Mozi, filmek

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
chronic
Kedvenc játékosaid: R9, Modric
Kedvenc csapatod: fehér balett

Re: Mozi, filmek

HozzászólásSzerző: chronic » 2022. március 5., szombat 18:17

atesz írta: Kifejezetten utálom és brutál mód tudja rontani a filmezést számomra, ha nagyképernyőn a kép aljára kell fókuszálnom a felirat miatt.
Nézd kis képernyőn. :D

A szemét filmeket én is szoktam magyar szinkronnal nézni, de egy olyan film esetében amit komolyan akarok venni, csak az eredeti nyelv jöhet szóba.
A sorozatoknál - szerintem - sokkal rosszabb a helyzet, borzasztó hangokat tudnak adni egyes színészeknek.

atesz

HozzászólásSzerző: atesz » 2022. március 5., szombat 17:55

Kifejezetten utálom és brutál mód tudja rontani a filmezést számomra, ha nagyképernyőn a kép aljára kell fókuszálnom a felirat miatt.

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2022. március 5., szombat 17:50

persze, hogy nem jok a szinkronok, de arra utaltam, hogy van, akiknek ez nem akkora minusz, mint hogy olvasni kell, ami faraszto lehet es ugyanugy ronthat rajta.
hacsak nem tud valaki anyanyelvi szinten, eleg sokszor kell lepillantani, sot, meg konkretan sok angolt is ismerek, aki just in case fel-felteszi a feliratot is bizonyos filmeknel, soriknal.

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2022. március 5., szombat 15:08

Az in brugesnek nem feltetlenul a szinkronja jo, csak sokat karomkodnak benne, amire a magyar nyelv a legalkalmasabb. Amugy tenyleg rohadt jo. :mrgreen:

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2022. március 5., szombat 15:01

Van csomo szinkron, ami király, nyilvan egyik se manapsag készült. (Igen, regen jobb volt minden)
Ponyvaregeny, tango & cash, in bruges (zseni a magyar cime idióta balfaszok istenem :fpalm: ) vagy akar a ford fairlane, kuldom minden pc nyomorultnak. :kalapos:
thereisonly1ronaldo

Caraway
Kedvenc csapatod: Manchester United

HozzászólásSzerző: Caraway » 2022. március 5., szombat 14:45

Faust írta:
'shutterisland írta: a felirat temahoz annyit, hogy azert ha valakinek sokat kell olvasni (es eros angol tudassal is sokszor a feliratra kell tamaszkodni) annak azert az is vehet el a filmelmenybol.
szoval en megertem, akik szinkronosan neznek filmet, nem mindenkinek ad annyit az egyik oldal amennyit elvesz a masik.

en ugye ma megyek megnezni, angolul, de barmilyen felirat nelkul.
en csak angol felirattal nezek filmeket, hogy ne csak kb 80%-at ertsem, igy jo kis kihivas lesz. :mrgreen:

azert a feliratozott disabled verziora nem ulok be. :mrgreen:
Miert, az nem vesz el a filmelmenybol, hogy kozepesen tehetsegtelen emberek 3 ora alatt felmondjak gyorsba’ a szinkront ket reklamszinkron kozott, mindenfele ateles, jatek vagy valtozatossag nelkul? Ez nem csak az o hibajuk, jol tudom hogy a szinkronszakmaban (is) csak a daralas megy manapsag, igenyesseg vagy ido nulla. Arrol mar nem is beszelve hogy kb mindent ugyanaz a 10-12 ember szinkronizal.

Kb ket kezemen meg tudom szamolni azokat a filmeket, amiket inkabb megeri szinkronnal nezni, de tobbsegeben csak ervagas a filmnek.
Nekem elsore az In Bruges ugrik be, ami sztem jol sikerult. Hatalmas szovegek vannak benne. :lol:

Faust

HozzászólásSzerző: Faust » 2022. március 5., szombat 14:28

'shutterisland írta: a felirat temahoz annyit, hogy azert ha valakinek sokat kell olvasni (es eros angol tudassal is sokszor a feliratra kell tamaszkodni) annak azert az is vehet el a filmelmenybol.
szoval en megertem, akik szinkronosan neznek filmet, nem mindenkinek ad annyit az egyik oldal amennyit elvesz a masik.

en csak angol felirattal nezek filmeket, hogy ne csak kb 80%-at ertsem, igy jo kis kihivas lesz. :mrgreen:

Miert, az nem vesz el a filmelmenybol, hogy kozepesen tehetsegtelen emberek 3 ora alatt felmondjak gyorsba’ a szinkront ket reklamszinkron kozott, mindenfele ateles, jatek vagy valtozatossag nelkul? Ez nem csak az o hibajuk, jol tudom hogy a szinkronszakmaban (is) csak a daralas megy manapsag, igenyesseg vagy ido nulla. Arrol mar nem is beszelve hogy kb mindent ugyanaz a 10-12 ember szinkronizal.

Kb ket kezemen meg tudom szamolni azokat a filmeket, amiket inkabb megeri szinkronnal nezni, de tobbsegeben csak ervagas a filmnek.

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2022. március 5., szombat 13:24

Kerlon írta: Na, szerintem a szinkron borzalmas.

Maga a film végig lekötött, de nincs tőle katarzís érzésem.

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Engem pl. zavart, hogy a rendőrséggel való viszony ennyire összesimult volt. És bár hangsúlyozták, hogy nem egy kezdő Batmanről beszélünk, azért inkább kezdő+-nak ítélném meg és a többször felmerült bosszú is ezt mutatja, hogy Brucet itt még a düh vezérli.

A maszkja szerintem nagyon elcseszett volt az páncél mellett.

A playboy Bruce Wayne-nek sajnos nem osztottak szerepet.

A történet szerintem erős volt és jól felépített, de meglepő, hogy nem happy enddel végződött.

Felirattal még megnézem hónapok múlva, de ez kb. egy 7,5 környéke nálam.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!
Ja és stílusra ez egy Year Onehoz hasonlito film lett. Nem kezdő Batman, de nagyon fiatal.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2022. március 5., szombat 12:17

a felirat temahoz annyit, hogy azert ha valakinek sokat kell olvasni (es eros angol tudassal is sokszor a feliratra kell tamaszkodni) annak azert az is vehet el a filmelmenybol.

soadroli
Kedvenc csapatod: a másik

HozzászólásSzerző: soadroli » 2022. március 5., szombat 12:01

Fede Alvarez rendezi az új Alien filmet.
Kép

halamadrid
Kedvenc játékosaid: C. Ronaldo, Modrić, Asensio, Ramos, Casemiro, Marcelo, Håland, Fede
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: halamadrid » 2022. március 4., péntek 23:44

chronic írta: Ne haragudjatok srácok,de magára vessen aki egy ilyen filmet szinkronosan néz meg.
Tény,hogy nem adják olyan széleskörűen origi szinkronnal mint magyarral, de hát,hogy lehet úgy élvezni egy ilyen filmet?
Én nem szeretek úgy mozizni, hogy ne értenék minden egyes részletet (leginkább néhány szakszó szokott problémát okozni). A felirat meg irritál és még ha 95+%-ban érték is mindent, valamiért nem tudom levenni róla a szemem, vagyis ha kell kisegít, de nem tudom végig elviselni.
Olyan ez nekem, mint a suliban, amikor a tanci néni elfelejtette levenni a kurzort a képernyő x részéről és végig ott voltak a feliratok vagy a "csík" stb.
Ez hülyén hangzik, de sokkal jobban szeretem, ha úgymond nem kell annyira odafigyelni és csak folyik bele a szöveg a fejembe.

Szinkron téren pedig nem vagyok olyan válogatós, így valami elképesztően elcseszettnek kell lennie, hogy ne azt válasszam.

Egyébként ki az szerinted aki annyira rossz szinkront kapott? Vagy csak az eredetiséget részesíted ennyire előnyben?
(0 kötekedés :D )
Ceballos: “When I saw all those players — Karim, Carvajal, Modric… — playing cards just a few hours before the game I thought ‘wow, well, there’s calmness anyway’. I couldn’t even sleep.”
:salute:

flori

HozzászólásSzerző: flori » 2022. március 4., péntek 22:05

Aki teheti tényleg ne nézze szinkronnal.

Nálam 10/8, nagyon jó hangulata van. Többször nézős lesz.

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Pattinsonnal a haján kívül minden rendben volt. :lol: Zoe Kravitz meg brutálisan jó nő.

A vége szerintem unalmas volt, kicsit lehetett volna nagyobb durranás. Ezt a 20 onlyfans követőt nem volt akkora extázis ledarálni.

Kiváncsi leszek Jokerre, Ledger után elérhetetlennek tűnik a léc.
¡Va!
¡1, 2 y 3, Madrid!

chronic
Kedvenc játékosaid: R9, Modric
Kedvenc csapatod: fehér balett

HozzászólásSzerző: chronic » 2022. március 4., péntek 21:58

Ne haragudjatok srácok,de magára vessen aki egy ilyen filmet szinkronosan néz meg.
Tény,hogy nem adják olyan széleskörűen origi szinkronnal mint magyarral, de hát,hogy lehet úgy élvezni egy ilyen filmet?

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2022. március 4., péntek 21:47

Na, szerintem a szinkron borzalmas.

Maga a film végig lekötött, de nincs tőle katarzís érzésem.

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Engem pl. zavart, hogy a rendőrséggel való viszony ennyire összesimult volt. És bár hangsúlyozták, hogy nem egy kezdő Batmanről beszélünk, azért inkább kezdő+-nak ítélném meg és a többször felmerült bosszú is ezt mutatja, hogy Brucet itt még a düh vezérli.

A maszkja szerintem nagyon elcseszett volt az páncél mellett.

A playboy Bruce Wayne-nek sajnos nem osztottak szerepet.

A történet szerintem erős volt és jól felépített, de meglepő, hogy nem happy enddel végződött.

Felirattal még megnézem hónapok múlva, de ez kb. egy 7,5 környéke nálam.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

halamadrid
Kedvenc játékosaid: C. Ronaldo, Modrić, Asensio, Ramos, Casemiro, Marcelo, Håland, Fede

HozzászólásSzerző: halamadrid » 2022. március 4., péntek 19:55

Kipipálva. Szerintem enyém volt a legsötétebb lovag. A fényerőt kb. nullán felejthették. De komolyan :lol:. Fél óráig szokta a szemem.
lestat írta: Batman

Mi is szinkronnal néztük. Másra nem is volt lehetőség de leszartam mert nem akartam hogy valaki elspoilerezze nekem neten. Szerintem teljesen élvezhető igyis pedig ritkan nézek bármit szinkronnal.

Na de a film:
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget! Alapból nagy elvárásaim voltak főleg miután a rendező közölte hogy nagyban inspirálta a hangulatot a Hetedik c. film. Nálam az nagy kedvenc.
És abszolut átjött az egész hangulata. Imádtam minden képkockáját.
Pattinson nagyon jó Bruce Wayne de még jobb Batman. Sebezhető volt és jók voltak ezek a belső monologok. Zoé Krawitz uralt minden jelenetet amiben szerepelt. Jó volt köztük a kémia.
Tetszett nagyon a nyomozásos rész ahogy lépésről lépésre halad Batman vagy az hogy éppen totál vakon van és hibázik. Nekem egyedül Riddle nem volt rémisztő. Maga a gyilkosságok parák voltak de amint lekerült az álarc nem jött át ez a "motiváció" meg hogy mennyire elmebeteg amugy.
Szerintem a lezárás is rendben volt. Nem volt giccses. Inkább szomorú hogy nemtud szabadulni ettől az élettől már pedig láthatóan lenne olyan nő aki passzolna hozzá de mégsem követi őt. Nekem bejött ez a keserédes vég.
halamadrid írta: Ha már Macskanő...

Még nem láttam a filmet, de belefutottam egy cikkcímbe :-@ (Batman 2022 spoiler):Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Biszexuális lesz. Kurvajó :)
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Szerintem az valami kattintás vadász dolog lehetett mert én csak annyit olvastam hogy a szinésznő próbált úgy viszonyulni a szerephez hogy biszexuális a karakter :)
Én is magyarul néztem, de nekem igazából nagyon rossz szinkron kell ahhoz, hogy az eredetit válasszam (csak anyanyelven tudom igazán élvezni) és ez azért bőven a helyén volt.

Amúgy teljes mértékben egyetértek. Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget! Nálam a zene is nagyon odabaszott és az a 2-3 legkomolyabb akciójelenet, főleg a kocsis hihetetlen volt.
Kravitz-től keveset vártam, de nagyon erős lett. Danoval nekem is ugyanaz az érzésem (mint neked), bár ilyen babaarccal maszk nélkül nehéz dolga volt. Falconi is jó kis karakter. Volt :mrgreen:. Stb. Szóval a szereposztás kb. hibátlan. Pattinson zseniális.
Nem hittem, hogy ennyire jól fog állni Batmennek a nyomozás. Ismét nagy duót alkottak Gordonnal és elég érdekes volt, hogy mennyire közel engedték őt a bűnügyi helyszínekhez.
Matt Reeves :coffee:

A látványvilág sem volt kutya, emiatt is bőven megérte moziban nézni.

Macskanőről:Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Persze, nem néztem utána. Miért is tettem volna a film előtt. Igaz, nem bírtam megállni, hogy ne kukkantsam meg a spoileres válaszod, de szerencsére ez végül meg is nyugtatott :D, nyugodtabban ülhettem be. Annyira bírom az ilyen túlfújt nyugati reakciókat (vagy nem is tudom minek nevezzem), hogy "óemgé óemgé xy ilyen meg olyan szexuális" és minden filmbe kell legalább egy ilyen főbb karakter. És még a nép is örül az ilyennek. Beszarás :lol:. Most szerencsére megúsztuk enélkül és letisztult maradt ez a remekmű.

"Viszlát!":kalapos:

Maradjatok a legvégéig. Lehet, kicsit becsapottnak érezitek majd magatokat, de nekem megérte :D.
Ceballos: “When I saw all those players — Karim, Carvajal, Modric… — playing cards just a few hours before the game I thought ‘wow, well, there’s calmness anyway’. I couldn’t even sleep.”
:salute:

soadroli
Kedvenc csapatod: a másik

HozzászólásSzerző: soadroli » 2022. március 4., péntek 19:09

Faust írta: De basszus ez nem is kerdes. Felirat. Legszivesebben a magyar filmeket is felirattal neznem, akkor talan jobbnak tunnenek a “szineszek”.
Legutóbb a Külön Falkát láttam, az egész jó volt. És akkor kb 5 évig megint nem nézek magyar filmet :D
Kép

Faust

HozzászólásSzerző: Faust » 2022. március 4., péntek 19:07

De basszus ez nem is kerdes. Felirat. Legszivesebben a magyar filmeket is felirattal neznem, akkor talan jobbnak tunnenek a “szineszek”.

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2022. március 4., péntek 17:58

Yazid írta: a batman filmnek nagyon gáz a szinkronja?
itt nyh.ázán csak este 8tól adják feliratosan (baxak meg :lol: ) azt nem tudjuk bevállalni gyerkőc miatt
21:15 a feliratos verzió, ahol vagyok épp :mrgreen:
Máskor nem is lesz alkalmam sztem nagyon megnézni feliratosan.
Ér annyit a dolog vagy egy 19 kor kezdődő szinkronossal jobban járnék? :mrgreen:

lestat
Kedvenc játékosaid: Beckham, Zidane, C.Ronaldo, Ramos

HozzászólásSzerző: lestat » 2022. március 4., péntek 10:41

Batman

Mi is szinkronnal néztük. Másra nem is volt lehetőség de leszartam mert nem akartam hogy valaki elspoilerezze nekem neten. Szerintem teljesen élvezhető igyis pedig ritkan nézek bármit szinkronnal.

Na de a film:
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget! Alapból nagy elvárásaim voltak főleg miután a rendező közölte hogy nagyban inspirálta a hangulatot a Hetedik c. film. Nálam az nagy kedvenc.
És abszolut átjött az egész hangulata. Imádtam minden képkockáját.
Pattinson nagyon jó Bruce Wayne de még jobb Batman. Sebezhető volt és jók voltak ezek a belső monologok. Zoé Krawitz uralt minden jelenetet amiben szerepelt. Jó volt köztük a kémia.
Tetszett nagyon a nyomozásos rész ahogy lépésről lépésre halad Batman vagy az hogy éppen totál vakon van és hibázik. Nekem egyedül Riddle nem volt rémisztő. Maga a gyilkosságok parák voltak de amint lekerült az álarc nem jött át ez a "motiváció" meg hogy mennyire elmebeteg amugy.
Szerintem a lezárás is rendben volt. Nem volt giccses. Inkább szomorú hogy nemtud szabadulni ettől az élettől már pedig láthatóan lenne olyan nő aki passzolna hozzá de mégsem követi őt. Nekem bejött ez a keserédes vég.
halamadrid írta: Ha már Macskanő...

Még nem láttam a filmet, de belefutottam egy cikkcímbe :-@ (Batman 2022 spoiler):Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Biszexuális lesz. Kurvajó :)
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Szerintem az valami kattintás vadász dolog lehetett mert én csak annyit olvastam hogy a szinésznő próbált úgy viszonyulni a szerephez hogy biszexuális a karakter :)
Cristiano Ronaldo :goat:
2014-2024 Champions League Dynasty.
Danke Toni 🎱
Zinedine Zidane

92:48 :sziv:

ikelemen5
Kedvenc játékosaid: Zidane,Guti,Modric, Kroos

HozzászólásSzerző: ikelemen5 » 2022. március 4., péntek 9:02

Ez a Batman film jó volt. Jó hangulatú, jók votlak az alakítások is, kicsit hosszú.
Valahol ott vége lehetett volna, amikor Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!elönti a várost a víz. És nevetgélhettek volna a börtönben akkor. Jobban illett volna a filmhez az a befejezés, mint ez a mézes mázas.
Jó krimi volt.
10/8. :)
“I don’t trust fish.They breathe water…..that’s crazy.”

Vissza: