Danke Danke.Realista24 írta:MInden katona egyénileg teljesítsen tiszteletadást:babaking írta: Látom kár volt hozzátennem a találgatásomat, mert így arra fog mindenki reagálni - engem viszont igazából csak a protokoll érdekelt, mert az a téma érdekes. nem nagyon kívánom Viktor elmeállapotát megtárgyalni, megteszik helyettem mindkét oldalról mások.
- egymással történı találkozáskor az elöljárójának, illetve feljebbvalójának még akkor
is, ha jármővön ül; a rendfokozat nélküliek és az egyenlı rendfokozatúak egymásnak
kölcsönösen;
- a köztársasági elnöknek, az Országgyőlés elnökének és a Kormány tagjainak;
- a Magyar Köztársaság állami lobogójának;
- a csapatzászlóknak és a hadihajók lobogóinak;
Erre ugye a politikusoknak külön csapata van, magok a szereplők általában tudatlanok, mert nem az ö feladatuk. Pár éve volt egy EU-s vezetői fotó (vagy G20-as? mindegy) ahol a szervezők zászlókat tettek a földre, hogy tudják hova kell állni. Asszem egy vezető volt aki azonnal felvette földről, mert a zászló a protokoll szerint nem érhet földhöz, te meg nem állhatsz rá. Az USA-nak is van valami hasonló szabálya a zászlót illetően.
Ezek a mostani eseményektől és Viktortól függetlenül (számomra) érdekes témák, mert érdekes kulturális különbségekre világítanak rá. Régen sokkal több ilyen hagyomány, írott és íratlan szabály volt. Egy része felesleges volt, de valahogy nekem mégis hiányzik. Pl az ünneplő ruha a suliban. Mire érettségiztem teljesen lelazult - pedig adott egy bizonyos ünnepi hangulatot a speciális napoknak. Vagy csak ha megnézzük emberek hogyan öltözködnek esküvőkön.