es az ukranok csoportja is eles.

kevesbe lenyeges, mert ezek a csapatok altalaban csak szint adnak ( :mrgreen: ) a tornanak, de afrikaban meg kialakult az a 10-es, akikbol 5 parharcban eldol az 5 kijuto.
algeria, tunezia, nigeria, mali, egyiptom, ghana, szenegal, marokko, kongo es kamerun jelenleg.

MVPP

HozzászólásSzerző: MVPP » 2021. november 16., kedd 10:59

Marky írta:
raul 4 ever írta: Magunkat nem féltem, tegnapi meccs/eb is mutatta, már pariban tudunk lenni egy jó csapattal. Mennek a "laptoptaktikák", modern felállások, bár a jók ellen a hibáink sokszor azonnal büntetnek.
Azt a rohadt szeptemberi albán zakót bánom.. kár volt 2 pontot adni nekik.. (a hazai verségért "kárpótolt" utána az angol x ), jobban nézne ki a csoport.. Mind1..
A vb talán (túl) nagy álom még.. Ha stabilan eb-zni fogunk, már valami, letojom, hogy ebben a sokcsapatos rendezésben..
A tegnapi meccs pont nem mutat semmit. Egy legjobb jatekosa nelkuli, alapvetoen gyenge lengyel csapatot tudtunk megverni egy teljesen tetnelkuli meccsen. Tovabbra sem volt normalis jatek, a labdakihozatal meg mindig a bazdelore, rengeteg eladott labdaval. Majd ha kepesek leszunk labdat tartani, sok passzal eljutni a tamadoharmadba, akkor lehet stabil EB-rol beszelni es akkor realis eselyunk lesz a VB potselejtezore. Az alban meccsek pedig pont ezen a nagy hianyossagon mentek el.

Lehet, hogy a jelenlegi eredmenyek alapjan kozepcsapat vagyunk, viszont ha megnezzuk, hogy mondjuk Albania hany topligas jatekost tud bevetni, akkor latszik, hogy amig mi stagnalunk, vagy csuszunk lefele, addig a mogottunk levo reteg rohamosan fejlodik. A valogatott egyetlen akademista huzoembere pedig Sallai, 10 ev TAO utan. Ennyire telik jelenleg a magyar futballtol.
Nehéz vitatkozni azzal, amit írtál, de nekünk meg a négy legjobb játékosunk hiányzott. Hiába, hogy nem volt tétmeccs, azért még is sikerült legyőzni egy nálunk jobban jegyzett csapatot idegenben.

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2021. november 16., kedd 10:36

realistahuni
Kedvenc játékosaid: Zidane, Van Nistelrooy, Modric,
Kedvenc csapatod: Los negros

HozzászólásSzerző: realistahuni » 2021. november 16., kedd 10:01

Harry Maguire becomes England's highest-scoring defender of all time :mrgreen:

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2021. november 16., kedd 9:04

Fèlreértés ne essék, persze hogy jobbak vagyunk náluk. De a jelenlegi EB létszámmal sztem ez messzire vinne, kevés az olyan csapat aki nem csicska, de nem is stabil EBre résztvevő. Igen mi pont beleesünk ebbe, de szerintem egy ilyen tárgyalásnál akkor felmerülne az is hogy minek egyáltalán selejtező. Nyerje meg a Magyarország szintű csapat ezt a bohóc csoportot aztán majd egy egyenes kieséses párharc valamelyik jó csapat ellen kijutásért.

Vissza: