Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
CS0ki

Re: Politika

HozzászólásSzerző: CS0ki » 2021. december 3., péntek 0:07

A jó öreg cinizmus. Ha valamit nem tudunk megmagyarázni, vagy csak más a véleményünk, akkor mindig segítő kezet nyújt.
Most komolyan, arra mit lehet írni, hogy bemondod, hogy szerinted hogy működik egy olyan vírus meg hozzá az oltás, amit azok is csak nagyban próbálnak megérteni, akik pár évtizede ezzel foglalkoznakez a munkájuk?

Elnondjam az én magamvelemenyemet a vírus meg az oltás mukodeserol?? Hát ez: kurvara fogalmam sincs hogy működik, hány oltás kell,, hogy működik az immunrendszer, hogy működik a vírus mutációja, hogy változik, annak milyen hatása van a az oltasok működésére. Semmi. Így fogom, és hallgatok azokra, akik értenek hozzá, mert pár évtizedet ezért tanultak és kutattak, hogy képbe legyenek. Sajnos még ők is elég sok dologban bizonytalanok, folyamatosan fedeznek fel új dolgokat a témában, egyre több információval rendelkeznek, amit fel tudnak használni a védekezés és az oltás kapcsán. És eszemben sem jut, hogy majd én kitalálom és rajovok hogy működik.
Az is benne van az anyagban, hogy honlap szerint 2021.szeptemberben frissítették utoljára...
Arra írtam, hogy nem sietek el a frissítést.

sámat

HozzászólásSzerző: sámat » 2021. december 3., péntek 0:05

füst írta:
jelenleg ott tartok, hogy vakcina nélkül sem kockáztatok többet, mint az 5-6 havonta beadott vakcinával. Sajnálom, de ez van.
Jó eséllyel igen, de mérget azért ne vegyél rá. Munkatársam felesége hasonlóan vélekedett, fiatal, sportos, életerős, makkegészséges csaj, ha elkapja akkor simán kiheveri, de legalább nem kell aggódnia az oltás hosszútávú mellékhatásain. Hát, elkapta, pénteken rosszul érezte magát, szombat estére meghalt.
Annyi folyadék volt a tüdejében, hogy abba fulladt bele. Munkatársam vígasztalhatatlan, két kisgyerek meg ottmaradt félárvaként.
Jó persze, simán lehet hogy tüsszentesz 3-at és túl vagy rajta, de a dobókockán egyest is lehet dobni, és sajnos azokkal is megesik akik elképzelhetetlennek tartják.
Fehér Mikiről meg a többi pályán összeesett és/vagy meghalt játékosról is azt gondoltuk, hogy fiatal, sportos, életerős, makkegészséges ember, aztán kiderült, h csak az első kettő stimmelt, a második kettő sajnos nem. Szerintem sok rejtett betegséget felszínre hoz a Covid, nekem senki ne mondja, h egészséges embert elvisz 2 nap alatt. Az max egészségesnek tűnő volt. Mindezzel együtt ez egy végtelenül szomorú eset, szóval amikor nekem valaki Istenről kezd el magyarázni, azt jobb esetemben elkerülöm, rosszabb esetleg elküldöm az anyjába.

füst
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: füst » 2021. december 2., csütörtök 22:58

jelenleg ott tartok, hogy vakcina nélkül sem kockáztatok többet, mint az 5-6 havonta beadott vakcinával. Sajnálom, de ez van.
Jó eséllyel igen, de mérget azért ne vegyél rá. Munkatársam felesége hasonlóan vélekedett, fiatal, sportos, életerős, makkegészséges csaj, ha elkapja akkor simán kiheveri, de legalább nem kell aggódnia az oltás hosszútávú mellékhatásain. Hát, elkapta, pénteken rosszul érezte magát, szombat estére meghalt.
Annyi folyadék volt a tüdejében, hogy abba fulladt bele. Munkatársam vígasztalhatatlan, két kisgyerek meg ottmaradt félárvaként.
Jó persze, simán lehet hogy tüsszentesz 3-at és túl vagy rajta, de a dobókockán egyest is lehet dobni, és sajnos azokkal is megesik akik elképzelhetetlennek tartják.

Puding
Kedvenc játékosaid: Raúl, CR7
Kedvenc csapatod: Real Madrid, New England Patriots, LA. Lakers

HozzászólásSzerző: Puding » 2021. december 2., csütörtök 22:27

Azért számomra sem egyértelmű ez így. Jönnek mindenféle variánsok, bemondásra mindegyik gyártó vakcinája jó, persze de... mindeközben van ismerősöm, aki beteg 3 oltás után, és nem egyedi eset, hogy betegek lesznek oltással + fertőznek is így ugyanúgy. Az én korosztályomban amit kiadtak statisztikát 0.1% a halálozás covidtól. (30-39, általában alapból súlyos betegek) 2 vakcinán vagyok túl én is, de azért erősen elgondolkodtató a harmadik. Amit lehet látni a statisztikákból, hogy van egy korcsoport akikre veszélyes és egy réteg akikre szintén. (alapbetegségekkel rendelkezők pl.) Én jelenleg ott tartok, hogy vakcina nélkül sem kockáztatok többet, mint az 5-6 havonta beadott vakcinával. Sajnálom, de ez van.
"No matter what situation we are in, we have to make the plays at critical moments to win the games." - Tom Brady

Nika91127

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2021. december 2., csütörtök 22:01

kiserik írta:
RealMadridFanatic írta: Nem vagyok szakerto, de az influenza oltast is evente ismetelni kell, ha minden igaz. Tobbek kozott azert is, mert az influenzat okozo virusok is mutalodnak valamilyen mertekben. Aztan majd a nagyok kijavitanak, ha hulyeseget beszelek.
Félig jó, félig hülyeség. Az jó amit írsz, de pont a mutációk, a variációk és különböző törzsek miatt minden évben más az influenza védőoltás. A WHO állítja össze az előző évben legtöbbet fertőző variánsok ellen, így szinte soha nem ugyan az az oltás. Tehát ami tavalyról maradt, az mehet a kukába. Itt sántít nekem az eredeti Covid vakcina VS mutáns vírus indok. Teljesen ok lenne, ha azt mondanák, itt a 3. dózis, teljesen új a Deltára és az afrikaira. De itt nagyon nem erről van szó.
Drágáim, az se mindegy, hogy a vakcina a vírus melyik fehérjéje ellen van... :)
Az egyik ezt támadja, a másik azt.

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2021. december 2., csütörtök 21:57

Közben barátom, az új osztrák kancellár alig két hónap után politikai okokra hivatkozva lemondott, biztos nem a covid dolgok vannak a háttérben :D
thereisonly1ronaldo

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2021. december 2., csütörtök 21:46

RealMadridFanatic írta: Nem vagyok szakerto, de az influenza oltast is evente ismetelni kell, ha minden igaz. Tobbek kozott azert is, mert az influenzat okozo virusok is mutalodnak valamilyen mertekben. Aztan majd a nagyok kijavitanak, ha hulyeseget beszelek.
Félig jó, félig hülyeség. Az jó amit írsz, de pont a mutációk, a variációk és különböző törzsek miatt minden évben más az influenza védőoltás. A WHO állítja össze az előző évben legtöbbet fertőző variánsok ellen, így szinte soha nem ugyan az az oltás. Tehát ami tavalyról maradt, az mehet a kukába. Itt sántít nekem az eredeti Covid vakcina VS mutáns vírus indok. Teljesen ok lenne, ha azt mondanák, itt a 3. dózis, teljesen új a Deltára és az afrikaira. De itt nagyon nem erről van szó.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

RealMadridFanatic

HozzászólásSzerző: RealMadridFanatic » 2021. december 2., csütörtök 21:22

Nem vagyok szakerto, de az influenza oltast is evente ismetelni kell, ha minden igaz. Tobbek kozott azert is, mert az influenzat okozo virusok is mutalodnak valamilyen mertekben. Aztan majd a nagyok kijavitanak, ha hulyeseget beszelek.
„Ő volt a tökéletes játékos, megvolt benne az erő, a sebesség, a technika, és a gyorsaság. Döbbenetes játékos volt, mintha egy laborban hozták volna létre." (Gianluigi Buffon Ronaldoról)

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2021. december 2., csütörtök 21:16

CS0ki írta:
Realista24 írta:

Most ez jött szembe velem:
https://www.ema.europa.eu/en/documents/ ... ion_hu.pdf

"Adagolás
12 évesek és idősebbek
A Comirnaty-t intramuscularisan kell beadni hígítás után, az első 2 (egyenként 0,3 ml-es) adagból álló
sorozatban. A második adag beadása 3 héttel az első után javasolt (lásd 4.4 és 5.1 pont).
Emlékeztető adag (harmadik adag) Comirnaty intramuscularisan, a második adag után legalább
6 hónappal adható 18 éves vagy idősebb személyeknek. Arról, hogy a Comirnaty harmadik adagját
mikor és kinek adják be, a rendelkezésre álló vakcinahatásossági adatok alapján kell döntést hozni,
figyelembe véve a korlátozott biztonságossági adatokat (lásd 4.4 és 5.1 pont)"

Mit idegesíted itt az embereket, amikor kiserik megmondta, hogy kettő dózis kell, meg minden nap egy alma.Aztán jössz itt mindenféle gyógyszergyári ajánlással.

Amúgy a WHO-s anyagban ott a jövőbeli frissítésre utaló rész, csak hát a WHO malmai lassabban őrölnek, mint az EMA:

There is currently no evidence on the need for a booster dose(s) after two-dose vaccine series is complete.
The need and timing of booster doses will be evaluated as further data accumulate.
A jó öreg cinizmus. Ha valamit nem tudunk megmagyarázni, vagy csak más a véleményünk, akkor mindig segítő kezet nyújt.

Az is benne van az anyagban, hogy honlap szerint 2021.szeptemberben frissítették utoljára...

Mindegy, mindenki azt hisz el, amit akar. Az én eddigi tudásommal szembe megy ez a 3. oltás mizéria. És sajnos a mai napig nem adott nekem érthető választ senki, hogy miért is van rá szükség? Mert csökken, esetleg megszűnik az antitest a szervezetemben, aminek alapból nem is kell benne lenni? A mutációk miatt, és majd ugyan az a változatlan, kezdeti vakcina hatásos lesz, csak minél többet kell kapni belőle? Vagy mert csak? Nekem ez kicsit fura, de persze ez csak az én véleményem, senkit nem akarok meggyőzni semmiről, mindenki azt csinál, amit akar, és az alma nagyon egészséges (de kurvára nem sok köze van az immunrendszerhez, a csoki viszont gyengítheti, ha túlzásba esünk vele :kalapos: ).

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. december 2., csütörtök 19:03

Imadlak Csoki :mrgreen:
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

CS0ki

HozzászólásSzerző: CS0ki » 2021. december 2., csütörtök 19:01

Realista24 írta:
Realista24 írta:

De mit mond a gyártó, mire kell kettő?

"Adagolás
12 évesek és idősebbek
A Comirnaty-t intramuscularisan kell beadni hígítás után, az első 2 (egyenként 0,3 ml-es) adagból álló
sorozatban. A második adag beadása 3 héttel az első után javasolt (lásd 4.4 és 5.1 pont).
Emlékeztető adag (harmadik adag) Comirnaty intramuscularisan, a második adag után legalább
6 hónappal adható 18 éves vagy idősebb személyeknek. Arról, hogy a Comirnaty harmadik adagját
mikor és kinek adják be, a rendelkezésre álló vakcinahatásossági adatok alapján kell döntést hozni,

Mit idegesíted itt az embereket, amikor kiserik megmondta, hogy kettő dózis kell, meg minden nap egy alma.Aztán jössz itt mindenféle gyógyszergyári ajánlással.

Amúgy a WHO-s anyagban ott a jövőbeli frissítésre utaló rész, csak hát a WHO malmai lassabban őrölnek, mint az EMA:

There is currently no evidence on the need for a booster dose(s) after two-dose vaccine series is complete.
The need and timing of booster doses will be evaluated as further data accumulate.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2021. december 2., csütörtök 18:40

Realista24 írta:
Realista24 írta:

"Adagolás
12 évesek és idősebbek
Én ezt néztem: https://www.who.int/publications/m/item ... na-vaccine

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. december 2., csütörtök 18:27

Realista24 írta:
kiserik írta:
Mint mondtam, a gyártó azt mondja, hogy 2 kell és pont. Nincs tovább okoskodás.

Magánvélemény: mint ahogy már korábban is írtam, szerintem igen, 2 kell és a normál szervezet, épp immunrendszerrel örökre védett lesz. Antitest nem lesz a szervezetében, de ha támad a vírus, akkor tudni fogja az immunrendszer, hogy mi a dörgés és azonnal termelni fogja az antitestet.

"Adagolás
12 évesek és idősebbek
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. december 2., csütörtök 18:22

kiserik írta:
Realista24 írta:

A gyártó hivatalosan azt mondja, hogy kettő kell és örökre védett leszel? Ha ez így lenne, akkor már hehe is belövette volna magát.

Magánvélemény: mint ahogy már korábban is írtam, szerintem igen, 2 kell és a normál szervezet, épp immunrendszerrel örökre védett lesz. Antitest nem lesz a szervezetében, de ha támad a vírus, akkor tudni fogja az immunrendszer, hogy mi a dörgés és azonnal termelni fogja az antitestet.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

ikelemen5
Kedvenc játékosaid: Zidane,Guti,Modric, Kroos

HozzászólásSzerző: ikelemen5 » 2021. december 2., csütörtök 18:20

Remy írta:
sámat írta:
Ausztriában, ezt nem tettem hozzá. Barátom kint dolgozik, azért vette fel a J-t, h ne kelljen többet oltatni, januártól kell neki.
Ugyanez. Jól rá is basztam vele.
Ne kúrj fel, hogy erről is te tehetsz!?!? :lol:
Nem értem az osztrákokat. A Who elfogadja a kínait, ők nem.
A who a Jansennre 1 adagot ír elő, ők kettőt…
Mi alapján írják felül?
“I don’t trust fish.They breathe water…..that’s crazy.”

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2021. december 2., csütörtök 18:19

Realista24 írta:
kiserik írta:
Mint mondtam, érdekesség. Érdekes, hogy van egy vakcina, amiről a gyártó hivatalosan azt mondja, hogy 2 kell és kész, de a népeknek meg lövik befelé a 3. 4. adagot és még kötelezővé is akarják tenni azokat.
A gyártó hivatalosan azt mondja, hogy kettő kell és örökre védett leszel? Ha ez így lenne, akkor már hehe is belövette volna magát.

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

atesz

HozzászólásSzerző: atesz » 2021. december 2., csütörtök 18:05

Vagy mert ha ráírnak egy dátumot, akkor valószínűleg kevesebben mentek volna el.

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2021. december 2., csütörtök 17:37

___Samy___ írta:
Realista24 írta:

Mi ebben a meglepő? Amúgy is úgy volt, hogy talán max egy évig érvényes a második oltástól számítva.
Akkor miert nem volt az oltasi igazolvanynak lejarati ideje ugy, mint azoknal, akik atestek rajta?
Mert nem tudtunk az időben utazni, hogy lássuk meddig maradnak meg az antitestek oltás után, mig a viruson atesetteknél több adat állt akkoriban rendelkezésre.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. december 2., csütörtök 17:31

kiserik írta:
Realista24 írta:

De arról sem gondolom, hogy nem múlik el.
Mint mondtam, érdekesség. Érdekes, hogy van egy vakcina, amiről a gyártó hivatalosan azt mondja, hogy 2 kell és kész, de a népeknek meg lövik befelé a 3. 4. adagot és még kötelezővé is akarják tenni azokat.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. december 2., csütörtök 17:30

___Samy___ írta:
Realista24 írta:

Mi ebben a meglepő? Amúgy is úgy volt, hogy talán max egy évig érvényes a második oltástól számítva.
Akkor miert nem volt az oltasi igazolvanynak lejarati ideje ugy, mint azoknal, akik atestek rajta?
Miért kéne? Ott a QR kód, beolvassák, aztán csövi.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Vissza: