OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
BLaZE
Kedvenc játékosaid: Raúl, Casillas
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Newcastle

Re: OFF

HozzászólásSzerző: BLaZE » 2021. december 31., péntek 19:21

h3x0r írta: Ha már másik topican szóba került a piálás, ki mit csinál este?
Én a mai pozitív PCR teszt után itthon a macsekkal és megnézzük az AMC-n a háromfejű cápát, utánna meg a Zombik akváriumát :D Igazi trash év zárás, mint amilyen volt ez az év :lol:
halálomig madridista leszek

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2021. december 31., péntek 19:02

Caraway írta: Tarsasozunk meg iszogatunk paran barati tarsasagba, szoval eleg lajti lesz.
Milyen tarsassal csapatjatok?
Vmi expert motyo?
thereisonly1ronaldo

raul 4 ever
Kedvenc játékosaid: Carvajal, Eder, Alaba, Mendy, Case, Modric, Kroos, Fede, Vini, BigBenz
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: raul 4 ever » 2021. december 31., péntek 18:32

Én próbálom még az előtt meginni a 2 söröm, hogy a gyerek felébredne a sok puffogató nyomira éjfélkor.. :lol: :lol:

Meg lehet befejezzük a "Ne nézz fel"-t..
2021 04 20 - Ceferintakaroggy

2009 07 09 - 2023 06 06 - uno, dos, tres, Hala Madrid

Steve
Kedvenc játékosaid: R9, RC, Guti, Zidane, Modric, Marcelo, Bellingham

HozzászólásSzerző: Steve » 2021. december 31., péntek 18:20

Nika91127 írta:
Gyerek fél9kor elalszik, mi meg fél10kor. Csodás az élet egy évessel :)
:sziv: :sziv:

Én most az “Alien TV” Netflix programot nézem vele és együtt röhögünk, utána mini disco akkar Apa sörözhet kicsit, majd itt is alvás. Szóval 1-2 évvel idősebb gyerekkel sem változik a story sokat. :kalapos: :agree:

De nem cserélném ezt le a legnagyobb partyra sem.

Caraway
Kedvenc csapatod: Manchester United

HozzászólásSzerző: Caraway » 2021. december 31., péntek 18:12

Tarsasozunk meg iszogatunk paran barati tarsasagba, szoval eleg lajti lesz.

Nika91127

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2021. december 31., péntek 18:02

Gyerek fél9kor elalszik, mi meg fél10kor. Csodás az élet egy évessel :)

Donát
Kedvenc csapatod: Los Blancos

HozzászólásSzerző: Donát » 2021. december 31., péntek 18:00

Faust írta: Gondolom probalom visszaaltatni a gyereket a szazotvenedik kibaszott petarda utan, mikozben a kutyat nyugtatom, hogy robbanna lesz az osszes gecinek a kezfeje. :mrgreen:
Én is betiltanám az egészet a francba úgy ahogy van.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. december 31., péntek 17:57

Nyuggerben csapatjuk, darts-szal megspékelve. Szerencsére a gyerek Price drukker most éppen, így nem lesz lelkifurkám, amikor lealázom.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2021. december 31., péntek 17:56

Gondolom probalom visszaaltatni a gyereket a szazotvenedik kibaszott petarda utan, mikozben a kutyat nyugtatom, hogy robbanna lesz az osszes gecinek a kezfeje. :mrgreen:

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2021. december 31., péntek 17:47

Ha már másik topican szóba került a piálás, ki mit csinál este?

zoli0415

HozzászólásSzerző: zoli0415 » 2021. december 31., péntek 10:37

CS0ki írta: Sógoréknál kértek már bárkitől hóláncot? Hétvégére mennénk ki, papíron kéne, de nincs kedvem rohangálni utána...
Nov.1-Ápr. 1 között kötelező a téli gumi használata és tartozzékként a hólánc. Határon nem ellenőrzik a láncot de időjárástól függően használni kell, ha nincs félreállít és nem mehetsz tovább, 5000 euróig büntethet, ha balesetet okozol nélküle az nagyon fájdalmas. Nem nagy befektetés, nem éri meg kockáztatni.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. december 31., péntek 10:11

Nekem 3,6 kW adax panelem van, három helységben a hétvégi házban.
Új tető, uj nyílászarok, fal szigetelés, tégla falak. Nyilván nem ott lakunk, alulról kapja a hideget rendesen.
Fix 12 fokra állítottam, így a heti fogyasztás 150-200 kW, attól függ, milyen idő van kint.
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2021. december 31., péntek 9:43

kiserik írta:
maestrito46 írta:

a 325 kWh-t csak az Adax fogyasztotta el, vagy összesen ennyi volt a fogyasztásod?
igazából én a norvég panelt úgy tartom érdemesnek, ha van mögötte egy komoly napelem rendszer, hanem pár év elteltével mínuszban lesz az ember vele. Legalább is nálunk fele.
Csak az Adax, de mondom, a szoba szigetelése a mostani körülmények között, mint egy kerti budié.
Én mindig azt mondom, hogy számolni kell. Pl van egy ház, 2 szoba, nappali, konyha, fürdőszoba. Gáz bevezetés és fűtés kiépítése kb 2millió biztos van radiátorok nélkül. A radiátorokat azért emelem ki, mert nagyon szinte egy árban van egy normál radiátor és egy norvég panel. A házban van 5 helység. Ha csak a nálam lévő nagyon túlzó fogyasztással számolok, akkor 1 szoba 1 hónap 10.000 Ft, 5 helység 50.000 Ft. Ha fél évig (megint túlzás) kell fűteni, akkor az évi 300.000 Ft. Az szűk 7 év fűtés a gáz bekerülési összegéből és akkor a gázszámláról nem esett szó. De ez csak egy hirtelen példa, mindig mindenkinek egyénileg kell kiszámolni és eldönteni, hogy neki mi a jó döntés.
Tenyleg szamolni kell, gaz eseten 10 even belul valoszinuleg a kazant cserelni kell, mig a radiatorok meg a csovek maradnak. Gondolom a norveg paneleknek is hasonlo lehet az elettartama.

Amit meg erdemes ide szamolni, az a meleg viz. Gazzal ez egesz evben megoldott. De ha kulon kell venni bojlert, x ev mulva lecserelni (akar csak azert, mert mar 2 gyerekkel tobb viz kell, mint amikor ketten voltatok), magasabb aram szamla, vagy tavasz kozepetol kb szeptember vegeig a napkollektor is jo opcio lehet (vagy megeri inkabb 4 evszakost venni?). A napelem meg az egesz szamitast felborithatja :mrgreen:

Kyller
Kedvenc játékosaid: Raúl, Guti, Higuain, Ramos, Alvaro Recoba

HozzászólásSzerző: Kyller » 2021. december 31., péntek 9:13

csababarca írta: Mi végül levegő-víz hőszivattyút rakunk majd be a házba, padlófűtéssel.
Mekkora fűtött terület és mekkora gép kerül be?
Nekünk is hőszivattyú lesz, 110nm, 5.1kW hőveszteséggel...

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2021. december 30., csütörtök 23:58

maestrito46 írta:
kiserik írta:
Nekem Adax van. A tetőtérben kialakítottam 3 szobát és 1 fürdőt. A legkisebb szobát (szűk 10m2) fűtöm egyelőre, így a szobának elég gyér a szigetelése (kifelé 15 cm közetgyapot, de befelé csak karton fal és a többi helységben 10 fok, ha van. 16 és 22 fok között állítom a hőmérsékletet, de sokszor marad 22-en egész nap. A decemberi fogyasztás: 325kWh. Ez normális szigetelés mellett szerintem bőven a felére levihető. Nálam kiegészítő fűtés lesz csak, mert majd kapni fog a tetőtér egy klímát.
Teljesen hangtalan, kényelmes, jól fűt, olcsó a bekerülése és a beüzemelése, de tekeri a villanyórát az tuti. Jól szigetelt házba, ahol nincs még kiépítve semmilyen fűtés érdemes elgondolkodni rajta, mert a központi fűtés, gáz, vegyes kazán, hőszivattyús rendszer, mind mind elég tetemes összeg, amiből elég sok évig lehet ezekkel fűteni, de persze ez egy idő után átfordul, illetve kiegészítő vagy ideiglenes fűtésnek és a napelem is sokat segít rajta, ha van :D
a 325 kWh-t csak az Adax fogyasztotta el, vagy összesen ennyi volt a fogyasztásod?
igazából én a norvég panelt úgy tartom érdemesnek, ha van mögötte egy komoly napelem rendszer, hanem pár év elteltével mínuszban lesz az ember vele. Legalább is nálunk fele.
Csak az Adax, de mondom, a szoba szigetelése a mostani körülmények között, mint egy kerti budié.
Én mindig azt mondom, hogy számolni kell. Pl van egy ház, 2 szoba, nappali, konyha, fürdőszoba. Gáz bevezetés és fűtés kiépítése kb 2millió biztos van radiátorok nélkül. A radiátorokat azért emelem ki, mert nagyon szinte egy árban van egy normál radiátor és egy norvég panel. A házban van 5 helység. Ha csak a nálam lévő nagyon túlzó fogyasztással számolok, akkor 1 szoba 1 hónap 10.000 Ft, 5 helység 50.000 Ft. Ha fél évig (megint túlzás) kell fűteni, akkor az évi 300.000 Ft. Az szűk 7 év fűtés a gáz bekerülési összegéből és akkor a gázszámláról nem esett szó. De ez csak egy hirtelen példa, mindig mindenkinek egyénileg kell kiszámolni és eldönteni, hogy neki mi a jó döntés.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. december 30., csütörtök 18:46

CS0ki írta: Sógoréknál kértek már bárkitől hóláncot? Hétvégére mennénk ki, papíron kéne, de nincs kedvem rohangálni utána...
Én pár napja voltam, nem kértek.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

CS0ki

HozzászólásSzerző: CS0ki » 2021. december 30., csütörtök 18:33

Sógoréknál kértek már bárkitől hóláncot? Hétvégére mennénk ki, papíron kéne, de nincs kedvem rohangálni utána...

Süti

HozzászólásSzerző: Süti » 2021. december 30., csütörtök 17:48

big89 írta:
Süti írta: Köszönöm, azt is néztem, tavalyi teszteket még jellemzően az nyerte. Idén frissítették a Michelin-t, és állítólag jól sikerült.
Ha olvasnál még a témában. A képek is érdekesek,ha nem vagy angolos.
https://www.tyrereviews.com/Article/202 ... e-Test.htm
Köszönöm, ezt a cikket is olvastam, videóval, ez alapján esett a választás is részben a CrossClimate2-re.
Nekem laikusként az a nem egész 1 méter dry braking 100-5re például egyáltalán nem tűnik vészesnek, hóban konkrétan hozta a referencia téli szintjét, sőt.
Viszont arról nem sok infot találtam hogy mik voltak a referencia nyári ill. téligumik, szóval lehet hogy jól néz ki az eredmény, csak kérdés hogy mihez képest, ezért is gondoltam, hogy rákérdezek a madridom mindentudó fórumán. :kalapos:
Legends Never Die.

...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic... :sziv:

Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

big89
Kedvenc játékosaid: R9
Kedvenc csapatod: RM

HozzászólásSzerző: big89 » 2021. december 30., csütörtök 16:08

Süti írta: Köszönöm, azt is néztem, tavalyi teszteket még jellemzően az nyerte. Idén frissítették a Michelin-t, és állítólag jól sikerült.
Ha olvasnál még a témában. A képek is érdekesek,ha nem vagy angolos.
https://www.tyrereviews.com/Article/202 ... e-Test.htm

Süti

HozzászólásSzerző: Süti » 2021. december 30., csütörtök 15:01

megyerimarton írta:
Süti írta: Michelin CrossClimate 2ről valakinek tapasztalatok?

Téli van most fent, nyári cserés, de mivel ebben az országban lassan nem létezik a tél, erősen elgondolkoztam a négyévszakoson. A téli 15ös lemezeken van, a nyári / 4 évszakos 225/45 17". Egyrészt eddig jókat olvastam róla, másrészt tapadási felület sokkal nagyobb a 17-esen, harmadrészt nagyon satnya a kocsi a 15ösökkel a 17es felnihez képest. :kalapos:
Ugyanebben a méretben (225/45 R17) használok egy Goodyear Vector 4Seasons Gen3 szettet tavasz óta, nagyon meg vagyok vele elégedve.
Köszönöm, azt is néztem, tavalyi teszteket még jellemzően az nyerte. Idén frissítették a Michelin-t, és állítólag jól sikerült.
Legends Never Die.

...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic... :sziv:

Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

Vissza: