Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
El Sie7e
Kedvenc játékosaid: Raúl
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Politika

HozzászólásSzerző: El Sie7e » 2021. november 16., kedd 16:23

hehetheoriginal írta:
Realista24 írta: https://www.borsonline.hu/aktualis/egy- ... 1637042923

Itt vagy még hehe? :mrgreen:
Akkor ezek utan lehet serulest kivanni pl asensionak?
Ha mar oromkodunk a halaleseten :D :|
(Tudom tudom csak csipkelodunk.....)

De a részletek nincsenek leirva, pl hogy volt e vmi betegsege, ami noveli a rizikot, stb
Most ez lesz, hogy 1-1 esetet kiragadunk, atmegyunk blikkbe?
Hany szazmillio eset van, amikor elkapta, nem volt beoltva, es meggyogyult par nap alatt?
Vagy az nem is lehetseges, mert az a mediaban meg se jelenik?
neked amúgy nincs alapbetegséged? legalábbis nem tudsz róla? a sok sör sem egészséges ám :kalapos:
“Mindig emlékezz rá; a Real Madrid azért harcol, hogy megvédje a dicsőségét, a többi csapat pedig azért harcol, hogy felérjen a Real Madrid szintjére. Ez az igazság.”
egy 64 éves Real Madrid drukker

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2021. november 16., kedd 16:19

Jo tudni, hogy a termeszetes szelekcio meg mindig mukodik :lol:
kiserik írta: Sajnos erről nagyon keveset hallani, hivatalosan szinte semmit, de néhányan röviddel a 3. oltás után elég érdekes körülmények között rosszul lesznek (akár hosszú időre), esetleg elhaláloznak. Ismerek mindkettőből példát.
Bovebb info? Forras?

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2021. november 16., kedd 16:08

Akkor ezek utan lehet serulest kivanni pl asensionak?
Ha mar oromkodunk a halaleseten :D :|
(Tudom tudom csak csipkelodunk.....)

De a részletek nincsenek leirva, pl hogy volt e vmi betegsege, ami noveli a rizikot, stb
Most ez lesz, hogy 1-1 esetet kiragadunk, atmegyunk blikkbe?
Hany szazmillio eset van, amikor elkapta, nem volt beoltva, es meggyogyult par nap alatt?
Vagy az nem is lehetseges, mert az a mediaban meg se jelenik?
thereisonly1ronaldo

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2021. november 16., kedd 15:09

Köszönöm a pozitív kommenteket, maradok a pfizernél. :mrgreen: :lol:
Nem illik.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. november 16., kedd 13:58

https://www.borsonline.hu/aktualis/egy- ... 1637042923

Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2021. november 16., kedd 13:54

Berti írta:
kiserik írta:
Sajnos erről nagyon keveset hallani, hivatalosan szinte semmit, de néhányan röviddel a 3. oltás után elég érdekes körülmények között rosszul lesznek (akár hosszú időre), esetleg elhaláloznak. Ismerek mindkettőből példát.

Édesapám pont most lett gyorsteszten pozitív, 70 éves, kicsi láz, 2 Pfizer (ma kapta volna reggel a 3.at). Meglátjuk.
Te egy ritka idegesítő kis mocsokság vagy :mrgreen: de az öregnek jobbulást, reméljük nem lesz baj. :agree:
I AM BADMAAAN!!! :mrgreen:

köszönjük szépen!
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

Berti

HozzászólásSzerző: Berti » 2021. november 16., kedd 13:48

kiserik írta:
Remy írta:

Jó kis Janssen.

Itt kint Bécsben azt lövettük be. Mondom nekem elég az egy, aztán hagyjanak békén. Most meg jöhet az újabb, mert már nem elég... :)

Na, de a lényeg. Megkaptam, 1 percre rá le is rakott. Ájulás szélén voltam. Ki is hívták a mentőket... Kötelező köröket lefutottuk, infúzió, majd haza. Estére kis láz, másnap átlagos fejfájás, meg pár napig gyengeség, de amúgy a beadás utáni hercehurca ellenére lófasz volt.

Asszony jobban bírta, neki hányingere lett pár percre rá, majd este kis láz.
Sajnos erről nagyon keveset hallani, hivatalosan szinte semmit, de néhányan röviddel a 3. oltás után elég érdekes körülmények között rosszul lesznek (akár hosszú időre), esetleg elhaláloznak. Ismerek mindkettőből példát.

Édesapám pont most lett gyorsteszten pozitív, 70 éves, kicsi láz, 2 Pfizer (ma kapta volna reggel a 3.at). Meglátjuk.
Te egy ritka idegesítő kis mocsokság vagy :mrgreen: de az öregnek jobbulást, reméljük nem lesz baj. :agree:

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2021. november 16., kedd 13:39

Remy írta:
ziro4vr írta: Én holnap megyek végül a 3. körre, Pfizer elvileg (bár a Janssen is elgondolkodtatott ha van..vélemény róla?), hehe ugye nem fogsz a keletinél tüntetni az xs-es K.Ronaldo mezedben? :mrgreen:
Jó kis Janssen.

Itt kint Bécsben azt lövettük be. Mondom nekem elég az egy, aztán hagyjanak békén. Most meg jöhet az újabb, mert már nem elég... :)

Na, de a lényeg. Megkaptam, 1 percre rá le is rakott. Ájulás szélén voltam. Ki is hívták a mentőket... Kötelező köröket lefutottuk, infúzió, majd haza. Estére kis láz, másnap átlagos fejfájás, meg pár napig gyengeség, de amúgy a beadás utáni hercehurca ellenére lófasz volt.

Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

Pipita
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

HozzászólásSzerző: Pipita » 2021. november 16., kedd 13:36

https://tasz.hu/cikkek/legalizalja-a-fi ... atatorveny
Nagy csendben elfogadták a parlamentben azt a törvényjavaslatot, ami lényegében legalizálja a voksturizmust, és ezzel veszélyeztetheti a jövő évi választások tisztaságát. A kormány salátatörvénybe rejtette a módosítót, ami úgy változtatja meg a lakóhely fogalmát, hogy gyakorlatilag kiüresíti azt. A lakóhely egyfajta kapcsolattartási címmé válik, azaz bárki bejelenthet lakcímet büntetőjogi felelősség nélkül, akkor is, ha az első percben nyilvánvaló, hogy nem fog ott élni.

Ez azért fontos változás, mert már eddig is probléma volt, hogy olyanok szavaznak egy adott településen fiktív lakhellyel, akik valójában nem lennének jogosultak erre, mert nem élnek ott. De eddig legalább az ilyen visszaéléseket ki lehetett vizsgálni, hiszen jogszabályba ütköztek, mostantól viszont ez nincs így. Nem lehet majd felelősségre vonni sem azokat, akik fiktív lakhelyet létesítenek, sem azokat, akik ebben segédkeznek. Ez nyilvánvalóan azoknak a választópolgároknak kedvez, akik csak azért létesítenek lakóhelyet egy településen, hogy az országos lista mellett szavazhassanak országgyűlési képviselő-jelöltre is.
:) :) :) :roll:

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. november 16., kedd 13:26

ziro4vr írta: Én holnap megyek végül a 3. körre, Pfizer elvileg (bár a Janssen is elgondolkodtatott ha van..vélemény róla?), hehe ugye nem fogsz a keletinél tüntetni az xs-es K.Ronaldo mezedben? :mrgreen:
Kollégámat 4 napra hazavágta. :mrgreen:
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2021. november 16., kedd 13:11

Jó kis Janssen.

2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2021. november 16., kedd 13:04

Én holnap megyek végül a 3. körre, Pfizer elvileg (bár a Janssen is elgondolkodtatott ha van..vélemény róla?), hehe ugye nem fogsz a keletinél tüntetni az xs-es K.Ronaldo mezedben? :mrgreen:
Nem illik.

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2021. november 16., kedd 12:30

Raadasul az emberek is sokkal lazabban veszik az egeszet. Sokakban el egy hamis biztonsagerzet 1-2 oltas utan, ami miatt a virus konnyebben terjed.
Szerintem ez a helyzet nem is fog javulni es egy ujabb mutacio meg durvabban fog lecsapni. A tenyleges beoltottak szama tovabbra is 5.8m alatt van, az emberek meg mindig nem kepesek normalisan hordani a maszkot es a harmadik oltasok sem porognek olyan utemben, ahogy kellene.
Most akarok idopontot foglalni, az egyik nagy megyei oltoponton jovohetre 4 percenkent van egy szabad slot. Most vagy brutal sebesseggel lovik az embereket, vagy a kutyat sem erdekli mar a covid... :roll:

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2021. november 16., kedd 12:14

Nzedge írta: Jozan paraszti esszel kevesebbnek kene lennie az aktiv fertozottnek, mint tavaly ilyenkor. Ehhez kepest elegge hasonlo.
Az oltás az egyetlen különbség? Tavaly ilyenkor éjszakai kijárási tilalom volt, kötelező maszkviseles, online tanítás, zárt kapus meccsek, a rendezvényeket betiltották, stb.

