sebydani írta:
Szerintem rohadt jó lett a Ne nézz fel. Minden percét imádtam.
Tegnap neztem meg. Kicsit a black mirrorral parhuzamba allitva, ha ugyanez a film 2013-14 kornyeken jott volna ki, valoszinuleg irnam, hogy zsenialis, mennyire igaz ez is, az is, stb. De mint ahogy a Black Mirror is 2017 kornyeken ellaposodott (negyedik evad biztosan, de talan mar a harmadik nagy resze is), az egesz tarsadalomkritika szamomra kicsit elcsepeltte valt.
Maga a Ne nezz fel ilyen 5-6 pontos film, ami annyira nem rossz, hogy elkezdd mindenhol lehuzni, voltak benne jobb pillanatok, talan az elso fele meg erdekes is volt, de annyira nem jo, hogy azt mondd ra, hogy egyszer jo volt megnezni.
Egy dolog viszont zavart es egyaltalan nem tartom realisnak
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Jol lathattuk, hogy a covid megjelenesekor nagy fekete betukkel jelent meg a hiroldalakon, hogy RENDKIVULI! Mar 3 megbetegedes van Magyarorszagon. Breaking news, 4, 5. Majd pont egy ilyen brutal kattintasokat hozo hirrol mondananak le, hogy fel even belul mind elpusztulunk..
A BLM féle legalis hozongesbol es rablasbol lehetett volna tobb a filmben, de ismerve, hogy mit kepvisel a Netflix, mar az is csoda, hogy ennyi bele kerult.
(Rogton a film utana tv-ben elkaptam egy hazfelujitos musort, amiben a falakra latin meg spanyol szavak voltak felirva. A padlora piros festekkel haromszogek voltak felfestve, gondolom demon idezes, aldozas, stb. celjabol. Annyira vicces volt, hogy a spanyol munkasok nem voltak hajlandoak a hazban dolgozni, mert feltek a szellemektol
A tobbi klasszikus elemmel: nem halad a felujitas, nem lesznek kesz az atadas napjara, tobb penzbe kerul, mert ott egy rejtett hiba, ejszaka is kell dolgozni, stb.)