Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
M1Ö
Kedvenc játékosaid: Zidane; Modric, Isco, Ramos; Nagy Ádám; Özil, Xabi
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Politika

HozzászólásSzerző: M1Ö » 2022. február 25., péntek 8:28

Valaki írta tegnap, hogy nem most kéne pörögjön az ellenzéknek Orbán ellen. Hát basszus, ma reggel óta bárhol nézelődök a neten, mindenhol azt látom, hogy MZP hadat üzenne Oroszországnak és háborúba küldené a magyarokat.

Eddig se sok esélyt láttam a kormányváltásra, mert valami zseniálisan karaktergyilkolják, de szerintem ez volt az utolsó szög a koporsójába... :(
De Gea - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modric, Kroos, Verratti - Isco - Benzema, Agüero

M1Ö

HozzászólásSzerző: M1Ö » 2022. február 25., péntek 7:50

Realista24 írta:M1 az ilyen ördögtől való?
Ennyire.

Érdemes megnézni, hogy évi 130 milliárdból mit myom le az emberek torkán a "köz"média.
Marky írta: Az a ficko, aki 2 napja megszakertette, hogy az orosz tamadas egy nyugati agyszulemeny?
Az. Hirtelen valami magyon nagy szaki lett. Nem tudom már mi a rangja. Az éjszaka néztem egy videót ahol Németh Balázzsal boncolgatják, hogy nem jött be a tézisük, hogy megállnak a szakadár határoknál, mert már itt vannak 250 km-re a magyar határtól. :lol: De amúgy, hogy fair legyek, az a tájékoztatás meglepően korrektre sikerült.
De Gea - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modric, Kroos, Verratti - Isco - Benzema, Agüero

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2022. február 25., péntek 7:45

M1Ö írta:
Realista24 írta: Aki leszavazta lg kommentjét, az árulja már el, hogy miért? Tényleg érdekelne.

Nektek lg meg kitartást.
Szerintem is az M1es sztori miatt. Kicsit furcsa azt mondani, hogy rengeteg álhír jön, ezért M1-et nézek, miközben az a Bende Balázs tudósít, aki 2019be nyíltan kimondta, hogy aki nem azt mondja amit mi akarunk az mehet amerre lát. Meg a háborúhoz való hozzáálása se lehet mindenkinek szimpi. Nekem úgy jött le, mintha az oroszoknak drukkolna az ukránokkal szemben.

De egyébként én se szavaztam le. Nagyon sok erőt és kitartást nektek!
Az a ficko, aki 2 napja megszakertette, hogy az orosz tamadas egy nyugati agyszulemeny? :lol:

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. február 25., péntek 7:41

M1 az ilyen ördögtől való? Totál nem vagyok képben, annyi tv-t nézek kb, mint eurobarcát.
Néha csak a móka kedvéért.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

M1Ö

HozzászólásSzerző: M1Ö » 2022. február 25., péntek 7:39

Realista24 írta: Aki leszavazta lg kommentjét, az árulja már el, hogy miért? Tényleg érdekelne.

Nektek lg meg kitartást.
Szerintem is az M1es sztori miatt. Kicsit furcsa azt mondani, hogy rengeteg álhír jön, ezért M1-et nézek, miközben az a Bende Balázs tudósít, aki 2019be nyíltan kimondta, hogy aki nem azt mondja amit mi akarunk az mehet amerre lát. Meg a háborúhoz való hozzáálása se lehet mindenkinek szimpi. Nekem úgy jött le, mintha az oroszoknak drukkolna az ukránokkal szemben.

De egyébként én se szavaztam le. Nagyon sok erőt és kitartást nektek!

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2022. február 25., péntek 7:33

Nektek lg meg kitartást.
En egyik nyilra se nyomtam, de valoszinuleg az m1-es tudositas miatt.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. február 25., péntek 7:07

Aki leszavazta lg kommentjét, az árulja már el, hogy miért? Tényleg érdekelne.

Nektek lg meg kitartást.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Sebestyen

HozzászólásSzerző: Sebestyen » 2022. február 25., péntek 6:54

lordgabi írta: Utólag visszaolvasva vettem észre, hogy emlékeztek még rám, és meg lettem említve, többen pedig Messengeren is felkerestek, imádlak titeket. :sziv:
Tegnap ilyenkor (1:30) indult körülbelül az egész, itt a fórumon jutott el hozzám az első hír, hogy elindult az orosz invázió.
Semmivel nem tudok többet mint ti, néhány helyi kárpátaljai hírportál fordítását olvasom, és amikor élőben adják az M1-en, hogy mi a szitu, olyankor követem. 2 és fél éven keresztül tartózkodtam Budapesten életvitel szerűen, október óta úgy adta a sors, hogy megpróbáltunk faterral közösen itthon is boldogulni, úgyhogy a háború első napján Beregszászba felé indulva kapcsolódtunk bele az élőben az országot érintő támadások hatásaiba. 31,80-ért tankoltam előtte nap (AVIA) dízelt 5 km-re a házunktól, reggel 36 grivenyes literenkénti ár fogadott, közben nem csempésztek az éjszaka leple alatt sem aranyat sem gyémántot a tartályokba, senki nem tankolt. 20 perc alatt odaértünk Beregszászba, az ukrán kutakon nem emelkedett meg az előző napi 34 grivenyes árfolyamhoz képest, ámde lehetetlen volt bejutni a kutakra. A hegyoldalról, ahol épp dolgozunk egész nap élőben tudtam követni a benzinkút eseményeit, elképesztő módon rohamozták folyamatosan az emberek, amíg ki nem ürült. Volt olyan, aki 1000 literes szovjet ciszternával indult neki gyűjtögetni. 9 óra magasságában még nyugodt volt minden a határokon is, utána teljesen elszabadult a pokol gyalogos és autós formában is, jelenleg is tart.
Éjfélkor kijött a rendelet, 18-60 év között nem hagyhatja el egyetlen férfi sem Ukrajna területét. Hadiállapotot lépett érvénybe. Aki tudott és érkezett elmenekült ismerősi körben. Rengeteg ember érkezett az egésznapos dugóból Kijevből, kíváncsi vagyok, hogy rendelet ide-oda, mit fognak kezdeni ezekkel az emberekkel a határőrök, szerintem reggelig megbénul a határhelyzet is, forrongani fognak.
Ami a harcokat illeti, eddig Isten kegyes volt hozzánk teljesen, semmi látszata nincs az elszállt valuta árfolyamokon és a fentebb tapasztalt dolgokon, a kialakult sorok miatt nem került sor megcserélni az útlevelünket sem, szóval ha beüt a nagyobb pánik, akkor jogilag nem tudjuk elhagyni Ukrajnát, mivel ukrán útlevéllel tartózkodunk jelenleg itt. Magyar állandó lakcím, személyi, TB, gépjármű, útlevél, honosítás, születési anyakönyvi kivonat, minden van, lehet abba kapaszkodni esetleg, hogy ezek felmutatásával kienged majd az ukrán fél, hiába nem léptem be magyar papírokkal Ukrajnába. Magyar rendszámú autóval csak ilyen formában enged ki és be, de ebben a helyzetben minden elképzelhető + van az a pénz a lehetőségek országában.
A következő pár nap arról fog szólni itt, hogy a megmaradt termékek árát jól fel fogják nyomni, hogy a maradék bőrt is lehúzzák a saját népükről, utána pedig vagy lezajlik még épp időben a dolog, vagy jön a könyörgés Magyarország és Románia felé.
Hálás szívvel szeretném megköszönni mindenkinek, aki felajánlotta, hogy a menekülők számára lakást, meleg ételt, egy táska élelmet, utazási lehetőséget felajánlott személyesen kint a határok mentén, vagy Erdélyben, úgy néz ki vannak még szép dolgok az életben, Kárpátalja nem felejt!

Rengeteg az álhír, emiatt is csak az M1 tudósításait követem +néhány kárpátaljai portált (KárpátHír), HATÁRHELYZET-КОРДОНІНФО Facebook csoportot , ezeken nem a szenzációhajhászás megy legalább, a kommentekben itt is megindult a lavina mondjunk.
Több füles érkezett ma arról, hogy hajnalban elérheti abban a formában a harc a régiót, hogy elpusztul az ungvári katonai repülőtér is a többihez hasonlóan, szóval szerintem követni kell a csernyihivi példát, feltétlen nélküli megadás, esély nincs!

Reggel munkába megyünk ugyanúgy, minden oktatási intézmény zárva, nők és gyerekek tehát otthon vagy külföldön biztonságban, én is beleuntam már ebbe az önmagát kizsigerelő szarkupa országba, maximálisan meg tudom érteni, amikor a Donyecki eseményeket mutatják, hogy az emberek büszkén indulnak az orosz seregbe (jó, nem szó szerint értem meg, mert fegyvert ragadni mennek) egy szebb és magabiztosabb jövő érdekében. Ha Magyarország így elvenné azt ami az övé volt, vagy az emberek itt is ekkora összefogással szeretnék végre ledobni rabláncukat ebből a mocsokból, akkor itt se lenne másképp a helyzet, na de ne rugaszkodjunk el a témától, ezt már nem vonom vissza, mert egy saját vélemény, és nem szabad leírni a többi gondolatomat a témával és egy esetleges autonómiai törekvéssel kapcsolatban. Volt már közvélemény kutatás nagyon zárt körben, nagy titokban évekkel ezelőtt, de ez maradjon is a homályban ebben az időben.
Szia.
Sajnáljuk ami abban az országban folyik.
Szerencsére titeket magyarokat egyenlőre elkerül az igazi háború.
Az általános mozgósítás mennyire érint titeket?
Gondolom max azokat hívják be akik voltak már legalább sorkatonák. Nem hinném hogy sok értelme lenne behívni amúgy a magyarokat, gyenge morállal harcolnának egy ilyen elnyomó, nacionalista ukrán országért.
Valahogy csak ki lehet játszani, hogy ne vigyenek el.
Kitartást és reméljük, hogy minél hamarabb lejár ez az agyrém.

___Samy___

HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2022. február 25., péntek 6:53

The ministry said the latest mission involved eight Chinese J-16 fighters and one Y-8 reconnaissance aircraft, which flew over an area to the northeast of the Taiwan-controlled Pratas Islands at the top end of the South China Sea.

Taiwanese fighters were sent up to warn the Chinese aircraft and air defense missiles were deployed to "monitor the activities," the ministry said, using standard wording for how Taiwan describes its response.

Taiwan has been warily watching the Ukraine crisis, nervous that China may try to take advantage to move on the island.
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"

lordgabi
Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2022. február 25., péntek 6:34

Bencze írta: Lordgabi, ukran utlevellel mehetsz lengyelbe vizum nelkul.

https://www.gov.pl/web/udsc/ukraina---ua
Éjféltől nem engedi ki ukrán útlevéllel senkit az ukrán fél (csak férfiakat) 18 és 60 év között.
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.
UEFA Bajnokok Ligája - Shakhtar Donetsk 3-4 Real Madrid C.F.
Arena Lviv, Lemberg - A nagy találkozás! :sziv: :salute:

Bencze
Kedvenc játékosaid: Benzema, Valverde
Kedvenc csapatod: Tippelj :)

HozzászólásSzerző: Bencze » 2022. február 25., péntek 6:26

Lordgabi, ukran utlevellel mehetsz lengyelbe vizum nelkul.

https://www.gov.pl/web/udsc/ukraina---ua

lordgabi
Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2022. február 25., péntek 2:19

Utólag visszaolvasva vettem észre, hogy emlékeztek még rám, és meg lettem említve, többen pedig Messengeren is felkerestek, imádlak titeket. :sziv:
Tegnap ilyenkor (1:30) indult körülbelül az egész, itt a fórumon jutott el hozzám az első hír, hogy elindult az orosz invázió.
Semmivel nem tudok többet mint ti, néhány helyi kárpátaljai hírportál fordítását olvasom, és amikor élőben adják az M1-en, hogy mi a szitu, olyankor követem. 2 és fél éven keresztül tartózkodtam Budapesten életvitel szerűen, október óta úgy adta a sors, hogy megpróbáltunk faterral közösen itthon is boldogulni, úgyhogy a háború első napján Beregszászba felé indulva kapcsolódtunk bele az élőben az országot érintő támadások hatásaiba. 31,80-ért tankoltam előtte nap (AVIA) dízelt 5 km-re a házunktól, reggel 36 grivenyes literenkénti ár fogadott, közben nem csempésztek az éjszaka leple alatt sem aranyat sem gyémántot a tartályokba, senki nem tankolt. 20 perc alatt odaértünk Beregszászba, az ukrán kutakon nem emelkedett meg az előző napi 34 grivenyes árfolyamhoz képest, ámde lehetetlen volt bejutni a kutakra. A hegyoldalról, ahol épp dolgozunk egész nap élőben tudtam követni a benzinkút eseményeit, elképesztő módon rohamozták folyamatosan az emberek, amíg ki nem ürült. Volt olyan, aki 1000 literes szovjet ciszternával indult neki gyűjtögetni. 9 óra magasságában még nyugodt volt minden a határokon is, utána teljesen elszabadult a pokol gyalogos és autós formában is, jelenleg is tart.
Éjfélkor kijött a rendelet, 18-60 év között nem hagyhatja el egyetlen férfi sem Ukrajna területét. Hadiállapotot lépett érvénybe. Aki tudott és érkezett elmenekült ismerősi körben. Rengeteg ember érkezett az egésznapos dugóból Kijevből, kíváncsi vagyok, hogy rendelet ide-oda, mit fognak kezdeni ezekkel az emberekkel a határőrök, szerintem reggelig megbénul a határhelyzet is, forrongani fognak.
Ami a harcokat illeti, eddig Isten kegyes volt hozzánk teljesen, semmi látszata nincs az elszállt valuta árfolyamokon és a fentebb tapasztalt dolgokon, a kialakult sorok miatt nem került sor megcserélni az útlevelünket sem, szóval ha beüt a nagyobb pánik, akkor jogilag nem tudjuk elhagyni Ukrajnát, mivel ukrán útlevéllel tartózkodunk jelenleg itt. Magyar állandó lakcím, személyi, TB, gépjármű, útlevél, honosítás, születési anyakönyvi kivonat, minden van, lehet abba kapaszkodni esetleg, hogy ezek felmutatásával kienged majd az ukrán fél, hiába nem léptem be magyar papírokkal Ukrajnába. Magyar rendszámú autóval csak ilyen formában enged ki és be, de ebben a helyzetben minden elképzelhető + van az a pénz a lehetőségek országában.
A következő pár nap arról fog szólni itt, hogy a megmaradt termékek árát jól fel fogják nyomni, hogy a maradék bőrt is lehúzzák a saját népükről, utána pedig vagy lezajlik még épp időben a dolog, vagy jön a könyörgés Magyarország és Románia felé.
Hálás szívvel szeretném megköszönni mindenkinek, aki felajánlotta, hogy a menekülők számára lakást, meleg ételt, egy táska élelmet, utazási lehetőséget felajánlott személyesen kint a határok mentén, vagy Erdélyben, úgy néz ki vannak még szép dolgok az életben, Kárpátalja nem felejt!

Rengeteg az álhír, emiatt is csak az M1 tudósításait követem +néhány kárpátaljai portált (KárpátHír), HATÁRHELYZET-КОРДОНІНФО Facebook csoportot , ezeken nem a szenzációhajhászás megy legalább, a kommentekben itt is megindult a lavina mondjunk.
Több füles érkezett ma arról, hogy hajnalban elérheti abban a formában a harc a régiót, hogy elpusztul az ungvári katonai repülőtér is a többihez hasonlóan, szóval szerintem követni kell a csernyihivi példát, feltétlen nélküli megadás, esély nincs!

Reggel munkába megyünk ugyanúgy, minden oktatási intézmény zárva, nők és gyerekek tehát otthon vagy külföldön biztonságban, én is beleuntam már ebbe az önmagát kizsigerelő szarkupa országba, maximálisan meg tudom érteni, amikor a Donyecki eseményeket mutatják, hogy az emberek büszkén indulnak az orosz seregbe (jó, nem szó szerint értem meg, mert fegyvert ragadni mennek) egy szebb és magabiztosabb jövő érdekében. Ha Magyarország így elvenné azt ami az övé volt, vagy az emberek itt is ekkora összefogással szeretnék végre ledobni rabláncukat ebből a mocsokból, akkor itt se lenne másképp a helyzet, na de ne rugaszkodjunk el a témától, ezt már nem vonom vissza, mert egy saját vélemény, és nem szabad leírni a többi gondolatomat a témával és egy esetleges autonómiai törekvéssel kapcsolatban. Volt már közvélemény kutatás nagyon zárt körben, nagy titokban évekkel ezelőtt, de ez maradjon is a homályban ebben az időben.
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.
UEFA Bajnokok Ligája - Shakhtar Donetsk 3-4 Real Madrid C.F.
Arena Lviv, Lemberg - A nagy találkozás! :sziv: :salute:

alexoxladjackoxi
Kedvenc játékosaid: Wilshere, Lacazette, Koscielny,
Kedvenc csapatod: Arsenal

HozzászólásSzerző: alexoxladjackoxi » 2022. február 25., péntek 0:12

Amúgy nektek az megvan, hogy Putyin már a 70.-et tapossa? Azt hittem még 60 éves sincs...

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2022. február 25., péntek 0:10

Sorrentino írta: Erre most meg kiderül, hogy Putyin végig háborúra készült...a szankciók miatt pedig a megállapodásokból nem lesz semmi úgy fest.
A megallapodasok pont azert kellettek, mert tudta Putyin, hogy a NATO allamok csak gazdasagi szankciokat fognak alkalmazni, de Viktor vezerunk segitsegevel nem tudjak teljesen levagni oket a vilaggazdasagrol.
Csak azt remelem, hogy ez a tokfej nem akar bevonulni Karpataljara…

soadroli
Kedvenc csapatod: a másik

HozzászólásSzerző: soadroli » 2022. február 24., csütörtök 23:55

Russia expected to begin large-scale bombardment of Ukrainian capital Kiev around 03:00am Ukraine time- CNN correspondent citing intelligence report
Kép

node
Kedvenc játékosaid: Modric, Ronaldo (R9), Ronaldinho, Zidane

HozzászólásSzerző: node » 2022. február 24., csütörtök 23:40

Sorrentino írta: Igazából abba szomorú belegondolni, hogy Vitya úgy ment oda, hogy majd ő jégtörő szerepkörben tetszeleghet és közreműködésévél megoldódik a helyzet.
Továbbá óriási sikerként könyvelte el ugye ezt az összes állami média. Hosszútávú gázszerződés, Paks2 felgyorsítása, több repülőjárat...

Erre most meg kiderül, hogy Putyin végig háborúra készült...a szankciók miatt pedig a megállapodásokból nem lesz semmi úgy fest.

Itt most vagy nagyon palira vették Vityát vagy a formális/látszat megbeszélésen túl a háttérben csak eligazítást kapott személyesen a jelenlegi helyzetre.
Nem tudom, hogy melyik verzió a jobb... :/
Köszönöm.

Sorrentino

HozzászólásSzerző: Sorrentino » 2022. február 24., csütörtök 23:28

Igazából abba szomorú belegondolni, hogy Vitya úgy ment oda, hogy majd ő jégtörő szerepkörben tetszeleghet és közreműködésévél megoldódik a helyzet.
Továbbá óriási sikerként könyvelte el ugye ezt az összes állami média. Hosszútávú gázszerződés, Paks2 felgyorsítása, több repülőjárat...

Erre most meg kiderül, hogy Putyin végig háborúra készült...a szankciók miatt pedig a megállapodásokból nem lesz semmi úgy fest.

Itt most vagy nagyon palira vették Vityát vagy a formális/látszat megbeszélésen túl a háttérben csak eligazítást kapott személyesen a jelenlegi helyzetre.
Nem tudom, hogy melyik verzió a jobb... :/

El Sie7e
Kedvenc játékosaid: Raúl

HozzászólásSzerző: El Sie7e » 2022. február 24., csütörtök 23:13

illgner írta:
node írta:

Ahogy írtam: Macron (és Scholz mint az EU legerősebb gazdaságának kancellárja) valódi tényezők; értsd, van érdemi tárgyalási pozíciójuk (ami mint látjuk, kevésnek bizonyult). Az Orbán által képviselt Magyarország jelentéktelen mellékszereplő ebben a kontextusban.
Tehát Orbán, Macron, Scholz is tárgyalt Putyinnal, ráadásul utóbbi kettő közvetlenül a háború előtti napokban, Orbán után, de ebből te azt szűrted le, hogy nekünk gyenge a titkosszolgálatunk. Bevallom, nem tudlak követni, és a logika csíráját sem vélem felfedezni az általad leírtakban.
Pedig egyszerű. Annyira be van nála ragadva az OV téma mint Swinenel MZP.
“Mindig emlékezz rá; a Real Madrid azért harcol, hogy megvédje a dicsőségét, a többi csapat pedig azért harcol, hogy felérjen a Real Madrid szintjére. Ez az igazság.”
egy 64 éves Real Madrid drukker

illgner

HozzászólásSzerző: illgner » 2022. február 24., csütörtök 23:10

node írta:
El Sie7e írta: Ezek szerint Macronnak meg Scholznak sem szóltak.
Ahogy írtam: Macron (és Scholz mint az EU legerősebb gazdaságának kancellárja) valódi tényezők; értsd, van érdemi tárgyalási pozíciójuk (ami mint látjuk, kevésnek bizonyult). Az Orbán által képviselt Magyarország jelentéktelen mellékszereplő ebben a kontextusban.
Tehát Orbán, Macron, Scholz is tárgyalt Putyinnal, ráadásul utóbbi kettő közvetlenül a háború előtti napokban, Orbán után, de ebből te azt szűrted le, hogy nekünk gyenge a titkosszolgálatunk. Bevallom, nem tudlak követni, és a logika csíráját sem vélem felfedezni az általad leírtakban.

rikko
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Iniesta, Pirlo, Maldini, Beckham, Puyol, Viera, Henry
Kedvenc csapatod: Barca, Wisla Krakow

HozzászólásSzerző: rikko » 2022. február 24., csütörtök 23:09

El Sie7e írta:
node írta:

Akkor meg mi értelme volt Putyinnak Orbánnal mutatkoznia ha utána sokkal prominensebb személyekkel is mutatkozhatott? Mi kedvezett neki?

Orbánnak volt érdeke elsősorban. Putyin pedig falóként használ minket. Nem véletlenül kb mi adunk nekik egyedül az egész Schengeni övezetből és EU-ból könnyített vízumot.

Vissza: