Mozi, filmek
Re: Mozi, filmek
Na most konfirmalta, hogy kesz a Gladiator 2 scriptje. Plusz ugye belekezdett az Alien sorozatba is.
Valaki loje mar le.
Valaki loje mar le.
- nmate
- Kedvenc játékosaid: Arbeloa
Ezt a projektet egyértelmű olyan rendezőnek kéne vinni, akinek nincsenek megingásai, hanem inkább perfekcionista, mint pl. egy Denis Villeneuve és csapata. Aki 2 filmet csinál egy évben, abban biztos vagyok, hogy egyikben sincs benne a lehető legtöbb effort. Persze, lehet belőle jó film, de a véleményem, hogy Ridley Scott túl felületes rendező egy ilyen témához.
Napoleont Kubricknak kellett volna megcsinalni, csak sosem akartak neki megfinanszirozni. Elkepzelem a Barry Lyndon stilusaban, nedvesedek. Majdnem olyan jo lett volna, mint a tizenkettedik Pokember.
- nmate
Mentőexpedícó - szerintem totál felejthető kategória, a Bálna meg Jeff Daniels rémlik. Mennyei királyságból meg Eva Green.füst írta: Szerintem meg hülyék vagytok, mert A mennyei királyság, a Fehér pokol, a Mentőexpedícó és most Az utolsó párbaj is nagyon jók lettek.
És látok ott valami Napoleont készülőben, akit Joaquin Phoenix fog alakítani, ott szerintem hiba nem lesz.
Fehér pokol nem az ő rendezése, producer talán volt ahogy nézem, de lehet csak a nevét adta hozzá.
- füst
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Szerintem meg hülyék vagytok, mert A mennyei királyság, a Fehér pokol, a Mentőexpedícó és most Az utolsó párbaj is nagyon jók lettek.
És látok ott valami Napoleont készülőben, akit Joaquin Phoenix fog alakítani, ott szerintem hiba nem lesz.
- nmate
American Gangster óta, de igenFaust írta: Standard Scott, fasz kivan mar az oreggel, es nekiallt a BR 2099-nek is, johetne valami pengeelen tancolo es levadaszhatna vegre. Ontja magabol a kozepszeru szarokat a Gladiator ota.
Standard Scott, fasz kivan mar az oreggel, es nekiallt a BR 2099-nek is, johetne valami pengeelen tancolo es levadaszhatna vegre. Ontja magabol a kozepszeru szarokat a Gladiator ota.
- nmate
Rég láttam ennyire jó alapanyagból ennyire tróger mód összecsapott munkát, mint a Gucci film. Olyan olaszos lett, a szó rossz értelmében. Üres volt, semmit nem adott.
- h3x0r
De arra meg az emberek nem fognak elmenni. Nem azert, mert nincs igeny ilyen filmekre, hanem mert akit erdekel, az nem fog penzt kiadni erte, mikozben otthon a 110 centis tv-n is pont annyira elvezheto. A mozi 2 dolgot tud egy otthoni filmnezeshez kepest: hamarabb kijon es jobb a latvany.csababarca írta: Azt az érvelést sose értettem, hogy ez elveszi a helyet és a pénzt a komolyabb hangvételű filmektől.
- Caraway
- Kedvenc csapatod: Manchester United
En kb ugyanigy vagyok, mint Csabi. A filmeket nezem, de a sorozatok mar nem erdekelnek kulonosebben. Sot, a filmeknel is inkabb nehany karakter (Poki, Strange), ezzel az Orokkevalok vonallal mar nem birnak magukkal rantani. Mondjuk en rajottem, hogy alapjaraton mar keptelen vagyok hosszabb sorozatokat nezni, egyszeruen nem kotnek le.
Amugy ha mar filmek tema, tegnap megneztem Sandra Bullock uj filmjet, a Megbocsathatatlant. A sok foshalmaz Netflix film kozott szerintem ude szinfolt, es bar gyorsan rajon az ember a film vegere, attol fuggetlenul egy esti proginak teljesen jo.
Amugy ha mar filmek tema, tegnap megneztem Sandra Bullock uj filmjet, a Megbocsathatatlant. A sok foshalmaz Netflix film kozott szerintem ude szinfolt, es bar gyorsan rajon az ember a film vegere, attol fuggetlenul egy esti proginak teljesen jo.
- csababarca
- Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
- Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.
Kereslet-kínálat találkozik itt is.
Amíg érdekli az embereket (=nem csömörlenek meg) addig gyártják ezeket, majd lefut ez is.
Azt az érvelést sose értettem, hogy ez elveszi a helyet és a pénzt a komolyabb hangvételű filmektől. A Disneytől várjuk ezt? Tényleg?
Azt is figyelembe kell venni, hogy a rohanó világban (is) a mozi a tömegeket elégíti ki. Bemész, két óra agyradír, mész tovább, csinálod a dolgaidat.
Én pl szeretem a marvel filmeket, de a sorozatokat elengedtem, a Lokit néztem meg egyedül.
Többi nem érdekel, vagy a filmek közül a Shang-Chit vagy mit sem néztem meg, elég volt, nem érdekelt.
Szerintem ha már nem lesz erre tömegigény, akkor elhal majd a képregényes filmgyártás, legalábbis nem ilyen ipari mennyiségben fognak ezek özönleni. De amíg hasznot hoz, addig gyártani fogják őket, ilyen a showbusiness.
Mindig érdekes ilyenekről vitatkozni, de a tömeg igényét nem tudjuk befolyásolni. Márpedig meg lehet nézni a box office-t, a bevételekből az látszik, hogy még mindig van erre igény.
Amíg érdekli az embereket (=nem csömörlenek meg) addig gyártják ezeket, majd lefut ez is.
Azt az érvelést sose értettem, hogy ez elveszi a helyet és a pénzt a komolyabb hangvételű filmektől. A Disneytől várjuk ezt? Tényleg?
Azt is figyelembe kell venni, hogy a rohanó világban (is) a mozi a tömegeket elégíti ki. Bemész, két óra agyradír, mész tovább, csinálod a dolgaidat.
Én pl szeretem a marvel filmeket, de a sorozatokat elengedtem, a Lokit néztem meg egyedül.
Többi nem érdekel, vagy a filmek közül a Shang-Chit vagy mit sem néztem meg, elég volt, nem érdekelt.
Szerintem ha már nem lesz erre tömegigény, akkor elhal majd a képregényes filmgyártás, legalábbis nem ilyen ipari mennyiségben fognak ezek özönleni. De amíg hasznot hoz, addig gyártani fogják őket, ilyen a showbusiness.
Mindig érdekes ilyenekről vitatkozni, de a tömeg igényét nem tudjuk befolyásolni. Márpedig meg lehet nézni a box office-t, a bevételekből az látszik, hogy még mindig van erre igény.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."
- Remy
- Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
- Kapcsolat:
Sentry kár, hogy nincs már itt. Imádná ezt a témát.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick
New England Patriots
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
New England Patriots
- h3x0r
Azert ez annak is koszonheto, hogy egy nagy koltsegvetesu filmet sok ember kell megnezze, hogy visszahozza az arat. Egy uj (valamivel ismeretlenebb) filmnel is bele kell tenni a penzt a marketingbe, viszont ott nem garantalt a nezettseg, mig egy marvel, dc, star wars, james bond, fast and fourious, stb. uj reszenel mar megvan a kozonseg, akikre lehet epiteni.portillo írta: Nem az a baj, hogy valaki rajong érte, hanem hogy ezek a filmek elviszik a pénzt, és cserébe semmilyen más értékelhető nagyobb költségvetésű film nem kerül a mozikba. Az egysíkúság zavaró, főleg annak, akit egyáltalán nem érdekelnek a szuperhősők.
- halamadrid
- Kedvenc játékosaid: C. Ronaldo, Modrić, Asensio, Ramos, Casemiro, Marcelo, Håland, Fede
Ha valaki félreértette volna a fenti hozzászólásom, nem vagyok egy "marvelbuzi". Nekem is úgyanúgy fáj, hogy hova tart a mozi, de attól még próbálom kiélvezni amit lehet. Az infinity sagat pl. nagyon éltem és abban a mondatomban, hogy "jó lenne ismét egy bitang filmet látni", az nem a pókemberig vagy bármilyen 21-es filmig nyúl vissza, hanem az IW-ig. Igaz, azóta csak pár új darab jött, de egyik sem volt kiemelkedő, sajnos póki is csak a nosztalgiát hozta.
Minimálisan szerintem mindenkit érint az a bizonyos csömör és nem csak a hülye propagandák miatt. Szeretem az ilyen filmeket, de sokszor érzem, hogy túltolnak egy adott dolgot és máris mehet B/C kategóriába a darab. A legtöbb ilyen tele van alapvető, hülye hibákkal amik gyökerestül basszák el a filmet, mégis nagy rá a kereslet. Ez természetesen engem is zavar. Nem hiszem el, hogy a nagy koponyák hogy nem tudják legalább egy kicsit letisztítani ezeket. Persze nem sötét lovagokra számítok, de könnyen sokat fejlődhetnének és sokaknál talán el is tűnne a csömör.
Aki meg alapból gyűlöli a szuperhős filmeket az valószínűleg nem fogja megszeretni, de elítélni sem kéne érte a rajongókat. Eleinte én sem értettem hogy tud valaki egy ilyet végignézni, még amikor egyet sem láttam, de ahogy rászántam magam a szerre meg is tetszett, van is a témában jópár szép darab. Természetesen van a másik típus, akinek sehogy se fog megtetszeni. A nagy tömegek ezt szeretik, persze, hogy ez megy most és sajnos nem lehet mindenki egyszerre boldog. Ha nincs más vigaszod nyugtasson, hogy egyszer ennek is vége lesz.
Minimálisan szerintem mindenkit érint az a bizonyos csömör és nem csak a hülye propagandák miatt. Szeretem az ilyen filmeket, de sokszor érzem, hogy túltolnak egy adott dolgot és máris mehet B/C kategóriába a darab. A legtöbb ilyen tele van alapvető, hülye hibákkal amik gyökerestül basszák el a filmet, mégis nagy rá a kereslet. Ez természetesen engem is zavar. Nem hiszem el, hogy a nagy koponyák hogy nem tudják legalább egy kicsit letisztítani ezeket. Persze nem sötét lovagokra számítok, de könnyen sokat fejlődhetnének és sokaknál talán el is tűnne a csömör.
Aki meg alapból gyűlöli a szuperhős filmeket az valószínűleg nem fogja megszeretni, de elítélni sem kéne érte a rajongókat. Eleinte én sem értettem hogy tud valaki egy ilyet végignézni, még amikor egyet sem láttam, de ahogy rászántam magam a szerre meg is tetszett, van is a témában jópár szép darab. Természetesen van a másik típus, akinek sehogy se fog megtetszeni. A nagy tömegek ezt szeretik, persze, hogy ez megy most és sajnos nem lehet mindenki egyszerre boldog. Ha nincs más vigaszod nyugtasson, hogy egyszer ennek is vége lesz.
Ceballos: “When I saw all those players — Karim, Carvajal, Modric… — playing cards just a few hours before the game I thought ‘wow, well, there’s calmness anyway’. I couldn’t even sleep.”
- babaking
- Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho
Nekem ezzel csak az a bajom, hogy rakásával jönnek ki tucat filmek/ sorozatok amiket viszont összeköt a "világ" így kénytelen vagy legalább megpróbálni mindent elfogyasztani, hogy értsed minden részét.
Ezt nagyon okosan csinálják mert odaszegeznek a képernyő elé hosszú időre, viszont a tartalom meg nem mindig kiemelkedő, cserébe rámegy egy rakás idő. A Marvelnél pl minden évben kijön legalább egy A-listás film (mondjuk egy Avengerröl), legalább egy B-listás ami illeszkedik az univerzumba, és legalább 2-3 évadnyi sorozat.
Arról már nem is beszélve, hogy nem is tudod szépen beosztani magadnak, mert az internet korában kb azonnal elspoilerezik.
Star Wars ugyan ez. Ment a fő trilógia, közben beleszúrtak egy Rogue Onet, egy Solot, 2 sorozatot. És az animált legfőképp gyerekeknek szóló sorozatokról (mint a Rebels) még szó sem volt ahol helyenként olyan tartalmi kérdésekre adnak választ ami a filmegben anélkül lehet, hogy plothole lenne.
DC-t nem tudom, de meg lennék lepve, ha nem így lenne. A következő meg a gyűrűk ura lesz amire ugyan ez a sors vár.
Ez egyrészt mint már említettem marha okos, másrészt lazy writing - ahelyett, hogy önmagában megálló, értékelhető filmek jönnének, csak közepesek jönnek amiket elvisz a lore.
Ezt nagyon okosan csinálják mert odaszegeznek a képernyő elé hosszú időre, viszont a tartalom meg nem mindig kiemelkedő, cserébe rámegy egy rakás idő. A Marvelnél pl minden évben kijön legalább egy A-listás film (mondjuk egy Avengerröl), legalább egy B-listás ami illeszkedik az univerzumba, és legalább 2-3 évadnyi sorozat.
Arról már nem is beszélve, hogy nem is tudod szépen beosztani magadnak, mert az internet korában kb azonnal elspoilerezik.
Star Wars ugyan ez. Ment a fő trilógia, közben beleszúrtak egy Rogue Onet, egy Solot, 2 sorozatot. És az animált legfőképp gyerekeknek szóló sorozatokról (mint a Rebels) még szó sem volt ahol helyenként olyan tartalmi kérdésekre adnak választ ami a filmegben anélkül lehet, hogy plothole lenne.
DC-t nem tudom, de meg lennék lepve, ha nem így lenne. A következő meg a gyűrűk ura lesz amire ugyan ez a sors vár.
Ez egyrészt mint már említettem marha okos, másrészt lazy writing - ahelyett, hogy önmagában megálló, értékelhető filmek jönnének, csak közepesek jönnek amiket elvisz a lore.
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.
- Remy
- Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
- Kapcsolat:
Mondjuk ugyanezek megvoltak evtizedekkel ezelőtt is, csak akkor nem szuperhosfilmek jottek tonna számra, hanem Arnold és Sly, meg a többiek.
Nmatere reagalva, valamilyen szinten érzem már a megcsomorlest, foleg emiatt nem is nagyon kovetem a sorozatokat. Star Warsnal erz ezt a legjobban. Egyszerűen leszarom szintre jutott nálam. Talán a Kenobival visszahoznak valamit.
Én azért varom ezeket a filmeket, mert tudom mit kapok tőlük. Se tobbet se kevesebbet, de fixen hoznak egy szintet. Noha néha tobbet adnak, pl Endgame vagy IW. De ez legalább nem okoz csalódást.
Pl Fast Saga is ezért nagy kedvenc. Mert ott is tudom mit kapok barmikor a két órámért, csak ott még nagyobb dozisban.
Na, de más. Új De Toro megvolt valakinek már? Mondanak jókat és rosszakat is róla.
Nmatere reagalva, valamilyen szinten érzem már a megcsomorlest, foleg emiatt nem is nagyon kovetem a sorozatokat. Star Warsnal erz ezt a legjobban. Egyszerűen leszarom szintre jutott nálam. Talán a Kenobival visszahoznak valamit.
Én azért varom ezeket a filmeket, mert tudom mit kapok tőlük. Se tobbet se kevesebbet, de fixen hoznak egy szintet. Noha néha tobbet adnak, pl Endgame vagy IW. De ez legalább nem okoz csalódást.
Pl Fast Saga is ezért nagy kedvenc. Mert ott is tudom mit kapok barmikor a két órámért, csak ott még nagyobb dozisban.
Na, de más. Új De Toro megvolt valakinek már? Mondanak jókat és rosszakat is róla.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
New England Patriots
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
New England Patriots
Nagyon nem erről beszéltem. Az, hogy mi tetszik egy egyénnek, az nem vita tárgya. Ha neked valami nem testzik, akkor senki nem fog tudni meggyőzni, hogy márpedig az jó. Viszont ezzel Te nem leszel rossz. Nem a beszélgetéssel, a vélemény nyilvánítással van a gondolm, hanem az eltérő vélemény miatti megbélyegzéssel. Ha valakinek tetszenek a bimbumpifpuf szuperhősös cukormázas filmek, akkor már röhögni kell rajta. És itt most nem rólad beszélek (sajnos pont így jött ki a lépés, hogy neked írtam a választ, ne vedd magadra, nem személyesen neked szól), mert te csak nem érted, hogy hogyan nincs csömöre ettől valakinek, de pont ez a lényeg. Nem értjük, hogy mi miatt tesztenek a dolgok az embereknek.nmate írta:Szóval csak azok beszélgethetnek egy filmről (vagy annak környezetéről), akik egy véleményen vannak, akiknek egy világnézetük van? Én szeretek vitázni, beszélgetni, ezért van 12504 hozzászólásom egy fórumon, nem azért, mert szeretnék social media stílusban visszhangkamrát alakítani ki, ahol upvoteok meg likeok által a pozitív visszacsatolás keresése a cél.kiserik írta: De minek meggyőzni? Miért nem lehetnek az emberek különbözőek. Van aki szereti mert tetszik neki, jól szórakozik rajta, van aki meg nem. Miért különb egyik a másiktól?
Persze, a filmről is lehet beszélgetni, de még ki sem jött. A jelenség folytonos és idekapcsolódik.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
- hehetheoriginal
- Kedvenc játékosaid: elfenomeno
Mert nyomja lejjebb magaval a tarsadalom ertelmi es intellektualis szintjet evrol evre szép lassan, mert ezt beszeled meg a haverrel vagy a gyerekek az iskolaban, ahelyett, hogy ertelmes, kreativ dolgokon jarna az eszuk, akar osszefuggeseken, komplex dolgokon tudnanak gondolkodni, es nem lennenek lebutitva a faszba mestersegesen.tubatibi írta: De amúgy ez Titeket miért zavar, ha valaki kedveli a Marvel filmeket és ne adj isten(reméljük ettől nem lesz egy 5 éves gyerek szintjén) rajong is érte?
Mert nem elég mély és intellektuális?
Azert mondjuk, ezt, hogy terjenek eszhez, ne kesobb banjak meg az ilyen ostobasagokra elpazarolt idot, hanem kezdjenek el elni, alkotni, tenni, gyarapodni, stb. Ez a marvelesdi csak egy szelete a rothadó gennyes szarnak, de meg kell nezni mi folyik egy mozi premiernel, milyen tarsadalmi reteg vonul fel - es most nem a kisgyerekes csaladokrol beszelek, ahol meg a gyerek jatszik, almodik es tenyleg gyerek.
thereisonly1ronaldo
- portillo
- Kedvenc játékosaid: Javier Portillo, Robinho, Varane, Fede
- Kedvenc csapatod: Real Madrid CF
- Kapcsolat:
Nem az a baj, hogy valaki rajong érte, hanem hogy ezek a filmek elviszik a pénzt, és cserébe semmilyen más értékelhető nagyobb költségvetésű film nem kerül a mozikba. Az egysíkúság zavaró, főleg annak, akit egyáltalán nem érdekelnek a szuperhősők.tubatibi írta: De amúgy ez Titeket miért zavar, ha valaki kedveli a Marvel filmeket és ne adj isten(reméljük ettől nem lesz egy 5 éves gyerek szintjén) rajong is érte?
Mert nem elég mély és intellektuális?
Én sem a művészfilmekért rajongok, de a szuperhősök teljesen hidegen hagynak. A kettő között pedig elég nagy lett az űr az utóbbi években és ez szerintem nagyban köszönhető a Marvel, DC és egyéb univerzumok (vagy pl. a Star Wars is, még ha az engem érdekel is) térnyerésének. Ezekenél a filmeknél nem kell magyarázni, nem kell bonyolítani. Elég hozni egy közepes átlagot, az emberek úgyis elmennek rá. Ugyanez megy persze pl a Netflixen is szerintem, tehát ez nem egy egytényezős probléma, de a szuperhős filmek egy komoly tényező ebben a sokák által színvonal romlásnak gondolt folyamatban.
Szégyen a kukás, de hasznos.
- nmate
Szóval csak azok beszélgethetnek egy filmről (vagy annak környezetéről), akik egy véleményen vannak, akiknek egy világnézetük van? Én szeretek vitázni, beszélgetni, ezért van 12504 hozzászólásom egy fórumon, nem azért, mert szeretnék social media stílusban visszhangkamrát alakítani ki, ahol upvoteok meg likeok által a pozitív visszacsatolás keresése a cél.kiserik írta: De minek meggyőzni? Miért nem lehetnek az emberek különbözőek. Van aki szereti mert tetszik neki, jól szórakozik rajta, van aki meg nem. Miért különb egyik a másiktól?
Persze, a filmről is lehet beszélgetni, de még ki sem jött. A jelenség folytonos és idekapcsolódik.