Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

Re: Politika

HozzászólásSzerző: nmate » 2021. november 24., szerda 7:05

sonic írta: Ha valaki megteheti hogy a hullamok alatt elszigetelje magat (home office, egyedulallo, nincs gyerek) akkor eleg minimalisra csokken annak az eselye hogy talalkozzon a virussal.
Fair, de ki él ilyen életet? Sajnálom a gyerekét.
atesz írta: ...
Galambbal nem sakkozok, bocsi. :lol:

sonic
Kedvenc játékosaid: Zidane, Modric

HozzászólásSzerző: sonic » 2021. november 24., szerda 1:32

Halfkey írta: Egyrészt hehe a te nevedben beszélj, sajnos rengeteg oltásellenes odáif sem jut el hogy az oltás használ.

Másrészt 0 logika van abban, hogy egy oltás hosszú távú hatásától félsz, de a vírus dokumentált utóproblémáit figyelmen kívül hagyod. Vagy nem figyelmen kívül hagyod hanem te majd el sem kapod .... valamiért?
Ha valaki megteheti hogy a hullamok alatt elszigetelje magat (home office, egyedulallo, nincs gyerek) akkor eleg minimalisra csokken annak az eselye hogy talalkozzon a virussal. Nyilvan nem nullara de masfele billenhet a marleg nyelve az oltas/nemoltas merlegelesnel mint mondjuk egy harom gyerekes bolti eladonal.
"..We change the course of history. Everyday people like you and me.."

ikelemen5
Kedvenc játékosaid: Zidane,Guti,Modric, Kroos
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: ikelemen5 » 2021. november 23., kedd 22:42

atesz írta: Azért 14 nap elég kevés ehhez, a nyugati országok többségében még csak most indulnak be az új esetek számai. A járványok nem úgy működnek, hogy egyszerre indulnak a hullámok mindenhol. Például szlovákiában, ahol alacsony a halálozás a kevés oltás ellenére, tavaly is decemberben kezdett beindulni ez az egész.
A legoltottabb országok között van jó néhány olyan, ahol magasabb most a a halálozás, mint tavaly.
Egy ilyen adattal érdemesebb lenne megvárni legalább a tavasz végét a pontosabb számokért.
De hát pörögnie kell a facebook posztoknak.

De Kemenesi eleve komolytalan. Már lassan két éve lovagolja a Covid témát, hogy szerepelhessen a médiában a nyilatkozataival és a facebook posztjaival.

Emlékszem még azzal kezdte, mint szakértő, hogy ebből a járványból nem lesz semmi, meg lesz állítva a terjedés, mert a tudomány felkészült ebből a vírusból, rengeteg kutatási anyaguk van. Ő volt az aki kijelentette, hogy kicsi az esélye annak, hogy Magyarországon ezt a vírust bárki is elkapja. Még valamelyik magyar újságot rémhírterjesztéssel vádolta az egyik posztjában, mert a vírus elterjedéséről irtak valami negatívat.
Aztán ahogy beindultak az esetszámok egész Európában, mintha mi sem történt volna, csinált egy 180 fokos fordulatot.

Az oltás most szerinte azért van, hogy kevesebben kerüljünk kórházba. Év elejen még azt terjesztette, hogy aki nem oltat azért felelőtlen, mert az vírusterjesztő marad.

A Rádió1-ben pár hete már az influenza oltást tolta, többek között azért, mert sokan halnak meg miatta a világban es súlyos szövődményeket okozhat. Ami még igaz is, csak akkor ne ezekkel érvelt volna az ellen, hogy a covid egy erősebb influenza szintjén van.

Szerintem ezek a szakértők az egyik legkárosabb dolgok ebben a vírustémában
Ilyeneket hol mondott? Holnap beszélek vele, számon kérném! :D
“I don’t trust fish.They breathe water…..that’s crazy.”

atesz

HozzászólásSzerző: atesz » 2021. november 23., kedd 21:47

Azért 14 nap elég kevés ehhez, a nyugati országok többségében még csak most indulnak be az új esetek számai. A járványok nem úgy működnek, hogy egyszerre indulnak a hullámok mindenhol. Például szlovákiában, ahol alacsony a halálozás a kevés oltás ellenére, tavaly is decemberben kezdett beindulni ez az egész.
A legoltottabb országok között van jó néhány olyan, ahol magasabb most a a halálozás, mint tavaly.
Egy ilyen adattal érdemesebb lenne megvárni legalább a tavasz végét a pontosabb számokért.
De hát pörögnie kell a facebook posztoknak.

De Kemenesi eleve komolytalan. Már lassan két éve lovagolja a Covid témát, hogy szerepelhessen a médiában a nyilatkozataival és a facebook posztjaival.

Emlékszem még azzal kezdte, mint szakértő, hogy ebből a járványból nem lesz semmi, meg lesz állítva a terjedés, mert a tudomány felkészült ebből a vírusból, rengeteg kutatási anyaguk van. Ő volt az aki kijelentette, hogy kicsi az esélye annak, hogy Magyarországon ezt a vírust bárki is elkapja. Még valamelyik magyar újságot rémhírterjesztéssel vádolta az egyik posztjában, mert a vírus elterjedéséről irtak valami negatívat.
Aztán ahogy beindultak az esetszámok egész Európában, mintha mi sem történt volna, csinált egy 180 fokos fordulatot.

Az oltás most szerinte azért van, hogy kevesebben kerüljünk kórházba. Év elejen még azt terjesztette, hogy aki nem oltat azért felelőtlen, mert az vírusterjesztő marad.

A Rádió1-ben pár hete már az influenza oltást tolta, többek között azért, mert sokan halnak meg miatta a világban es súlyos szövődményeket okozhat. Ami még igaz is, csak akkor ne ezekkel érvelt volna az ellen, hogy a covid egy erősebb influenza szintjén van.

Szerintem ezek a szakértők az egyik legkárosabb dolgok ebben a vírustémában

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2021. november 23., kedd 21:36

Egyrészt hehe a te nevedben beszélj, sajnos rengeteg oltásellenes odáif sem jut el hogy az oltás használ.

Másrészt 0 logika van abban, hogy egy oltás hosszú távú hatásától félsz, de a vírus dokumentált utóproblémáit figyelmen kívül hagyod. Vagy nem figyelmen kívül hagyod hanem te majd el sem kapod .... valamiért?

ateeemadrid

HozzászólásSzerző: ateeemadrid » 2021. november 23., kedd 21:29

hehetheoriginal írta:
nmate írta: Országok alapján átoltottság - halálozási mutatók
Ha nem is 100% pontosságú valószínűleg, eléggé egyértelműen látszódik a különbség. :)
De meg mindig nem erted/titek meg, hogy az oltaselleneseknek mi a bajuk es miert oltasellenesek.
Nem azert, mert az oltas nem mukodik a virus ellen, hanem hogy mennyire van/nincs letesztelve, mennyire nem tudni a hosszutavu mellekhatasokrol, mennyire dobja le magarol a gyartoceg es a politika is a felelosseget, ha valami gebasz van.
Szoval szepek ezek a statok es valszeg igazak is, csak itt kurvara nem errol van es lesz szo meg jo sokaig.
Lehet mérlegelni, hogy az oltás vagy a covid hosszútávú hatásaitól aggódtok jobban. Abba már bele sem megyek, hogy ahhoz pl, hogy az európai gyógyszerügynökség elfogadjon valamit, mennyi teszten kell átmennie egy vakcinának. A covid meg egy lutri vírus. Akkor melyik a logikusabb döntés?

De amúgysem értem annyira, ha bemennél egy gyógyszertárba mondjuk venni vmit magas vérnyomásra, és mondaná a patikus hogy tessék, itt 1 fasza új gyógyszer rá, sztem eszedbe nem jutna faggatni, hogy ki csinálta, hol és mikor.
tbo. fede ase rüdi fran. cama ceba güli jude. vini mbappe

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2021. november 23., kedd 21:23

nmate írta: Országok alapján átoltottság - halálozási mutatók
Ha nem is 100% pontosságú valószínűleg, eléggé egyértelműen látszódik a különbség. :)
De meg mindig nem erted/titek meg, hogy az oltaselleneseknek mi a bajuk es miert oltasellenesek.
Nem azert, mert az oltas nem mukodik a virus ellen, hanem hogy mennyire van/nincs letesztelve, mennyire nem tudni a hosszutavu mellekhatasokrol, mennyire dobja le magarol a gyartoceg es a politika is a felelosseget, ha valami gebasz van.
Szoval szepek ezek a statok es valszeg igazak is, csak itt kurvara nem errol van es lesz szo meg jo sokaig.
thereisonly1ronaldo

sonic
Kedvenc játékosaid: Zidane, Modric

HozzászólásSzerző: sonic » 2021. november 23., kedd 21:09

Ez melyik 14 nap? A legutobbi 14? Miert pont 14? :D
"..We change the course of history. Everyday people like you and me.."

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2021. november 23., kedd 21:07

mondjuk az orszagok nevet kiirhattak volna ertelmezhetobben is, nehanynal csak talalgatok. :mrgreen:
de termeszetesen latszik a lenyeg.

gondolom a melyen oltasellenes reteg majd belekot, hogy na de mennyien halnak majd meg a vakcina miatt.

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2021. november 23., kedd 20:48

Országok alapján átoltottság - halálozási mutatók

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2021. november 22., hétfő 12:57

Btw mindenutt tüntik voltak a hetvegen, olaszoknal index szerint tobb szazezer ember - ott csak az dolgozhat, aki oltott... - belgak, angolok, hollandok, osztrakok, de meg a langyos svajciak is.

Sok sikert a kötelezove tetelhez :agree:
thereisonly1ronaldo

RealMadridFanatic

HozzászólásSzerző: RealMadridFanatic » 2021. november 22., hétfő 11:34

hehetheoriginal írta: errol beszelek, ahol a kultura, iq es agyi kepessegek nem fejlodott tul bizonyos szinten az elmult evszazadokban, azoktol a csoportoktol varhato rendbontas vagy a szabalyok fizikai agresszio reven valo felrugasa.
angoloknal, olaszoknal a hazaiak is nyomnak ilyesmit, de latszik is, hogy mind proli, es itt vezetik le az otthon es a sajat eletben felgyulemlett feszkot.
mint ahogy idehaza is ez a helyzet.
azokban az orszagokban meg a migransok a fokolomposok, szinten osszeegyeztetheto az letekorulmenyekkel es lehetosegekkel.
es itt ez mar megint a politika topik, a politika hibaja, az a root cause minden esetben.
Reszben. Meg az elfajzott, nagyon eroltetett elfogado vilagnezete. Ahol demokracia van ott nem teheti meg a hatalom, hogy erosen szabalyozza a bevandorlokat, magat a bevandorlast, mert a sok szabadszellemu szavazo elfordul toluk. Osszessegeben van baj a fejekben, nem kizarolag a politika a ludas.

Mielott felreertes esik, nem vagyok rasszista, vagy diktatura rajongo, csak szerintem nem jo iranyba tartunk.
„Ő volt a tökéletes játékos, megvolt benne az erő, a sebesség, a technika, és a gyorsaság. Döbbenetes játékos volt, mintha egy laborban hozták volna létre." (Gianluigi Buffon Ronaldoról)

Steve
Kedvenc játékosaid: R9, RC, Guti, Zidane, Modric, Marcelo, Bellingham

HozzászólásSzerző: Steve » 2021. november 21., vasárnap 16:16

ikelemen5 írta:
Tjacks írta:

Ezt így utólag szeretem, nyilván :shifty: + 1 perc google is sokat segített.

Egyébként meg azért elnézést kérek tőled és a többiektől is mert azt hittem már a covid oltásra írod ezt ilyen egyértelműen.

Mondjuk arra laikusként kivancsi lennék hogy jogászként mit gondol arról hogyan összehasonlítható a covid oltás azokkal az oltóanyagokkal amivel több tíz éve oltanak és van mögötte valós adat. A covidnál szerintem ez lehet gond lenne és lehet elhasalna az ügy.

És igen, régen az is egyszer új oltás volt, csak akkor nem volt Internet tele Gödényekkel+konteó gyártókkal. Menni kellett azt kész.
Jajj, hat aztán. Többet is elbírt ez az fórum, de köszi. :) :sziv: Még a gyártó sem vállal felelősséget az oltás esetleges hosszútávú hatásaiért..
Nem tudja, hogy mi lesz, ezért mondta, hogy írjam be a híres mindent tudó fórumomra. :kalapos:
Mielőtt itt újra nagy lesz a szerelem, én haragszom mindkettőtökre, meg egy kicsit Kiserikre is..Hehere meg nagyon.
:kalapos: :kalapos:

ikelemen5

HozzászólásSzerző: ikelemen5 » 2021. november 21., vasárnap 16:11

Tjacks írta:
ikelemen5 írta:

Ilyen az, ha val1aki érti, amit elolvas.
Köszönöm.

A barátom 40 éve jogász,
ilyen körökben mozog, azért hittem neki.

Egyébként meg azért elnézést kérek tőled és a többiektől is mert azt hittem már a covid oltásra írod ezt ilyen egyértelműen.

Mondjuk arra laikusként kivancsi lennék hogy jogászként mit gondol arról hogyan összehasonlítható a covid oltás azokkal az oltóanyagokkal amivel több tíz éve oltanak és van mögötte valós adat. A covidnál szerintem ez lehet gond lenne és lehet elhasalna az ügy.

