És többen leszavazták múltkor a hozzászólásomat, mert olyan hangvételű volt, hogy végig szidtam benne Ukrajnát, hát emiatt is tart ott, ahol...
Gyalogosan, kígyózó sorban próbálkoznak elhagyni az országot kisgyermekes anyukák, 10+ órákat állnak a hidegben, rajta a háborús állapotban lévő Tiszaújlaki híd feléig, nem pont kárpátaljai magyarok, saját szememmel láttam, hogy ukrán személyi és szülői anyakönyvi kivonat volt a kezükben, + ugye itt létszükség, hogy valakinek legyen útlevele, szóval gondolom az ország belsejéből érkeztek, ki tudja milyen utakon (K. Debreceni Mihály tudósító 20 óra alatt ért Kijevből-Lembergbe, 100 km-es dugó volt Zsitomir városig)... Tegnap egész nap engedtek mindenkit is, ma úgy döntöttek, csak útlevéllel engedi át a saját népét.
Magyarország tart karokkal várja őket, nem szükséges semmilyen okmány szinte, és ezt csinálja a saját népével. Nem tudom, hogy meddig lehet ezt bírni, mikor dönt úgy a tömeg, hogy betöri a sorompót, és benyomul boldog-boldogtalan. Férfiak is vannak, ugye nekik lehetetlen kilépni a hadiállapot óta. Magyar oldalon engedik a kocsisor között is a gyalogosokat, hogy ne szorongjanak a vasketrec között, ahol hétköznapi esetben kellene várakozniuk, az ukrán fél 20 embert enged be egyszerre a határ területén belülre. Csodálkoztok, hogy egyszer kettészakad majd az ország, és a nép lassan az orosz félnek ad majd igazat...