Elnézést de engem is felidegesít, ha megválaszolok egy kérdést amibe Te háromszor belekötsz annak ellennére, hogy Te magad is bemásolod ugyan azt a helyes választ de mégsem adsz igazat. Részemről ez a téma lezárva.Realista24 írta:Mit csodálkozol ha elkezdesz szemelyeskedni?zoli0415 írta:
Egy "köszönöm a tájékoztatást" elég lett volna. Nyilván, ha én idiótáználak le már repülnék ugye?
Ha nem teszed, még meg is köszönöm.
![@madridom az Instagramon @madridom az Instagramon](/_assets/instagram.png)
OFF
Re: OFF
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
- Kapcsolat:
Mit csodálkozol ha elkezdesz szemelyeskedni?zoli0415 írta:Egy "köszönöm a tájékoztatást" elég lett volna. Nyilván, ha én idiótáználak le már repülnék ugye?Realista24 írta:
És akkor a személyeskedés nem maradhat el.
Idióta.
![Nevet :lol:](./images/smilies/laugh.gif)
Ha nem teszed, még meg is köszönöm.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Egy "köszönöm a tájékoztatást" elég lett volna. Nyilván, ha én idiótáználak le már repülnék ugye?Realista24 írta:És akkor a személyeskedés nem maradhat el.zoli0415 írta:
Na mégegyszer...így kezdődik a törvény amit linkeltél: személygépkocsi és 3,5 tonna megengedett össztömegnél nem nehezebb teherautóknál, télies útviszonyok esetén Ausztriában kötelező..." tehát nem csak 3.5 tonna felett. Én ezt itt lezárom mert ezen nincs mit tovább ragozni, ez fekete-fehér. Szívesen mondanám, hogy igazad van mert tudom, hogy addig úgysem nyugszol meg, de ez most sajnos nincs így.
Idióta.
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
És akkor a személyeskedés nem maradhat el.zoli0415 írta:Na mégegyszer...így kezdődik a törvény amit linkeltél: személygépkocsi és 3,5 tonna megengedett össztömegnél nem nehezebb teherautóknál, télies útviszonyok esetén Ausztriában kötelező..." tehát nem csak 3.5 tonna felett. Én ezt itt lezárom mert ezen nincs mit tovább ragozni, ez fekete-fehér. Szívesen mondanám, hogy igazad van mert tudom, hogy addig úgysem nyugszol meg, de ez most sajnos nincs így.Realista24 írta:
3,5 tonna felett.
Idióta.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Na mégegyszer...így kezdődik a törvény amit linkeltél: személygépkocsi és 3,5 tonna megengedett össztömegnél nem nehezebb teherautóknál, télies útviszonyok esetén Ausztriában kötelező..." tehát nem csak 3.5 tonna felett. Én ezt itt lezárom mert ezen nincs mit tovább ragozni, ez fekete-fehér. Szívesen mondanám, hogy igazad van mert tudom, hogy addig úgysem nyugszol meg, de ez most sajnos nincs így.Realista24 írta:3,5 tonna felett.zoli0415 írta:
Tekerhetjük ezt a kérdést bármeddig de a lényeg az, hogy a téligumi felszerelve a hólánc pedig tartozékként kötelezö!
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
3,5 tonna felett.zoli0415 írta:Tekerhetjük ezt a kérdést bármeddig de a lényeg az, hogy a téligumi felszerelve a hólánc pedig tartozékként kötelezö!hehetheoriginal írta: en ugy tudom, hogy a gumi nyilvan kotelezo, de a holanc csak akkor, ha olyan uton vagy kenytelen menni. ugy ertem kell legyen a csomagtartoban.
pl az alpokban, ha sielni mesz.
de városban nem fogja csekkolni a yard télen, foleg, hogy van rendes kozuttisztitas hó eseten
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tekerhetjük ezt a kérdést bármeddig de a lényeg az, hogy a téligumi felszerelve a hólánc pedig tartozékként kötelezö!hehetheoriginal írta: en ugy tudom, hogy a gumi nyilvan kotelezo, de a holanc csak akkor, ha olyan uton vagy kenytelen menni. ugy ertem kell legyen a csomagtartoban.
de városban nem fogja csekkolni a yard télen, foleg, hogy van rendes kozuttisztitas hó eseten
- hehetheoriginal
- Kedvenc játékosaid: elfenomeno
en ugy tudom, hogy a gumi nyilvan kotelezo, de a holanc csak akkor, ha olyan uton vagy kenytelen menni. ugy ertem kell legyen a csomagtartoban.
thereisonly1ronaldo
"Továbbá a sofőr köteles hóláncot tartani a járműben". Te másoltad be a törvényt.Realista24 írta: Nem ezt írtad, hanem hogy kell.
De nem kötelező, ha van megfelelő teligumi.
Én ezt írtam: "időjárástól függően használni kell", mint ahogy az általad belinkelt törvényben is benne van. A téligumi és a hólánc is kötelező. Kérlek ebben ne vitatkozzunk mert ebben élek minden nap.
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Nem ezt írtad, hanem hogy kell.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Pontosan így van, ezt írtam én is csak rövidebben. Hetente egyszer de van, hogy kétszer is átautózom Ausztrián. Itt azért be is tartatják a szabályokat, nem úgy mint nálunk. Igen kellemetlen egy parkolóban éjszakázni azért mert sajnáltunk rá pár ezer forintot. Lehet, hogy szerencséd lesz és soha nem kell de én ezeken a dolgokon nem spórolok. Baleset okozásról meg jobb nem is beszélni.Realista24 írta:Mivel sokat járok ki, és mielőtt elrohantam venni, rákerestem, ezt találtam egyébként:zoli0415 írta:
Nov.1-Ápr. 1 között kötelező a téli gumi használata és tartozzékként a hólánc. Határon nem ellenőrzik a láncot de időjárástól függően használni kell, ha nincs félreállít és nem mehetsz tovább, 5000 euróig büntethet, ha balesetet okozol nélküle az nagyon fájdalmas. Nem nagy befektetés, nem éri meg kockáztatni.
Ausztria:
November 1. és április 15. között, személygépkocsi és 3,5 tonna megengedett össztömegnél nem nehezebb teherautóknál, télies útviszonyok esetén Ausztriában kötelező vagy minden keréken legalább 4 mm profilmélységű tél gumi vagy csak a meghajtott tengelyen a hólánc használata. Hóláncot azonban csak abban az esetben szabad használni, ha az úttestet összefüggő hó- vagy jégréteg borítja és a hólánc nem károsítja az útburkolatot. A rendelet megszegői 35 €-tól 5000 €-ig terjedő büntetésre számíthatnak, ráadásul bizonyos esetekben a biztosítók sem térítik meg a nyári gumival felszerelt autókban keletkezett kárt. 3,5 tonna össztömeg feletti járművek esetén legalább a hajtott tengelyen kötelező a radiál abroncsok esetén 5 mm, diagonál abroncsok esetén 6mm profilmélységű téli gumik használata. Továbbá a sofőr köteles hóláncot tartani a járműben.
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Mivel sokat járok ki, és mielőtt elrohantam venni, rákerestem, ezt találtam egyébként:zoli0415 írta:Nov.1-Ápr. 1 között kötelező a téli gumi használata és tartozzékként a hólánc. Határon nem ellenőrzik a láncot de időjárástól függően használni kell, ha nincs félreállít és nem mehetsz tovább, 5000 euróig büntethet, ha balesetet okozol nélküle az nagyon fájdalmas. Nem nagy befektetés, nem éri meg kockáztatni.CS0ki írta: Sógoréknál kértek már bárkitől hóláncot? Hétvégére mennénk ki, papíron kéne, de nincs kedvem rohangálni utána...
Ausztria:
November 1. és április 15. között, személygépkocsi és 3,5 tonna megengedett össztömegnél nem nehezebb teherautóknál, télies útviszonyok esetén Ausztriában kötelező vagy minden keréken legalább 4 mm profilmélységű tél gumi vagy csak a meghajtott tengelyen a hólánc használata. Hóláncot azonban csak abban az esetben szabad használni, ha az úttestet összefüggő hó- vagy jégréteg borítja és a hólánc nem károsítja az útburkolatot. A rendelet megszegői 35 €-tól 5000 €-ig terjedő büntetésre számíthatnak, ráadásul bizonyos esetekben a biztosítók sem térítik meg a nyári gumival felszerelt autókban keletkezett kárt. 3,5 tonna össztömeg feletti járművek esetén legalább a hajtott tengelyen kötelező a radiál abroncsok esetén 5 mm, diagonál abroncsok esetén 6mm profilmélységű téli gumik használata. Továbbá a sofőr köteles hóláncot tartani a járműben.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Ja, köszi. Már látom, olvasgattam, meg csekkoltam szomszéddal az áraitKerlon írta:Megnyugtatlak, átlag árad van. 36-40 közé szokott kijönni.Realista24 írta:
Jah, közben nézem, 38 Ft-ra jön ki kb. Rhd kemény milyen sok![]()
![]()
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Megnyugtatlak, átlag árad van. 36-40 közé szokott kijönni.Realista24 írta:Jah, közben nézem, 38 Ft-ra jön ki kb. Rhd kemény milyen sokKerlon írta:
Te meg csak 1 kWh árát látod, erre jön minden adó, rhd, stb.![]()
![Vigyor :D](./images/smilies/grin.gif)
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K
K
- Csabi
- Kedvenc játékosaid: Figo, Cristiano Ronaldo, Modric
- Kapcsolat:
mondjuk nálunk az áram így is t duplája.Realista24 írta:Jah, közben nézem, 38 Ft-ra jön ki kb. Rhd kemény milyen sokKerlon írta:
Te meg csak 1 kWh árát látod, erre jön minden adó, rhd, stb.![]()
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Jah, közben nézem, 38 Ft-ra jön ki kb. Rhd kemény milyen sokKerlon írta:Te meg csak 1 kWh árát látod, erre jön minden adó, rhd, stb.Realista24 írta: Na, villamossági guruk.
A1 tarifa I. tömb és II. tömb árszabást kaptam, ez létezik?
11,41 Ft és 13,33 Ft/kWh nettó? Nem tudom elhinni. Mondjuk nyaraló, zártkert besorolás, lehet ezért?
Bazzeg, hát akkor szanaszét fűtöm és hűtöm magunkat
Vagy a rendszerhasználati díj ilyen sok?
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Te meg csak 1 kWh árát látod, erre jön minden adó, rhd, stb.Realista24 írta: Na, villamossági guruk.
11,41 Ft és 13,33 Ft/kWh nettó? Nem tudom elhinni. Mondjuk nyaraló, zártkert besorolás, lehet ezért?
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K
K
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Na, villamossági guruk.
Bazzeg, hát akkor szanaszét fűtöm és hűtöm magunkat![Nevet :lol:](./images/smilies/laugh.gif)
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- R. Carlos
- Kedvenc játékosaid: Daniel Carvajal, Xabi Alonso, Roberto Carlos
Boldog új évet kívánok mindenkinek!
![Mosoly :)](./images/smilies/smile1.gif)
"When everyone thinks we are dead and buried we go and win the Champions League. This is what Real Madrid is all about." - Alvaro Arbeloa
- Steve
- Kedvenc játékosaid: R9, RC, Guti, Zidane, Modric, Marcelo, Bellingham
Realista24 írta: Én azért vigyáznék, hogy hova navigáltat Steve...valahol az iphone - dyson - nutellásköcsög és sima köcsögök között lesz a megoldása.
Szeretném megjegyezni mielőtt elindul a falu egyik felében a hír, hogy a Jenőnek barátnője van/vagy barátja ha már itt tartunk
![Laza kávé :coffee:](./images/smilies/coffee.gif)
Az utolsó kettőt pedig kimondottan cáfolnám.
Pedig még a fáradtságot is vettem, hogy a kollegának, aki elveszett az off topic információs tengerében megkeressem az életét döntően befolyásoló kommenteket..
![Szomorú :(](./images/smilies/no.gif)