Azért van itt némi különbség. Nem lebecsülve a mérnöki szakmát, összetettségében, közérthetőségében nincs egy szinten a víruskutatással, gyógyszerfejlesztéssel. Egy hétköznapi ember ne akarja már részleteiben megérteni ezt, és levonni ő a következtetéseket, hogy hogy működik ez, pláne, ha az szembemegy a szakmai vélemények nagy részével.Ha meg általános informálódásról van szó, mond már el nekem, hogy abból hogy jött ki, hogy két oltás kell és kész. Mert én most nem látom, hogy nagy számban erről beszélnének a szakértők, szervezetek. És a mérnökös példára visszatérve, a másik nagy különbség, hogy ott egy ember véleményével kapcsolatban kell fenntartásokkal lenni. Ha a mérnöki szakma nagyjából egységesen áll ahhoz, hogy hogy kell felépíteni azt a házat, nem hinném hogy a köznapi ember majd megmagyarázza, hogy márpedig nem úgy kell, és még neki is lesz igaza végén. És újra, azért az mégiscsak egy ház...Egyébként egy általános tanács: érdemes tájékozódni, tanulni mindennel kapcsolatban a világban. Úgy az építkezéssel kapcsolatban, mint az egészségüggyel. És itt most nem a netes marhaságokról beszélek. Hidd el Süti, elég sok mérnök rontott már el elég sok házat, a gazda meg élete végéig bosszankodik miatta, ahelyett, hogy informálódott, tanult volna időben és a mérnökkel együtt, mindent figyelembe véve tervezték volna meg a házat.
Pont ez a lényeg, hogy mivel nem tudod, és nem is fogod kitalálni, mi lenne, ha elhinnéd azoknak, akiknek tudniuk kéne a legnagyobb valószínűséggel?Én speciel nem tudom, hogy a szervezetben folyamatosan fentartott antitesttek hada nem terheli e meg a szervezetemet. Ezeknek az antitesteknek akkor kell termelődni, mikor támadás éri a szervezetet, béke időben nincs rájuk szükség, illetve minden oltás egy mini támadás, ami bizony rosszul is elsülhet.
Nekem szerencsére nem kell ilyesmivel foglalkoznom, de a feleségem fogorvos, ott is jönnek a szakértők, akik megmagyarázzák neki hogy mi hogy működik a fogak kapcsán, mert ő otthon megnéztem a tükörben, meg nem fáj, szóval biztos nem szuvas...Az a baj hogy mindenki mindenben szakértő 2 cikk után, ha még tényleg értenék is hozzá, és kutató lennék, tuti kitépném az összes hajam, hogy ha jobban tudod paraszt, akkor csináld te.
(de a fentiek szerint ez még akár érthető is lenne, lásd egy mérnők véleménye, de mondjuk én a helyébe elküldeném a halál izéjére őket, de neki nagyobb a türelme)