És igen, régen az is egyszer új oltás volt, csak akkor nem volt Internet tele Gödényekkel+konteó gyártókkal. Menni kellett azt kész.
Jajj, hat aztán. Többet is elbírt ez az fórum, de köszi. :) :sziv: Még a gyártó sem vállal felelősséget az oltás esetleges hosszútávú hatásaiért..
Nem tudja, hogy mi lesz, ezért mondta, hogy írjam be a híres mindent tudó fórumomra. :kalapos:

Tjacks
Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric

HozzászólásSzerző: Tjacks » 2021. november 21., vasárnap 12:38

ikelemen5 írta:
kiserik írta: Itt szerintem most nagyon össze lett keverve a Covid oltás és a gyermekeknek kötelező védőoltások. A kolléga azt mondta, hogy ha a szülő nem adatja be a kötelező védőoltásokat a gyermekének, akkor bizony a védőnő gyermekvédelmi eljárást kezdeményezhet, hogy megóvja a gyermeket. A kérdése viszont arra irányult, hogy a Covid oltás esetleges kötelezővé tétele után, azt hogyan lehetne betartatni, mivel tervezik szankcionálni?
Ilyen az, ha val1aki érti, amit elolvas.
Köszönöm.

A barátom 40 éve jogász,
ilyen körökben mozog, azért hittem neki.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. november 21., vasárnap 12:38

ikelemen5 írta:
kiserik írta: Itt szerintem most nagyon össze lett keverve a Covid oltás és a gyermekeknek kötelező védőoltások. A kolléga azt mondta, hogy ha a szülő nem adatja be a kötelező védőoltásokat a gyermekének, akkor bizony a védőnő gyermekvédelmi eljárást kezdeményezhet, hogy megóvja a gyermeket. A kérdése viszont arra irányult, hogy a Covid oltás esetleges kötelezővé tétele után, azt hogyan lehetne betartatni, mivel tervezik szankcionálni?
Ilyen az, ha valaki érti, amit elolvas.
Köszönöm.

A barátom 40 éve jogász, ilyen körökben mozog, azért hittem neki.
De ő nem ide a fórumra ír, és az óriási hendi :kalapos:
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Tjacks
Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric

HozzászólásSzerző: Tjacks » 2021. november 21., vasárnap 12:25

Halfkey írta:
De azt beveszi a Magyarok gyomra hogy gyermekvédelmi eljárás indulhat ellenük ha nem oltakoznak? Ugyanmár :)
Kötelező oltásról (bcg, agyhártyagyulladás, stb) volt szó, nem Covidról.

Ez is tipikus egyébként ezzel a Covid szabadságharcossággal, eddig ezzel Európában kb senkinek nem volt baja, de még a gyártó nevét is leszarta mindenki :D
Nem vagyok én semmilyen szabadságharcos, a rothadó húsig lerágott csont ez, mondom politikától és párttól függetlenül: Tegyék kötelezővé, lesz egy pár hetes, esetleg hónapos zendülés aztán kipukkad a lufi, nagyrészük elmegy oltani és rájön hogy felesleges volt parázni. Utána meg elviszik a kölköket is.

De ez így túl egyszerű, meg mindeközben egy csomó más fontos dologról lekerül a reflektorfény, jó ez így ahogy van....

ikelemen5

HozzászólásSzerző: ikelemen5 » 2021. november 21., vasárnap 11:57

Ilyen az, ha valaki érti, amit elolvas.
Köszönöm.

A barátom 40 éve jogász, ilyen körökben mozog, azért hittem neki.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2021. november 21., vasárnap 11:39

De azt beveszi a Magyarok gyomra hogy gyermekvédelmi eljárás indulhat ellenük ha nem oltakoznak? Ugyanmár :)
Kötelező oltásról (bcg, agyhártyagyulladás, stb) volt szó, nem Covidról.

Ez is tipikus egyébként ezzel a Covid szabadságharcossággal, eddig ezzel Európában kb senkinek nem volt baja, de még a gyártó nevét is leszarta mindenki :D

RealMadridFanatic

HozzászólásSzerző: RealMadridFanatic » 2021. november 21., vasárnap 11:31

Nem ertem a felmordulast, ez igy van. Valoszinuleg nem jut tul sok eset ilyen fazisba, vagy megoldjak "okosba" az oltasellenesek, de extrem esetben allami gondozasba vehetik a gyereket. Nem veletlen hivjak kotelezo oltasoknak.

Ha valoban a Covidra vonatkozott, az mas persze. Akkor szovegertelmezessel van baj.
„Ő volt a tökéletes játékos, megvolt benne az erő, a sebesség, a technika, és a gyorsaság. Döbbenetes játékos volt, mintha egy laborban hozták volna létre." (Gianluigi Buffon Ronaldoról)

Vissza: