Lassan az adóbevallásod is innen fogja valaki megcsinálni.TheBull6 írta: Bocs a dupláért, de másik téma, gondoltam nem rondítom be ezt is a szomszéddal.
Asszonnyal 3-4 napot Cserszegtomajon leszünk január végén. Környéken (Hévíz és Keszthely ami ilyen nevesebb település) mennyire ismert itt valaki?
Programokat már nagyjából összeraktam: egy kis túra, egy kis bobofun park , meg ilyenek.
Inkább valami f*sza étterem jöhetne. Mert azt még nem találtam. Bár ha más nem megyünk a mekibe
Jah meg persze azért program ötleteket is szívesen fogadok.
Köszi!!!!
OFF
Re: OFF
Bocs a dupláért, de másik téma, gondoltam nem rondítom be ezt is a szomszéddal.
Asszonnyal 3-4 napot Cserszegtomajon leszünk január végén. Környéken (Hévíz és Keszthely ami ilyen nevesebb település) mennyire ismert itt valaki?
Programokat már nagyjából összeraktam: egy kis túra, egy kis bobofun park , meg ilyenek.
Inkább valami f*sza étterem jöhetne. Mert azt még nem találtam. Bár ha más nem megyünk a mekibe
Köszi!!!!
Köszi!!!!
Sajnos nem'shutterisland írta: ebbol a mondatbol arra kovetkeztetek, hogy nem a semmelweis egyetem rektora a szomszedod.
csak nagysagrendileg, milyen osszegrol van szo ?
mert gondolom nem lenne mindegy a behajtas szempontjabol sem, hogy 30 ezer vagy 1 millio 200 ezer ft van a papiron.
300 ezer per család lenne kb. De úgy néz ki, hogy mégis lesz pénz lóvéra. Megijedt az üres papíroktól amik a kezemben voltak amikor beszéltünk legutóbb.
- 'shutterisland
- Kedvenc játékosaid: LM / GD
- Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg
ebbol a mondatbol arra kovetkeztetek, hogy nem a semmelweis egyetem rektora a szomszedod.Kb bármit írhatnék a papírba, meg se értenék.
csak nagysagrendileg, milyen osszegrol van szo ?
mert gondolom nem lenne mindegy a behajtas szempontjabol sem, hogy 30 ezer vagy 1 millio 200 ezer ft van a papiron.
Neeeem, csak feltételezés. Az előtte lévő rész folytatása volt, hogy ha megcsinálnám én, ezek akkor is kifizetnék nekem a szaki árát, annak ellenére is hogy látták hogy ott dolgoztam napokat.Halfkey írta:Akkor ez már tulajdonképpen egy kész dolog? Hát ja, próbálj meg vele íratni valamit, de szerintem azért így elég necces - én tuti nem fizetnék neked ha az én szomszédom vagy és egyszercsak letérkövezel valami közöset anélkül hogy már legalább szóban áldásomat adtam volna rá hogy beszállok.Igazából a vicces az egészben, hogy kifizetné nekem a pénzt úgy, hogy kb látta hogy én csináltam faterral és nem egy szaki volt ott.
Akkor ez már tulajdonképpen egy kész dolog? Hát ja, próbálj meg vele íratni valamit, de szerintem azért így elég necces - én tuti nem fizetnék neked ha az én szomszédom vagy és egyszercsak letérkövezel valami közöset anélkül hogy már legalább szóban áldásomat adtam volna rá hogy beszállok.Igazából a vicces az egészben, hogy kifizetné nekem a pénzt úgy, hogy kb látta hogy én csináltam faterral és nem egy szaki volt ott.
Köszi Nektek is!
Amúgy a munka nagy részét simán megoldom én, akár faterral, akár haverokkal. Nagyobb volument is térköveztünk már a talajkialakítástól a térkőlerakásig, szerintem k*rva jó buli.
Igazából a vicces az egészben, hogy kifizetné nekem a pénzt úgy, hogy kb látta hogy én csináltam faterral és nem egy szaki volt ott. Tudnék mesélni róluk.
Épp ezért íratnék vele alá egy papírt, mert azt mondom neki, hogy haver, ha nem fizetsz börtönbe mész ám, itt a papír, szó nélkül el is hinné. Kb bármit írhatnék a papírba, meg se értenék.
Amúgy a munka nagy részét simán megoldom én, akár faterral, akár haverokkal. Nagyobb volument is térköveztünk már a talajkialakítástól a térkőlerakásig, szerintem k*rva jó buli.
Igazából a vicces az egészben, hogy kifizetné nekem a pénzt úgy, hogy kb látta hogy én csináltam faterral és nem egy szaki volt ott. Tudnék mesélni róluk.
Épp ezért íratnék vele alá egy papírt, mert azt mondom neki, hogy haver, ha nem fizetsz börtönbe mész ám, itt a papír, szó nélkül el is hinné. Kb bármit írhatnék a papírba, meg se értenék.
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
- Kapcsolat:
Plusz egy. Szart sem érnek az ilyen papírok. Van pár sztorim, de túl hosszú. Mindenesetre bírósági ügyeknel egyértelmű dolgok mellett sem tudsz nyerni sokszor.Halfkey írta: Majdnem teljesen mindegy mit írsz a papírra, ha aláírjátok és letanúzzátok az egy szerződés.
A probléma nyilván - egyébként bármilyen magán - szerződéssel az, hogy nem fizetés esetén oké hogy van egy papírod, de hogy lesz ebből pénzed. Ha közjegyzővel közokiratba foglaljátok akkor rendőr is segít, de ha nem (és itt nemhiszem, mert plusz költség és macera amit az ügy mértéke nem indokol), akkor meg hosszú évek pereskedése, aminek a költségeit előre te állod. Én mindenesetre lepapíroznám aztán lobogtatnám, de lehet az lenne a legjobb ha megvennéd a részét (ha van ennek a résznek értéke, pl növeli a beépíthetőséged és nem csak költség).
Keress más megoldást, ahogy Halfkey is írja. Vagy hagyd a francba, amíg nem lesz meg a pénze.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Majdnem teljesen mindegy mit írsz a papírra, ha aláírjátok és letanúzzátok az egy szerződés.
A probléma nyilván - egyébként bármilyen magán - szerződéssel az, hogy nem fizetés esetén oké hogy van egy papírod, de hogy lesz ebből pénzed. Ha közjegyzővel közokiratba foglaljátok akkor rendőr is segít, de ha nem (és itt nemhiszem, mert plusz költség és macera amit az ügy mértéke nem indokol), akkor meg hosszú évek pereskedése, aminek a költségeit előre te állod. Én mindenesetre lepapíroznám aztán lobogtatnám, de lehet az lenne a legjobb ha megvennéd a részét (ha van ennek a résznek értéke, pl növeli a beépíthetőséged és nem csak költség).
- 'shutterisland
- Kedvenc játékosaid: LM / GD
- Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg
kicsit csalodtam, vartam egy lofejet az agyaba tippet is.
nem vagyok ugyved, de jozan paraszti esszel lehet amugy le lehetne egyszerusiteni egy szimpla kolcsonadasi szerzodessel.
ugyanis konkretan az tortenik, hogy ha tegyuk fel 1 milla az osszkoltseg es te azt kirendezed, akkor olyan, mintha 500 ezret kolcsonadtal volna.
nem vagyok ugyved, de jozan paraszti esszel lehet amugy le lehetne egyszerusiteni egy szimpla kolcsonadasi szerzodessel.
ugyanis konkretan az tortenik, hogy ha tegyuk fel 1 milla az osszkoltseg es te azt kirendezed, akkor olyan, mintha 500 ezret kolcsonadtal volna.
Köszi-köszi
- hehetheoriginal
- Kedvenc játékosaid: elfenomeno
illetve, ha nem akarja alairni/hozzajarulni, akkor megcsinalod a terkovet csak az egyik, neked jobb, a te bejaratodhoz kozelebb eso felén.
thereisonly1ronaldo
-
- Kedvenc játékosaid: Modrić
- Kedvenc csapatod: Real Madrid CF
A Ptk. szerint alapvetően külön megállapodás nélkül is közös lenne a költségviselés, de mivel ez jó eséllyel a rendes gazdálkodás körét meghaladó kiadás lesz, ehhez mindenképpen egyhangú döntés kell. Emiatt, elkerülendő, hogy utóbb arra hivatkozzon, hogy ő nem járult hozzá a munkálatokhoz, mindenképpen írjatok egy szerződést, amiben rögzítitek, hogy lesznek ezek a munkák, a költségeket felezitek oly módon, hogy amit te előlegezel, annak a felét vállalja megtéríteni (vagy ahogy megegyeztetek).TheBull6 írta:
Telken van egy közös terület, 50-50%-ban osztjuk rajta a tulajdonjogot, tehát aligha tudok rajta csak magam csinálni valamit a beleegyezése nélkül, meg hát nem is akarok.
Le kéne térkövezni, mert igazából egy ilyen bejárórész. Én még végigmászok a sáron amikor épp arra van dolgom, de a rokonok mikor jönnek, akkor az ő sarukra már nem vagyok kíváncsi.
Szomszéddal le is lett beszélve, mondta ő is, hogy persze csináljuk. Szóval igazából ennyi. Térkő kinézve, munka felmérve, költség kiszámolva.
Tehát erről van szó úgy kicsit pontosabban. Erre írnék vele valami papírost.
Köszihehetheoriginal írta: szolitottak, jövök segiteni, mint sportszeletesfeka probléma idején.
nem ertem a kérdést.
van barmifele megállapodás, irásos kutyaszösz, hogy a közösen végzendő munkákba ki es mennyivel kell beszálljon? ha van, akkor egyszeru, azt kell követni, ott le kell legyen irva mikor es mennyit es mire.
ha nincs ilyen, akkor buktad, max kérlelheted szépen, hogy fizessen.
illetve el lehet indulni a sötét oldal irányába, hogy akkor baratom mivel nem fizettél bele mar évek óta, akkor neked ez nem jár, az nem jár, erre sem vagy jogosult, stb.
ennyi rendelkezésre alló infoból ennyit tudtam
Telken van egy közös terület, 50-50%-ban osztjuk rajta a tulajdonjogot, tehát aligha tudok rajta csak magam csinálni valamit a beleegyezése nélkül, meg hát nem is akarok.
Le kéne térkövezni, mert igazából egy ilyen bejárórész. Én még végigmászok a sáron amikor épp arra van dolgom, de a rokonok mikor jönnek, akkor az ő sarukra már nem vagyok kíváncsi.
Szomszéddal le is lett beszélve, mondta ő is, hogy persze csináljuk. Szóval igazából ennyi. Térkő kinézve, munka felmérve, költség kiszámolva.
Tehát erről van szó úgy kicsit pontosabban. Erre írnék vele valami papírost.
___Samy___ írta: Ugy latszik van egy buzgo, aki nem csak itt old meg mindent, hanem helyettuk is
- ___Samy___
Ugy latszik van egy buzgo, aki nem csak itt old meg mindent, hanem helyettuk is
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"
- hehetheoriginal
szinte minden kollégám szabin van még a héten, amit tudok, elintézek, de amugy meg fasz közöd van hozzá
thereisonly1ronaldo
- ___Samy___
Nem semmi mennyire unatkozol vagy mennyire nincs kedved dolgozni 2022-ben
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"
- hehetheoriginal
szolitottak, jövök segiteni, mint sportszeletesfeka probléma idején.TheBull6 írta: Sziasztok Hölgyek és Urak!
Van itt valaki aki keni vágja a jogokat meg ilyeneket? (Bár hülye kérdés volt, mert biztos van. )
Szomszéd egy f*sz, amúgy is, de most leginkább azért, mert a közösen végzendő munkára "nincs pénze" és később szeretne majd fizetni.. Nincs ezzel baj, csak azért jó lenne "bevédeni" magunkat.
Tudok erre valami szerződést kötni vele, hogy mondjuk egy éven belül fizetnie kell, ha nem fizet akkor meg irgumburgum, ennyi meg annyi plusz lóvéval jön nekem?
Köszönöm!!!!
nem ertem a kérdést.
van barmifele megállapodás, irásos kutyaszösz, hogy a közösen végzendő munkákba ki es mennyivel kell beszálljon? ha van, akkor egyszeru, azt kell követni, ott le kell legyen irva mikor es mennyit es mire.
ha nincs ilyen, akkor buktad, max kérlelheted szépen, hogy fizessen.
illetve el lehet indulni a sötét oldal irányába, hogy akkor baratom mivel nem fizettél bele mar évek óta, akkor neked ez nem jár, az nem jár, erre sem vagy jogosult, stb.
ennyi rendelkezésre alló infoból ennyit tudtam
thereisonly1ronaldo
Jah persze, az alap hogy az lesz amit ő tanácsol De azért meghallgatnék mást isgéza írta: En hehe street advicejára varok.
En hehe street advicejára varok.TheBull6 írta: Sziasztok Hölgyek és Urak!
Van itt valaki aki keni vágja a jogokat meg ilyeneket? (Bár hülye kérdés volt, mert biztos van. )
Szomszéd egy f*sz, amúgy is, de most leginkább azért, mert a közösen végzendő munkára "nincs pénze" és később szeretne majd fizetni.. Nincs ezzel baj, csak azért jó lenne "bevédeni" magunkat.
Tudok erre valami szerződést kötni vele, hogy mondjuk egy éven belül fizetnie kell, ha nem fizet akkor meg irgumburgum, ennyi meg annyi plusz lóvéval jön nekem?
Köszönöm!!!!