Mondjuk Owen, úgy jött ide, hogy Raúl meg Ronaldo volt a kezdőcsatár, akik mögött esélyt se kapott a bizonyításra, és ment is tovább 1 év után. Woodgate meg kiülte sérüléssel az első szezont, aztán a debütön, ha jól emlékszem ki is állították, meg talán tizit is csinált, vagy öngólt lőtt, aztán ment a levesbe. Szóval itt azért nem arról beszélünk, hogy nem sikerült beilleszkedni, hanem ilyen-olyan okokból nem játszottak. Owen (bár olcsó volt) ugye a galactico projekt része volt, mint korábbi aranylabdás, de nem feltétlen jól átgondolt szakmai igazolás, Woodgate meg soha nem volt Real Madrid szint, Én meg ugye a két példát direkt olyan játékosokkal kapcsolatban hoztam fel, akik nem átutazóban voltak, hanem 4-5 év jutott nekik a klubnál.Az a baj, hogy egy Mcmanaman-re, Beckham-re jut fejenként egy Woodgate, Owen, Trippier, stb ellenpélda is. Ritkán válik be angol a spanyol ligában hosszútávon. Viszonylag kevesen is játszottak/játszanak.
De ugye ott van pl Özil, aki hiába török, konkrétan németországban született és nevelkedett, és az első éve után behúzta a kéziféket, és hozzáállásban, meg futásban egyből lejjebb adta, miközben Kroos az ellenpélda, hogy mennyire professzionális Özilhez képest mindenben. Vagy ugye Khedira is bármennyire ellenszenves volt a fórumnak, és nem feltétlen volt kivételes képességekkel megáldva, mindig profi volt a hozzáállása a dolgokhoz a pályán, és azon kívül is. De lehet összevetni pl egy Marcelot vagy Roberto Carlost, egy Robinho-val. Vagy a balkáni területről Modricot meg Jovityot. Szóval nekem az sajnos nem érv, hogy ne hozzunk valakit "mert angol". Ha megfelelő a tudás, a mentalitás, akkor szerintem egy játékosnak a Real Madridban a helye, aztán a beilleszkedés meg egyéntől függ, nem nemzetiségtől, a klub mindenben segít, ahogy tud.