CS0ki

HozzászólásSzerző: CS0ki » 2021. november 16., kedd 11:48

szoval ez mind ugyanaz, mint beadatni valamit a szervezetedbe, ami direkt modon befolyasolja/hatja az egeszsegedet negativ iranyba is egeszen addig, amig bizonyitottan nem igy tesz?
az egyutteles torvenyeirol beszelsz egy tarsadalomban, de itt az egyen elethez valo jogarol van szo.
Itt nem a kötelező oltásról beszéltem, hanem az oltatlanokat megkülönböztetéséről, karantén, nem mehet be ide vagy oda, stb, amiről elég sokat írtál mostanában.

Egyébként Neked, mint szakértő, milyen bizonyítékot tartanál elfogadhatónak az oltás negatív hatásai kapcsán?

Egyébként pl. a cigizés betiltása is pont az életéhez és egészséghez való jog kapcsán lett betiltva, a nem dohányzók védelmében. (és mellesleg a dohányzók védelmében is, áttételesen)
ha masokat nem veszelyeztetek, akkor ne mondja meg semmilyen kormány, hogy mit adassak be vagy mit ne a testembe.
Pont ez a lényeg, hogy a szakértők szerint de, veszélyeztetsz. Másokat is, és magadat is. Az államnak meg az a dolga, hogy megvédje a polgárokat. Akár saját maguktól is. (lásd Watchmen ide vágó része). Ahogy a kötelező biztonsági öv sem mások védelméről szól, hanem a vezető védelméről. Nem azért született, hogy kirepülve ne csapjon agyon valakit a vezető, hanem hogy ő nagyobb eséllyel sérüljön meg kevésbé. (ezzel nem tervelve az egészségügyet, és mint hasznos polgár, termelheti tovább a GDP-t.)
az eü más kérdés, hiaba fogod az oltatlanokra, hogy ott masok eletet is befolyasoljak, amikor nem ok a problema forrasa. es 100 emberbol 99 a sajat bajait es egeszseget helyezi eloterbe, es fogja nezni - egyszeru biologia es evolucio - es nem erdekli, hogy xy-nak jobban kell majd a kezeles, mint neki, akinek ugyanolyan baja van.
Ha nem lenne probléma a vírus a világ minden országában, ott is, ahol parádés egészségüggyel rendelkeznek, akkor lehetne többet beszélni a kérdésről. De ott is annyi van, hogy valamivel kevesebb haldokló mindkét kezét tudja fogni egy-egy nővér egy szépen kifestett kórteremben. És jelenleg abból lehet kiindulni, ami van. Senki nem mondja, hogy az egészségügy olyan kiváló formában van, de fél év múlva sem lesz jobban, és ha jobb lenne, az se oldaná meg a problémákat, ahogy azt minden más országban is látható.
Jozan paraszti esszel kevesebbnek kene lennie az aktiv fertozottnek, mint tavaly ilyenkor. Ehhez kepest elegge hasonlo.
Sajnos a józan paraszti ésszel a járvány dinamikát nem fogod tudni kitalálni. Én például sokkal több fertőzöttre számítottam már pár hónapja. Valószínűleg sokkal több is van, csak nem kerülnek be a statisztikába. Mivel a delta variáns még rátett egy lapáttal a fertőzöttségben, az oltás a továbbfertőzést csak csökkenti, nem zárja ki, magasabb a kiinduló pont, korlátozás alig volt/van, így az a csoda, hogy nincs sokkal több fertőzött. Illetve nem csoda, csak alacsony mintavétel.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. november 16., kedd 11:40

Nzedge írta:
Realista24 írta:

Miért, nem lesz jóval kevesebb az esélyed arra, hogy elkapd? Van valami kimutatás, ami ezt cáfolja? Ugyanígy a fertőzésre?
Jozan paraszti esszel kevesebbnek kene lennie az aktiv fertozottnek, mint tavaly ilyenkor. Ehhez kepest elegge hasonlo.
Bevallom, en akinek keves a szabadideje es elem az atlagos eletem, abbol amit erzekelek szkeptikus vagyok a vilaggal, az allammal es az elittel szemben. Nem tudok mindent egybol elhinni csak mert azt mondtak, vagy van ra kimutatas. Mindenki mashonnan jon, mashogy gondolkodik. En voltam fertozott, nem terheltem az egeszsegugyet. Hoemelkedesem volt. 37 fok. Faradtsag.
Eletem elso tappenze. Nem tartom magam hulyenek, hogy nem vagyok beoltva. En nagyobb kockazatot latok egy oltasba most, mint a fertozesben magamra nezve. Es biztos sokan masok is igy vannak ezzel. Ezert rossz olvasni, hogy aki hulye haljon meg stb.

Elegge osszeszedetlenul irok, bocsi csak erzekeny vagyok es felhuznak ezek a rosszindulatu kommentek. :mrgreen: Eleg sok volt a napokban. :hmmm:
De most ilyenkor elhisszük a statisztikákat, tavaly nem. Vagy a tavalyit igen, az ideit nem? Vagy mind a kettőt igen?

Én sem most, sem akkor nem hiszem el, lévén hallom, hogy mi újság a lejelentést illetően.

Az, hogy ilyen szerencsésen élted meg a covidot, annak én örülök, te pedig hálás lehetsz a sorsnak. Korombeli srác, egészséges, sportolt, stb. elkaptam, légszomja lett, bepánikolt, meghalt nem egészen két nap alatt, mert lélegeztetőre kellett rakni végül, majd onnan nem jött le.
Ennek hatására pl. az egyik legjobb barátom beoltatta magát, aki előtte nagyjából úgy gondolkodott ahogy te. Aztán közvetve megérintette a halál.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Nzedge
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo,Figo,Guti
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: Nzedge » 2021. november 16., kedd 11:36

Realista24 írta:
Nzedge írta: De hogyan hinne az atlag ember az allamnak, amikor az elejen lehetett hallani, hogy oltassal joval kevesebb esellyel leszel fertozott, es nem fertozol annyira stb..
Most a hallottak szamat is akkor ra lehet fogni a szemelyzet letszamara. Fel nem foghato, hogy lehetett olyan donteseket hozni ami azt eredmenyezte, hogy ez megvalosuljon, a jarvany kozepen. Napi 12 orat ledolgozo emberek nem tudnak ezzel foglalkozni, es persze hogy abbol amit erzekel, azt fogja mondani, hogy nem kell neki az oltas.
Miért, nem lesz jóval kevesebb az esélyed arra, hogy elkapd? Van valami kimutatás, ami ezt cáfolja? Ugyanígy a fertőzésre?
Bevallom, en akinek keves a szabadideje es elem az atlagos eletem, abbol amit erzekelek szkeptikus vagyok a vilaggal, az allammal es az elittel szemben. Nem tudok mindent egybol elhinni csak mert azt mondtak, vagy van ra kimutatas. Mindenki mashonnan jon, mashogy gondolkodik. En voltam fertozott, nem terheltem az egeszsegugyet. Hoemelkedesem volt. 37 fok. Faradtsag.
Eletem elso tappenze. Nem tartom magam hulyenek, hogy nem vagyok beoltva. En nagyobb kockazatot latok egy oltasba most, mint a fertozesben magamra nezve. Es biztos sokan masok is igy vannak ezzel. Ezert rossz olvasni, hogy aki hulye haljon meg stb.

Elegge osszeszedetlenul irok, bocsi csak erzekeny vagyok es felhuznak ezek a rosszindulatu kommentek. :mrgreen: Eleg sok volt a napokban. :hmmm:

Süti

HozzászólásSzerző: Süti » 2021. november 16., kedd 11:27

Elmondjátok hogy az állam szar mindenben, és megkérdőjelezitek hogy miért nem lehet neki hinni. Ha az állam szar, miért neki akartok hinni? Nem kötelező a magyar forrást hitelesnek tekinteni, sőt, van külföldi bőven. Igen, pl. Portugália.
Legends Never Die.

...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic... :sziv:

Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2021. november 16., kedd 11:22

Nzedge írta: De hogyan hinne az atlag ember az allamnak, amikor az elejen lehetett hallani, hogy oltassal joval kevesebb esellyel leszel fertozott, es nem fertozol annyira stb..
Most a hallottak szamat is akkor ra lehet fogni a szemelyzet letszamara. Fel nem foghato, hogy lehetett olyan donteseket hozni ami azt eredmenyezte, hogy ez megvalosuljon, a jarvany kozepen. Napi 12 orat ledolgozo emberek nem tudnak ezzel foglalkozni, es persze hogy abbol amit erzekel, azt fogja mondani, hogy nem kell neki az oltas.
Az nem tud ezzel foglalkozni, aki nem akar. Akinek van ideje elolvasni milyen konteókat ír Józsi bácsi facebookon, vagy fórumozni, annak lenne ilyenre is.
Ismétlem: Portugália. Ott vannak a tények, statisztikák. Látszik, ha mindenki beoltatná magát, működne.

Bár tény, csak hogy magam ellen is érveljek, én úgy gondolom (meg statisztika is mutatja) Portugáliában az emberek átlagosan sokkal egészségesebbek, mint mi. Itthon kurva sok elhízott, széthajtott ember van. Rettenetesen igénytelenek magukra nézve az emberek, nem igazán lehet nagy részükön segíteni, burger king, dohányzás meg cukros üdítők azok mennek, aztán picsog a kórházban, hogy az orvos nem tud rajta segíteni, pedig ez lenne a dolga. :roll:

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. november 16., kedd 11:20

Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Vissza: