Én a mai pozitív PCR teszt után itthon a macsekkal és megnézzük az AMC-n a háromfejű cápát, utánna meg a Zombik akváriumáth3x0r írta: Ha már másik topican szóba került a piálás, ki mit csinál este?
![Vigyor :D](./images/smilies/grin.gif)
![Nevet :lol:](./images/smilies/laugh.gif)
HozzászólásSzerző: BLaZE » 2021. december 31., péntek 19:21
Én a mai pozitív PCR teszt után itthon a macsekkal és megnézzük az AMC-n a háromfejű cápát, utánna meg a Zombik akváriumáth3x0r írta: Ha már másik topican szóba került a piálás, ki mit csinál este?
HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2021. december 31., péntek 19:02
Milyen tarsassal csapatjatok?Caraway írta: Tarsasozunk meg iszogatunk paran barati tarsasagba, szoval eleg lajti lesz.
HozzászólásSzerző: raul 4 ever » 2021. december 31., péntek 18:32
Én próbálom még az előtt meginni a 2 söröm, hogy a gyerek felébredne a sok puffogató nyomira éjfélkor..h3x0r írta: Ha már másik topican szóba került a piálás, ki mit csinál este?
HozzászólásSzerző: Steve » 2021. december 31., péntek 18:20
Nika91127 írta:Gyerek fél9kor elalszik, mi meg fél10kor. Csodás az élet egy évesselh3x0r írta: Ha már másik topican szóba került a piálás, ki mit csinál este?![]()
HozzászólásSzerző: Caraway » 2021. december 31., péntek 18:12
HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2021. december 31., péntek 18:02
Gyerek fél9kor elalszik, mi meg fél10kor. Csodás az élet egy évesselh3x0r írta: Ha már másik topican szóba került a piálás, ki mit csinál este?
HozzászólásSzerző: Donát » 2021. december 31., péntek 18:00
Én is betiltanám az egészet a francba úgy ahogy van.Faust írta: Gondolom probalom visszaaltatni a gyereket a szazotvenedik kibaszott petarda utan, mikozben a kutyat nyugtatom, hogy robbanna lesz az osszes gecinek a kezfeje.![]()
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. december 31., péntek 17:57
Nyuggerben csapatjuk, darts-szal megspékelve. Szerencsére a gyerek Price drukker most éppen, így nem lesz lelkifurkám, amikor lealázom.h3x0r írta: Ha már másik topican szóba került a piálás, ki mit csinál este?
HozzászólásSzerző: Faust » 2021. december 31., péntek 17:56
HozzászólásSzerző: h3x0r » 2021. december 31., péntek 17:47
HozzászólásSzerző: zoli0415 » 2021. december 31., péntek 10:37
Nov.1-Ápr. 1 között kötelező a téli gumi használata és tartozzékként a hólánc. Határon nem ellenőrzik a láncot de időjárástól függően használni kell, ha nincs félreállít és nem mehetsz tovább, 5000 euróig büntethet, ha balesetet okozol nélküle az nagyon fájdalmas. Nem nagy befektetés, nem éri meg kockáztatni.CS0ki írta: Sógoréknál kértek már bárkitől hóláncot? Hétvégére mennénk ki, papíron kéne, de nincs kedvem rohangálni utána...
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. december 31., péntek 10:11
HozzászólásSzerző: h3x0r » 2021. december 31., péntek 9:43
Tenyleg szamolni kell, gaz eseten 10 even belul valoszinuleg a kazant cserelni kell, mig a radiatorok meg a csovek maradnak. Gondolom a norveg paneleknek is hasonlo lehet az elettartama.kiserik írta:Csak az Adax, de mondom, a szoba szigetelése a mostani körülmények között, mint egy kerti budié.maestrito46 írta:
a 325 kWh-t csak az Adax fogyasztotta el, vagy összesen ennyi volt a fogyasztásod?
igazából én a norvég panelt úgy tartom érdemesnek, ha van mögötte egy komoly napelem rendszer, hanem pár év elteltével mínuszban lesz az ember vele. Legalább is nálunk fele.
Én mindig azt mondom, hogy számolni kell. Pl van egy ház, 2 szoba, nappali, konyha, fürdőszoba. Gáz bevezetés és fűtés kiépítése kb 2millió biztos van radiátorok nélkül. A radiátorokat azért emelem ki, mert nagyon szinte egy árban van egy normál radiátor és egy norvég panel. A házban van 5 helység. Ha csak a nálam lévő nagyon túlzó fogyasztással számolok, akkor 1 szoba 1 hónap 10.000 Ft, 5 helység 50.000 Ft. Ha fél évig (megint túlzás) kell fűteni, akkor az évi 300.000 Ft. Az szűk 7 év fűtés a gáz bekerülési összegéből és akkor a gázszámláról nem esett szó. De ez csak egy hirtelen példa, mindig mindenkinek egyénileg kell kiszámolni és eldönteni, hogy neki mi a jó döntés.
HozzászólásSzerző: Kyller » 2021. december 31., péntek 9:13
Mekkora fűtött terület és mekkora gép kerül be?csababarca írta: Mi végül levegő-víz hőszivattyút rakunk majd be a házba, padlófűtéssel.
HozzászólásSzerző: kiserik » 2021. december 30., csütörtök 23:58
Csak az Adax, de mondom, a szoba szigetelése a mostani körülmények között, mint egy kerti budié.maestrito46 írta:a 325 kWh-t csak az Adax fogyasztotta el, vagy összesen ennyi volt a fogyasztásod?kiserik írta:
Nekem Adax van. A tetőtérben kialakítottam 3 szobát és 1 fürdőt. A legkisebb szobát (szűk 10m2) fűtöm egyelőre, így a szobának elég gyér a szigetelése (kifelé 15 cm közetgyapot, de befelé csak karton fal és a többi helységben 10 fok, ha van. 16 és 22 fok között állítom a hőmérsékletet, de sokszor marad 22-en egész nap. A decemberi fogyasztás: 325kWh. Ez normális szigetelés mellett szerintem bőven a felére levihető. Nálam kiegészítő fűtés lesz csak, mert majd kapni fog a tetőtér egy klímát.
Teljesen hangtalan, kényelmes, jól fűt, olcsó a bekerülése és a beüzemelése, de tekeri a villanyórát az tuti. Jól szigetelt házba, ahol nincs még kiépítve semmilyen fűtés érdemes elgondolkodni rajta, mert a központi fűtés, gáz, vegyes kazán, hőszivattyús rendszer, mind mind elég tetemes összeg, amiből elég sok évig lehet ezekkel fűteni, de persze ez egy idő után átfordul, illetve kiegészítő vagy ideiglenes fűtésnek és a napelem is sokat segít rajta, ha van![]()
igazából én a norvég panelt úgy tartom érdemesnek, ha van mögötte egy komoly napelem rendszer, hanem pár év elteltével mínuszban lesz az ember vele. Legalább is nálunk fele.
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. december 30., csütörtök 18:46
Én pár napja voltam, nem kértek.CS0ki írta: Sógoréknál kértek már bárkitől hóláncot? Hétvégére mennénk ki, papíron kéne, de nincs kedvem rohangálni utána...
HozzászólásSzerző: CS0ki » 2021. december 30., csütörtök 18:33
HozzászólásSzerző: Süti » 2021. december 30., csütörtök 17:48
Köszönöm, ezt a cikket is olvastam, videóval, ez alapján esett a választás is részben a CrossClimate2-re.big89 írta:Ha olvasnál még a témában. A képek is érdekesek,ha nem vagy angolos.Süti írta: Köszönöm, azt is néztem, tavalyi teszteket még jellemzően az nyerte. Idén frissítették a Michelin-t, és állítólag jól sikerült.
https://www.tyrereviews.com/Article/202 ... e-Test.htm
HozzászólásSzerző: big89 » 2021. december 30., csütörtök 16:08
Ha olvasnál még a témában. A képek is érdekesek,ha nem vagy angolos.Süti írta: Köszönöm, azt is néztem, tavalyi teszteket még jellemzően az nyerte. Idén frissítették a Michelin-t, és állítólag jól sikerült.
HozzászólásSzerző: Süti » 2021. december 30., csütörtök 15:01
Köszönöm, azt is néztem, tavalyi teszteket még jellemzően az nyerte. Idén frissítették a Michelin-t, és állítólag jól sikerült.megyerimarton írta:Ugyanebben a méretben (225/45 R17) használok egy Goodyear Vector 4Seasons Gen3 szettet tavasz óta, nagyon meg vagyok vele elégedve.Süti írta: Michelin CrossClimate 2ről valakinek tapasztalatok?
Téli van most fent, nyári cserés, de mivel ebben az országban lassan nem létezik a tél, erősen elgondolkoztam a négyévszakoson. A téli 15ös lemezeken van, a nyári / 4 évszakos 225/45 17". Egyrészt eddig jókat olvastam róla, másrészt tapadási felület sokkal nagyobb a 17-esen, harmadrészt nagyon satnya a kocsi a 15ösökkel a 17es felnihez képest.![]()
Jelenlévő fórumozók: 7 regisztrált és 0 vendég
© 2011-2022 Madridom.hu | Médiaajánlat | Adatvédelem