Picit gondolkoztam a nyáron, kiről vannak hírek, mit látnék szívesen jövőre. Tömören ez jött ki a kanapé managerben nekem:
Courtois/Lunin
Carvajal/Odriozola - Militao/Nacho - Alaba/Chust - MiguelG/Mendy
Valverde/Camavinga - Casemiro/Tchouameni - Modric/Kroos
Mbappe/LucasV - Haaland/Benzema - Vinicius/Rodrygo
Így a BL-re is meglenne a 25fős keret, mivel Odriozola spanyol nevelés (1/4), Carvajal, Nacho, Chust, MiguelG, LucasV, Castilla GK + 2 Castillás (3/4 + (4+1)/4) saját nevelések.
Akik mennének (zárójelben a szerződésük lejárta):
(22) Marcelo, Isco, Bale,
(23) Ceballos, Asensio, Mariano,
(24) Hazard, Kubo,
(25) Jovic, Vallejo,
(26) Reinier,
(?) Mayoral
Akik jönnének:
Odriozola(0€), Chust(0€), MiguelG(0€), Tchouameni(?€), Mbappe("0"€), Haaland(?€)
Egy "kis" eszmefuttatás.
Miért tettem Miguelt Mendy elé?
Mert bár Mendy védekezését elismerem, szükség van egy jobban támadó szélső védőre a bal oldalon is. Van Mendynek is szökőévente szép megmozdulása, de ennél nekem több kell. Hogy Miguel lesz-e a több, nem tudom, de abból kell főzni, ami van, és hírek szerint ő lesz.
Modric vs Kroos:
Modric és Kroos nálam már ritkán játszana együtt a pályán, és Modric lenne előrébb pusztán az idei forma alapján.
Komolyan gondolom, hogy Mbappét Vini miatt kirakják jobb oldalra?
Első feltevésem, hogy Ancelotti marad, és a 3 támadó is. Amíg itt van Benzema, és Mbappeval, Halanddal egyszerre lesznek pályán, akkor Benzema inkább baloson szeret kevergetni, így azért lenne Mbappe jobb oldalt (én nem hiszem, hogy Benzema gyémánt "középpálya tetején" a két támadó mögött játszana, nagy luk lenne a széleken akkor). Ha meg Haaland vagy Benzema játszik csatárt, és Vinicius van a pályán, akkor igen, pusztán azért mert Mbappe mindkét oldalon tud játszani, míg Vinicius nem, főleg Mbappe lesz jobb oldalt szerintem.
Miért LucasV és Rodrygo maradjon, miért ne más?
Hazard, nem bírom az embert és drága a fizetése, hogy a padon üljön.
Kubo, ő is lehetne egy opció Rodrygo helyett, pusztán Rodrygo van most a keretben, így ő nyert. A lényeg, hogy itt olyan szélső támadó legyen, aki mindkét oldalt tud játszani, és nem bűzlik neki sem a visszasegítés, sem a pad. De részemről itt akár egy Castillas is játszhat.
Asensio Vs LucasV, Asensioért kétlem, hogy kapnánk 50-et, de akkor is, pénzt kapnánk érte!!! És a hírek szerint Tchouamenire kelleni is fog. Nélküle is megvan a BL keret (spanyolok+saját nevelések), és bár idén, kezdőként(!!) lődözött fontos gólokat, de csereként, vagy elvétve kezdőként nem hiszem, hogy ennyire hasznos lenne. Azt sem tudjuk, hogy az idei után, mennyire bírná a padot. Továbbá, Carvajal sérülékeny, régen Odriozola is az volt, LucasV legalább ott lenne 3. opciós jobb bekknek, és nem büdős neki a pad. Szóval nálam torony magasan Lucas mint Asensio.
A hírek alapján hezitálunk, hogy idén hozzuk-e Haalandot, szerintem ez nem Benzema miatt van, hanem Mariano és Hazard miatt. Egyiket az istenért sem tudjuk kitenni, és van még 1 év a szerződéséből, másiknak meg irdatlan fizetése van, szintén a semmire, és nem biztos, hogy idén meg tudunk tőle szabadulni. Felteszem, Perezék még a gazdaság alakulását is szívesen figyelemmel kísérnék még egy évig ekkora üzlet előtt és Covid és (most már) Ukrajna után. Ettől függetlenül, ha elbírja a büdzsé, én hoznám idén több okból is, amiket már kiveséztetek többen is.
Aztán kérdés, hogy Mbappe "ingyen" jövetele és Haaland megvétele után, mennyi pénzünk marad Tchouamenire és a fizetésére. Jó lenne, ha maradna, és Casemiro többet pihenne. Amit valaki bemásolt statot, hogy ki mennyit játszott, igazából csak az ő százaléka volt kimagasló nekem, és nem hiszem, hogy Blanco tudná-e helyettesíteni (képességek, bizalom). Ha nincs pénz, akkor mondjuk opció sem.
De szerintem szokás szerint, nem is az érkezőkkel lesz az igazi gond, hanem a távozókat szerződésük előtt elpasszolni.